کد خبر: 14455
1403/12/14 - 9:19


صدای زنجان از انتقادات به عملکرد فرهنگی شهرداری در حوزه فرهنگی گزارش می‌دهد؛

منهای فرهنگ!

شهروند زنجانی: جای خالی آموزش شهروندی و توجه ویژه به فرهنگ در برنامه‎‌های شهرداری زنجان به وضوح دیده می‌شود/یک منبع آگاه: شهرداری در پیش‌بینی برنامه‌های خود به جای نگاه «تک بعدی» به همه شهروندان ارائه خدمت کند/عضو شورای شهر زنجان: برنامه‌های فرهنگی شهرداری مطلوب بوده به طوری که در سه سال گذشته 3 هزار برنامه توسط مدیریت شهری در زنجان برگزار شده است!

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ سمیه محرمی: اولین بار در تاریخ شهر زنجان، محمد عزیزی شهردار وقت زنجان در سال 1387 اعلام کرد که حوزه معاونت فرهنگی شهرداری تشکیل می‌شود، موضوعی که بنا به اظهار شهردار وقت در راستای برنامه‌ریزی شهرداری مرکز استان برای ورود برنامه‌ریزی شده و جامع به مباحث فرهنگی بود.

 موضوع مذکور تا دوران شهرداری حبیب‌الله یگانه شهردار وقت باقی مانده بود به نحوی که وی در سال 1395 به رسانه‌ها گفت: پیگیری‌هایی که در رابطه با ایجاد معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی و نیز معاونت کنترل ترافیک در هشت سال اخیر مکاتباتی انجام شده است ولی هنوز شهرداری زنجان با 6 معاونت در حال انجام وظیفه است.

بلاخره مکاتبات نتیجه داد و این معاونت فعالیت خود را آغاز کرد، معاونتی که در ادامه به عنوان یک سازمان زیر مجموعه شهرداری زنجان مشغول به فعالیت شد، از زمان فعالیت این سازمان تاکنون، این مجموعه عملکردهای مختلفی را ارائه داده و فراز و فرودهای گوناگونی را طی کرده است و مردم در مورد عملکرد این مجموعه نظرهای مختلفی را ارائه می‌دهند.

یک منبع آگاه که نامش نزد صدای زنجان محفوظ است در این زمینه در گفت‌و‌گو با صدای زنجان با اشاره به اینکه در برهه‌ای شهرداری زنجان برای همه اقشار جامعه برنامه داشت، اظهار کرد: شهرداری یک نهاد عمومی غیر دولتی است که به نوعی همه شهروندان سهامداران وی هستند و باید در برنامه‌های فرهنگی برای همه اقشار برنامه داشته باشد.

این فعال فرهنگی با بیان اینکه همه شهروندان به دلیل پرداخت عوارض حقی در این برنامه‌ها دارند، عنوان کرد: به همین دلیل باید شهرداری در پیش‌بینی برنامه‌های خود به جای نگاه تک بعدی به همه شهروندان ارائه خدمت کند.

وی با اشاره به اینکمه بیلبوردها تخته سیاه‌های شهری هستند که می‌توان بسیاری از آموزش‌های شهروندی را با زبانت ساده و دوستانه مطرح کرد، افزود: در حالی که در یک دوره این آموزش‌ها ارائه شده و بازخورد خوبی از آن دریافت شده است، می‌توان به این نتیجه رسید که امکان فعالیت با کیفیت وجود دارد.

این منبع آگاه با بیان اینکه هر چند سلیقه تیم مدیریتی در برگزاری برنامه‌های فرهنگی بسیار تاثیرگذار است اما نباید تنها در یک حوزه فعالیت کند، اضافه کرد: مدرسه، مسجد و هیئات می‌توانند در برنامه‌های شهرداری مشارکت داشته باشند اما نباید تمام برنامه‌ها فقط به این مراکز محدود شود.

چندان دور نیست ایامی که شهرداری زنجان با برنامه‌های شاد و آموزشی خود شناخته می‌شد و مجموعه فرهنگی شهرداری زنجان توانسته بود با پویش‌های مختلف، نقش خود در حوزه ترویج فرهنگ‌سازی به ویژه در حوزه زندگی شهری و حقوق شهروندی را ایفا کند، در کنار انتقادی که در آن ایام به برخی فعالیت‌های این حوزه وجود داشت اما به نظر می‌رسد این دوران به مرور کم‌رنگ و کم‌رنگ‌تر شده و نقش معاونت فرهنگی در ایام مختلف سال به چاپ و نصب پیام‌های تبریک و تسلیت و همکاری با سایر دستگاه‌ها در برگزاری برنامه‌ها خلاصه شده است، نبود تقویم مشخص برای عادت کردن مردم به برنامه‌های فرهنگی دیگر ایرادی بود که در این مسیر به شدت مشاهده می‌شد.

آموزش‌های شهروندی کم‌تر دیده می‌شود

یک شهروند زنجانی در گفت‌و‌گو با صدای زنجان با اشاره به اینکه ضعف‌های فرهنگی در حوزه شهرنشینی وجود دارد که به وضوح مشاهده می‌شود، اظهار کرد: برای کاهش این ضعف‌های کوچک اما تاثیرگذار، نیاز به فرهنگ‌سازی داریم که به نظر می‌رسد یک بخش عظیمی از آن باید توسط خود شهرداری انجام شود، مثلا باید شهرداری فرهنگ درست خارج کردن زباله از خانه را به شهروندان یا پارک خودرو در شهر را به ما یاد بدهد.

فاطمه با بیان اینکه برای نمونه خیلی از ما شهروندان شاهد تخریب وسایل پارک‌ها هستیم و می‌بینیم با وجود تعمیرات دائمی این وسایل به سرعت تخریب می‌شود، بیان کرد: باید حس مسئولیت مردم نسبت به اموال عمومی شهری مثل لوازم بازی و صندلی‌ها را افزایش داد که نه خود به آن آسیب بزنند و نه اجازه دهند کسی به آن آسیب بزند.

وی با بیان اینکه استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی، رعایت حقوق دیگران در اماکن عمومی، رعایت بهداشت محیطی و غیره نیز از موضوعاتی است که شهرداری می‌تواند در زمینه فرهنگ‌سازی در آن اقدام کند، اضافه کرد: باید شهرداری به صورت تخصصی و دستگاه‌های فرهنگی دیگر به صورت عمومی در این حوزه‌ها برنامه داشته باشند و ارائه دهند.

این شهروند زنجانی با اشاره به اینکه قبلا شهرداری برنامه‌های قابل قبول‌تری در این حوزه‌ها داشت و در مناسبت‌های مختلف با برنامه‌های فیزیکی یا مجازی در این حوزه فعالیت می‌کرد ولی این روزها برنامه چندان قابل توجهی وجود ندارد، گفت: این در حالی است که به نظر می‌رسد با توسعه شهر زنجان عدم فعالیت در این حوزه می‌تواند در آینده تبعات خود را داشته باشد.

 هزینه در حوزه فرهنگی تنها مربوط به برگزاری یک راهپیمایی ۲۲ بهمن نیست

اما انتقادی که این روزها به مجموعه فرهنگی شهرداری زنجان وجود دارد، عدم برگزاری برنامه‌های منسجم و برنامه بلند مدت توسط سازمان فرهنگی شهرداری زنجان است تا بتواند با رویکردی مشخص در مسیر فرهنگ‌سازی به ویژه حوزه شهری فعالیت کند، موضوعی که منصور مرادلو رئیس شورای شهر زنجان در جلسه رسمی و علنی شورای شهر زنجان در پی انتقاد تعدادی از اعضای شورای شهر زنجان به افزایش بودجه معاونت فرهنگی شهرداری زنجان بدان اشاره کرده و ضمن حمایت از موضوع افزایش بودجه فرهنگی شهرداری اظهار کرد: شهرداری به دنبال برگزاری برنامه‌های مناسبتی نیست دستگاه‌های مختلف در این زمینه فعال بوده و در حال فعالیت هستند و تاکید شورای شهر زنجان ارتقای فرهنگ عمومی شهروندان است.

مرادلو با اشاره به اینکه کاهش ناهنجاری اجتماعی از طریق فعالیت فرهنگی شهرداری یک ضرورت است، عنوان کرد: هزینه در حوزه فرهنگی تنها مربوط به برگزاری یک راهپیمایی ۲۲ بهمن نیست بلکه باید به فکر ایجاد زیرساخت باشیم.

یکی از انتقاداتی که به این معاونت این روزها وارد است، خرد کردن اعتبار و بودجه معاونت فرهنگی شهرداری زنجان در برگزاری برنامه‌های سایر دستگاه‌ها و تعامل بین اداره‌ای و نداشتن افق مشخص در این حوزه است، در حقیقت به نظر می‌رسد اعتبار فرهنگی شهرداری زنجان یک پناهگاه برای سایر دستگاه‌ها شده تا با ارائه مصوبات فوریت‌دار بتوانند کمبودهای اجرای برنامه‌های خود را جبران کنند.

شهرداری 3 هزار برنامه فرهنگی در سه سال برگزار کرده است

حسین حمزه‌لوپاک عضو شورای شهر زنجان نیز در این زمینه در گفت‌و‌گو با صدای زنجان در اجرای برنامه‌ها توسط شهرداری زنجان از جمله برنامه‌های فرهنگی باید برنامه‌ریزی و بودجه در جای خود انجام شود، اظهار کرد: در قانون هم برای مصوبات فوری شرایطی در نظر گرفته شده است.

عضو شورای شهر زنجان با اشاره به محدود بودن مصوبات دو فوریتی بیان کرد: چه در دوران سه ساله شهرداری و چه در مدیریت جدید این مصوبات بسیار محدود است اما گاهی به دلیل تغییرات مدیریتی که در ماه‌های اخیر روی داده طبیعی است اما با این وجود همچنان تاکید دارم مصوبات دو فوریتی درصد کمی از مصوبات شورای شهر را به خود اختصاص داده است.

وی با رد این نظر که برنامه‌های فرهنگی کاهش یافته است، اضافاه کرد: در سه سال گذشته فرهنگی شهرداری بالای 3 هزار برنامه داشته است.

حمزه‌لو پاک با بیان اینکه در زمینه محوریت بودن شهرداری در این برنامه‌ها نیز شرایط همین گونه بوده و بسیاری از این برنامه‌ها با محوریت خود شهرداری برگزار شده است، اضافه کرد: امید می‌رود با تغییرات صورت گرفته و با شناختی که از شهردار و رئیس سازمان فرهنگی که به تازگی فعالیت خود را آغاز کردند شاهد بهبود فعالیت فرهنگی در شهرداری زنجان باشیم.

انتهای پیام/

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانفرهنگشهرداریسمیه محرمی
sedayezanjannews.ir/nx14455


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»