کد خبر: 1166
1398/05/07 - 8:55


بررسی کارنامه یکی از دو نماینده زنجان و طارم در ماه‌های پایانی نمایندگی

عکس، دخالت، وعده

علی وقف‌چی پاسخی بابت ابهام‌ها نداد

پایگاه خبری صدای زنجان

لیلا محمدی- هفت ماه تا آغاز انتخابات مجلس شورای اسلامی یازدهم فرصت باقیست و نمایندگان نیز در صددند تا با تبلیغات غیرمستقیم و حضور در بین مردم برای این دور از انتخابات، نسبت به جلب حمایت حوزه انتخابیه خود اقدام کنند.

برخی از صاحبن‌ظران معتقدند نمایندگان استان در مجلس دهم عملکرد قابل قبولی در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در سطوح ملی و فراملی نداشته‌اند و به جای پیگیری مطالبات و مشکلات مردم در بسیاری از رویدادها به نفع خود یا گروهی خاص کنار کشیده‌اند و یا برای در امان ماندن از تهدیدات نهادها تسلیم فشارهای آن‌ها شده‌اند.

در بررسی میدانی جهت اطلاع از میزان رضایت مردم، بسیاری از شهروندان معتقد بودند نمایندگانی که با انتخاب آن‌ها راهی مجلس شده‌‌اند بعد از کسب اکثریت آرا حتی یکبار هم به سراغ‌شان نرفته‌اند اما این روزها از کاروانی که برخی از نمایندگان در برخی نقاط خاص شهر راه افتاده است متوجه شده‌اند که انتخابات دور یازدهم مجلس پیش روست.

مهدی فرجی، یکی از کشاورزان طارمی پیگیری‌ مشکلات سیرکاران توسط وقف‌چی، نماینده زنجان و طارم در مجلس را قابل ستایش ‌می‌داند اما می‌گوید: مشکل بازار سیر همه ساله با برداشت این محصول آغاز می‌شود، پیگیری که برای مردم باشد خوبست اما چرا این نماینده فقط امسال بر سر اراضی زراعی سیر آمد؟ چشمم آب نمی‌خورد که برای حل مشکل ما بود و برای عکس یادگاری از سیرهای ما نبود!

وقف‌چی خرداد ماه سال جاری بود که به سیرکاران طارمی قول داد تا موضوع خرید حمایتی این محصول را از طریق وزارتخانه جهاد کشاورزی پیگیری می‌کند. او در مصاحبه با خبرگزاری‌ها با انتقاد از عملکرد مسئولان جهاد کشاورزی و تعاون روستایی استان در قبال مجوز وزیر مبنی بر خرید حمایتی سیر از کشاورزان اعلام کرد که باعث و بانی خسارات سنگین وارد شده به سیرکاران، مجموعه جهاد کشاورزی است.

اما بلافاصله مدیرعامل سازمان تعاون روستایی استان با ابراز تعجب از اظهارات سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی، ادعاهای او را خلاف واقع دانست و گفت: تاکنون وزیر کشاورزی هیچ دستوری مبنی بر خرید حمایتی سیر از سیرکاران را نه برای طارم و نه برای هیچ یک از استان‌های کشور صادر نکرده است و به احتمال زیاد نماینده مردم زنجان و طارم تصور صحیحی از خریدهای توافقی، تضمینی و حمایتی که در بخش کشاورزی عرف است ندارد.

محمود نوری در واکنش به اظهارات وقف‌چی که او و رئیس و مسئولان سازمان جهاد کشاورزی را در لیست مدیران ناکارآمد استان قرار داده بود پیشنهاد کرد تا اگر نماینده مردم زنجان و طارم هر برنامه‌ای که برای توسعه بخش کشاورزی دارد یک کمیته مشورتی تشکیل دهد و سازمان تعاون روستایی یکی از اعضای آن باشد.

نوری که معتقد بود تمامی شیطنت‌های نماینده مردم زنجان و طارم در مورد نحوه خرید محصول سیر از کشاورزان طارمی مربوط به پیش رو بودن انتخابات دور یازدهم مجلس شورای اسلامی است، به طور غیرمستقیم از دخالت برخی نمایندگان در فعالیت مدیران انتقاد کرد.

کارشناسان کشاورزی معتقدند مجلس محل قانون‌گذاری است و بهترین و ساده‌ترین قوانین باید برای بخش کشاورزی لحاظ گردد تا این بخش بتواند به عنوان موتور محرک سبب پویایی و رشد جامعه شود. به اعتقاد آنان بزرگترین مشکل کشاورزان در اخذ تسهیلات مالی، تامین وثیقه است به نظر می‌رسد پیگیری نمایندگان مجلس برای رفع این مشکل و تصویب قوانین ساده‌ بانکی تولیدکنندگان را برای حرکت در مسیر توسعه و رشد و آبادانی بخش کشاورزی یاری کنند.

حیدر محمدی دیگر کشاورز طارمی نیز با بیان اینکه نمایندگان با پیگیری وام‌های ویژه کشاورزان و رفع مشکلات مربوط به اخذ آن می‌توانند در کاهش مسائل معیشتی تولیدکنندگان نقش بسزایی داشته باشند، می‌گوید: من به شخصه با توجه به شناختی که از آقای وقف‌چی داشتم به ایشان رای دادم. تصورم این بود ایشان مشکلات کشاورزان را از نزدیک مشاهده کرده و می‌تواند در مجلس به نمایندگی از تمامی همشهریانش مسائل این قشر را پیگیری و برای رفع آن اقدامات عملی انجام دهد.

آغاز وقف‌چی

علی وقف‌چی دارای مدرک دکترای دامپزشکی از دانشگاه تهران بوده و پایان‌نامه خود را با درجه ممتاز به پایان رسانده است. او مدرس دانشگاه‌های زنجان بوده و پیش از ورود به مجلس دهم به عنوان کارمند در وزارت آموزش و پرورش فعالیت می‌کرد.

او که قبل از حضور در مجلس دهم چهار بار سابقه حضور در انتخابات مجلس را داشت در انتخابات مجلس هشتم در رقابت با جمشید انصاری در مرحله دوم نتوانست آرای لازم را کسب کند.

انتخابات مجلس دهم از ۸ خرداد ۱۳۹۵ رسماً آغاز شد. در این انتخابات علی وقف‌چی که در دوره‌های قبل با وجود تبلیغات گسترده نتوانسته بود صاحب رای مردم زنجان و طارم شود، تلاش کرد تا به هر قیمتی که شده این بار قرعه به نامش بیفتد. به گفته اهالی او در این راه حتی باغ شخصی خود را فروخت و از حامیان بدون‌ رای خود از کودکان شیرخوار تا دانش‌آموزان خواست تا با تهیه عکس‌های شخصی در حمایت از او و ارسال آن به ادمین گروهی که در فضای مجازی تشکیل داده بود جایزه بگیرند!

بالاخره این شگردهای منحصر به‌فرد وقف‌چی جواب داد و او توانست پس از 16 سال از 115 هزار و 574 رای، اعتماد 60 هزار و 814 نفر از مردم را جلب کنده و با کسب 52.61 درصد رای مردمی مرحله دوم انتخابات راهی مجلس شود.

او در دور دهم انتخابات به عنوان کاندیدای مستقل شرکت کرد و از این جهت مورد انتقاد قرار گرفت. منتقدان بر این باورند که تفکرات این نماینده همیشه مستقل باید مشخص شده و وی اعلام کند با روش‌های کدام جناح موافق‌تر است.

نماینده مردم زنجان و طارم در حال حاضر سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی، عضو کمیسیون تلفیق، رئیس فراکسیون فرش و صنایع دستی و نائب رئیس دوم فراکسیون احزاب و تشکل‌های مدنی مجلس است.

علی وقف‌چی طی این مدت با توجه به سمتش در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اظهارنظر کرده است اما بیشترین پیگیری‌های او معطوف به حوزه‌های کشاورزی، فرش، راه و آموزش و پرورش است.

تبلیغات زیرپوستی

منتقدان وقف‌چی بر این باورند او تنها با حضور نمایشی در محله‌های پائین شهر و روستاها و شرکت در مجالس مهم در تلاش است در انتخابات مجلس یازدهم رای اکثریت مردم را جذب کند.

 یکی از رانندگان اتوبوس درون‌شهری زنجان با اشاره به حضور این نماینده در جمع راننده‌های معترض به اجرای طرح خطوط ویژه اتوبوسرانی به صدای زنجان می‌گوید: دردی از ما دوا نشد بسیاری از ما به اجبار به سر کار برگشتیم و عده‌ای هم اتوبوس‌های خود را فروختند و برای همیشه این شغل را بوسیدند و کنار گذاشتند، نماینده هم عکس یادگاری‌اش را گرفت و در فضای مجازی منتشر کرد.

وقف‌چی برای پیگیری مشکلات مردم شهر زنجان برای چندین بار متوالی در محله بی‌سیم حضور یافته تا مشکلات این منطقه را بررسی و اقدامات لازم برای مرتفع کردن مسائل را در دستور کار قرار دهد.

علی احمدی یکی از ساکنان خیابان پروین زنجان در این باره می‌گوید: نمی‌دانم چرا وقتی مهلت مسئولان و نمایندگان رو به پایان است یادی از فراموش‌شدگان محلات پایین‌شهر می‌کنند.

این شهروند معتقد است همه نمایندگان برای کسب رای در دور بعدی انتخابات مجلس به اسم بررسی مشکلات وارد این مناطق می‌شوند. احمدی عنوان می‌کند: وقف‌چی برای موفقیت در این انتخابات به طور قطع نیازمند رای مردم زنجان است و برای کسب رای همشهریانش در طارم مشکل جدی ندارد.

بسیاری از مردم و فعالان مدنی و فرهنگیان منتقد نیز همانند این فارغ‌التحصیل زنجانی معتقدند برخی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی بیش‌تر وقت خود را به دخالت در انتصابات دولتی و پیگیری مباحث ریز و ورود به جزئیات صرف کرده‌اند، به نظر می‌رسد نمایندگان استان با توجه به جایگاه تأثیرگذاری که در عرصه سیاست‌های ملی دارند بهتر است در راستای برطرف کردن موانع موجود، در عرصه سیاست‌های کلان کشور نقش‌آفرینی کنند چرا باید در مباحث خرد و ریز و جزئیات دخالت کنند.

دخالت

دی ماه 96 بود که بسیاری از فرهنگیان از دخالت برخی از نمایندگان استان در انتصابات دولتی در واکنش به تیتر یکی از خبرگزاری‌ها مبنی بر «فشار نماینده نتیجه داد، وزیر کوتاه آمد»، که از لغو مراسم تودیع و معارفه احمد عابدینی 48 ساله به عنوان مدیرکل آموزش و پرورش استان خبر داده بود، انتقاد کردند.

ارسال پیامک لغو این مراسم حاکی از آن بود که ظاهرا فشار و لابی یکی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی که در زمان رأی اعتماد به وزیر وقت آموزش و پرورش در مجلس تلاش کرده بود، نتیجه داده است.

علی وقف‌چی در آن زمان در واکنش به این خبر با طرح سؤالی مبنی بر این که آیا از بین 15 هزار معلم و کارکنان زحمتکش یک نفر لیاقت مدیرکلی این اداره را ندارد که می‌خواهند از خارج استان مدیر وارد کنند، خطاب به سیدمحمد بطحائی وزیر وقت آموزش و پرورش گفت: بی‌توجهی به خواسته‌های معلمان و کارکنان آموزش و پرورش استان اهانت و توهین به آن‌هاست که ما این بی‌احترامی ها را بر نمی‌تابیم. چنانچه سیدمحمد بطحائی به خواسته‌ها توجهی نداشته باشد، قطعا طرح استیضاح وی تهیه و در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد.

همان سال احمد صاحب‌ناسی، عضو کانون فرهنگیان استان در رابطه با این موضوع با تهیه یادداشتی از دخالت‌های وقف‌چی، نماینده مردم زنجان و طارم و کوتاهی‌های وزیر وقت انتقاد کرد و در پاسخ به اظهارات علی وقف‌چی که در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها گفته بود آیا از بین 15 هزار معلم و کارکنان زحمتکش یک نفر لیاقت مدیرکلی این اداره را ندارد که می‌خواهند از خارج استان مدیر وارد کنند؟ نوشت: من یکی از 15 هزار معلم و کارکنان زحمتکش هستم که آقای دکتر علی وقفچی، نماینده فعلی مجلس و دوست و همکار سابق ما در کانون صنفی فرهنگیان زنجان، ظاهراً سنگ آن‌ها را به سینه می زند.

او گفت: شما می‌گوئید احمد عابدینی غیر بومی است و به این دلیل وزیر را با تهدید به استیضاح، وادار کرده اید ابلاغ آقای عابدینی را لغو یا تعلیق نماید. اما همکار بزرگوار، آقای عابدینی از نیروهای بومی استان است و بسیاری از فرهنگیان ایشان را می‌شناسند و از وی به نیکی یاد می کنند. آقای دکتر، شما با یک جست و جوی ساده در گوگل یا حتی یک تماس تلفنی می توانستید زندگی نامه و سوابق کاری او را به دست آورید. باورکردنی نیست شما در مورد کسی که چند ماه است از او به عنوان یکی از گزینه های مطرح پست مدیر کلی آموزش و پرورش استان زنجان نام برده می شود این حداقل اطلاعات را کسب نکرده باشید.

این فرهنگی منتقد با تاکید بر اینکه وقف‌چی اصرار دارد تا فرد مدنظر او به‌عنوان مدیرکل آموزش و پرورش استان معرفی شود، خطاب به او توصیه کرد تا به فکر بهبود شرایط زندگی مردم و ارتقا وضعیت نابه سامان آموزش و پرورش استان باشد.

صاحب‌ناسی با بیان اینکه این کار وقف‌چی دخالت در کار اجرا و ناقض اصل استقلال قوا بوده و خارج از وظایف نمایندگی مجلس است به این نماینده توصیه کرد تا چند بار وظایف‌اش را به عنوان نماینده مجلس مرور کند.

او در این یادداشت نوشت: به هر دلیل، دور از نجابت و جوانمردی است امروز که به خواسته و آرزوی دیرین تان رسیده اید، به جای پرداختن به مشکلات واقعی و پیگیری خواسته های حقیقی فرهنگیان و دیگر اقشار مردم، سرگرم امور واهی و جلب منافع شخصی خود و اطرافیان تان باشید. شما به این بهانه که نماینده مجلس هستید سرزده و بدون هماهنگی از خیلی جاها دیدن می کنید، چرا به مدارس سر نمی زنید؟چرا با کانون صنفی معلمان مشورت نمی‌کنید؟

این فرهنگی منتقد اضافه کرد: آقای وقف‌چی، شما نماینده مردم استان و به اعتباری نماینده مردم ایران در قوه مقننه هستید. شما وظیفه دارید در خصوص آموزش و پرورش مدافع حقوق و پیگیر مطالبات عموم موکلان‌تان باشید نه اینکه تمام هم و غم خود را مصروف انتقام‌کشی از کسانی کنید که در زمان تبلیغات انتخاباتی علی‌رغم درخواست شما به هر دلیلی در ستاد انتخاباتی‌تان حضور نیافتند. این کارها دون شأن یک فرهنگی و نماینده مجلس است و بخش زیادی از عقب ماندگی کشور به همین رویکرد ها بر می گردد.

منتقدان فرهنگی زنجان می‌گویند در شرایطی علی وقف‌چی بر انتخاب مدیرکل بومی آموزش و پرورش تاکید دارد که خود این نماینده مانع اصلی این کار بوده و یا حداقل از گزینه‌های پیشنهادی و مورد اجماع قاطبه فعالان فرهنگی استان از جمله کانون صنفی فرهنگیان، هیچ حمایتی به عمل نیاورده است.

با این حال اردیبهشت امسال وقف‌چی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در تشریح سوال خود از وزیر آموزش و پرورش درباره دلایل عزل و نصب‌های مدیران بدون توجه به حداقل ملزومات عزل و نصب مسئولان وزارت آموزش و پرورش از جمله مدیرکل آموزش و پرورش زنجان گفت: وزیر آموزش و پرورش به یک بانوی فرهنگی که در رأس آموزش و پرورش استان زنجان بود توهین کرد، چگونه در عرض 8 ماه عملکرد این مدیر ارزیابی شده بود که بدون هیچ‌گونه مراسم تودیع و معارفه‌ای از سمت خود کنار گذاشته شد.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هیچ توبیخی در پرونده این مدیر خانم وجود نداشته و حتی هشت تشویقی به این فرد داده شده است، افزود: بهانه وزارت آموزش و پرورش این بود که این خانم مشکل امنیتی دارد اما بنا بر گفته حراست هیچ‌گونه مشکلی در پرونده این خانم وجود نداشته است.

وی با تأکید بر اینکه قائم مقام وزیر بدون هیچ گونه سابقه فعالیتی چنین سمتی را اخذ کرده است، ادامه داد: نگاه‌ها، انتصابات و انتخاب‌ها در وزارت آموزش و پرورش چالش‌های بزرگی در این وزارتخانه ایجاد کرده است و عده‌ای در این وزارتخانه می‌خواهند به هر بهایی در مسند قدرت قرار گیرند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه چرا 8 نفر از مدیران و معاونان وزارت آموزش و پرورش خارج از بدنه فرهنگیان انتخاب شده‌اند، تأکید کرد: آیا قائم مقام وزیر خاک این وزارتخانه را خورده است که چنین سمتی در وزارت آموزش و پرورش کسب کرده است. پشت پرده حضور وی در این وزارتخانه چیست؟

نمره نمایندگان استان در عرصه خدمت به مردم قابل قبول نیست

باقر فتحعلی‌بیگی، فعال مدنی در این رابطه در گفت‌وگو با صدای زنجان با بیان اینکه متاسفانه نمایندگان استان نمره قابل قبولی در عرصه خدمت به مردم استان و کشور کسب نکرده‌اند، معتقد است: نمایندگان به جای اینکه انرژِی خود را صرف پیگیری امورات مربوط به نظارتی استان کنند در انتصابات دولتی دخالت کرده‌اند که به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.

این فرهنگی بازنشسته در پاسخ به اظهارات برخی از نمایندگان که مدعی هستند برای مصلحت استان در انتصابات دولتی به ویژه آموزش و پرورش استان دخالت داشته‌اند، عنوان می‌کند: با دکتر وقف‌چی همکار بودیم و سابقه همکاری در کانون صنفی فرهنگیان در دور اول را داریم اما وقتی منافع کشور و مردم پیش می‌آید نباید منافع ملی را فدای رفاقت‌ها کنیم ما از عملکرد نمایندگان استان از جمله آقای وقف‌چی راضی نیستیم، دخالت هر نماینده در این مسائل به هیچ عنوان درست نیست. در این موارد نباید معیار و میزان ما افکار خودمان باشد مهم این است که دیگران در مورد ما چه فکر می‌کنند.

فتحعلی‌بیگی در پاسخ به برخی از نمایندگان استان که اعلام می‌کنند تمامی کارهایشان شفاف و از روی راستگو‌یی بوده و هر چه کرده‌اند به صلاح و مصلحت استان و کشور بوده و برای منفعت شخصی خود کوچکترین اقدامی نکرده‌اند، می‌گوید: به نظر من صادق کسی است که اکثریت مردم آن را تائید کنند. اگر حداقل دو سوم این شهر شهادت دهند که فلان نماینده هر اقدامی کرده راست بوده است ما هم می‌گوییم این شخص انسان صادقی است.

با این وجود علی‌ وقف‌چی، نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس در قبال پاسخ به درخواست صدای زنجان جهت ارائه گزارشی از خدمات 4 ساله خود در مجلس مدعی شد که کارنامه قابل قبولی در این مدت داشته است.

وی تاکید کرد: «من شفاف هستم و معتقدم هیچکس نباید پشت پرده حرفی بزند، هر حرفم را رو در رو می‌زنم، من نه دروغگو هستم و نه می توانم دروغ بگویم، سعی کرده ام در مورد خودم، در برخورد با اشخاص به این اصل شفاف بودن پایبند باشم».

وقف‌چی از ارائه هرگونه پاسخ به ابهامات مطرح شده در مورد دخالت‌های او در انتصابات دولتی به ویژه مدیرکل آموزش و پرورش، انتصاب یکی از نزدیکانش به عنوان معاون یکی از فرمانداری‌های استان، جنجال‌ رسانه‌ای در بخش کشاورزی، نتایج حضور در میان مردم مناطق شهری و روستایی زنجان و طارم جهت بررسی مشکلات آنان، نتایج بی‌ثمر پیگیری‌های او و سایر نمایندگان برای برطرف شدن مشکلات چاقوسازان که بنا به گفته رحمتی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با وجود عدم ابلاغیه جهت اجرای مصوبه الحاق دو تبصره به ماده 617 قانون مجازات اسلامی صنعتگران این حرفه هنوز هم در جابجایی آن دچار مشکل هستند امتناع و با وجود پیگیری‌ها به تماس‌های مکرر صدای زنجان پاسخ نداد.

با توجه به اینکه دخالت نمایندگان استان در امور مربوط به دستگاه‌های اجرایی استان تمامی ندارد، برخی از مسئولان دستگاه‌ها برای در امان ماندن از این دخالت‌ها و یا شاید حفظ میز مدیریتی‌شان حاضر نیستند از مافوق خود که دولت است حمایت کنند و با وجود اینکه برخی اظهارات وقف‌چی در حوزه کشاورزی، فرش، راه و غیره را طبق مستنداتی که دارند قبول ندارند، باز هم ترجیح می‌دهند سکوت اختیار کنند!

اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجانعلی وقف چیمجلس دهمنمایندگان زنجان در مجلس
sedayezanjannews.ir/nx1166


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»