کد خبر: 1253
1398/06/16 - 9:53


رئیس هیئت ‌امنای حسینیه اعظم زنجان:

مداحان حسینیه، دِلی کار می‌کنند

جواد غم‌پرور: تمامی هزینه‌های حسینیه با نظارت اوقاف است

پایگاه خبری صدای زنجان

الهام احمدی- جواد غم‌پرور، رئیس هیئت ‌امنای حسینیه اعظم زنجان در بازدید خبرنگاران از مجموعه حسینیه اعظم زنجان و تشریح فعالیت‌های انجام شده در این مجموعه، در پاسخ به این سؤال که حسینیه مدعی است نذورات جمع‌آوری شده را به حساب اوقاف واریز کرده و در نهایت اوقاف نیز شفاف‌سازی درستی در مورد نحوه هزینه‌کرد این نذورات ندارد، افزود: «خیر روال این‌گونه نیست چرا که در حال حاضر با حضور حجت‌الاسلام خاموشی در مقام رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، سیاست‌ها در این حوزه نیز تغییر کرده به طوری که در سازمان اوقاف سامانه‌ای طراحی شده است که حسینیه، زینبیه، امامزاده‌ها و سایر اماکن دارای حساب‌های جداگانه‌ای هستند و تمامی هزینه‌های حسینیه از طریق همان سامانه و با تأیید اوقاف انجام شده و تمامی‌ هزینه‌کردها با نظارت انجام می‌شود.»

وی در پاسخ به این سوال که آیا مجموعه کشت و صنعت مصباح حسینیه زنجان در حال حاضر پس از 5 سال فعالیت به مرحله سوددهی رسیده است یا خیر و در چه بخش‌هایی هزینه داشته است، بیان کرد: در حال حاضر این مجموعه به سوددهی رسیده است ولی با توجه به هزینه‌های موجود در بخش‌های مختلف به ویژه دامداری و چندقلوزایی، درآمد حاصل از فعالیت‌ها در خود مجموعه هزینه می‌شود تا طرح توسعه مد نظر را عملیاتی کنیم.

رئیس هیئت ‌امنای حسینیه اعظم زنجان با بیان این‌که فعالیت‌هایی که در اصلاح نژاد افشاری و چندقلوزایی مجموعه مصباح انجام می‌شود کار بی‌نظیری در حوزه امنیت غذایی است، افزود: در صورتی که گردش مالی مجموعه کشت و صنعت مصباح حسینیه افزایش یابد می‌توانیم در حوزه اشتغال‌زایی فرصت‌های خوبی را ایجاد کنیم که تحقق آن نیازمند همراهی و حمایت مسئولان است.

وی در ادامه عنوان کرد: «منابع مالی حسینیه محدود است، ما با کمک‌ها و نذورات مردمی توانستیم فعالیت‌های زیادی انجام دهیم که از جمله آن توسعه حسینیه از 700 متر مربع اولیه به 20 هزار متر مربع مساحت فعلی، پرداخت حقوق‌ برای بیش از صد نفر از کارکنان حسینیه و فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی دیگر بوده است.»

دریافتی مداحان جنبه تبرک دارد

غم‌پرور در پاسخ به سوالی در زمینه دریافتی مداحانی که ایام محرم در حسینیه اعظم زنجان مشغول فعالیت هستند،  گفت:« بِینی و بِین‌اله مبلغی که ما به مداحانمان می‌دهیم شاید به اندازه یک هزارم مبلغی نیست که در جاهای دیگر به این مداحان می‌دهند، اکثر مداحانی که در حسینیه اعظم فعالیت دارند از خانواده ایثارگر هستند و دلی فعالیت می‌کنند و هیچ‌کدامشان در ابتدا  نرخی برای مداحی خود تعیین نکردند و ما نیز برای تبرک مبلغی را داخل پاکت دربسته قرار داده و تحویلشان می‌دهیم.»

وی در توضیح این موضوع که آیا دریافتی همه مداحان یکسان است یا درجه‌بندی خاصی تعیین شده است، خاطرنشان کرد: دریافتی مداحان براساس تعداد شب‌هایی است که در حسینیه به مداحی و نوحه‌سرایی می‌پردازند.

این مسئول در واکنش به این سوال که آیا حسینیه اعظم زنجان صرفاً در برنامه‌های توسعه‌ای خود به افزایش فضای فیزیکی مجموعه می‌پردازد یا در حوزه‌های دیگر نیز برنامه‌های بلندمدت دارد، بیان کرد: «علاوه بر بحث توسعه و گسترش مجموعه حسینیه اعظم زنجان برنامه‌های دیگری نیز مدنظر داشتیم ولی با توجه به تورم‌ موجود دستمان بسته است چون منابع مالی ما با تورم موجود هم‌خوانی ندارد، چرا که در پاسخ به سوال یکی از مسئولان شورا در زمینه هزینه‌کردهای حسینیه عنوان کردم که حاضریم این چهار و نیم میلیارد تومان نذورات را به شما بدهیم در قبال آن یک زمین در شهرک به ما بدهید.»

به دنبال سرمایه‌گذاری برای اشتغال‌زایی هستیم

غم‌پرور در ادامه متذکر شد: حسینیه اعظم زنجان بیشتر به دنبال انجام کاری است که هم سرمایه‌گذاری در بخش پشتیبانی از حسینیه اعظم زنجان و هم ایجاد اشتغال‌زایی را در پی داشته باشد.

وی به فعالیت 4 هزار خادم افتخاری در حسینیه اشاره داشته و یادآور شد: در صورتی که بتوانیم برای همین افراد اشتغال‌زایی کنیم قدم بزرگی برداشتیم چرا که در حال حاضر فقط برای بیش‌ از 100 نفر به صورت مستقیم توانستیم اشتغال ایجاد کنیم.

رئیس هیئت ‌امنای حسینیه اعظم زنجان در توضیح نذورات حسینیه اعظم زنجان و طرح نیابتی امسال یادآور شد: محل فروش احشام قربانی در حسینیه اعظم تغییر کرده اسـت، همه ساله فروش احشام در خیابان خیام بود ولی از امسال به علت مسائل ترافیکی و مسائل زیست‌محیطی فروش احشام به مجموعه کشت و صنعت مصباح حسینیه اعظم واقع در جاده بیجار، پشت پلیس‌راه، پنج کیلومتری جاده دندی تغییر یافته است و تحویل گوسفندان از اول تا آخر ماه محرم در خیابان خیام انجام می‌شود.

وی با اشاره به برنامه‌های حسینیه اعظم زنجان طی روزهای پیش‌ رو به مراسم ویژه سخنرانی از شب اول محرم تا 13 محرم اشاره کرد و گفت: سخنران شب هفتم آیت‌اله علی خاتمی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌ جمعه زنجان و شب نهم آیت‌اله دولابی نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری است.

 غم‌پرور در ادامه به موضوع اسکان زائران و عزاداران حسینی که از شهرهای مختلف به زنجان سفر می‌‌کنند، اشاره کرد و گفت: زائران می‌توانند برای اسکان به ستاد اسکان حسینه اعظم زنجان واقع در کمربندی جنوبی، خیام شرقی، روبه‌روی راه‌آهن، هنرستان آیت‌اله خامنه‌ای مراجعه کرده و یا با شماره تلفن 02433323030 تماس حاصل کنند.

وی با اشاره به این‌که اسکان خانم‌ها و آقایان به صورت جداگانه بوده و مسافران و زائران حسینیه اعظم برای اسکان، مدارک مورد نیاز را به همراه داشته باشند، تصریح کرد: سال گذشته هفت‌هزار نفر در اماکن تعیین شده، اسکان داده شدند.

سال گذشته 30 نفر از خانواده‌های زنجانی در محرم، 90 خانوار را در منازل‌شان اسکان دادند

رئیس هیئت ‌امنای حسینیه اعظم زنجان با بیان این‌که تلاش ما بر این است که امسال 14 هزار نفر را تحت پوشش قرار دهیم، بیان کرد: با وجود این‌که سال گذشته 30 نفر از خانواده‌های زنجانی 90 خانوار را در منازل‌شان اسکان دادند ولی با این وجود متأسفانه ظرفیت و زیرساخت‌های زنجان در بخش اسکان به ویژه برای زائران از کشورهای خارجی ضعیف است.

این مقام مسئول، با اشاره به اینکه زنجان ظرفیت‌های زیادی در بخش‌های مختلف داشته و می‌تواند در بخش گردشگر مذهبی در ایام محرم فعالیت‌های قابل ملاحظه‌ای را انجام دهد، افزود: متأسفانه مسئولان پای کار نیستند وگرنه در بحث اشتغال‌زایی و رونق اقتصاد بازار و صنایع دستی فعالیت‌های گسترده و تأثیرگذاری می‌توان انجام داد.

غم‌پرور با اشاره به این‌که پایتخت شور و شعور حسینی در روز هشتم محرم شاهد دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان است، تصریح کرد: دسته عزاداری همچون سال‌های گذشته از مقابل حسینیه اعظم تا امامزاده سیدابراهیم(ع) شهر زنجان به حرکت در می‌آورد.

رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان با بیان این‌که امسال نیز مطابق سنوات گذشته برنامه‌ریزی کاملی برای برگزاری هرچه بهتر مراسم هشتم محرم اندیشیده شده است، اظهار کرد: هر سال در حدود 500 هزار نفر در این مراسم حضور پیدا می‌کنند.

در راستای تولید و تکثیر چندقلوزایی هیچ اقدام تراریخته‌ای نکرده‌ایم

در ادامه علیرضا بهرامی، مسئول اجرایی موسسه مصباح حسینیه اعظم زنجان نیز در توضیح بخش دامداری این موسسه و فعالیت‌های انجام شده در آن،  تاریخ آغاز طرح دامداری حسینیه اعظم زنجان را عاشورای سال 92 با خرید 200 رأس دام اعلام کرد، گفت: این مرکز به عنوان بزرگترین پایگاه ژنتیک کشور محسوب می‌شود که برای همه استان‌های کشور خدمات ارائه کرده و در راستای اشتغال‌زایی نیز تأثیرگذار بوده است.

وی در پاسخ به برخی صحبت‌های انجام شده در زمینه مشکل‌زا بودن ژن‌های چند قلوزایی و تراریخته بودن آن‌ها تصریح کرد: ما به هیچ عنوان در این موسسه کار تراریخته‌ای انجام ندادیم و صرفاً ژن مربوط به چند قلوزایی را در دام شناسایی و آن را تکثیر کردیم از همین رو به صراحت عنوان می‌کنیم که چندقلوزایی هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند برای اطمینان از این موضوع از تمامی کارشناسان دعوت می‌کنیم که از این پایگاه بازدید داشته باشند.

نوع کار ما با رویان متفاوت است

بهرامی با بیان این‌که با موسسه رویان نیز در ارتباط هستیم هر چند نوع فعالیت‌های آنان با کار ما متفاوت است، خاطرنشان کرد: ثبت اختراع این ژن چند قلوزایی توسط دانشگاه زنجان انجام شده و تولید و تکثیر آن نیز از سوی حسینیه اعظم زنجان صورت گرفته است.

مسئول اجرایی موسسه مصباح حسینیه اعظم با تأکید بر این‌که دام‌های چندقلوزایی تولیدی در بین روستائیان توزیع و به تولید انبوه می‌رسد چرا که این طرح برای دامداری‌ها صرفه اقتصادی دارد، خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح، نژاد گوسفند افشار که در حال از بین رفتن بود، احیا شده است.

اجرای طرح نیابتی در حسینیه زنجان

وی به اجرای طرحی با عنوان طرح نیابتی در حسینیه اشاره داشته و ابراز کرد: با اجرای این طرح افرادی که بنا به هر دلیلی توان حضور و اجرای نذر خود را ندارند از طریق برقراری تماس با بانیان طرح، وجوه مورد نظر خود را به حساب مورد نظر واریز و نذر آن‌ها توسط بانیان طرح نیابتی بنا به خواست بانی به صورت ذبح و یا زنده ادا می‌شود.

بهرامی با بیان اینکه در طرح نیابتی سال گذشته 303 رأس دام در حسینیه ذبح شده است، ادامه داد: این دام‌ها از مزرعه کشت و صنعت حسینیه خریداری شد که بنا به  گفته کارشناسان دام‌های مورد نظر باکیفیت‌ترین گوشت‌ها را داشته‌اند که دلیل آن نظارت کارشناسان بر مراحل پرورش دام‌های مورد نظر است.

وی با اشاره به وجود مشتری از خارج استان برای خرید دام‌های تولیدی در موسسه مصباح، گفت: دام‌های اصلاح شده نژاد افشار تاکنون به استان‌های گلستان، خراسان‌شمالی، خراسان‌رضوی و شهرهای یاسوج، دامغان و تهران صادر شده است.

هدف از ایجاد موسسه مصباح حسینیه، ایجاد اشتغال و تولید محصول سالم در راستای اقتصاد مقاومتی است

محمد آسیابی، مسئول موسسه مصباح حسینیه اعظم زنجان نیز در این بازدید با اشاره به این‌که موسسه مصباح حسینیه اعظم زنجان که تحت شماره ۵۶۵ و شناسه ملی ۱۰۴۶۰۱۳۷۹۸۰ در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده است، اضافه کرد: این مجموعه تحت مالکیت و زیر نظر حسینیه اعظم زنجان با هدف کمک در بخش تولید و ایجاد اشتغال برای افراد جویای کار و کسب درآمد به منظور انجام برنامه‌های فرهنگی و مذهبی و عام‌المنفعه و ارائه خدمات به هموطنان آغاز به کار کرده است.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در این مجموعه افزود: بخش دامداری گوسفند داشتی مؤسسه مصباح با همکاری سازمان جهاد کشاورزی زنجان، باغ سیب در ۱۲ هکتار از اراضی با فعالیت باغ سیب با نهال‌های پایه کوتاه، بخش زراعت و کشاورزی 35 هکتار از اراضی موجود به سیستم آبیاری بارانی  و 15 هکتار نیز به سیستم قطره‌ای مجهز شده‌اند که در بخش تولید نهال نیز نهالستان مؤسسه مصباح حسینیه اعظم زنجان از جمله بخش‌های فعال در این موسسه است.

آسیابی تصریح کرد: با توجه به رشد جمعیت کشور در حال حاضر یکی از دغدغه‌های اصلی مسئولان نظام اسلامی ایجاد شغل و تولید محصولات غذایی، خوراکی و قطع وابستگی به واردات در این بخش و نیز تولید محصولات سالم و با کیفیت است.

این مسئول در پایان به اشتغال‌زایی این موسسه در طول چند سال فعالیت خود اشاره داشته و بیان کرد: در حال حاضر در حدود 20 نفر به صورت دائمی در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند که این تعداد در فصول کاری به بالای 30 نفر می‌رسد.

اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجانحسینیه زنجانجواد غم پرورمداحان حسینیه
sedayezanjannews.ir/nx1253


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»