کد خبر: 1335
1398/08/01 - 9:13


صدای زنجان موضوع معافیت مدارس از پرداخت بهای حامل‌های انرژی را بررسی می‌کند

معافیت آبکی

معاون پشتیبانی و توسعه آموزش و پرورش استان: الگوی مصرف تعیین شده برای همه مدارس قابل اجرا نیست/ معاون مشترکین شرکت آب و فاضلاب شهری استان اعلام کرد: بدهی 800 میلیون تومانی مدارس

پایگاه خبری صدای زنجان

سوژه مردمی


الهام احمدی- مهرماه سال گذشته بود که سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خبر معافیت مدارس از پرداخت هزینه‌های آب، برق و گاز داد و گفت که هیچ مدرسه دولتی نباید از اول فرودین ماه هزینه‌های آب و برق و گاز را بپردازد و از آنجایی که وزارتخانه‌های ذیربط هم از این موضوع اطلاع دارند بعید است برای مدرسه‌ها از این بابت مشکلی به وجود آید.

این اظهارات نماینده مجلس در حالی بود که برخی گلایه از این داشتند که به مدارس مبلغی بابت یارانه حامل‌های انرژی پرداخت نمی‌شود تا بتوانند با آن مبالغ هنگفت انرژی‌های مصرفی خود را پرداخت کنند از همین رو به ناچار یا باید سیستم‌های گرمایشی را روشن نکنند که این کار دور از انصاف و شان و مقام مسئولان مدرسه است یا باید تمام تلاش خود را انجام دهند تا به گونه‌ای این هزینه را جبران کنند.

حال با گذشت یک سال از تصویب این لایحه همچنان برخی از مدارس برای پرداخت بهای انرژی مصرفی خود با شرکت‌های خدمات‌رسان نظیر آب، برق، گاز به مشکل برخورده‌اند و حتی برخی از این مدارس برای پرداخت بدهی خود به شرکت‌های مذکور از کمک‌های اولیای دانش‌آموزان بهره‌مند می‌شوند که همین موضوع نیز سبب نارضایتی برخی از والدین  شده است.

شرکت‌های خدمات‌رسان نظیر آب و برق و گاز بر این باورند که معافیت مدارس از پرداخت بهای انرژی مصرفی منوط به رعایت الگوی مصرف بوده و اگر این موضوع حتی برای یک‌هزارم درصد هم رعایت نشود مدارس باید بهای انرژی مصرفی را پرداخت کنند این در حالی است که مدارس بر معافیتشان از پرداخت این بها به شرکت‌های خدمات‌رسان مذکور پافشاری کرده و بر لایحه بودجه سال 97 و بند الحاقی سه تبصره 6 اشاره دارند.

حسین حسنلو، معاون پشتیبانی و توسعه آموزش و پرورش استان در گفت‌وگو با صدای زنجان در توضیح جزئیات معافیت مدارس از پرداخت بهای حامل‌های انرژی که از سوی وزارتخانه به آموزش و پرورش بخشنامه شده است، گفت: این معافیت دارای آیتم‌هایی برای الگوی مصرف است به طوری که مدارس باید سقف الگوی مصرف را رعایت کنند تا بخشودگی  شامل حالشان شود.

انباشت بدهی مدارس برای بهای مصرف انرژی مربوط به دولت دهم است

به گفته این مسئول، دولت دهم با ابلاغ بخشنامه‌ای مدارس را از پرداخت بهای حامل‌های انرژی معاف کرد از همین رو این بهای مصرف انرژی مدارس روی هم انباشته شد تا این‌که با روی کار آمدن دولت یازدهم و دوازدهم گفتند این بخشودگی شامل نمی‌شود و مدارس باید بدهی خود به شرکت‌های خدمات‌رسان را پرداخت کنند.

معاون پشتیبانی و توسعه آموزش و پرورش استان با اشاره به این‌که تعدادی از مدارس برخوردار و دارای توان مالی توانستند به صورت دوره‌ای این بدهی را پرداخت کنند و در حال حاضر پرداختی‌شان به شرکت‌های خدمات‌رسان به روز است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر مشکل اصلی مدارسی هستند که نتوانستند بدهی سال‌های گذشته خود را که معاف اعلام شده بود، پرداخت کنند و روز به روز نیز بر میزان بدهی‌شان افزوده می‌شود.

الگوی مصرف تعیین شده برای همه مدارس قابل اجرا نیست

به گفته این مسئول الگوی مصرف تعیین شده برای مدارس در واقعیت قابلیت اجرا ندارد. وی افزود: بعضی از مدارس استان نمی‌توانند این الگوی مصرف را رعایت کنند چرا که هر مدرسه ساختار و جمعیت و ظرفیت کنتور ویژه‌ خود را دارد و این الگوی مصرف باید متناسب با ویژگی هر مدرسه تعیین شود نه این‌که در کلیت الگویی را ابلاغ کنند که مدارس ما گاهاً توان اجرای آن را در عمل ندارند.

حسنلو به معایب الگوی تعیین شده اشاره داشته و عنوان کرد: نکته مهم در اینجاست که اگر مدرسه‌ای حتی یک هزارم درصد هم مصرف بالاتر از الگوی تعیین شده داشته باشد از معافیت برخوردار نبوده و باید تمامی بهای حامل‌های انرژی خود را به نرخ آزاد پرداخت کند.

این مسئول به پرداخت بخشی از بدهی مدارس در سال 97 توسط آموزش و پرورش اشاره داشته و تصریح کرد: در سال گذشته به صورت کاملاً تصادفی بخشی از بدهی برخی مدارس را پرداخت کردیم هر چند الزاماً در ردیف مدارسی نبودند که الگوی مصرف را رعایت نکرده باشند.

وی به تلاش‌های آموزش و پرورش استان برای اصلاح و تغییر الگوی مصرف ابلاغی برای مدارس استان اشاره کرد و گفت: با رایزنی‌های انجام شده با وزارت‌خانه در تلاشیم این الگوی مصرف تعیین شده را اصلاح کنیم تا آموزشگاه و مدارس بتوانند طبق آن مصرف خود را مدیریت کرده و از بخشودگی پرداخت بها معاف شوند.

ما نگفتیم مدارس پول آب و برق و گاز خود را از اولیای دانش‌آموزان بگیرند

معاون پشتیبانی و توسعه آموزش و پرورش استان در واکنش به گلایه‌های برخی از اولیای دانش‌آموزان در زمینه دریافت وجه از آنان توسط مدارس برای پرداخت بدهی انرژی مصرفی متذکر شد: ما به هیچ عنوان ابلاغ نکردیم که مدارس پول آب، برق و گاز خود را از اولیای دانش‌آموزان دریافت کنند مگر این‌که این کمک‌ها به مدارس از سوی والدین به صورت داوطلبی صورت گیرد چرا که همیشه والدین خیّری هستند که این همکاری‌ها را با مدارس دارند.

وی در پاسخ به اینکه آیا با قطعی حامل‌های انرژی در مدارس استان مواجهیم یا نه، افزود: طبق رایزنی‌های صورت گرفته با شرکت‌های آب، برق و گاز تصمیم بر این شد که مدارس برخوردار به صورت قسطی بدهی خود را پرداخت کنند و لیست مدارس ناتوان از پرداخت نیز تهیه و به سازمان‌های آب و گاز داده شود تا این مدارس نیز در صورت توان بهای انرژی مصرفی را دوره‌ای بپردازند.

فعلاً اعتبار ملی دریافت نکردیم

حسنلو در پاسخ به گلایه برخی از مدارس در زمینه عدم دریافت سرانه برای پرداخت بدهی‌های خود به شرکت‌های خدمات‌رسان خاطرنشان کرد: متأسفانه تاکنون بابت سرانه از مرکز اعتبار ملی دریافت نکردیم از همین رو سرانه‌ای نیز به مدارس پرداخت نشده است که به محض دریافت، این اعتبار به حساب مدارس واریز می‌شود.

این مسئول در پایان به انتظار آموزش و پرورش از شرکت‌های خدمات‌رسان آب، برق و گاز اشاره کرد و یادآور شد: از این شرکت انتظار می‌رود با توجه به فرارسیدن فصل سرما از قطع کردن موردی آب و برق و گاز مدارس بدهکار پرهیز کرده و با آن‌ها مدارا کنند.

از صحبت‌های معاون پشتیبانی و توسعه آموزش و پرورش استان این‌گونه برمی‌آید که مشکل کنونی مدارس به دلیل بدهی سال‌های قبل آن‌ها در قبال هزینه‌های آب و برق و گاز و پیش از تصویب قانون معافیت مدارس از پرداخت این قبوض است از همین رو سال گذشته سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در بیان نظر خود برای پرداخت این بدهی‌های انباشته شده نیز گفته بود که چگونگی پرداخت این بدهی‌ها باید به همان روالی باشد که پیش از این محاسبه می‌شد چرا که قانون معافیت مدارس از پرداخت پول آب و برق و گاز مربوط به بودجه سال 97 بود و از فروردین تا پایان اسفند 97 قابل محاسبه است لذا هزینه و بدهی سال‌های قبل مدارس آن ربطی به این قانون ندارد.

میرزاده در مصاحبه خود عنوان کرده بود اگر مدرسه‌ای از سال‌های قبل بدهی دارد طبیعی است که باید آن را بپردازد تا دچار مشکل نشود ولی قطعاً مصرف آب و برق و گاز مدارس در سال 97 با رعایت الگوی مصرف رایگان است و طبق قانون هیچ مدرسه‌ای نباید پولی در این مورد بپردازد.

سعید شریفی، معاون مشترکین شرکت آب و فاضلاب شهری استان نیز در گفت‌وگو با صدای زنجان در واکنش به معافیت مدارس از پرداخت بهای آب متذکر شد: برای معافیت مدارس از پرداخت بهای آب، برق و گاز دستورالعملی صادر شده است که طبق آن صرفاً در بخش آب استان‌ها به سه منطقه عادی، تنش و بحران تقسیم شده است که در صورت قرارگیری مدرسه در منطقه عادی، از ظرفیت قراردادی برخوردار بوده و در صورتی که بتواند این ظرفیت مصرف را کاهش دهد از پرداخت حق آب بهاء معاف می‌شوند.

وی با تأکید بر این‌که معافیت مدارس از پرداخت انرژی‌های مصرفی نیز دارای سقف 100 میلیارد تومانی بوده که از این میزان 10 میلیارد تومان آن شامل آب شده است، بیان کرد: سهم آب فاضلاب شهری و روستایی استان از مجموع 10 میلیارد تومان 216 میلیون تومان در نظر گرفته است.

معاون مشترکین شرکت آب و فاضلاب شهری استان با بیان این‌که تخفیف بهای آب 216 میلیون تومانی برای تمامی مدارس استان پیش‌بینی شده است، بیان کرد: این تخفیف صرفاً برای مدارس دولتی است نه غیرانتفاعی.

به گفته این مسئول طبق جلسه برگزار شده با آب و فاضلاب روستایی و آموزش و پرورش از این 216 میلیون تومان تخفیف سهم آب و فاضلاب روستایی 100میلیون تومان شده است که 116 میلیون تومان آن را نیز به آب فاضلاب شهری اختصاص دادند.

معافیت 35 میلیوت تومانی مدارس زنجان از پرداخت آب بها در سال 97

وی با اشاره به این‌که در سال 97 مدارس زنجان نزدیک به 35 میلیون تومان معاف می‌شدند، یادآور شد: برای معافیت از پرداخت نیز سقف تعیین شده و در مجموع 216 میلیون تومان است.

شریفی با تأکید بر این‌که در زمینه معافیت مدارس از پرداخت بهای آب جلسه‌ای با حضور معاون مالی و پشتیبانی، مسئول بودجه و تدارکات آموزش و پرورش برگزار کردیم که مقرر شد اسامی تمام مدارسی که در تابستان مسافران را اسکان داده‌اند به آب و فاضلاب ارائه شود، تصریح کرد: این مدارس و نیز مدارس هیئت امنایی نمونه دولتی و غیرانتفاعی که از مردم پول دریافت می‌کنند باید بهای آب مصرفی خود را پرداخت کنند.

وی با بیان این‌که در این جلسه مقرر شد فرصت یک ماهه به مدارس برای پرداخت دیون جاری داده شود، خاطرنشان کرد: در مورد بدهی سال‌های گذشته نیز در صورت توان به صورت اقساطی و یا اوراق خزانه پرداخت کنند.

بدهی 800 میلیون تومانی مدارس زنجان به آب و فاضلاب شهری

معاون مشترکین شرکت آب و فاضلاب شهری استان با اشاره به این‌که سال گذشته در حدود 500 میلیون تومان اوراق خزانه بین آموزش و پرورش و آب و فاضلاب جابه‌جا شد، افزود: در حال حاضر بدهی مدارس زنجان به آب و فاضلاب شهری از محل بهای آب مصرفی در حدود 800 میلیون تومان است.

وی با تأکید بر این‌که مدارس از این بخش‌نامه و شرایط معافیت اطلاع دارند، گفت: جالب اینجاست که آموزش و پرورش شهرستان ابهر بخشنامه‌ای مبنی بر معافیت مدارس از پرداخت آب بها به مدارس ابلاغ می‌کند. سوال اینجاست که مگر یک نهاد می‌تواند خودش، خودش را معاف کند. هر چند این بی‌اطلاعی در شهرهای کوچک معمولاً رخ می‌دهد ولی در آموزش و پرورش نیز برخی از مسئولان در این قضیه زرنگی می‌کنند.

صدای زنجان پیگیر دریافت اظهار نظرهای شرکت گاز و شرکت توزیع نیروی برق استان نیز بود که این دو شرکت با اشاره به موضوع لزوم رعایت الگوی مصرف از سوی مدارس برای معافیت، از ارائه توضیح بیش‌تر خودداری کردند.

اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجانقبض های خدماتی مدارساموزش و پرورش زنجانمعافیت مدارس
sedayezanjannews.ir/nx1335


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»