رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی زنجان گفت: بیش از ۲ میلیون و ۹۸۶ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم انواع گوشت قرمز در کشتارگاههای دام استان از ابتدای سال جاری با نظارت بهداشتی بازرسان دامپزشکی تولید و راهی مراکز عرضه شده است
پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی زنجان گفت: بیش از ۲ میلیون و ۹۸۶ هزار
و ۵۰۰ کیلوگرم انواع گوشت قرمز در کشتارگاههای دام استان از ابتدای سال جاری با
نظارت بهداشتی بازرسان دامپزشکی تولید و راهی مراکز عرضه شده است.
علی
نوری با بیان اینکه نظارت بر مراحل تولید تا
عرضه فرآورده های خام دامی از مهمترین وظایف دامپزشکی است، افزود: بخش مهمی از
سلامت و بهداشت جامعه منوط به تامین فرآوردههای دامی و لبنی سالم و بهداشتی است
که دامپزشکی این مسوولیت خطیر را بر عهده دارد.
وی
اضافه کرد: تمامی فرآورده های خام دامی پس از کنترل و تاییدیه های بهداشتی توسط
بازرسان مجوز عرضه در بازار مصرف را دریافت می کند.
نوری
به کشتار ۲۶ هزار و ۳۹۵ رأس دام سبک و سنگین طی هشت ماهه امسال در کشتارگاه های
دام استان زنجان اشاره کرد و گفت: از این تعداد ۱۱ هزار و ۸۹۵ راس گوسفند و بره به
وزن ۲۵۶ هزار و ۶۰۶ کیلوگرم، ۲ هزار و ۸۸۹ راس بز و بزغاله به وزن ۴۷ هزار و ۴۰۵
کیلوگرم و ۱۱ هزار و ۶۱۱ راس گاو و گوساله به وزن ۲ میلیون و ۶۸۲ هزار و ۴۹۰
گیلوگرم کشتار شده اند.
این
مسوول ادامه داد: گوشت های استحصال شده در کشتارگاه های دام استان با نظارت
بازرسان بهداشتی دامپزشکی توسط خودروهای یخچال دار مخصوص حمل گوشت در سطح مراکز
عرضه مجاز و قصابی های شهرستانهای استان توزیع می شود.
نوری
افزود: کارشناس دامپزشکی بخش دولتی و خصوصی در کشتارگاه های دام سطح استان به صورت
مستمر و تمام وقت حضور دارد و از کلیه لاشه ها بازدید می کند و تاسیسات و امکانات
کشتارگاه و مراحل کشتار را نیز مورد بررسی قرار می دهد.
وی
اظهار داشت: در این مدت طی نظارت های بهداشتی صورت گرفته مقدار ۳۵ هزار و ۵۰۵
کیلوگرم لاشه غیر قابل مصرف و غیر بهداشتی ضبط، معدوم سازی و از چرخه مصرف خارج شد.
رئیس
اداره نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی زنجان به شهروندان توصیه کرد: گوشت و مرغ
مورد نیاز خود را از مراکز عرضه مجاز و به صورت بسته بندی و دارای تاریخ مصرف،
برچسب و مهر دامپزشکی تهیه کنند و از خرید و مصرف هر گونه گوشت حاصل از کشتارهای
غیرمجاز دام خودداری نمایند.
وی
خاطر نشان کرد: همچنین شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی درخصوص
فرآوردههای خام دامی اعم از عرضه فرآوردههای خام دامی غیربهداشتی و فاقد هویت،
کشتار غیر مجاز، حمل و نقل انواع گوشت سفید و قرمز با وسایل فاقد سردخانه مراتب را
با شماره تلفن گویا ۱۵۱۲ ادارات دامپزشکی در سطح استان اطلاع دهند تا برخورد قانونی لازم صورت
گیرد.
منبع/ ایرنا