کد خبر: 14441
1403/12/13 - 9:18


اجرای طرح جهش تولید در ۴۵۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی زنجان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: در سال زراعی جاری که چهارمین سال اجرای طرح جهش تولید در زنجان است، ‌۴۵۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان تحت پوشش این طرح قرار گرفتند

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: در سال زراعی جاری که چهارمین سال اجرای طرح جهش تولید در زنجان است، ‌۴۵۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

اکبر طیبی افزود: طرح جهش تولید در دیمزارها و البته در اراضی آبی، از موارد مهم و اولویت دار جهاد کشاورزی استان است و اجرای آن با پیگیری و جدیت دنبال می شود.

وی ادامه داد:‌ ظرفیت بسیار خوبی در دیمزارهای استان وجود دارد و به بهانه طرح جهش تولید تلاش داریم از این ظرفیت حداکثر استفاده را داشته باشیم.

طیبی با بیان اینکه طرح جهش تولید در دیمزارها موجب افزایش میزان تولید و تثبیت آن در واحد سطح می شود، اظهار کرد: یکی از روش ها در این راستا حذف آیش در اراضی دیم یعنی تبدیل آیش زرد به سبز است که با کشت محصولات و حبوبات دیمی، افزایش بهره وری در واحد سطح و همچنین حفظ و صیانت از خاک نیز محقق می شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه زنجان استانی دیم خیز است، گفت:با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، این اراضی زیر کشت محصولات مختلف از جمله گندم، جو، حبوبات، گیاهان علوفه‌ای و نباتات می رود و حمایت‌های ویژه نیز از کشاورزان در زمینه بیمه، تامین بذر و نهاده‌ها و سایر اقدامات ترویجی از کشاورزان انجام می شود.

طیبی به فعالیت ۱۸۰ کارشناس پهنه در سطح مزارع استان اشاره کرد و گفت: این شبکه کارشناسان، ‌ارتباط تنگاتنگی با جامعه کشاورزی دارند که حلقه ارتباطی بسیار مغتنمی است و ما با ترویج اصول صحیح کشت و نوع محصولات کشت شده متناسب با شرایط اقلیمی و اراضی استان، برنامه های هدفگذاری شده در جهش تولید را پیش می بریم.

وی خاطرنشان کرد: در طرح جهش تولید در دیمزارها، از اراضی دیم موجود برای کشت محصولات مهم و استراتژیک نظیر گندم و جو، حبوبات و گیاهان دارویی در راستای کمک به تامین امنیت غذایی استفاده می شود.

طیبی افزود: یکی از اهداف دیگر در این طرح علاوه بر تامین امنیت غذایی و کمک به درآمدزایی روستاییان، صرفه جویی در منابع آبی زیرزمینی و بهره برداری مطلوب از آب های جاری و نزولات جوی است.

وی اظهار کرد: کشاورزان مشارکت کننده در این طرح از حمایت های مختلف پیش بینی شده از سوی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و وزارت جهاد کشاورزی نظیر آموزش های رایگان، دریافت تسهیلات قرض الحسنه و یارانه بیمه محصولات دیم بهره مند می شوند.

حدود ۱۰۰ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان مشغول به کار هستند که سالانه نزدیک به سه میلیون تن محصول تولید می کنند.

اراضی کشاورزی استان زنجان شامل حدود ۷۵۰ هزار هکتار بوده که از این میزان ۴۷۰ هزار هکتار اراضی زراعی، ۶۵ هزار هکتار اراضی باغی و ۲۱۵ هزار هکتار آیش است.

حدود ۳۷۰ هزار هکتار از زمین های زراعی استان دیم و حدود ۱۰۰ هزار هکتار آبی بوده و نزدیک هزار هکتار از سطح زیرکشت باغات استان نیز دیم و حدود ۶۴ هزار هکتار آبی است.

سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی استان، ۱۵.۳۱ درصد می باشد.

 منبع/ ایرنا

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانکشاورزیتولیدزمین های زراعی
sedayezanjannews.ir/nx14441


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»