کد خبر: 14156
1403/11/16 - 14:20


مدیرکل انتقال خون استان زنجان در پاسخ به سؤال صدای زنجان در خصوص تاثیر تورم بر فرآیند اهدای خون مطرح کرد؛

نقش تورم بر اهدای خون، در بلند مدت مشخص می‌شود

سیامک اسدی: عوامل زیادی در کاهش یا افزایش فرآیند اهدای خون نقش دارند ولی تاکنون مشکلی در این زمینه نداشته‌ایم

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/  سمیه محرمی: مدیرکل انتقال خون استان زنجان در خصوص نقش مسائل اقتصادی به ویژه تورم در کاهش اهدای خون اعلام کرد که؛ در این زمینه امکان اظهارنظر وجود ندارد چرا که نتیجه آن در بلندمدت مشخص می‌شود.

سیامک اسدی، مدیرکل انتقال خون استان زنجان (16 بهمن‌ماه 1403) در نشست مطبوعاتی اظهار کرد: با توجه به تلاقی عید نوروز با ماه رمضان در سال جاری نسبت به تاثیرگذاری این موضوع بر فعالیت سازمان انتقال خون باید برنامه‌ریزی شود.

مدیرکل انتقال خون استان زنجان با اشاره به اینکه اهدای خون یک عمل انسانی و ناشی از ایثارگری افراد است، عنوان کرد: باید با اطلاع‌رسانی از کاهش اهدا خون در ایام ماه مبارک رمضان و عید نوروز خودداری شود.

وی در پاسخ به سئوال صدای زنجان در مورد تاثیر تورم بر اهدای خون با اشاره به اینکه برخی عوامل به صورت آنی و برخی در گذر زمان بر روی اهدای خون تاثیرگذار هستند، بیان کرد: برای نمونه برودت هوا و برخی از بیماری‌های فراگیر همچون آنفلوانزا بر مراجعات مردم در اهدای خون تاثیر مستقیم دارد. افزایش ذخیره‌های خونی از اولویت‌های اصلی سازمان انتقال خون در آستانه عید نوروز است، این نکته حائز اهمیت است که اهداکنندگان نیازی به انتقال خون ندارند بلکه انتقال خون و بیماران به مردم نیاز دارند، امیدواریم در این ایام نیز اهداکنندگان نسبت به این مهم توجه جدی داشته باشند.

اسدی با اشاره به اینکه برخی شاخص‌های اقتصادی نظیر تورم وگرانی و شیوع بیماری‌های مزمن چون فشارخون و دیابت در بلند مدت تاثیرگذار است، اضافه کرد: این شاخص‌ها در طول زمان تاثیرگذار است و خیلی هم قابل اندازه‌گیری نیست.

مدیرکل انتقال خون استان زنجان با بیان اینکه انتقال خون از همه اقشار اهداکننده دارد، ادامه داد: ولی باید متوجه بود که عواملی در اهدای خون تأثیرگذار است که بیماری‌های زمینه‌ای، آلودگی از جمله پیری جمعیت از جمله این عوامل به شمار می‌رود ولی تاکنون مشکلی بروز نکرده چرا که کاهش مراجعه روی نداده است.

وی از تأمین ۱۰۰ درصدی نیازهای استان به فرآورده‌های خونی در سال‌جاری خبر داد و گفت: از آغاز سال تاکنون ۳۲ هزار و ۵۶۵ واحد فرآورده خونی در استان مصرف شده و ۴ هزار واحد هم به شبکه سراسری خون تزریق شده است.

مدیرکل انتقال خون استان زنجان همچنین در ادامه با اشاره به راه‌اندازی مرکز انتقال خون در ابهر و خدابنده بیان کرد: مرکز خدابنده در هفته یک روز فعال است، ولی مرکز ابهر همه‌روزه فعال است.

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد از فرآورده‌های خون از اهداکنندگان مستمر تامین می‌شود، افزود: همچنین ۱۶ درصد از مراجعه‌کنندگان برای اهدا از اهدای خون در پذیرش و بررسی پزشکی به دلایل مختلف معافیت موقت یا دائمی دریافت می‌کنند.

مدیرکل انتقال خون استان زنجان به موضوع احداث مرکز خون در گلشهر اشاره کرد و گفت: این موضوع از طریق مسئولان پیگیری می‌شود.

ا سدی با اشاره به لزوم فرهنگ‌سازی و ترویج اهدای خون عنوان کرد: خوشبختانه از همه اقشار مانند معلمان، پزشکان، کارمندان، کارگران، نظامیان، روستائیان و غیره در بین اهداکنندگان خون وجود دارد و این افراد خود مبلغان اصلی اهدا خون در جامعه هستند.

مدیر کل انتقال خون استان زنجان با اشاره به اینکه در بین اهداکنندگان استان زنجان افرادی دارای رکورد هستند که دارای بیش از ۲۰۰ مرتبه اهدا می‌باشند، عنوان کرد: این افراد در بینشان نام دو پزشک مطرح زنجان نیز دیده می‌شود در کمال گمنامی اقدامی بزرگ انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین دست‌آوردهای انتقال خون زنجان در سال‌های اخیر شامل بازسازی بخش‌های فنی، نوسازی تجهیزات اداره کنترل کیفی، واحد آزمایشگاه، واحد تولید فرآورده، بخش انجماد، ریلیز، واحد پخش و اداره اهداکنندگان است، افزود: استفاده از فن‌آوری‌های نوین مانند تهیه پلاکت به روش آفرزیس، انجام آزمایشات گروه‌بندی و غربال‌گری آنتی بادی به روش اتوماتیک، جذب پزشکان و کارشناسان جوان، فعال و کاردان در تمام بخش‌ها است.

انتهای پیام/

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانانتقال خوناهدای خونسمیه محرمی
sedayezanjannews.ir/nx14156


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»