سرپرست مدیریت شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: با تولید سالانه ۲۰ هزار تن ماهی، این استان علاوه بر تأمین نیاز داخل، صادرات قابل توجهی به کشورهای همسایه دارد و بیش از سه هزار نفر اشتغال مستقیم در این بخش ایجاد شده است
پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ سرپرست مدیریت شیلات و آبزیان سازمان
جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: با تولید سالانه ۲۰ هزار تن ماهی، این استان علاوه بر تأمین نیاز
داخل، صادرات قابل توجهی به کشورهای همسایه دارد و بیش از سه هزار نفر اشتغال
مستقیم در این بخش ایجاد شده است.
مهریدخت مرتضوی اظهار کرد: ماهی بهعنوان یکی از بهترین منابع پروتئینی، حاوی ویتامینهای
ضروری و اسیدهای چرب امگا ۳
است و مصرف آن برای سلامت سیستم قلبی و مغزی ضروری محسوب میشود. توصیه میشود این
ماده غذایی حداقل یک تا دو بار در هفته در سبد مصرفی خانوارها قرار گیرد.
وی با اشاره به سرانه
مصرف ماهی در کشور، افزود: میانگین سرانه مصرف در حال حاضر حدود ۷.۶ کیلوگرم در سال است، درحالیکه این
رقم در سال ۱۳۷۵ تنها ۲۵۰ گرم بوده و هرچند رشد چشمگیری داشته،
اما هنوز با میانگین جهانی فاصله زیادی دارد.
مرتضوی ادامه داد: استان
زنجان بهعنوان یکی از مراکز تولید ماهیان سردآبی کشور، رتبه نخست را در شمال غرب
ایران به خود اختصاص داده است. سالانه حدود ۲۰ هزار تن ماهی در استان تولید میشود که بیش از ۱۸ هزار تن آن مربوط به قزلآلا است.
بخش عمده این تولیدات علاوه بر استانهای همجوار، به کشورهای همسایه از جمله عمان،
ارمنستان و روسیه صادر میشود و سالانه حدود ۳.۵ میلیون دلار ارزآوری برای استان به
همراه دارد.
سرپرست مدیریت شیلات و
آبزیان استان با بیان اینکه بیش از سه هزار نفر در این بخش به صورت مستقیم مشغول
فعالیت هستند، بیان کرد: در حال حاضر پرورش ماهی در زنجان به سمت استفاده از سیستمهای
نوین دو منظوره و مدار بسته حرکت کرده است. استفاده از سیستم مدار بسته موجب صرفهجویی
تا ۹۵ درصدی در مصرف آب میشود و در حالت
دو منظوره نیز آب مصرفی واحدهای شیلات پس از استفاده در پرورش ماهی، در بخش زراعت
به کار گرفته میشود.
او خاطرنشان کرد: این
شیوهها علاوه بر تولید سالم، سازگار با محیط زیست بوده و گامی مهم در توسعه
پایدار بخش شیلات استان به شمار میرود.
منبع/ ایسنا