کد خبر: 17308
1404/10/06 - 12:43


فرماندار خدابنده:

بازنگری در سازوکار اجرایی شوراها ضروری است

فرماندار شهرستان خدابنده بر ضرورت بازنگری در سازوکار اجرایی شوراها و تقویت فرهنگ مشارکت مدنی تأکید کرد و گفت: از زمان تدوین قانون اساسی، شوراها به‌عنوان نهادی مردمی برای مدیریت امور محلی و حل مسائل اجتماعی، اقتصادی و مدنی مورد توجه ویژه بوده اند

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ فرماندار شهرستان خدابنده بر ضرورت بازنگری در سازوکار اجرایی شوراها و تقویت فرهنگ مشارکت مدنی تأکید کرد و گفت: از زمان تدوین قانون اساسی، شوراها به‌عنوان نهادی مردمی برای مدیریت امور محلی و حل مسائل اجتماعی، اقتصادی و مدنی مورد توجه ویژه بوده اند.

 اسماعیل اعلایی روز شنبه در جلسه انتخاب معتمدین هیأت اجرایی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی با اشاره به جایگاه قانونی شوراها افزود: اگرچه تشکیل شوراها با تأخیر همراه بود، اما در دولت هفتم، تصویب قانون تشکیلات، وظایف و اختیارات شوراها مورد توجه قرار گرفت، با این حال، سازوکار اجرایی موجود در مقایسه با چشم‌انداز اولیه قانونگذار نیازمند بازنگری و تقویت است.

فرماندار خدابنده با تأکید بر اهمیت مشارکت مدنی و مردمی‌سازی فرآیند انتخابات اظهار داشت: هدف خبرگان قانون اساسی مدیریت امور محلی از طریق شوراها بود، اما در عمل شوراها بیشتر به مدیریت امور شهری محدود شدند درحالیکه شورا باید نهادی باشد که بتواند مسائل مرتبط با شهروندان و حتی حقوق شهروندی را طرح و برای آنها راه‌حل ارائه کند.

وی با اذعان به چالش‌های فرهنگی در مسیر تمرین دموکراسی گفت: ما هنوز در حال مشق دموکراسی هستیم که شاید فرهنگ مشارکت مدنی در آن به‌طور کامل شکل نگرفته باشد و در این میان برخی نیز تلاش می‌کنند مردم را نسبت به حضور در این عرصه دلسرد کنند.

اعلایی در ادامه به ساختار اجرایی انتخابات شوراهای اسلامی اشاره کرد و گفت: هیأت اجرایی از معتمدین مردمی شکل گرفته تا وزارت کشور صرفا فعال‌ مایشاء نباشد و کمیسیون مرکزی مشابه هیأت اجرایی در شهرستان‌ها ایجاد شود که این سازوکار ریشه در بازنویسی قانون انتخابات شوراها دارد.

وی با تأکید بر اهمیت مشارکت دوطرفه مردم و مسئولان خاطرنشان کرد: مردم سرمایه‌های اجتماعی نظام هستند و باید خودشان عهده‌دار این مسئولیت خطیر شوند که خوشبختانه معدل حضور داوطلبان و رأی‌دهندگان این شهرستان در دوره‌های گذشته نسبتا قابل قبول بوده است و امیدواریم این روند ادامه یابد.

فرماندار خدابنده به ترکیب هیأت اجرایی اشاره کرد و گفت: سعی کردیم در انتخاب معتمدین از مسئولان ادارات، اشخاص حقیقی خوشنام با سابقه سیاسی و اجتماعی روشن و نمایندگان صنوف مختلف استفاده کنیم همچنین تلاش شد شاخص تنوع جنسیتی رعایت شود، هرچند حضور چهره‌های مستعد بانوان در عرصه‌های مدیریتی و اجتماعی شهرستان هنوز با چالش‌هایی مواجه است.

 منبع/ ایرنا

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانانتخاباتشورا
sedayezanjannews.ir/nx17308


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»