کد خبر: 43
1396/05/03 - 19:46


استاندار زنجان در جمع منتخبین شوراهای شهرهای تابعه استان با تأکید بر عدم فشار بر شهرداری‌ها برای جذب نیروی جدید گفت:

شهرداری، کمیته امداد یا بهزیستی نیست

شهرداری، کمیته امداد یا بهزیستی نیست. نمی‌توان شهر را تنها با دریافت عوارض و از محل جرائم کمیسیون ماده 100 اداره کرد

پایگاه خبری صدای زنجان

صدای زنجان- استاندار زنجان در همایش منتخبین پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهرهای تابعه استان با تأکید بر این نکته که شهرداری، کمیته امداد یا بهزیستی نیست و نباید به چشم یک نهاد حمایتی و اشتغال‌زا به آن نگاه کرد، از منتخبان شوراهای اسلامی شهرهای تابعه استان خواست از فشار بر شهرداری‌ها برای ورود نیروی جدید خودداری کنند و در صورت رضایت از کار شهرداران با اصرار بر تغییر شهرداران، مدیریت شهری را دچار چالش نکنند.

اسداله درویش‌امیری تأکید کرد: دولت در لایحه بودجه حقوق مستمری بگیران را با افزایش 3 برابری همراه کرده و این تصمیم مهم عملیاتی می‌شود، لذا نباید از نهاد مدیریتی یک شهر انتظار فعالیت به عنوان یک نهاد حمایتی را داشت.

درویش‌امیری به اهمیت تشکیل و انتخاب شهردار و هیئت رئیسه شورای اسلامی در دور پنجم اشاره کرد و گفت: اعضای شوراهای اسلامی شهرهای استان در انتخاب شهردار دقت لازم را داشته باشند.

وی مهم‌ترین و نخستین اقدام شوراهای اسلامی شهر در آغاز فعالیت را انتخاب هیئت رئیسه و شهردار عنوان کرد و گفت: تغییرات متعدد در شهرداری فعالیت‌های توسعه‌ای یک شهر را با مشکل و تأخیر مواجه می‌کند و خسارت بزرگی به مدیریت شهری وارد می‌سازد لذا باید با فکر، مطالعه و تصمیم درست، از تغییرات پی‌درپی پرهیز کرد.

مقام عالی استان ادامه داد: اگر شهردار یک شهر، از عملکرد و همراهی مناسبی برخوردار است نباید اصراری برای تغییر در مدیریت شهر اِعمال شود.

وی شهرداری را نهادی عمومی برای توسعه و آبادانی شهر توصیف کرد و یادآور شد: نباید بی جهت نیروی انسانی جدیدی به بدنه شهرداری افزوده شود که آفتی در ادامه مسیر آن محسوب می‌شود و بودجه شهرداری‌ها نیز باید در راستای عمران و آبادانی مناطق و تأمین منافع همه شهروندان هزینه شود.

درویش‌امیری خواستار توجه اعضای شورای اسلامی شهرها استان به تعامل با نهادهای دولتی و حاکمیتی شد و تأکید کرد: نخستین انتظار مدیریت استان از اعضای شوراهای اسلامی، هماهنگی و تعامل با معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری و مجموعه های ذیل آن است که وظیفه هماهنگی در حوزه عمرانی استان به‌ویژه شهرداری‌ها را بر عهده دارد.

استاندار زنجان با بیان این‌که اعضای شورای اسلامی شهرها باید برای ایجاد منابع درآمدهای پایدار شهری تلاش کنند، افزود: در گذشته نیز این موضوع مورد تأکید قرار گرفته و باید برای داشتن منابع اعتباری مناسب به درآمدهای پایدار اندیشید، چرا که نمی‌توان شهر را تنها با دریافت عوارض و از محل جرائم کمیسیون ماده 100 اداره کرد.

وی بسترسازی لازم برای ایجاد پروژه‌های مشارکتی با بخش خصوصی را مورد تأکید قرار داد و گفت: باید برای به‌کارگیری سرمایه‌های مردمی، ضمن درآمدزایی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، در اجرای پروژه‌های مختلف تجاری، تفریحی و خدماتی اقدامات لازم انجام شود.

درویش‌امیری توجه جدی اعضای شوراهای اسلامی به طرح جامع و تفصیلی شهرها را خواستار شد و تأکید کرد: مشاورین توانمندی مطالعات لازم و طولانی مدت در خصوص شهرها انجام و طرح‌های جامع و تفصیلی را تهیه کرده‌اند که باید برای رعایت ضوابط و قوانین موجود در آن اهتمام جدی داشت.

استاندار زنجان تأمین پارکینگ و رعایت سطح اشغال و تراکم در ساختمان‌ها را یادآور شد و گفت: با رعایت ضوابط مربوط به طرح جامع و تفصیلی، شاهد ساخت شهری مناسب برای شهروندان خواهیم بود و نباید زندگی مردم در شهرها را به بهانه کسب درآمد بیش‌تر، با افزایش تراکم و حذف پارکینگ دچار مشکل کرد.

مقام عالی استان ادامه داد: در انجام مطالعات و اتخاذ تصمیمات مدیریت شهری باید نگاه جدی به زندگی و آینده شهرها داشت و نمی‌توان تنها با در نظر گرفتن شرایط امروزی، تصمیم مناسبی گرفت.

وی وفاق، همدلی و تعامل را موجب پیشبرد بهتر امور و دستیابی به توسعه شهری دانست و تأکید کرد: وفاق و همدلی موجب توسعه بیش‌تر شهرها می‌شود و ضروری است جلسات مستمری در طول سال بین منتخبین پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهرها با مسئولان دولتی برگزار شود تا این همدلی میان مدیریت شهری و مسئولان تقویت شود.

درویش‌امیری با بیان این‌که اعضای شوراهای اسلامی نباید در امور اجرایی شهرداری ها دخالت کنند، افزود: باید تلاش شود جایگاه نظارتی شورا تقویت و به خوبی اجرایی شود و در این راستا عمل به وظایف قانونی شورا باید مورد تأکید بوده و نباید از آن کوتاه آمد.

استاندار زنجان با تأکید بر ضرورت توجه به هویت و فرهنگ بومی شهرها، تصریح کرد: با رعایت قوانین باید برای توسعه فرهنگ و تاریخ شهرها تلاش کرد و در عین حال رسیدگی و انجام امور مربوط به مردم نیز باید در شهرداری‌ها تسریع شود.

وی اختلافات شورا و شهرداری را موجب زیان مردم و شهر عنوان کرد و یادآور شد: وجود اختلاف در هر سطح، به منزله سم مهلکی برای مدیریت شهری است، لذا نباید با اقدامات اختلاف برانگیز، مردم شهر را مأیوس کرد.

درویش‌امیری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که انتخابات در کشور تمام شده و فرصت 4 ساله برای خدمت به مردم فراهم شده است، افزود: نتایج انتخابات، سرنوشت 4 سال کشور را رقم زد و منتخبان باید بعد از انتخابات با کنار گذاشتن بداخلاقی های انتخاباتی نسبت به ارائه خدمت به مردم تلاش کنند.

این مقام مسئول، با بیان این‌که در فضای هیاهوهای غیرمنطقی سیاسی و اجتماعی نمی‌توان مقاوم‌سازی اقتصاد، ایجاد اشتغال و افزایش تولید و صادرات را محقق کرد، گفت: تنها با انسجام و وحدت زمینه توسعه و رشد کشور فراهم می‌شود که باید اهتمام جدی بر این موضوع داشت.

برای مردم کار کنید تا وجدانتان آسوده باشد

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان نیز در این همایش فرصت خدمت 4 ساله را بهترین زمان برای رفع مشکلات مردم عنوان کرد و گفت: اکنون که با اقبال و انتخاب مردم فرصتی 4 ساله در اختیار منتخبین شورا قرار گرفته باید به بهترین شکل و تنها با انگیزه خدمت از آن استفاده کنند تا پس از پایان این زمان بتوانند ارزیابی مناسبی از عملکرد خود داشته باشند.

آیت‌الله علی خاتمی با بیان این‌که وضعیت فعلی کشور با قبل از پیروزی انقلاب اسامی قابل مقایسه نیست، اظهار کرد: کشور در شرایط فعلی به خودکفایی در تولیدات انواع محصولات کشاورزی و تحولات مختلف در دیگر بخش‌ها دست یافته است.

وی با بیان این‌که در سال 56 تعداد دانشجویان کشور 120 هزار نفر بوده است، افزود: این تعداد هم اینک به 5/4 میلیون نفر رسیده که این اعداد قابل مقایسه با یکدیگر نیستند و مشابه این تحولات در حوزه توسعه راه‌ها و دیگر بخش‌ها نیز تکرار شده است.

نماینده ولی فقیه در استان خدمت به مردم را از تأکیدات و آموزه‌های دینی مسلمانان دانست و تأکید کرد: امام راحل شأن مسئولان را خدمات به مردم می دانستند و مقام معظم رهبری نیز خدمت به مردم را عبادت توصیف می‌کنند؛ لذا منتخبین شوراها باید این سخنان را مورد توجه جدی قرار دهند.

امام جمعه زنجان با بیان این‌که در آموزه‌‌های دینی آمده است برای شکر یک نعمتی باید آن را برای رضای خدا استفاده نمود، افزود: هم اینک نعمت خدمت به منتخبین دوره پنجم شوراهای اسلامی شهر و روستا داده شده که مطابق با این آموزه‌ها باید در مسیر رضایت خدا و با انگیزه خدمت به مردم به‌کار گرفته شود.

آیت‌الله خاتمی بر ضرورت توجه به قوانین بالادستی توسط اعضای شورای اسلامی شهرها تأکید کرد و گفت: اعضای شوراهای اسلامی شهر باید در مسیر قانون و خدمت به مردم قدم بردارند و در اولین اقدام باید آشنایی کاملی با این قوانین داشته باشند.

وی خطاب به منتخبین شوراهای اسلامی شهرهای تابعه استان اظهار کرد: عده‌ای در زمان انتخابات با عنوان دوستان، اقوام و یا هم‌فکران حزبی از شما حمایت کرده‌اند ولی اعضای شورا باید بدون درنظر گرفتن این مسائل، تنها برای رضایت خداوند و خدمت به مردم در شوراها تصمیم‌گیری کنند تا همواره وجدانی آرام و آسوده داشته باشند.

افزایش اختیارات شوراها مطابق با نیاز مردم

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان نیز به وظایف و اختیارات اعضای شوراهای اسلامی شهرها اشاره کرد و گفت: اختیارات اعضای شوراهای اسلامی باید مطابق با مطالبات و نیاز مردم باشد.

جواد رحمتی با انتقاد از این‌که اختیارات شوراها به اندازه نیاز مردم افزایش نیافته است، اظهار کرد: به دلایل مختلف این مهم محقق نشده و در مقام مقایسه با تجربه‌های کشورهای توسعه یافته جایگاه شوراها در کشور به شرایط مطلوب خود نرسیده است.

وی با بیان این‌که در برنامه سوم توسعه برای افزایش اختیارات شوراها برنامه‌هایی پیش‌بینی شده بود، افزود: این افزایش اختیارات به شرایط مطلوب نرسید و در برنامه‌های توسعه‌ای دیگر تا برنامه ششم نیز این مهم لحاظ و مورد توجه قرار نگرفته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان توجه جدی به قانون توسط اعضای شوراهای اسلامی را خواستار شد و تأکید کرد: اعضای شوراهای اسلامی شهرهای استان 4 لایحه بودجه را مصوب می‌کنند و یک لایحه نیز مصوب شده و در اختیار آن‌ها خواهد بود که اگر از نظر اعضای شورا نیازمند تغییرات باشد مطابق با قانون متمم اصلاحاتی لحاظ شود.

وی با بیان این‌که شهردار باید با شورا جهت تأمین منافع شهر هماهنگ باشد، افزود: نباید این موضوع این گونه تعبیر شود که شهردار باید با یک عضو شورا هماهنگ باشد، بلکه این هماهنگی باید بصورت مجموعه‌ای و مطابق قانون در جهت توسعه شهر باشد.

رحمتی بر ضرورت استفاده بهینه از اعتبارا ماده 17 قانون و اعتبارات مربوط به آموزش شهروندی تأکید کرد و گفت: از منابع مربوط به آموزش شهروندی باید استفاده بهینه و درستی صورت گیرد چرا که با توسعه شهرها نیازمند آموزش شهروندان در ابعاد مختلف هستیم.

معاون استاندار زنجان با بیان این‌که شورا باید اقدامات زیربنایی و هدف‌مند انجام دهد، تأکید کرد: اعضای شورا باید میزان توسعه یافتگی و توسعه نیافتگی مناطق شهر را در کنار میزان درآمدهای آن مطالعه کرده و برای توسعه متوازن شهر اقدام کنند.

 

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx43


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»