کد خبر: 18999
1405/04/31 - 9:9


رئیس پلیس راهور زنجان تشریح کرد؛

۴۰ دوربین جدید در مدار جریمه

افزایش پیامک‌های جریمه به‌دلیل فعال‌شدن دوربین‌های جدید و ارسال تجمیعی تخلفات است

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ سمیه محرمی: در روزهای گذشته، موضوع دریافت پیامک‌های متعدد جریمه‌های رانندگی به یکی از دغدغه‌ها و گلایه‌های جدی شهروندان زنجانی تبدیل شده است.

 بسیاری از رانندگان با مراجعه به پلیس راهور یا در فضای مجازی، نسبت به صدور زنجیره‌ای این جرایم ابراز شگفتی و ناخرسندی کرده‌اند. بخش عمده‌ای از این دغدغه‌ها معطوف به این پرسش بود که آیا بدون اطلاع‌رسانی قبلی، سرعت مجاز در معابر اصلی یا معیارهای اعمال قانون تغییر کرده است؟

سردرگمی ناشی از دریافت یک‌باره چندین پیامک جریمه در فاصله زمانی کوتاه، این شائبه را به وجود آورد که شاید نقصی در عملکرد دوربین‌های ثبت تخلف رخ داده یا معابری که سال‌ها با سرعتی مشخص مورد استفاده قرار می‌گرفتند، بدون تابلوهای هشداردهنده مشمول اعمال قانونِ سخت‌گیرانه‌تری شده‌اند و یا جریمه‌ها به غلط ثبت می‌شود اما به گفته مسئولان مربوطه این موضوع ناشی از فعال شدن سامانه ثبت تخلف در سطح شهر است.

در این زمینه سرهنگ حبیب موسوی رئیس پلیس راهور زنجان در گفت‌وگو با صدای زنجان، درباره افزایش پیامک‌های جریمه و نگرانی برخی شهروندان اظهار کرد: هیچ تصمیم جدیدی برای کاهش بدون اطلاع‌رسانی سرعت مجاز در معابر شهر زنجان اتخاذ نشده و افزایش تعداد جرایم نیز ارتباطی با چنین موضوعی ندارد.

وی افزود: با همکاری شهرداری، استانداری، فرمانداری و کمیسیون‌های مرتبط، طی دو سال گذشته اقدامات متعددی برای افزایش تعداد دوربین‌های ثبت تخلف و ثبت تردد در شهر زنجان انجام شد. این فرایند، علاوه بر تأمین اعتبار، نیازمند طی مراحل اداری، فنی و دریافت کدهای لازم برای اعمال قانون بود که سرانجام از حدود ابتدای تیرماه به نتیجه رسید و دوربین‌های جدید وارد چرخه ثبت تخلف شدند.

رئیس پلیس راهور زنجان با بیان اینکه فعال‌شدن این دوربین‌ها پیش‌تر نیز از سوی شورای اسلامی شهر، پلیس راهور و تعدادی از رسانه‌ها اطلاع‌رسانی شده بود، ادامه داد: با آغاز فعالیت دوربین‌های جدید، تخلفات رانندگی با دقت بیشتری ثبت و اعمال قانون می‌شود. بنابراین، افزایش پیامک‌های جریمه به‌معنای تغییر ناگهانی محدودیت‌های سرعت نیست، بلکه نتیجه افزایش پوشش سامانه‌های هوشمند و ثبت تخلفاتی است که پیش از این ممکن بود به‌دلیل محدود بودن تعداد دوربین‌ها ثبت نشوند.

موسوی درباره علت نارضایتی برخی شهروندان گفت: شهروندان در صورتی که احساس می‌کنند مشمول جریمه مذکور نیستند می‌توانند اعتراض خود را اعلام و موضوع پس از بررسی به آنها اطلاع داده خواهد شد.

وی علت اصلی حساسیت ایجادشده را تأخیر در ارسال پیامک‌های جریمه دانست و توضیح داد: اطلاعات تخلفات پس از ثبت برای ارسال پیامک به سامانه‌های مربوط منتقل می‌شود، اما به‌دلیل وقفه یا اختلالی که در روند ارسال پیامک‌ها به وجود آمده بود، پیامک جرایم به‌صورت روزانه و به‌موقع به دست شهروندان نرسید.

در نتیجه، تعدادی از پیامک‌های مربوط به تخلفات روزهای گذشته تجمیع و در مدت کوتاهی به‌صورت یک‌باره ارسال شد.

موسوی با تأکید بر اینکه سرعت مجاز در معابر شهری بر اساس نوع و کارکرد معبر تعیین می‌شود، گفت: مطابق آیین‌نامه طراحی معابر شهری مصوب سال 1399، سرعت مجاز در خیابان‌های اصلی داخل شهر 50 کیلومتر بر ساعت و در معابر فرعی 40 کیلومتر بر ساعت تعیین شده است؛ مگر اینکه تابلوی نصب‌شده در یک مسیر، سرعت دیگری را اعلام کند.

وی خاطرنشان کرد: چندبانده بودن یک خیابان به‌تنهایی به این معنا نیست که آن مسیر بزرگراه محسوب می‌شود. برخی شهروندان تصور می‌کنند به‌دلیل چندبانده بودن کمربندی شمالی یا جنوبی زنجان، امکان تردد با سرعت‌های بالاتر وجود دارد؛ درحالی‌که طبقه‌بندی هر معبر بر اساس ضوابط فنی انجام می‌شود و رانندگان باید به تابلوهای تعیین سرعت توجه کنند.

رئیس پلیس راهور زنجان درباره کمربندی شمالی نیز گفت: سرعت مجاز در این مسیر بر اساس تابلوهای موجود 60 کیلومتر بر ساعت است. در دوربین‌های جدید، برای جلوگیری از تضییع احتمالی حقوق شهروندان و در نظر گرفتن خطاهای بسیار محدود، میزان مشخصی تلورانس فنی لحاظ شده است؛ با این حال، رانندگان نباید این میزان را به‌عنوان مجوزی برای رانندگی با سرعت بالاتر از حد تعیین‌شده تلقی کنند.

موسوی افزود: دوربین‌های ثبت تخلف به‌طور مستمر کنترل می‌شوند و باید در دوره‌های زمانی مشخص، از جمله هر 6 ماه، فرایند به‌روزرسانی و دریافت تأییدیه استاندارد را طی کنند.

 حساسیت پلیس در این زمینه به این دلیل است که ضمن برخورد با تخلفات حادثه‌ساز، حقی از شهروندان تضییع نشود.

موسوی از رانندگان خواست هنگام ورود به هر معبر، پیش از هر چیز به تابلوهای تعیین سرعت توجه کنند و افزود: رعایت سرعت مجاز فقط برای جلوگیری از جریمه نیست، بلکه یکی از مؤثرترین عوامل در کاهش شدت تصادفات و جلوگیری از حوادث منجر به جرح یا فوت محسوب می‌شود.

فعالیت حدود 40 دوربین ثبت تخلف سرعت در زنجان

رئیس پلیس راهور زنجان درباره تعداد تجهیزات هوشمند کنترل ترافیک گفت: در حال حاضر نزدیک به 40 دوربین ثبت تخلف سرعت در سطح شهر زنجان فعالیت می‌کند که حدود 30 دستگاه از آن‌ها دوربین ثابت هستند.  تعدادی دوربین نیز برای ثبت تخلفاتی مانند توقف ممنوع و ایستادن ممنوع پیش‌بینی شده است.

 رئیس پلیس راهور زنجان تأکید کرد: توسعه سامانه‌های هوشمند با هدف ارتقای انضباط ترافیکی، کاهش رفتارهای پرخطر، پیشگیری از تصادفات و حفاظت از جان شهروندان است.  انتظار می‌رود رانندگان نیز با رعایت سرعت مجاز، توجه به تابلوها و پرهیز از ورود به خطوط ویژه، پلیس را در تأمین ایمنی معابر همراهی کنند.

انتهای پیام/

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجاندوربین راهنمایی و رانندگیپیامک جریمهسمیه محرمی
sedayezanjannews.ir/nx18999


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»