کد خبر: 7645
1400/03/09 - 9:55


دلیل کاهش احتمالی مشارکت در انتخابات از زبان دبیر شورای هماهنگی ستادهای مردمی رئیسی در زنجان:

مردم احساس می‌کنند انتخابات تغییری ایجاد نمی‌کند

افشارچی: نگران سهم خواهی‌ها هستیم

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان- نشست خبری محسن افشارچی، دبیر شورای هماهنگی ستادهای مردمی آیت‌الله رئیسی در زنجان عصر دیروز در سالن جلسات جهاد دانشگاهی زنجان برگزار شد.

 افشارچی در این نشست در پاسخ به سوال صدای زنجان مبنی بر اینکه آیا اظهارات محمد اسماعیلی، رییس شورای اعتلاف نیروهای انقلابی استان زنجان در چند روز گذشته با این مضمون که «اگر مشارکت مردم در انتخابات پیش رو کاهش یابد به خاطر عملکرد دولت است؛ نه عملکرد شورای نگهبان!» نوعی پیش‌دستی برای توجیه احتمال ریاست‌جمهوری رییسی با حداقل رای است یا نه؟ اظهار کرد: دلایل مشارکت و عدم مشارکت ملت در انتخابات به چند قسمت تقسیم می‌شود، که یکی از این عوامل می‌تواند این باشد که احساس کنند از مشارکت خود در انتخابات پاداشی به دست نمی‌آورند و اتفاقی نمی‌افتد؛ یعنی مردم تغییری در احوال جامعه را مشاهده نمی‌کنند.

وی ادامه داد: از دلایل کاهش مشارکت مردم در انتخابات، می‌توان به مواردی نظیر نبود کاندیداهای قشرهای مختلف در انتخابات و عدم رضایت مردم از سیستم اشاره کرد. برخی از افراد هم احساس نیاز به شرکت در انتخابات را احساس نمی‌کنند و نسبت به سیاست بی‌تفاوت هستند و برایشان تفاوتی ندارد که چه کسی قرار است رییس جمهور شود ولی طبق اظهارات جامعه‌شناسان ایرانی، اصلی‌ترین مساله این است که افراد احساس می‌کنند تغییری با انتخاب آن‌ها رخ نمی‌دهد که دلیل آن را می توان بی‌اعتمادی دانست.

افشارچی افزود: افراد یا به نظام سیاسی و نهادهای سیاسی اعتماد دارند یا به کنش‌گران سیاسی که به نظر می‌رسد اعتماد به نظام سیاسی همچنان پابرجا است و این اعتماد مربوط به امروز و دیروز نیست چرا که شاهد بودیم در سال 92 علیرغم تمام تهمت‌ها به تقلب در انتخابات 88 مردم در انتخابات حضور چشمگیری داشتند و پای صندوق رای آمدند. این اتفاق یعنی اعتماد به نظام سیاسی در کشور وجود دارد. اما اعتماد به نهاد ممکن است که بالا و پایین شود و این موضوع هم مسبوق به سابقه است و اگر سابقه انتخابات در ایران را مطالعه کنیم، خواهیم دید که از مجلس سوم به این سمت کنش‌گران سیاسی در این زمینه اختلاف داشتند. اما اکنون به نظر می‌رسد که مردم اعتماد خود را به کنش‌گران سیاسی از دست داده‌اند‌. چرا که به مردم دروغ گفته شده و این  موضوع سبب از دست رفتن اعتماد به کنش‌گران سیاسی شده است.

وی در پاسخ به سوال دیگر صدای زنجان مبنی بر اینکه طبق صحبت‌های آقای طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس در نشست خبری اخیر خود که گفته بود «به دنبال رییس جمهوری هستیم که در راستای خواسته‌های مجلس عمل کند» و به نظر می‌رسد که رییس جمهوری که وارد کار می‌شود بایستی در راستای خواسته‌های مجلس عمل کند و این میان خواسته‌های مردمی چه خواهد شد؟ اظهار کرد: «جمهوریت» در جمهوری اسلامی چند پایگاه دارد و تنها محدود به ریاست جمهوری نیست و مجلس و شوراها یکی دیگر از پایگاه‌های جمهوری اسلامی هستند هر چند بدون حساب و کتاب هستند و تحذب وجود ندارد و در این زمینه مشکلاتی مشاهده می‌شود.

بایستی برای تمام پایه‌های جمهوری اسلامی ارزش قائل بود، نه صرفا برای ریاست جمهوری و نه صرفا برای مجلس! طبق قانون اساسی برای مجلس ضوابطی تعیین شده است و در این زمینه نه رییس جمهور می‌تواند مجلس را ندید بگیرد و نه مجلس این توانایی را دارد که رییس جمهور را مجبور به این کند که فراتر از اقدامات قانونی مجلس کاری را انجام بدهد. آن چیزی که آقای دکتر طاهری مطرح کردند تعادل بین این دو ارگان است و‌ افراد اگر می‌خواهند به آقای رییسی رای بدهند و درخواستی از ایشان داشته باشند، باید از طریق همین نماینده‌های مجلسی که طرفدار و کمک کار ایشان هستند پیگیر شوند و اتفاقا این امر بسیار بهتر است چرا که افراد دسترسی به راس سیستم ندارند و می‌توانند از طریق نمایندگان با راس سیستم در ارتباط باشند.

افرادی که سابقه مدیریت و همراهی با احمدی‌نژاد را داشتند، دلایلشان دلایل گفتمانی بود

افشارچی در پاسخ به سوال اینکه «بسیاری از افرادی که در دولت‌های احمدی‌نژاد حضور داشتند، اکنون در ستادهای انتخاباتی رییسی در حال فعالیت هستند و با توجه به اینکه به نظر می‌رسد، نگاه این افراد با نگاه احمدی‌نژاد هم‌سو باشد آیا فکر نمی‌کنید پس از اتفاقاتی که در آن دوران افتاده است، این افراد خدشه‌ای به چهره رییسی وارد کنند؟» گفت: آن دسته از افرادی که سابقه مدیریت و همراهی با احمدی‌نژاد را داشتند، دلایلشان دلایل گفتمانی بود و دو موضوع عدالت و ایران قوی یا به عبارتی دیگر نگاه به درون را دنبال می‌کردند. من در این دوره رییس دانشگاه بودم و از مراکز مختلف نظامی به من مراجعه و اعلام آمادگی می‌کردند که می‌توانند از دانشجویان دکترا برای پیش‌برد پروژه‌های خود کمک بگیرند. ما جلسات متعددی با مسئولین ساختار دفاعی جمهوری اسلامی داشتیم برای اینکه پروژه‌های دکتری باید در این مسیر وارد شود.

در این دوره تعداد رشته‌های دکترای دانشگاه زنجان از 7 مورد به 70 مورد رسید و اکنون اغلب رشته‌های دانشگاهی زنجان دکترا دارد و مقطع دکترا جایی است که مشکلات جامعه را می‌توان در آن حل کرد.

ما به خاطر اینکه به این جوانان فکر می‌کنیم در این گفتمان هستیم. آقای رییسی نباشد هر کس دیگری که فکر کنیم که منادی عدالت و ایران قوی و مستقل از نگاه به توانمندی جهانیان باشد پشتش می‌ایستیم و زیر علمش سینه می‌زنیم.

فاصله لاریجانی تا همتی کمتر از فاصله هاشمی تا روحانی هست

وی در پاسخ به سوال اینکه با ترکیب کاندیدهایی که اکنون وجود دارد، به نظر می‌رسد انتخاب آقای رییسی به عنوان رییس جمهور آینده محتمل است، آیا این موضوع با روح انتخابات منافات ندارد که پیش از انتخابات بدانیم که چه کسی بنا است رییس جمهور شود؟ گفت: این موضوع مسبوق به سابقه است و بار اولی نیست که در انتخابات ریاست جمهوری این اتفاق می‌افتد. ما در دوره‌ای از جمهوری ‌اسلامی رفتیم رای دادیم که در دوره ششم ریاست جمهوری، کاندید دوم ریاست جمهوری از کاندید اول معذرت‌خواهی کرده که ببخشید آمدم کاندید شدم و این افراد همانهایی بودند که الان دایه دموکراسی دارند. آیا تفاوت آقای هاشمی رفسنجانی با آقای روحانی که در سال 92 به اندازه تفاوت آقای لاریجانی با جناب آقای همتی هست؟ به مراتب بیشتر بود! چرا آن زمان اقای روحانی انتخاب شدند؟ چرا اکنون شما حس می‌کنید که امکان رای‌آوری آقای همتی وجود ندارد؟ چرا این قدر برای شما بدیهی است که آقای رییسی در انتخابات پیروز میدان باشد؟ این موضوع در سال 92 و در زمان آقای روحانی هم وجود داشت. چرا آقای روحانی رای آورد؟ و اکنون شما تصور می‌کنید که اکنون همتی رای نمی‌آورد؟ به خاطر اینکه در دوره قبلش اتفاقات تورمی در دولت آقای احمدی‌نژاد افتاده بود و اکنون شما مطمئن هستید که با اتفاقاتی که در دوره قبلی افتاده است اینکه از صندوق و مردم برای همتی رای بگیریم امکانش نیست و فاصله در این زمینه اتفاقا کمتر است و فاصله لاریجانی تا همتی کمتر از فاصله هاشمی تا روحانی هست.

نگران سهم خواهی‌ها هستیم

افشارچی در پاسخ به سوال اینکه به دنبال کاندیداتوری آقای رییسی شاهد هستیم که برخی از اعضای شورا به دنبال گرفتن پست و مقام هستند و به نوعی به دنبال سهم‌خواهی هستند و شاهد هستیم که این پست‌ها از سوی نزدیکان آقای رییسی داده می‌شود، گفت: هر کسی می‌خواهد در این زمینه کمک کند، دستش را می‌بوسیم و در این زمینه نیت‌خوانی هم نمی‌کنیم. ولی هر کسی که در این زمینه کمک می‌کند باید مخلصانه باشد و هیچ انتظاری هم در این زمینه نداشته باشد. ما نگران سهم خواهی‌ها هستیم و تمام تلاشمان را خواهیم کرد که اتفاق بدی در این زمینه نیفتد.

وی با اشاره به اینکه تا جامعیت در شکل‌گیری دولت، کسی مسئولیت آن را به عهده نخواهد گرفت، گفت: برای اینکه رئیسی گفته است وامدار کسی نیست ما هم حکم ستاد به کسی نمی‌دهیم که وامدار کسی نباشیم و از جوان‌های شایسته استفاده خواهیم کرد.

دبیر شورای هماهنگی ستادهای مردمی رئیسی در زنجان با بیان اینکه با گذشت 43 سال ملت ایران تجربه تلخی را داشته است و منظور ما از این اتفاقات دولت نیست بلکه اتفاقات تلخ اقتصادی است که رخ داده است، گفت: ما به این نتیجه رسیده‌ایم که باید به اقتصادی غیر از نفت متکی باشیم و اتفاق تلخ دیگر این است که دولت مدیریت اقتصادی را بدون اتکا به نفت بلد نیست.

وی با اشاره به اینکه مدیریت دولت تاکنون فقط با بودن پول بوده است، تصریح کرد: یک نگاه این است که به همان روال قبلی برگردیم و دیگری این است که به مدیریت یک نگاه دیگر داشته باشیم. اگر خودمان را در این زمینه قوی کنیم و نگاه‌مان از درون قوی باشد، قطعا روزهای خوشی را خواهیم داشت و در این راستا اولویت ما بایستی توانمندی جوان‌های داخل کشور باشد.

افشارچی با بیان اینکه در چند سال گذشته مدیران به سمت اشرافی‌گری رفته و از مردم فاصله گرفته‌اند، گفت: دولت حتی نظرسنجی را از پشت شیشه اتومبیل انجام داده است در حالی که دولت باید بین مردم باشد و مشکلات آنها را درک کند.

وی با اشاره به اینکه مسئله فساد نیز از دیگر موضوعاتی است که باید در دولت مورد توجه قرار گیرد، گفت: به عقیده ما باید کانون‌های فشار خشکانده شود و اعتقاد داریم چون آقای رئیسی در این باره اطلاعات کافی دارد، می‌تواند در این حوزه موفق عمل کند.

وی با اشاره به اینکه رویه شورای نگهبان این است که همین رویه را از مجلس سوم داشته است، گفت: در همه ادوار احراز صلاحیت بر اساس قوانین انجام شده است و آنچه مشخص است، شورای نگهبان یک سری موارد را در نظر گرفته و رد صلاحیت را انجام داده است.

دبیر شورای هماهنگی ستادهای انتخاباتی آیت‌الله رئیسی در زنجان با اشاره به اینکه شورای نگهبان حق مصلحت‌سنجی ندارد، گفت: حتی مقام معظم رهبری نیز گفته‌اند که مصلحت سنجی نشدنی است.

دولت رئیسی دستش در جیب مردم نخواهد بود

وی با اشاره به اینکه دولت رئیسی دستش در جیب مردم نخواهد بود و پول چاپ نخواهد کرد، گفت: دولت رئیسی بین مردم خواهد بود. همه تلاش دولت رئیسی اقتصاد و معیشت مردم خواهد بود. وقتی تورم در جامعه کنترل شود مسلما اشتغال ایجاد می‌شود و از این طریق یک سری از مشکلات خودش حل خواهد شد.

افشارچی با اشاره به اینکه درباره مسائل اقتصادی نیز اصلی‌ترین اتفاق ابن خواهد بود که با کنترل نقدینگی تورم کاهش پیدا کند، گفت: امیدواریم با این کار اتفاقات مبارکی در استان هم رخ دهد.

مبنای اولیه ستاد، فضای مجازی خواهد بود

دبیر شورای هماهنگی ستادهای مردمی رئیسی در زنجان به موضوع راه‌اندازی ستاد نیز اشاره کرد و گفت: از همان روز نخست ستادهای مردمی به دنبال این بودند که در استان فعال باشند و نظر آقای رئیسی نیز این بود که یک دبیر هماهنگ کننده داشته باشند و از همین جهت از هر نوع ستاد مردمی استقبال می‌شود اگرچه حجم درخواست‌ها در این زمینه زیاد بوده است ولی ما از هرکس که بخواهد فعالیت کند، استقبال می‌کنیم.

دبیر شورای هماهنگی ستادهای انتخاباتی رئیسی در زنجان درباره برنامه‌های تبلیغاتی ستاد نیز گفت: مبنای اولیه ستاد فضای مجازی خواهد بود و از طریق فضای مجازی به دنبال تولید محتوا هستیم. علاوه بر این تبلیغات محیطی نیز انجام خواهد شد و در محلات مختلف تبلیغات میدانی انجام خواهد شد و شاید کارناوال موتورسیکلت هم داشته باشیم‌. در مناطق روستایی نیز شبکه‌ها فعال است و از طریق شبکه‌ها این کار انجام خواهد شد.

انتهای پیام

خبرنگاز : زهره میرعیسی‌خانی

 

اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجانمحسن افشارچیابراهیم رئیسیانتخابات 1400
sedayezanjannews.ir/nx7645


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»