کد خبر: 1226
1398/06/04 - 9:21


گزارش صدای زنجان از حاشیه‌های انتخابات در کمیسیون‌های شورای شهر

کودتا در شورا؟

احمد نصیری، عضو اصلاح‌طلب شورای شهر: انتخابات کمیسیون‌ها مهندسی شده بود

پایگاه خبری صدای زنجان

الهام احمدی- چهار عضو  شورای شهر در اعتراض به نحوه برگزاری انتخابات ریاست کمیسیون‌های شورای شهر از کاندید شدن انصراف داده و ریاست هیچ کمیسیونی را عهده‌دار نشدند.

دیروز جلسه انتخابات کمیسیون‌های تخصصی شورای شهر به صورت غیرعلنی و با حضور هشت نفر از اعضای شورا و در غیاب اسماعیل دویران برگزار شد که با حاشیه‌هایی همراه بود.

احمد نصیری که سال نخست، ریاست شورای دور پنجم شهر زنجان را بر عهده داشت ضمن گلایه از وضع موجود حاکم بر شورای شهر، در گفت‌و‌گو با صدای زنجان این‌گونه عنوان کرد: « به دلیل انتقاد به وضع مهندسی شده موجود، هیچ کدام از 4 عضو یعنی بنده و آقایان امامعلی دادخواه، مسعود مرادخانی و رحمان احمدی ریاست هیچ یک از کمیسیون‌ها را قبول نکردیم و در انتخابات هم کاندید نشدیم. جلسه انتخابات ریاست کمیسیون‌ها دیروز به صورت غیرعلنی برگزار شده و از قبل تصمیمات در مورد ریاست این کمیسیون‌ها نیز گرفته شده بود.

ترکیب اعضا کمیسیون‌ها به گونه‌ای چیده شده بود که ما در اقلیت بودیم

به گفته این عضو شورا در حال حاضر هشت  کمیسیون شورای شهر با ادغام انجام شده به چهار کمیسیون کاهش یافته است و ریاست آن را نیز خودشان در اختیار گرفته اند و فراکسیون ما که در اقلیت بود با چهار رأی نمی‌توانست ریاست هیچ کمیسیونی را عهده‌دار شود.

وی با بیان این‌که در جلسه نیز اعلام کردم که بنده به وضع موجود و مهندسی شده جلسات ریاست کمیسیون انتقاد داشته و به این اعتراضم ادامه می‌دهم، تصریح کرد: متأسفانه پنج عضو باقی مانده قبل از برگزاری جلسه، تصمیمات خود را اتخاذ می‌کنند و در صحن شورا به اجرا در می‌آورند چون اکثریت را در اختیار دارند.

نصیری در پاسخ به این سوال که آیا انتقاد و اعتراض این اعضا شامل انتخابات هیئت رئیسه نیز هست یا خیر، گفت: خیر به نحوه برگزاری انتخابات هیئت رئیسه شورا اعتراضی ندارم چرا که آنان در اکثریت قرار داشته و فراکسیون ما در اقلیت هستند.

با کنار گذاشتن ما نخواستند شورای پنجم بدون حاشیه باشد

وی با تأکید بر این‌که همه اعضای شورای شهر با برقراری تعامل می‌توانند جو شورا را همانند دو سال گذشته نگه داشته و بگذارند روال عادی خود را طی کند، بیان کرد: متأسفانه این 5 عضو شورا نخواستند که رویه شورا همانند گذشته باشد و خواستند ما را کنار بگذارند تا در حاشیه باشیم.

این عضو شورای شهر با بیان این مطلب که با ادامه‌دار شدن روند فعلی به طور یقین نگران ایجاد حواشی در شورا هستیم، تصریح کرد: متأسفانه 4 نفر از اعضا شورا کاملاً در حاشیه‌ مانده‌اند و نمی‌توانند هیچ نقشی در شورا داشته باشند چرا که هر موضوعی که به رای‌گیری ختم شود، قطعاً ما در حاشیه می‌مانیم.

شهروندان انتظاری از ما نداشته باشند چون با وضعیت فعلی نمی‌توانیم در شورا تأثیرگذار باشیم

نصیری در پایان خاطرنشان کرد: با اعلام این موضوع خواستم به اطلاع شهروندان برسانم تا دیگر انتظاری از ما نداشته باشند چون با وضعیت فعلی نمی‌توانیم در شورا تأثیرگذار باشیم.

رحمان احمدی، دیگر عضو اصلاح‌طلب شورای شهر نیز معتقد است که ریاست کمیسیون‌های شورای شهر از پیش تعیین شده بود، افزود: از آنجایی که فراکسیون مقابل در اکثریت قرار داشته و آقای حمیدی نیز با اختلاف یک رأی با بنده به عنوان رئیس شورا انتخاب شد و از آنجایی که اعتقاد به دموکراسی دارم به انتخابشان احترام قائلم.

این عضو اصلاح‌طلب شورای شهر با بیان این‌که پس از اتمام جلسه علنی انتخاب هیئت‌رئیسه، آقای حمیدی به عنوان رئیس شورا درخواست تعیین تکلیف کمیسیون‌های شورا را داد و دیدیم که ترکیب کمیسیون‌ها را نیز از قبل آماده کرده‌اند، گفت: از آنجایی که در دو سال گذشته انتخابات ریاست کمیسیون‌ها به جلسات بعدی موکول می‌شد ولی در سال سوم این‌گونه نشد، رئیس شورا ترکیب کمیسیون‌ها را نیز مشخص کرده بودند طوری که اگر ما 4 نفر نیز کاندیدای ریاست کمیسیون‌ها می‌شدیم رأی نمی‌آوریم چون از 5 نفر عضو کمیسیون 3 نفر از اعضای هیئت رئیسه بود.

تجمیع هشت کمیسیون شورا به چهار کمیسیون

احمدی با اشاره به این‌که در نهایت به دلیل عدم کاندیداتوری ما چهار نفر تصمیم گرفتند که کمیسیون‌ها را تجمیع کنند، تصریح کرد: در حال حاضر هشت کمیسیون تخصصی شورای شهر به چهار کمیسیون تغییر کرد.

وی با تأکید بر این‌که در سال‌های اول و دوم شورا، نایب رئیس، ریاست کمیسیون تخصصی را عهده‌دار نمی‌شد ولی امسال روند تغییر کرد، افزود: برای این‌که نایب رئیس نیز یک کمیسیون در اختیار داشته باشد یک کمیسیون نیز اضافه کردند.

به گفته این عضو شورا در حال حاضر کمیسیون‌های عمران و شهرسازی، خدمات شهری و حمل و نقل و ترافیک، بودجه و سرمایه‌‌گذاری، فرهنگی به عنوان چهار کمیسیون تخصصی ادغام شده هستند، خاطرنشان کرد: کمیسیون نظارت و پیگیری نیز حذف شده و مسئولیت نظارت بر عهده رئیس شورا قرار گرفت.

وی با اشاره به این‌که بنده به عنوان عضو شورای شهر در هر کمیسیونی که انتخاب شوم با قدرت در جلسات آن شرکت می‌کنم، بیان کرد: متأسفانه بنده در کمیسیونی که می‌توانستم کارایی لازم را داشته باشم برای ریاست آن رأی نیاوردم.

تصمیم‌گیری‌ها قبلاً گرفته شده و صرفاً در جلسه شورا به اجرا درآمد

این عضو شورای شهر در واکنش به ایجاد حاشیه در شورای شهر و اثرات منفی آن بر تصمیمات اتخاذ شده برای شهر گفت: به طور یقین بروز حواشی در شورا ضربه‌زننده است ولی سوال اینجاست که مگر سال اول شورای پنجم که ریاست آن در اختیار ما بود حاشیه ایجاد کردیم؟ سال دوم نیز فراکسیون مقابل هیئت رئیسه را در اختیار گرفتند و کمیسیون‌ها نیز طبق رویه یک سال گذشته فعالیت خود را ادامه دادند ولی امسال دیکته شده بود و تصمیم‌گیری‌ها قبلاً گرفته شده و صرفاً در جلسه شورا به اجرا درآمد و ما نقشی نتوانستیم ایفا کنیم.

احمدی در ادامه عنوان کرد: آقای حمیدی در جلسه عنوان کردند که عضویت اعضا در کمیسیون‌ها در اختیار رئیس شوراست و با صلاحدید وی باید اعضا در کمیسیون‌ها حضور یابند در حالی که دو سال گذشته رویه این‌گونه نبود و برای مثال آقای دادخواه که سابقه طولانی در حوزه فرهنگی داشته و کاملاً اشرافیت لازم را در این بخش دارند از ریاست کمیسیون فرهنگی کنار گذاشته شده و آقای خدایی که تجربه کاملاً اجرایی دارند به عنوان رئیس این کمیسیون انتخاب شدند و این کاملاً از پیش تعیین شده بود.

نگرانی از دو قطبی شدن و به حاشیه رانده شدن شورای شهر

مسعود مرادخانی، دیگر عضو اصلاح‌طلب شورای شهر زنجان نیز در گفت‌وگو با صدای زنجان بر این موضوع که جلسه انتخابات ریاست کمیسیون‌ها کاملاً مهندسی و گزینه‌ها از قبل تعیین شده بود تأکید کرد و یادآور شد: پنج عضو دیگر شورای شهر چون در اکثریت بودند هر کمیسیونی که مایل بودند ریاست آن را بر عهده می‌گرفتند و عنوان کردند که قانوناً ترکیب اعضای کمیسیون‌ها توسط رئیس شورا انتخاب شده و یک نفر از بین اعضا به عنوان رئیس انتخاب می‌شود.

وی با تأکید بر این‌که پیشنهاد فراکسیون ما این بود که همانند دو سال گذشته کمیسیون‌ها با همان ترکیب به فعالیت خود ادامه دهند ولی این‌گونه نشد، افزود: برخلاف دو سال گذشته که با اجماع و رضایت خود افراد هر عضو در هر کمیسیونی که تخصص و تجربه قبلی داشت اعلام عضویت می‌کرد ولی امسال این اجماع وجود نداشت.

این عضو شورای شهر ضمن اظهار نگرانی از دو قطبی شدن و به حاشیه رانده شدن شورای شهر خاطرنشان کرد: نگران کم‌رنگ شدن مودت و دوستی حاکم بین اعضای شورا هستم.

وی با اشاره به این‌که در سال نخست هیئت رئیسه شورای شهر را فراکسیون ما در اختیار داشت از همین رو برای جلوگیری از بروز مشکلات حاشیه‌ای سعی کردیم روحیه تفاهم و همکاری را در همه تصمیمات حفظ کنیم، یادآور شد: ترکیب کمیسیون‌ها و نقش مسئولیت پذیری اعضا را برجسته کردیم و در سال دوم نیز همین روال تکرار شد.

مرادخانی با بیان این‌که اقدامات هوشمندانه دو سال گذشته، شورای شهر را به یکی از بی حاشیه‌ترین شوراها در ادوار گذشته تبدیل کرده بود، بیان کرد: در صورتی که روند فعلی ادامه داشته باشد شورا به حاشیه رانده شده و تبعات مثبتی در بر نخواهد داشت.

وی با تأکید بر این‌که ما منتخب مردم هستیم و شهروندان به ما اعتماد کرده و ما را به عنوان نمایندگان خود برگزیدند از همین رو فراکسیون ما تمام تلاش خود را برای جلوگیری از حاشیه‌سازی و ایجاد شکاف در شورا انجام می‌دهد، افزود: ایجاد شکاف و دو قطبی شدن آسیب‌هایی را به دنبال دارد که خود را در مجموعه عملکرد شورا و شهرداری نیز نشان می‌دهد از همین رو نمی‌گذاریم این شکاف عمیق‌تر شود.

سجاد خدایی، نایب رئیس شورای شهر زنجان به عنوان فردی که در ابتدای ورودش به شورای شهر خود را مستقل از هر حزب و جناحی عنوان کرده بود در بین چهار عضو اصلاح طلب و چهار عضو اصولگرای شورای شهر قرار دارد و رأی این عضو تأثیرگذار است از همین رو به نظر می‌رسد که خدایی امسال در جبهه اصوالگرایان قرار گرفته تا ریاست کمیسیون‌ها در اختیار این جناح قرار داده شود و اصلاح‌طلبان با ترکیب چهار نفره نتوانند در شورا تأثیرگذار باشند.

دسته‌بندی سیاسی در بین اعضای شورا زیبنده نیست

اما سجاد خدایی، سخنگوی شورای شهر در گفت‌وگو با صدای زنجان معتقد است که به عنوان یک عضو شورا و منتخب مردم سعی در امانت‌دار بودن داشته و با نگاه کارشناسانه و مدیریتی کارها را دنبال می‌کند و دسته‌بندی سیاسی در بین اعضای شورا را زیبنده نمی‌داند.

وی با اشاره به این‌که سیستم هوشمند بوده و خود تشخیص می‌دهد که چه کسی، کی و کجا می‌تواند مفید واقع شود، خاطرنشان کرد: دسته‌بندی سیاسی و جناحی یک نوع شیطنت است که می‌خواهد اتحاد و انسجام شورا را بر هم بزند چرا که همه اعضا خادم مردم هستند و شورا نیز نهاد مردمی است نه سیاسی و اعضا منتصب به جریان‌های سیاسی نیز فارغ از این موضوع با رویکرد کارشناسی به مسائل مطرح در شورا نگاه می‌کنند.

سخنگوی شورای شهر با تأکید بر این‌که مباحث مطرح فارغ از مسائل حزبی و جناحی است و همه اعضا با نگاه کارشناسی رای می‌دهند، افزود: برای نمونه در انتخابات نایب رئیسی شورای شهر بنده با 6 رای و آقای راشاد با هشت رای به عنوان منشی انتخاب شدند.

شورای پنجم با وجود بلوغ سیاسی و اجتماعی به حاشیه نمی‌رود

وی با بیان این مطلب که اعضای شورای پنجم آنچنان به بلوغ سیاسی اجتماعی و مدیریتی رسیده‌اند که مثل دو سال گذشته بر مباحث حاشیه‌ای ورود پیدا نکنند، تصریح کرد: نظام شورایی یک نظام مشورتی بوده و هر یک از اعضا بر حسب وظایف و قوانین موظف به پاسخگویی و پیگیری امور هستند.

خدایی با بیان این‌که هیچ منعی برای ریاست کمیسیون‌ها وجود ندارد و هر کدام از اعضا با توجه به علاقه‌مندی و تخصص لازم می‌توانند در کمیسیون‌ها حضور داشته باشند، بیان کرد: بعد از انتخابات هیئت رئیسه، رئیس شورا بر حسب اختیارات و برنامه‌های خود اعضای کمیسیون‌ها را پیشنهاد و اعضا با رأی گیری رئیس را انتخاب می‌کنند.

وی با اشاره به این‌که حمیدی اعضا کمیسیون‌ها را معرفی و پیشنهاد دادند ولی برخی از اعضا تمایل به حضور نداشتند، یادآور شد: برخی از کمیسیون‌ها مورد نظر برخی از اعضا بود که قبلاً ریاست آن را بر عهده داشتند ولی قانوناً باید اعلام داوطلبی کنند و ریاست کمیسیون‌ها مشورتی است و از اعضا انتظار حضور با صلابت در جلسات می‌رود.

سخنگوی شورای شهر با اشاره به این‌که دلیل ادغام هشت کمیسیون به چهار کمیسیون به دلیل عدم تمایل برخی از اعضا برای ریاست برخی از کمیسیون‌ها بود، خاطرنشان کرد: هر چند قبلاً نیز بحث ادغام کمیسیون‌ها مطرح بود ولی امسال به دلیل عدم تمایل برخی از دوستان برای ریاست کمیسیون‌ها، این موضوع عملی شد.

اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجانشورای شهر زنجاناحمد نصیریکمیسیون‌های شورای شهر
sedayezanjannews.ir/nx1226


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»