کد خبر: 15321
1404/03/17 - 9:32


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان مطرح کرد:

کمبود شیر خشک‌های رژیمی در زنجان

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان گفت: در حال حاضر در سطح استان با کمبود شیر خشک‌های رژیمی مواجه هستیم و این کمبود حاد و بحرانی نیست

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان گفت: در حال حاضر در سطح استان با کمبود شیر خشک‌های رژیمی مواجه هستیم و این کمبود حاد و بحرانی نیست.

مهدی بیگدلی با بیان اینکه شیر خشک رگولار یا معمولی نوعی شیر خشک صنعتی است که برای تغذیه نوزادان سالم طراحی شده است، اظهار کرد: این نوع شیر خشک زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که نوزاد به هر دلیلی نمی‌تواند از شیر مادر تغذیه کند یا والدین تصمیم می‌گیرند از روش‌های جایگزین استفاده کنند.

وی با بیان اینکه این محصولات بر اساس فرمول‌های خاصی تهیه می‌شوند که ترکیبات آن‌ها تا حد ممکن به ترکیب شیر مادر شباهت داشته باشد، ابراز کرد: شیر خشک‌های رگولار معمولاً با شماره‌گذاری مشخص می‌شوند، مانند نان شماره ۱، نان شماره ۲ که بر اساس سن و نیاز تغذیه‌ای نوزادان تنظیم شده‌اند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان با اشاره به اینکه تغذیه با شیر خشک دارای مزایا و معایب خاص خود است، عنوان کرد: از جمله مزایای آن می‌توان به امکان سنجش دقیق میزان مصرف نوزاد، فراهم بودن در هر زمان و بدون نیاز به حضور مادر، و آزادی عمل بیش‌تر برای والدین اشاره کرد.

وی ابراز کرد: برخی نوزادان به‌دلایل پزشکی مانند حساسیت به لاکتوز، رفلاکس یا مشکلات گوارشی نیاز به استفاده از شیر خشک‌های خاص دارند که به آن‌ها شیر خشک‌های رژیمی یا درمانی گفته می‌شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان با تأکید بر اینکه در حال حاضر در سطح استان با کمبود شیر خشک‌های رژیمی مواجه هستیم، بیان کرد: البته این کمبود حاد و بحرانی نیست اما می‌تواند در برخی موارد باعث نگرانی والدین و مشکلات تغذیه‌ای برای نوزادان دارای نیازهای خاص شود.

بیگدلی ادامه داد: دستگاه‌های ذی‌ربط در تلاش هستند تا با تأمین و توزیع مناسب این نوع شیر خشک‌ها نیاز خانواده‌ها را برطرف کنند.

وی ابراز کرد: نکته مهم در استفاده از شیر خشک مشورت با پزشک متخصص کودکان است زیرا انتخاب نوع مناسب شیر خشک نحوه آماده‌سازی آن مقدار مصرف و همچنین شناسایی علائم حساسیت یا عدم تحمل غذایی در نوزاد نیازمند بررسی دقیق و تخصصی است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان عنوان کرد: هرچند شیر مادر بهترین منبع تغذیه برای نوزادان است، اما در مواردی که استفاده از آن ممکن نیست، شیر خشک می‌تواند جایگزین مناسبی باشد، به شرط آنکه به درستی انتخاب و استفاده شود. تأمین پایدار شیر خشک، به‌ویژه انواع رژیمی، برای تضمین سلامت نوزادان ضروری است.

 منبع / موج رسا

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجاندانشگاه علوم‌پزشکیشیر خشکنوزاد
sedayezanjannews.ir/nx15321


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»