کد خبر: 4232
1399/06/20 - 11:17


صدای زنجان از قرارداد 700 میلیون تومانی صداوسیما با شهرداری گزارش می‌دهد؛

پول فله‌ای

افشارچی، عضو شورای شهر: صداوسیما نباید برای اطلاع‌رسانی پول دریافت کند/ شهردار زنجان: صداوسیما تنها گزینه ارتباطی در وضعیت کرونایی فعلی است!/ نصیری، عضو شورای شهر: امکان رد مصوبه وجود دارد

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان- لایحه انعقاد قرارداد شهرداری با صداوسیمای مرکز زنجان برای اجرای برنامه‌های مشارکتی به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان در حالی در صحن علنی شورای شهر مطرح شد که مخالف و موافق‌هایی به همراه داشت ولی در نهایت با رأی اکثریت آرا به تصویب رسید. این لایحه به پیشنهاد سازمان فرهنگی شهرداری و روابط عمومی مطرح شده است.

برخی بر این باورند که در شرایط فعلی شهرداری، پرداخت 700 میلیون تومان به صداوسیما بدون برنامه و مسیر مشخص هدررفت سرمایه شهرداری محسوب می‌شود چرا که تجربیات گذشته نشان داده قراردادهای اینچنینی با صداوسیما بازخورد و نتیجه مثبتی در پی نداشته چون برنامه‌ها کیفیت و کارایی لازم را در جذب مخاطب ندارند و بیشتر در زمان‌های مرده روز که دارای کم‌ترین مخاطب است از این رسانه پخش می‌شوند از طرفی چون صداوسیما از بودجه عمومی و بیت‌المال استفاده می‌کند نباید در امر اطلاع‌رسانی پولی دریافت کند.

کاظم افشارچی، عضو شورای شهر زنجان یکی از منتقدان این لایحه که در صحن علنی نیز به آن رأی موافق نداد معتقد است نباید اعتبار ۷۰۰ میلیونی کلی و به صورت فله‌ای به صداوسیما تعلق بگیرد بلکه شهرداری به صورت پروژه‌ای با صداوسیما کار کند و هزینه آن را به ازای انجام هر پروژه‌ پرداخت کند.

وی بر این باور است که اولاً صداوسیما در قبال اطلاع‌رسانی نباید پول دریافت کند در ثانی اگر بحث فرهنگی و تبلیغات و فرهنگ‌سازی مطرح است می‌تواند به ازای انجام کار هزینه آن را مطالبه کند در این صورت نیز  برنامه‌ها باید به جداگانه به صورت پروژه‌‌ای تعریف شده و برنامه‌ریزی‌های لازم برای آن انجام شود.

این عضو شورای شهر زنجان با تأکید بر این موضوع که برای انجام خبر و اطلاع‌رسانی رسانه‌ها نباید پول درخواست کنند، بیان کرد: برای مثال شهرداری در نظر دارد طرحی را اجرایی کند برای اطلاع مردم صداوسیما باید خبرنگار خود را برای پوشش آن و در جریان گذاشتن همشهریان اعزام کند همانند سایر رسانه‌ها، معنی ندارد برای پرکردن آنتن خود پول دریافت کنند.

وی در واکنش به این سوال که آیا شهرداری همه ساله ملزم به انعقاد قرارداد با صداوسیما است یا خیر؟ عنوان کرد: نه هیچ الزام و یا اجبار قانونی برای شهردار در مورد انعقاد قرارداد با صداوسیما وجود ندارد. شهرداری مذاکره‌ای می‌کند توافقنامه‌ای حاصل می‌شود ولی اگر اعضای شورای شهر به آن رأی ندهند هیچ اتفاقی نمی‌افتد.

نباید پول 700 میلیونی فله‌ای در اختیار صدا و سیما قرار گیرد

افشارچی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود این‌که اکثر اعضای شورای شهر با روند فعالی مخالف بوده و تأکید داشتند که نباید پول به صورت فله‌ای در اختیار صداوسیما قرار گیرد ولی در نهایت به این مصوبه رأی موافق دادند، افزود: دلیل آن را نمی‌دانم، شاید یکی از دلایلی که بنده در صحن علنی در زمان بررسی لایحه مذکور عصبانی شدم این بود که برخی اعضا با وجود این‌که نظرات و مخالفت‌های بنده را در مورد رویه اشتباه شهرداری با صداوسیما تأیید می‌کردند ولی به آن رأی موافق دادند.

نباید فکر کنیم پشت پرده‌ای در قضیه انعقاد قرارداد بین شهرداری و صداوسیما است

برخی بر این باورند که شاید پشت‌پرده‌ای در تصویب لایحه مذکور شهرداری وجود دارد و به همین دلیل برخی اعضا شورا در عین مخالفت به آن رأی موافق دادند، چرا که اگر اعضا به تمامی هزینه‌کردهای شهرداری حساس هستند باید این حساسیت را در اظهارنظر و رأی‌دادن‌های خود نشان دهند، افشارچی در واکنش به این موضوع مطرح شده این‌گونه متذکر شد: نباید این‌گونه فکر کنیم که پشت‌پرده‌ای در این ماجرا نهفته است چرا که معتقدم نباید دیگران را قضاوت کنیم، بنده در مورد کار قضاوت می‌کنم و می‌گویم این کار غلط است که پولی را بدون برنامه به صداوسیما بدهیم.

به گفته این عضو شورای شهر لایحه انعقاد قرارداد در مورد اجرای برنامه‌های مشارکتی با صداوسیمای مرکز زنجان و عقد قرارداد به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان در کمیسیون فرهنگی شورای شهر مطرح شده بود، بیان کرد: رأی‌گیری برای لایحه مذکور در کمیسیون فرهنگی چندان مهم نبوده چون در هر صورت موضوع در صحن علنی شورای شهر مطرح می‌شود.

امکان رد مصوبه در کمیته تطبیق

در حالی افشارچی مخالف قرارداد مشارکتی با صداوسیما است که احمد نصیری دیگر عضو شورای شهر که به لایحه مذکور رأی موافق داده بود خطاب به صداوسیما بر نهایی نشدن این قرارداد تأکید کرد و گفت: صداوسیما نباید روی این مصوبه حساب باز کند چون نیمه راه بوده و امکان رد آن در کمیته تطبیق و یا مخالفت اعضا شورا با نوع قرارداد مورد نظر وجود دارد.

این عضو شورای شهر معتقد است در حال حاضر شورای شهر به کلیات قرارداد رأی موافق داده و شورای شهر حق جابه‌جایی بندهای قرار داد را دارد و طبق گفته شهرداری قراردادشان با صداوسیما دارای 70 بند است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا همه ساله شهرداری نظیر این قراردادها را با صداوسیما منعقد می‌کند یا خیر؟ خاطرنشان کرد: در شورای پنجم برای نخستین بار است که شهرداری با صداوسیما قرارداد همکاری منعقد می‌کند و پیش از این در شورای چهارم مطرح و تأیید شده است.

سال گذشته قرارداد 500 میلیونی شهرداری با صداوسیما رأی نیاورد

به گفته این عضو شورای شهر زنجان سال گذشته نیز لایحه انعقاد قرارداد با صداوسیما به مبلغ 500 میلیون تومان در شورای شهر مطرح شد ولی مورد موافقت قرار نگرفت.

وی متذکر شد در مورد لایحه انعقاد قرارداد شهرداری با صداوسیما به منظور اجرای برنامه‌های مشارکتی این شائبه‌ ایجاد نشود که اعضای شورا برای انجام تبلیغات خود این قرارداد را منعقد می‌کنند، نمی‌خواهیم با این حرف‌ها خودمان را بشکنیم اگر این‌گونه باشد بنده با انعقاد این قرارداد مخالفت می‌کنم.

نصیری بر این باور است که لایحه مذکور در نیمه راه بوده و باید پس از تصویب در شورای شهر در فرمانداری نیز مطرح شده و مشخص نیست در کمیته تطبیق نیز مورد موافقت قرار گیرد یا خیر؟ به احتمال زیاد کمیته تطبیق آن را رد کند چرا که آن‌ها به دلیل اعمال حساسیت بیشتر، مواردی را عنوان می‌کنند که اصلاً در شورای شهر مطرح نمی‌شود.

این عضو شورای شهر ضمن تأکید بر این موضوع که انعقاد قرارداد با شهرداری در نیمه راه بوده و صداوسیما نباید کار را تمام شده بداند، افزود: شاید نوع قراردادی که شهرداری با صداوسیما منعقد کرده در شورای شهر مورد موافقت قرار نگیرد و مصوبه کنار گذاشته شود.

وی بر این باور است که پرداخت 700 میلیون تومان به صداوسیما باید به صورت تهاتری بوده و شهرداری در قبال تولید برنامه‌هایی از خدمات و فعالیت‌هایش توسط این رسانه در بخش رنگ‌آمیزی محوطه چند هکتاری صداوسیما و یا فضای سبز و آسفالت و غیره فعالیت داشته باشد و هزینه‌های آن جایگزین شود.

شهرداری نه تنها 700 میلیون بلکه 7 میلیون هم پول ندارد

به گفته نصیری در حال حاضر در شهرداری نه تنها 700 میلیون بلکه 7 میلیون نیز وجود ندارد چون درآمد آن به شدت کاهش یافته است ولی این دلیل بر جلوگیری از امر اطلاع‌رسانی و فعالیت‌های آگاه‌سازی نیست.

وی با تأکید بر این‌که هر چند صداوسیما یک رسانه ملی است و از بودجه عمومی و بیت‌المال استفاده می‌کند ولی نمی‌تواند اختصاصاً به اطلاع‌رسانی از فعالیت‌های شهرداری بپردازد، بیان کرد: فعلاً قرارداد شهرداری با صداوسیما به صحن شورای شهر ارسال نشده است تا تمامی بندهای آن بررسی شده و اصلاحات و تغییرات لازم اعمال شود.

نصیری بر این باور است که اگر برنامه‌‌های صداوسیما در راستای آگاه‌سازی مردم با حقوق شهروندی باشد نه تنها مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان هزینه برای شهرداری نیست بلکه سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.

این عضو شورای شهر زنجان مدعی است مردم از بسیاری خدمات و وظایف شهرداری آگاهی ندارند  و همین ناآگاهی‌ها سبب بروز تخلفاتی در این بخش شده و درآمد شهرداری نیز به شدت کاهش پیدا می‌کند از همین رو آگاهی و اطلاع‌رسانی از خدمات و فعالیت‌های شهرداری به مردم ضروری بوده این امر جز از طریق صدا وسیما امکان‌پذیر نیست به همین دلیل شرط ما برای انعقاد تفاهم‌نامه مذکور این است که این رسانه در حوزه آگاهی و اطلاع‌رسانی از خدمات شهرداری برنامه‌های متنوعی را اجرایی کند.

شهرداری زنجان در استفاده از ظرفیت رسانه ملی و استانی 15 سال از دیگر شهرها عقب است

در کنار مخالفت افشارچی بر مصوبه انعقاد قرارداد شهرداری با صداوسیما و اشاره نصیری به احتمال رد این مصوبه در کمیته تطبیق، حبیب یگانه، شهردار زنجان مدعی است که شهرداری زنجان 15 سال از دیگر شهرهای کشور در استفاده از طرفیت رسانه ملی و استانی عقب مانده و تا به امروز نتوانسته برنامه ثابتی در این حوزه داشته باشد.

وی در واکنش به برخی انتقادها مبنی بر این‌که شهرداری ملزم به انعقاد قرارداد با صداوسیما و پرداخت بخشی از بودجه خود به این رسانه است، تأکید کرد: شهرداری الزام قانونی ندارد ولی با توجه به اهمیت همکاری با رسانه ملی و استانی شهرداری‌های تهران، کرج، قزوین، تبریز و دیگر شهرها از این ظرفیت استفاده کردند.

شهرداری‌ها رادیوی مخصوص دارند

وی با اشاره به این‌که رسانه‌هایی همچون صداوسیما، مطبوعات و غیره ابزار و پل ارتباطی برای ایجاد ارتباط و ارائه فعالیت‌ها و برنامه‌ها به مخاطبان هستند، بیان کرد: بیش از 15 سال شهرداری زنجان از این موضوع عقب مانده و تا به امروز این برنامه ثابت نشده است ولی در شهرهای دیگر رادیوی مخصوص شهرداری دارند و چندین برابر هزینه‌ای که برای این اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مردم پرداخت می‌کنند درآمد برای شهرداری حاصل می‌شود هر چند بنده معتقدم این‌ها هزینه نبوده بلکه سرمایه‌گذاری است.

به گفته این مسئول اگر بتوانیم در وضعیت فعلی کرونایی و مشکلاتی که در آرامستان‌ها و حمل و نقل عمومی به سبب عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی برخی همشهریان داریم را به صورت فراگیر از طریق صداوسیما مطرح کرده و به مطالبه جدی تبدیل کنیم اقدام بزرگی انجام دادیم.

وی در پاسخ به برخی انتقادها از کم‌توجهی شهرداری به استفاده از ظرفیت رسانه‌های محلی  و مطالبات آن‌ها از شهرداری این‌گونه متذکر شد: در سال‌های گذشته خارج از بودجه مصوب فعالیت‌هایی انجام شده است که اگر کار به نحوی که مد نظر ما بود انجام می‌شد برخی مشکلات در این حوزه را شاهد نبودیم.

شهرداری به رسانه‌ها بدهی ندارد!

به گفته یگانه از زمان روی کار آمدن وی در سمت شهردار زنجان فاکتورهای زیادی پرداخت نشده بود که با پیگیری‌های مستمر 90 درصد مطالبات به رسانه‌ها پرداخت شده و مابقی در حال پرداخت است.

این مسئول به حمایت از رسانه‌ها در شرایط فعلی اشاره داشته و بر این باور است که هر کدام از رسانه‌ها مخاطب خاص خود را دارند و نمی‌توان هیچ کدام را فدای دیگری کرد از همین رو شهرداری در پی استفاده از ظرفیت تمامی رسانه‌های استان برای ایجاد ارتباط با همشهریان، آگاهی‌بخشی، اطلاع‌رسانی و ارائه آموزش‌های شهروندی است.

شهردار زنجان در واکنش به انتقادهای برخی اعضا شورای شهر به لایحه مذکور شهرداری بر این باور است که این لایحه نیز همانند دیگر لوایح موافق و مخالفان خود را داشت و تمامی موارد در متن قرارداد تنظیم شده مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شهرداری ارزیابی از نتایج قراردادهای قبلی منعقد شده با صداوسیما داشته یا خیر؟، گفت: سال گذشته شهرداری قراردادی با صداوسیما نداشته ولی آخرین بار در سال‌های گذشته زمانی که بنده در شهرداری مسئولیت داشتم این نوع قرارداد منعقد شده بود و موضوع آن تهیه برنامه‌های مشارکتی توسط شهرداری و صداوسیما به منظور انعکاس در شبکه استانی است ولی طبق ارزیابی انجام شده آگاهی‌بخشی و در جریان گذاشتن مردم از فعالیت‌های شهرداری سبب ارتقا رضایت‌‌‌مندی از این نهاد می‌شود.

یگانه در واکنش به این موضوع که صداوسیما در ساعاتی که کم‌ترین مخاطب را دارد اقدام به پخش برنامه‌های شهرداری می‌کند، بیان کرد: در قرارداد جدید سعی داریم بهترین کنداکتور را تا آنجایی که برنامه‌های صداوسیما اجازه می‌دهد تنظیم کنیم.

وی معتقد است امروزه بسیاری از مشکلات شهرداری ناشی از عدم اطلاع‌رسانی دقیق است به طوری که نتوانستیم مشکلات و نیازهای خود را به همشهریان منتقل کنیم تهیه این برنامه برای شهرداری بسیار سخت است، شاید در ظاهر گمان کنند که شهرداری 700 میلیون تومان می‌دهد ولی در باطن هدف شهرداری به اشتراک گذاشتن خدمات و دریافت کمک از آن‌ها برای پیشبرد بهتر امور است.

شهردار زنجان در تشریح قرارداد مذکور با صداوسیما اینگونه بیان کرد: این قرارداد به صورت یکساله برای 56 هفته با صداوسیما منعقد می‌شود هر چند امکان عدم برگزاری برنامه در برخی از هفته‌ها به دلیل مناسبت‌های خاص وجود دارد.

این مسئول با بیان این مطلب که بنده معتقدم نصف این برنامه‌ها به صورت زنده و مابقی برنامه‌های تولیدی از فعالیت‌ بخش‌های مختلف شهرداری، خدمات و غیره باشد، تصریح کرد: امروزه بسیاری از شهروندان با ضوابط و قوانین شهرداری آشنایی ندارند از همین رو نیاز به تبیین آن‌ها برای مردم است.

صداوسیما تنها گزینه شهرداری برای ارتباط با شهروندان در وضعیت فعلی است

وی با تأکید بر این‌که در حال حاضر شهرداری به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی هیچ‌کدام از برنامه‌های حضوری خود را نمی‌تواند اجرایی کند به همین دلیل تنها گزینه موجود برای ارتباط با همشهریان و ارائه آموزش‌های شهروندی صداوسیما است، خاطرنشان کرد: به هر میزان که مردم از مشکلات ما آگاهی داشته باشند پیشبرد امور شهرداری آسانتر می‌شود.

لایحه انعقاد قرارداد شهرداری در مورد اجرای برنامه‌های مشارکتی با صداوسیمای مرکز زنجان و عقد قرارداد به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان پس از تصویب در شورای شهر برای تأیید و بررسی بیشتر به فرمانداری ارسال شده و قرار است در جلسه کمیته تطبیق نیز مورد بررسی قرار گیرد.

حالا باید منتظر اظهار نظر کمیته تطبیق و نیز شورای شهر پس از بررسی متن قرارداد مذکور ماند و دید این لایحه چالش‌برانگیز شهرداری بالاخره مورد موافقت مسئولان مربوطه قرار می‌گیرد یا خیر.

الهام احمدی

انتهای پیام

اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجانقرارداد شهرداری با صداوسیماشورای شهر زنجانشهرداری زنجان
sedayezanjannews.ir/nx4232


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»