کد خبر: 18067
1405/01/24 - 9:59


صدای زنجان از اعلام نرخ ناوگان حمل ونقل عمومی و مشکلات ادامه دار این صنف گزارش می‌دهد؛

همه ناراضی!

راننده تاکسی: شرایط تاکسیرانی در زنجان نه برای مسافر و نه راننده مطلوب نیست/شهروند زنجانی: شهروندان امیدی به ناوگان حمل و نقل عمومی ندارند و برای همین بیشتر بر خودروهای شخصی اتکا می‌کنند/سرپرست سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری زنجان: نرخ جدید کرایه ناوگان حمل و نقل عمومی در زنجان از ابتدای اردیبهشت‌ماه لازم‌الاجرا است/رئیس کمیسیون حمل و نقل عمومی و ترافیک شورای شهر زنجان: باید بین 300 تا 400 اتوبوس و ون در زنجان فعالیت داشته باشد اما این آمار قریب به 180 دستگاه است

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ سمیه محرمی: ناوگان حمل و نقل عمومی در شهر زنجان همواره یک دغدغه تکراری برای شهروندان بوده است و برای همین یکی از وعده‌های مسئولان و کاندیداهای انتخابات شوراهای شهر در زنجان ساماندهی این ناوگان بوده است اما همواره این ساماندهی با عدم موفقیت و توفیق مواجه بوده است.

در این بین بسیاری از شهروندان زنجانی معتقدند هنوز ناوگان حمل و نقل عمومی در زنجان نتوانسته رضایت نسبی شهروندان را فراهم کند و همچنان باید بر روی آن برنامه‌ریزی شود تا مردم را از خودروهای شخصی دور و به سمت ناوگان حمل و نقل عمومی سوق داد.

امیدی به ناوگان حمل و نقل عمومی نداریم

یک شهروند زنجانی در این زمینه در گفت‌و‌گو با صدای زنجان با اشاره به اینکه خودروهای تاکسی متعلق به ناوگان حمل و نقل عمومی در زنجان بسیار فرسوده بوده و شرایط خوبی ندارند، اظهار می‌کند: مسیرهای تاکسی بسیار محدود بوده و کمتر پیش می‌آید شهروندان که با محدودیت زمانی مواجه هستند بتوانند از این خودروها استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی جزو اهداف و رویکردهای شهروندان نیست، تاکید می‌کند: این شرایط به دلیل وضعیت نامساعد و نامناسب ناوگان حمل و نقل عمومی رخ داده است.

این شهروند زنجانی با بیان اینکه نه در ساعات اولیه روز که تردد برای حضور در محل کار و مدرسه بالا است، تاکسی در سطح شهر مشاهده می‌شود و نه در ساعات اوج ترافیک، عنوان می‌کند: به دلیل عدم برنامه‌ریزی، وجود تاکسی در شب نیز رویایی بیش نیست!

وی با اشاره به اینکه این شرایط دست به دست هم داده تا شهروندان بر روی استفاده از خودروی شخصی تکیه کنند، ادامه می‌دهد: این شرایط زمینه ترافیک‌های بالا و خودروهای تک سرنشین در شهر زنجان را فراهم می‌کند.

نرخ جدید ناوگان حمل و نقل عمومی در زنجان اعلام شد

احمد تقیلو سرپرست سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری زنجان در این زمینه در گفت‌و‌گو با صدای زنجان با اشاره به اینکه مطابق مصوبه تاریخ 25 اسفندماه 1404 شورای اسلامی شهر زنجان نرخ کرایه ناوگان حمل و نقل عمومی در زنجان تغییر خواهد کرد، اظهار می‌کند: این تغییرات از اول اردیبهشت‌ماه لازم‌الاجرا است.

سرپرست سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری زنجان با بیان اینکه طبق این مصوبه نرخ کرایه تاکسی برای یک مسیر 10 هزار تومان و برای دو مسیر 20 هزار تومان است، اضافه کرد: این نرخ‌ها برای سه مسیر 30 هزار تومان و برای چهار مسیر 35 هزار تومان بوده، همچنین این نرخ برای مسیر پنجم 40 هزار تومان اعلام شده است.

وی خاطر نشان کرد: نرخ کرایه تاکسی ون سبز نیز در شهر زنجان 20 هزار تومان خواهد بود.

تقیلو با بیان اینکه نرخ کرایه تاکسی‌های بی‌سیم از ساعت 6 صبح تا 11 شب 60 هزار تومان و از ساعت 11 شب تا 6 صبح 70 هزار تومان است، ادامه می‌دهد: نرخ هر دقیقه توقف اضافه بیش از 20 دقیقه برای تاکسی‌های بی‌سیم و تلفنی 4 هزار تومان است.

سرپرست سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری زنجان ادامه می‌دهد: شماره‌های 137، 33710092 و 33710491 آماده دریافت پیشنهادات و شکایات مردمی از فعالیت تاکسی‌ها در زنجان است.

وی همچنین به نرخ کرایه ناوگان اتوبوس‌رانی اشاره کرده و می‌افزاید: نرخ کرایه خط ویژه پایانه ارتش تا پایانه آزادی 3 هزار و 500 تومان، مسیرهای منتهی به پایانه ارتش 10 هزار تومان، مسیرهای منتهی به پایانه آزادی برای اتوبوس 7 هزار تومان و ون و مینی‌بوس 10 هزار تومان تعیین شده است.

تقیلو با بیان اینکه مسیر منتهی به پایانه زینبیه 7 هزار تومان تعیین شده است، تصریح می‌کند: مسیر سریع‌السیر شمال – سریع‌السیر جنوب 10 هزار تومان، مسیرهای منتهی به چهارراه سعدی 10 هزار و خطوط حومه 10 هزار تومان مشخص شده است.

سرپرست سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری زنجان ادامه می‌دهد: همچنین نرخ کرایه برای ناوگان‌هایی که مسیرهای آنها منتهی به پایانه دلجویی 10هزار تومان خواهد بود.

وی اضافه می‌کند: همچنین شماره تلفن 133 و 33363070 جهت دریافت نظرات، انتقادات و پیشنهادات شهروندان در نظر گرفته شده است.

نه راننده از کارش راضی است نه مسافر از شرایط

یک راننده تاکسی در زنجان اما از مشکلات خود و همکارانش می‌گوید و اظهار می‌کند: شغل ما نه یک شغل دارای برنامه بلکه یک شغل 24 ساعته است.

وی با بیان اینکه هزینه‌های خودرو کمرشکن است و با توجه به استمرار فعالیت خودرو این هزینه‌ها بسیار بالا بوده که تمام و کمال توسط رانندگان پرداخت می‌شود، بیان می‌کند: تقریبا هیچ حمایت خاصی از این قشر نمی‌شود و این افراد به حال خود رها شده‌اند.

این راننده زنجانی با بیان اینکه تنها ارتباط ما با سازمان حمل و نقل شهرداری زنجان در زمان اعلام نرخ‌های جدید کرایه است، اضافه می‌کند: این نرخ‌ها نیز با شرایط اقتصادی جامعه و تورم موجود در آن همخوانی ندارد و زندگی را برای رانندگان و خانواده آنها سخت و سخت‌تر می‌کند.

این راننده با بیان اینکه هیچ قسمت شهر مسیرهای ویژه برای تسهیل تردد ناوگان حمل و نقل عمومی وجود ندارد، اضافه می‌کند: همین موضوع موجب کاهش سرعت تردد تاکسی‌ها و سودآوری برای ناوگان حمل و نقل عمومی شده است.

وی با اشاره به اینکه این شرایط موجب نارضایتی شهروندان و رانندگان می‌شود، بیان می‌کند: به همین دلیل است که هم رانندگان تمایل چندانی برای کار کردن ندارند و هم مسافران نمی‌توانند از این بستر استفاده کنند.

رضایت کامل از ناوگان حمل و نقل عمومی وجود ندارد اما شرایط در حال بهبود است

همچنین در این زمینه سعید نجفی رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر زنجان در پاسخ به سئوالی در مورد نظارت بر فعالیت اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها در شهر زنجان، اظهار می‌کند: بازرسی توسط سازمان تاکسیرانی و اتوبوسرانی شهرداری زنجان صورت می‌گیرد و شورا بر نحوه فعالیت این مجموعه‌ها نظارت دارد.

نجفی با بیان اینکه هوشمندسازی در اتوبوس‌ها، مینی‌بوس و ون‌ها اتفاق نیفتاده است تا نظارت به صورت سیستم اتفاق بیفتد، بیان می‌کند: هر چند نظارت‌ها از طریق سامانه‌هایی چون «سیپاد و اورنگ» در حال انجام بوده اما راهکار برتر برای نظارت دقیق ایجاد سامانه هوشمند و افزایش کنترل‌ها است.

رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر زنجان با بیان اینکه شهروندان از خدمات ناوگان حمل و نقل عمومی به صورت کامل رضایت ندارند، اضافه می‌کند: افزایش دسترسی مردم با افزایش تعداد ناوگان حمل و نقل عمومی ممکن است که شورا و شهرداری در زمینه اقداماتی انجام داده اما به دلیل مشکلات پیش روی شرکت‌های خودروسازی این مهم هنوز محقق نشده است.

وی با اشاره به اینکه شرایط استقبال شهروندان از ناوگان حمل و نقل عمومی بهبود یافته است، اضافه می‌کند: شاهد افزایش درخواست خطوط ناوگان حمل و نقل عمومی در سطح شهر، شهرک‌های اقماری و حتی روستاهای اطراف زنجان هستیم.

نجفی با اشاره به اینکه طبق استاندار برای هر یک هزار نفر جمعیت یک وسیله نقلیه باید در سطح شهر فعال باشد، ادامه می‌دهد: این بدان معنا است که باید بین 300 تا 400 اتوبوس، مینی‎بوس و ون در سطح شهر زنجان فعالیت داشته باشد که این آمار در شهر زنجان قریب به 180 دستگاه است.

رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر زنجان در پاسخ به سئوالی با تاکید بر اینکه حمایت خاصی از سوی شورا یا شهرداری برای رانندگان تاکسی صورت نگرفته و بیشتر توسط اتحادیه این موضوع اتفاق می‌افتد، تصریح می‌کند: به شدت قبول داریم که مشکلات این قشر زیاد و حمایت از آنها محدود است.

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجاننرخ تاکسیمسافرسمیه محرمی
sedayezanjannews.ir/nx18067


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»