کد خبر: 247
1396/08/06 - 19:46


مسئولان والیبال استان در گفت‌وگو با صدای زنجان مطرح کردند:

استفاده ابزاری برخی مسئولان از ورزش

جذب380 میلیون تومان بودجه به‌خاطر میزبانی از مسابقات

پایگاه خبری صدای زنجان

علی‌اکبر فاطمی – درخشش والیبال ایران در آسیا و جهان بی‌شک موجبات استقبال پرشور شدن نوجوانان و جوانان علاقه‌‍‍‍مند را فراهم کرد و در این میان زنجان نیز با وجود آکادمی اختصاصی این رشته از این قاعده مستثنا نیست.

نکته‌ای که باید بیش‌تر مورد توجه مسئولان قرار گیرد، برنامه‌ریزی مناسب مسئولان هیئت والیبال و پرداختن به پایه‌هاست، تا پیشرفت مستمر این رشته در زنجان با استقبال بیش از پیش آن همراه شود.

رئیس هیئت والیبال استان در این زمینه به صدای زنجان گفت: والیبال زنجان در منطقه غرب کشور با وجود استان‌هایی مانند آذربایجان‌های‌ غربی و شرقی چندان مطرح نیست، زنجان والیبال متوسط رو به پایین دارد و در گذشته هیچ مقام کشوری در این رشته کسب نشده بود. خوشبختانه شرایط استان در این رشته نسبتاً تغییر کرده و به سمت ترقی پیش می‌رود. امسال در مسابقات قهرمان کشوری، تیم دختران زنجان در رده سنی نوجوانان مقام نایب قهرمانی و تیم پسران مقام قهرمانی را به خود اختصاص دادند.

علی صمیمی که حدود 8 سالی‌ست ریاست هیئت استان را بر عهده دارد، معتقد است: امروز هیئت والیبال استان از نظر ساختاری در بهترین موقعیت خود قرار دارد و هیئت‌های شهرستا‌ن‌ها غیر از شهرستان ابهر همگی از عملکرد مطلوبی برخوردارند. همچنین مکاتبه‌هایی با  شهرستان‌های ماهنشان و ایجرود برای فعال‌تر شدن آن‌ها انجام شده است. در همین زمینه در سال‌های اخیر شهرستان طارم پیشرفت دور از انتظاری از خود نشان داده و امسال قهرمان مسابقات استانی شد.

او تصریح کرد: فعالیت هیئت ابهر از دیدگاه من قابل قبول نیست و متأسفانه به دلیل کم‌کاری مسئولان هیئت این شهرستان ورزشکاران مجبورند در شهرستان خرمدره فعالیت کنند. این شهرستان که در سال‌های پیش به‌عنوان یکی از قطب‌های والیبال استان به‌شمار می‌آمد، امروز نقش کم‌رنگی در والیبال ایفا می‌کند. مسئولان هیئت این شهرستان متأسفانه برنامه محور نیستند و در چند سال اخیر افت شدیدی را در والیبال ابهر از این جهت شاهد هستیم.

صمیمی در ادامه صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: در هر شهرستان آکادمی یا کانون‌هایی فعال‌اند و در حال حاضر 12 کانون والیبال در شهرستان زنجان فعال هستند. باید تمرکز بر روی ورزشکاران پایه باشد، در چند سال اخیر مسابقات قهرمانی استان را برای رده‌های مختلف سنی – نوجوانان، جوانان و امید - در قالب لیگ استانی برگزار کردیم و خروجی نسبتاً قابل قبولی داشتیم.

وی افزود: هزینه برگزاری مسابقات استانی به عهده هیئت است و ما هیچ هزینه‌ای را از تیم‌های شرکت‌کننده در مسابقات نمی‌گیریم، در حالی که در استان‌های دیگر مانند تهران حدود 3 میلیون تومان بابت ورودی از تیم‌ها دریافت می‌شود.

صمیمی سال 96 را پر بارترین سال میزبانی استان در والیبال دانسته و گفت: 5 مورد از مسابقات کشوری را میزبانی کردیم. او راه توسعه والیبال را در میزبانی می‌بیند و اعتقاد دارد که هنگام اعزام تیم به مسابقات خارج از استان کنترل کافی بر روی تیم صورت نمی‌گیرد، ولی در مسابقاتی که میزبانی در اختیار داریم، نقاط ضعف و قوت تیم را از نزدیک و به‌طور مستقیم رصد می‌کنیم.

 این مسئول ورزشی از جذب منابع مالی در شش ماه اول سال خبر داد و گفت: خوشبختانه 380 میلیون تومان از فدراسیون بابت این میزبانی‌ها جذب بودجه داشتیم که در طول تاریخ والیبال استان بی‌نظیر است. باید توجه داشته باشیم که داشتن تیم قدرت‌مند لازمه گرفتن میزبانی مسابقات است، چرا که با حضور تیم ضعیف در مسابقات تماشاگر‌ها از والیبال دل‌زده شده و مشکلاتی برای این رشته در استان پیش می‌آید. در سال 95 هیئت استان 160 میلیون تومان هزینه داشت که 5/7 درصد این مبلغ را اداره‌کل ورزش و جوانان و 7 درصد آن‌را فدراسیون والیبال تقبل کرد و مابقی مبالغ از طریق مجاری دیگر تأمین شد.

صمیمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بیان کرد: در شش ماهه دوم سال نمایندگان استان با کمک اداره کل ورزش و جوانان استان در مسابقات لیگ کشوری حضور دارند. تیم بانوان زنجان در مسابقات لیگ دسته یک و تیم مردان نیز در زیرگروه لیگ دسته یک به رقابت با رقبا می‌پردازند. این مسابقات در سه مرحله و به صورت کشوری برگزار می‌شود، مرحله اول و دوم به صورت متمرکز رفت، متمرکز برگشت و در مرحله سوم تیم های منتخب به صورت رفت و برگشت برای تعیین قهرمانی رودرروی هم قرار می‌گیرند.

وی که در سال 65 از دنیای بازی در زمین والیبال خداحافظی کرده است، گفت: بازیکنان که تقریباً از اوایل مهرماه تمرینات خود را آغاز کرده‌اند برای حضور در این مسابقات محدودیت سنی ندارند و هیچ مشکلی در حال حاضر در رابطه با حضور نمایندگان زنجان در این دوره از مسابقات وجود ندارد. 130 میلیون تومان تقریباً هزینه برای شرکت در این مسابقات پیش‌بینی شده است که منابع مالی آن خارج هیئت تعریف شده است.

استفاده ابزاری مسئولان از ورزش

باوجود استقبال گرم از طرف علاقه‌مندان این رشته عدم رغبت مسئولان عالی‌رتبه استان و بخش‌های خصوصی سنگی‌ست که پیش پای والیبال و در حالت کلی ورزش استان قرار گرفته است.

دبیر هیئت والیبال استان بیان کرد که شهرداری‌ در اکثر استان‌ها بلااستثنا یکی از نهاد‌هایی‌ست که حمایت جدی و مستمر از ورزش دارد، ولی در زنجان متأسفانه خلأ این حمایت احساس می‌شود. به طور مثال شهرداری تبریز هزینه‌هایی را در امر والیبال کرده است که این تیم توانسته است تیم پیکان تهران را با آن همه پیشینه و سابقه درخشان شکست دهد. حضور شهرداری در استان‌های دیگر بسیار ملموس و پررنگ است، به‌طوری که هر سال در رشته‌های مختلفی هم چون والیبال، فوتبال و بسکتبال حضور دارند.

رحمتی گفت: در استان زنجان که جای خالی این حمایت‌ها از ورزش مشهود است باید استاندار پیگیر امر ورزش باشد با تماس یا مکاتبه‌ای با شهرداری برقرار می‌کند تا آن‌ها را ملزم به پرکردن این خلأ کند، ولی متأسفانه مسئولان استان نه تنها به این امر توجه ندارند بلکه در بعضی اوقات عکس این موضوع نیز عمل می‌کنند. به‌طور مثال در سال 94 از طریق شورا یک میلیارد تومان به ورزش اختصاص پیدا کرد که فرماندار با مخالفت خود مانع از اجرای این تصمیم نمایندگان مردم در شورای شهر شد.

وی یادآور شد که استانداری و شهرداری‌ها معمولاً مبالغ هنگفتی را برای جلوگیری و مبارزه با آسیب‌های اجتماعی، مخصوصا اعتیاد هزینه می‌کنند، ولی در امر ورزش که یک عامل بازدارنده است به صورت منفعل عمل کرده و به این امر توجه ندارند که آسیب‌های اجتماعی در نبود ورزش خودنمایی می‌کنند.

رحمتی معتقد است: استاندار اگر با ورزش مأنوس باشد، خود پرچم‌دار این امر می شود و نهاد‌های خصوصی و دولتی توانمند را به سمت ورزش سوق می‌دهد. در این خصوص استاندار اردبیل نمونه‌ای از مسئولانی‌ست که در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری‌های زیادی در امر ورزش کرده است.

 وی در این راستا به عملکرد استاندار پیشین اشاره کرد و گفت: ایشان قبل از برگزاری انتخابات دولت یازدهم در جمع ورزشکاران حضور پیدا کرده و سخنرانی‌های دلنشین و شیوایی در این رابطه ایراد می‌کردند، ولی بعد از موفقیت جناح خود در انتخابات و تصدی صندلی استانداری، به‌طورکلی روش خود را تغییر داده و منشی خود را از وصل کردن تماس‌های ورزشی منع کرده بود.

او خاطرنشان کرد: متأسفانه ضعف فرهنگی در زنجان هم از جمله مواردی‌ست که مانع ورود بخش خصوصی به ورزش می‌شود. بخش خصوصی توانمند در زنجان از ترس اینکه مردم متوجه قدرت اقتصادی آن‌ها شوند، روی به ورزش نمی‌آورند و گاهی شنیدن جمله «ببین طرف چقدر پول داره که بخشی از پولشو می‌بره تو ورزش» از اطرافیان موجب دلسردی بخش خصوصی برای فعالیت در امر ورزش می‌شود و متأسفانه اطرافیان به جای تشویق، با این سخنان موجب دور شدن این بخش از ورزش می‌شوند.

رحمتی وضعیت فنی مربیان و داوران استان را رضایت‌بخش ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه از این لحاظ چه در بخش بانوان و چه در بخش مردان مشکلی نداریم و کلاس‌های آموزشی برای دوره‌های مربی‌گری و داوری هر ساله با اولویت دادن نیازهای این رشته در استان به صورت مرتب برگزار می‌شود. داوران ما معمولاً در لیگ دسته یک سوت می‌زنند. برای نمونه دیدار شهرداری تبریز با سایپا را در لیگ برتر آقای اکبری از شهرستان طارم زنجان قضاوت کرد.

 

# صدای زنجان؛ والیبال؛ ابزاری

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx247


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»