کد خبر: 17594
1404/11/19 - 16:16


هشدار مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه به بیمه‌شدگان؛

مواظب کلاهبرداران بیمه‌ای باشید

سعید کرمی: افرادی سودجو با ادعای ارائه پوشش‌های تکمیلی و با عنوان اینکه از طرف سازمان بیمه سلامت تماس گرفته‌اند، اقدام به فریب مردم می‌کنند/در حال حاضر بیش از 58 درصد جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت می باشد

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ سمیه محرمی: نشست خبری سعید کرمی مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان یکشنبه 19 بهمن‌ماه 1404 با حضور اصحاب رسانه استان زنجان برگزار شد.

در این جلسه مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان با اشاره به گسترش قابل توجه پوشش بیمه‌ای در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: امروز بیمه سلامت به یکی از ارکان اصلی نظام سلامت کشور تبدیل شده و بخش عمده‌ای از جمعیت استان زنجان از خدمات متنوع و حمایتی این سازمان بهره‌مند هستند.

وی با بیان اینکه پیش از انقلاب اسلامی، پوشش بیمه‌ای محدود و در دسترس اقشار خاصی از جامعه بود، اظهار کرد: با اجرای سیاست‌های حمایتی دولت و توسعه عدالت در سلامت، اکنون بیمه به‌عنوان یک حق عمومی شناخته می‌شود و اقشار مختلف جامعه، به‌ویژه گروه‌های کم‌برخوردار، تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته‌اند.

وی افزود: در حال حاضر بیش از 58 درصد جمعیت استان زنجان تحت پوشش بیمه سلامت هستند که این رقم بالغ بر ۶۵۰ هزار نفر را شامل می‌شود، این آمار بیانگر جایگاه مهم بیمه سلامت در تأمین امنیت درمانی مردم استان است.

ترکیب صندوق‌های بیمه‌ای و پوشش رایگان اکثریت بیمه‌شدگان

مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان با اشاره به ترکیب صندوق‌های بیمه‌ای در استان تصریح کرد: بیمه‌شدگان استان در قالب صندوق‌های مختلف از جمله صندوق بیمه روستاییان با ۵۴ درصد، صندوق سلامت همگانی با ۳۱ درصد، صندوق کارکنان دولت با ۱۰ درصد و سایر اقشار با ۵ درصد تحت پوشش قرار دارند.

کرمی خاطرنشان کرد: بیش از ۷۵ درصد بیمه‌شدگان استان بدون پرداخت حق سرانه و به‌صورت کاملاً رایگان از خدمات بیمه سلامت استفاده می‌کنند که این موضوع نقش مهمی در کاهش هزینه‌های درمانی خانوارها، به‌ویژه در دهک‌های پایین درآمدی دارد.

وی افزود: حق سرانه پوشش بیمه‌ای هر فرد در سال جاری ۲ میلیون و ۸۲۹ هزار و ۶۰۰ تومان تعیین شده است که پس از انجام آزمون وسع، برای دهک‌های ششم تا نهم تخفیف‌هایی بین ۳۰ تا ۶۰ درصد اعمال می‌شود و دهک‌های اول تا پنجم نیز به‌صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند.

ضریب نفوذ بیمه سلامت در شهرستان‌های استان

مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان با اشاره به وضعیت ضریب نفوذ بیمه سلامت در شهرستان‌های مختلف استان گفت: ضریب نفوذ بیمه سلامت در سطح استان متفاوت است، به‌طوری که شهرستان خدابنده با ۹۶ درصد، بالاترین ضریب نفوذ را داراست و شهرستان خرم‌دره با ۲۲ درصد کمترین میزان پوشش بیمه سلامت را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: افزایش ضریب نفوذ بیمه در شهرستان‌هایی با پوشش کمتر، یکی از اولویت‌های اصلی بیمه سلامت استان است و در این راستا برنامه‌های اطلاع‌رسانی، شناسایی افراد فاقد پوشش بیمه و ارائه مشوق‌های لازم در حال اجرا است.

حمایت گسترده از بیماران خاص و صعب‌العلاج

کرمی با اشاره به اقدامات بیمه سلامت در حوزه بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: در حال حاضر ۹۵۳ بیمار خاص در استان زنجان شناسایی شده‌اند که بیشترین آمار مربوط به بیماران مبتلا به ام‌اس با ۵۹ نفر و کمترین آمار مربوط به بیماران تالاسمی با ۲۴ نفر است.

وی افزود: از ابتدای اجرای طرح صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج، حدود ۲۶ هزار و ۵۲۷ نفر در سامانه مدیریت نشان بیمه سلامت نشان‌دار شده‌اند و توانسته‌اند از مزایا و حمایت‌های این صندوق بهره‌مند شوند.

مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان ادامه داد: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون، در بخش خدمات سرپایی ۲۳۷ هزار و ۷۷۳ نسخه الکترونیک به مبلغ یک هزار و ۸۷ میلیارد ریال و در بخش بستری نیز ۲۲ هزار و ۳۰۱ پرونده به مبلغ یک هزار و ۸۳ میلیارد ریال از محل صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج به مراکز درمانی طرف قرارداد پرداخت شده است.

وی تصریح کرد: علاوه بر این، ۶۷ میلیارد ریال نیز از محل واحد خسارات متفرقه پرداخت شده که در مجموع، بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال هزینه‌کرد برای بیماران خاص و صعب‌العلاج استان از ابتدای اجرای طرح تاکنون انجام شده است.

توسعه بسته‌های خدمتی و حمایت‌های ویژه

کرمی با اشاره به توسعه بسته‌های خدمتی بیمه سلامت گفت: با افزایش بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج از ۱۰۷ مورد به ۱۳۳ مورد، پورتال سازمان به‌روزرسانی شده است که از این تعداد، ۶۹ بیماری دارای بسته خدمتی و ۶۴ بیماری خارج از بسته هستند.

وی افزود: بسته‌های خدمتی بیمه سلامت شامل ۶۶ قلم داروی تخصصی، ۱۲ قلم تجهیزات پزشکی، ۵۶ خدمت آزمایشگاهی، ۷ خدمت تصویربرداری، ۲۰ خدمت پزشکی و ۲۵ خدمت جراحی است. همچنین چهار خدمت فوق‌تخصصی ناباروری با پوشش ۹۰ درصدی بیمه‌ای ارائه می‌شود تا بخشی از هزینه‌های درمان زوج‌های نابارور کاهش یابد.

مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان خاطرنشان کرد: پاداش اهدای کلیه از دهنده زنده نیز به‌عنوان هزینه پیوند کلیه تا سقف ۱۱۰ میلیون تومان قابل محاسبه و پرداخت است که این اقدام در راستای حمایت از بیماران نیازمند پیوند عضو انجام می‌شود.

پوشش مادران باردار و کودکان زیر پنج سال

کرمی با اشاره به توجه ویژه بیمه سلامت به گروه‌های حساس گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۳۷۴ مادر باردار و ۲۶ هزار و ۸۰۰ کودک زیر پنج سال در استان زنجان نشان‌دار شده‌اند و از خدمات حمایتی بیمه سلامت بهره‌مند هستند.

وی افزود: این خدمات نقش مؤثری در ارتقای سلامت مادر و کودک، پیشگیری از بروز بیماری‌ها و کاهش هزینه‌های درمانی خانواده‌ها دارد.

خدمات صندوق بیمه روستاییان و پزشک خانواده

مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان در بخش دیگری از سخنان خود به خدمات صندوق بیمه روستاییان اشاره کرد و گفت: جمعیت صندوق بیمه روستاییان استان ۳۵۴ هزار و ۲۳۷ نفر است که از طریق ۸۳ مرکز جامع خدمات سلامت روستایی خدمات سلامت دریافت می‌کنند.

وی افزود: در این مراکز، ۱۳۱ پزشک، ۹۸ ماما و ۳۱ دندانپزشک به بیمه‌شدگان صندوق روستاییان خدمات ارائه می‌دهند و تا پایان آذرماه ۱۴۰۳ بیش از ۵۳۲ هزار و ۲۰۰ ویزیت توسط پزشکان خانواده در استان انجام شده است.

افزایش مراکز طرف قرارداد و اجرای نظام ارجاع

کرمی از افزایش مراکز طرف قرارداد بیمه سلامت در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر ۶ هزار و ۸۰ مرکز تشخیصی و درمانی و ۲۲۰ مرکز ترک اعتیاد در سطح استان زنجان با بیمه سلامت طرف قرارداد هستند.

وی افزود: انعقاد قرارداد با مراکز تشخیصی و درمانی در سطح استان رشد قابل توجهی داشته و در شهرستان خدابنده، در راستای اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع، انعقاد قراردادها ۳۷ درصد افزایش یافته است.

مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان با اشاره به اجرای نظام ارجاع شهری در شهرستان خدابنده تصریح کرد: این شهرستان به‌عنوان یکی از شهرستان‌های منتخب کشور برای اجرای این طرح انتخاب شده و با همکاری بیمه تأمین اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه‌ها، اقدامات مناسبی در حال انجام است. استان زنجان آمادگی دارد پس از اجرای موفق طرح در خدابنده، آن را در سایر شهرستان‌ها نیز اجرا کند.

کلاهبرداری این بار با نام بیمه سلامت

وی در ادامه در پاسخ به سئوال صدای زنجان با اشاره به سوءاستفاده برخی افراد از نام سازمان بیمه سلامت، گفت: متأسفانه افرادی سودجو با ادعای ارائه پوشش‌های تکمیلی و با عنوان اینکه از طرف سازمان بیمه سلامت تماس گرفته‌اند، اقدام به فریب مردم می‌کنند. این تماس‌ها به هیچ عنوان مورد تأیید سازمان نیست.

کرمی با تأکید بر اینکه تمامی اقدامات سازمان بیمه سلامت از مسیرهای رسمی و قانونی انجام می‌شود، افزود: با توجه به حمایتی بودن خدمات بیمه سلامت، هرگونه واریز وجه به شماره شخصی شهروندان مورد تأیید نبوده و پذیرفته نیست.

مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان از هموطنان خواست در صورت مواجهه با چنین تماس‌هایی، موضوع را به اداره حراست اداره کل اطلاع دهند تا بررسی‌های لازم انجام شود.

وی توضیح داد: معمولاً مبلغی که پیشنهاد می‌شود قابل توجه نیست و افراد سودجو از این فرصت برای سوءاستفاده بهره می‌برند. لذا ضروری است بیمه‌شدگان و شهروندان استان هوشیار باشند.

کرمی در پایان یادآور شد: سامانه ۱۶۶ به صورت ۲۴ ساعته آماده دریافت گزارش‌ها و اطلاع‌رسانی‌های شهروندان است تا اقدامات قانونی علیه این افراد سودجو انجام شود.

انتهای پیام/

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانبیمه سلامتمادران باردارسمیه محرمی
sedayezanjannews.ir/nx17594


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»