کد خبر: 1521
1398/11/05 - 9:37


پولِ هنر

گفت‌وگو باامیرعباس خانی مسئول گروه طراحان «پیکو» درباره پول درآوردن با هنر

پایگاه خبری صدای زنجان

زهره میرعیسی خانی- هر ساله بیش از ده هزار جوان در کنکور هنر پذیرفته می‌شوند تا بر صندلی دانشگاه‌های دولتی و غیر‌انتفاعی بنشینند اما پس از صرف هزینه و زمان زیاد؛ کمتر از پنج درصد از آنها موفق می‌شوند در بازار‌کار، شغلی مرتبط با رشته تحصیلی خود پیدا کنند.

جذابیت‌های دنیای هنر هر ساله تعداد زیادی جوان و نوجوان را به دانشگاه‌های هنر می‌کشاند. رشته‌هایی که بسیار پر‌خرج هستند ولی اعتبار مدرک دانشگاهی‌شان با اما و اگرهای زیادی رو‌به‌روست. با این شرایط آیا ادامه تحصیل در رشته‌های هنر مقرون به صرفه و عاقلانه است؟

آمار‌ سازمان سنجش نشان می‌دهد متقاضیان شرکت در کنکور سال 95 شاخه هنر 54.697 نفر بوده است، این تعداد شامل پذیرفته‌شدگان دانشگاه آزاد و علمی کاربردی نمی‌‌شود؛ این درحالی است که بازار فعالیت‌های هنری در ایران بسیار کساد و نابسامان است، دانشجویان هنر بر‌ سر بدست آوردن جایگاهی در همین بازار نابسامان باید علاوه بر رقابت با یکدیگر؛ با تعداد بسیار زیاد هنرجویان موسسات خصوصی و آموزشگاه‌های هنری و نیمه‌دولتی همچون سینمای جوان یا حوزه هنری و همچنین هنرمندان تجربی رقابت کنند.

در این کارزار؛ مدرک دانشگاهی نه تنها هیچ مزیتی همراه نمی‌آورد، بلکه امکان اشتغال در رشته دیگر و گذران زندگی را نیز از آنها می‌گیرد. به عبارت دیگر لیسانس فارغ‌التحصیلان هنر در صورتی که نتوانند وارد بازار‌کار مرتبط شوند؛ با دیپلم فرقی ندارد.

آن چه در این زمینه اهمیت دارد این است که دانشجویان هنر همزمان با درس خواندن به مساله ایجاد اشتغال برای خود نیز بیندیشند و تمام تلاش خود را در این زمینه بکنند. امروزه هستند گروه‌های موفق هنری که  در این راستا شروع به کار کرده‌اند و توانسته‌اند برای خود اسم و رسمی هر چند کوچک به هم بزنند.

یکی از گروه‌های هنری که در شهر زنجان مدتی است که  فعال است و کارهای خوبی را در سطح شهر پیاده می کند گروه طراحان پیکو است که امیرعباس خانی مسئولیت این گروه هنری را برعهده دارد.

در این خصوص «امیرعباس خانی» با اشاره به اینکه از سال 96 که در دانشگاه زنجان نقاشی می‌خواندم به دنبال این بودم که پس از فارغ‌التحصیلی برای خود اشتغال‌آفرینی کنم و به بازار کار فکر می‌کردم، گفت: پس از فارغ التحصیلی نیز سعی کردم گروه هنری را تشکیل بدهم که این گروه در حال حاضر با نام گروه طراحان «پیکو» ایجاد شده است، هر چند اعضای آن ثابت نیستند اما به واسطه این گروه کارهای اجرایی که در سطح ادارات و شهر وجود دارد را می‌پذیریم و در رشته خود فعالیت می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه هر کار اجرایی که در سطح استان وجود داشته باشد، اعم از کاشی شکسته، دیوار نگاری، نقاشی مینیاتور، ویترای، سفال و مجسمه و طراحی چهره و پتینه و غیره را می‌پذیریم، افزود: عموما هر کار اجرایی که هنری باشد را این گروه طراحی می‌تواند به عهده بگیرد. ضمن اینکه با رویکردی که شهرداری و اداره زیبا سازی در سال‌های اخیر در پیش گرفته است و گروه بچه‌های هنر دانشگاه‌ها را جهت زیبا سازی شهری به کار می‌گیرد گروه ما توانسته است در تعداد محدود نسبت به دیوارنگاری‌های سطح شهر نیز اقدام کند.

خانی با اشاره به اینکه با تشکیل گروه طراحی پیگو برای 10 تا 15 نفر به طور میانگین و در برهه زمانی متفاوت را اشتغال‌آفرینی کرده است، گفت: در حال حاضر به دنبال این هستم که برای این گروه هنری شرکتی ثبت کنم تا راحت‌تر در مناقصات شرکت کنیم.

خانی با اشاره به اینکه دانشجویان رشته های هنر، معمولا شروع خوبی را دارند اما غالبا در اشتغال‌زایی بسیار و کارآفرینی منفعل عمل می‌کنند، گفت: دانشجویان رشته هنر غالبا سه مسیر را می‌توانند برای آینده هنری خود ادامه دهند که برخی می‌توانند به صورت تئوری این رشته را ادامه دهند و مراحل بالاتر تحصیل در این رشته را داشته باشند تا به صورت آکادمیک دارد عرصه کار شوند. گروه دوم می‌توانند پس از یادگیری هنر به صورت آکادمیک نقاشی بر روی بوم را آغاز کنند و به دنبال نمایشگاه زدن و این موضوعات باشند. دسته سوم اما پس از تحصیل می‌توانند بالافاصله وارد بازار کار شوند که من خود در این دسته قرار گرفتم و بالافاصله پس از اینکه لیسانس خود رادر این رشته گرفتم سعی کردم وارد بازار کار شوم

این هنرمند با اشاره به اینکه غالبا تعداد دانشجویان پسر در رشته هنر به مراتب نسبت به دانشجویان دختر کمتر است، افزود: از دغدغه‌های اصلی دانشجویان رشته‌های هنر به ویژه پسران این است که بتوانند به سمتی حرکت کنند که بتوانند از رشته هنری خود در آمدزایی داشته باشند.

وی افزود: امروز اینکه بخواهیم به عینه تصویری را بر روی بوم و یا دیوار پیاده کنیم هنر محسوب نمی‌شود، خاطرنشان کرد: خلاقیت در هنر امروز بسیار اهمیت دارد به طوری که امروز هنرمندان بسیاری با کار روی چرم و یا پارچه توانسته‌اند در زمینه کاری خود «برندسازی» کنند و یک هنرمند برای اینکه بتواند از هنر خود بهره ببرد باید به دنبال این باشد که خلاقیت را در کارهای خود به کار ببرد.

وی با اشاره به اینکه مخاطب عام عموما هنررا به تصویر کشیدن عینی یک تصویر می‌داند، افزود: در زیبا سازی فضا سازی غالبا در شهرهای بزرگ گامهای موثری در این زمینه برداشته شده است و به نظر می‌رسد شهری در این زمینه موفق‌تر است که با به کار گرفتن فارغ التحصیلان رشته‌های هنری دانشگاه‌ها به دنبال ایجاد خلاقیت در المان‌های شهری است.

خانی با اشاره به اینکه کشیدن یک درخت به عینه امروز در دیوار‌های شهر هنر نیست، افزود: امروز باید با دید کاملا تخصصی به این مساله نگاه شود و از هنر برای بهبود فضای شهری استفاده شود.

این هنرمند افزود: امروز باید ارتباط بین دانشجویان رشته‌های هنر و شهرداری‌ها پر رنگ ترشود و زمینه برای اینکه این دانشجویان وارد فضاهای کاری و تخصصی خود شوند ایجاد شود و بین ارگانهای شهری و دانشگاه‌ها در واقع ارتباط مستقیم شکل بگیرند.

خانی با اشاره به اینکه ارگان‌ها می‌توانند برای اینکه طرحی را در یک فضای شهری پیاده کنند جشنواره برگزارکنند، خاطر‌نشان کرد: با برگزاری این جشنواره‌ها و ارسال تعداد بالایی آثار به راحتی می‌توان از تعداد بالای این آثار یکی را برگزید و طرحی مناسب را انتخاب کرد.

وی با اشاره به نمونه‌های موفق المانهای شهری در چند شهر و کشور خاطرنشان کرد: به هر طریق به نظر می‌رسد برای بهبود زیباسازی شهری یک منطقه باید از نیروهای جوان و خلاق بهره گرفت و در این راستا استان می‌تواند از المان‌ها و طرح‌های برگزیده سرتاسراستانها در این راستا بهره بگیرد.

اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجانگروه پیکوامیر عباس خانیهنر
sedayezanjannews.ir/nx1521


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»