کد خبر: 5164
1399/11/05 - 11:1


گزارش صدای زنجان از گلایه‌های آتشین آتش‌نشانان:

انگار وجود نداریم

مسئولیت آتش‌نشانان به فردی واگذار شده که سررشته‌ای از آتش‌نشانی ندارد

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان- برخی کارکنان سازمان آتش‌نشانی شهرداری زنجان ضمن گلایه از کمبودها و مشکلات‌شان و بی‌توجهی شهرداری به آنان، بر این باورند که مسئولیت این سازمان به فردی واگذار شده که هیچ سررشته‌ای از آتش‌نشانی نداشته و تلاشی برای بیان مشکلات آنان نمی‌کند. در این بین یک عضو شورای شهر نیز از آتش‌نشانی به‌عنوان یکی از سازمان‌های مغفول شهرداری یاد می‌کنند که نه در اولویت شورا است و نه شهرداری.

«انگار وجود نداریم، با این‌که استخدام‌مان از طریق آزمون و وزارت کشور است ولی سالانه فقط 45هزار تومان بن کارمندی به ما می‌دهند در حالی که برای قراردادهای کارگری ماهیانه 120 هزار تومان بن تعلق می‌گیرد، این خنده‌دار نیست؟ کارمندان کدام سازمان شهرداری به جز آتش‌نشانی این وضعیت را دارند؟ بدبخت‌ترین سازمان شهرداری، آتش‌نشانی است چرا که کم‌ترین حقوق را بدون هیچ مزایایی ما می‌گیریم در حالی که حساسیت و سختی کار آتش‌نشانی در هیچ کدام از سازمان‌ها نیست. آتش‌نشانی تنها سازمان در شهرداری است که هیچ باشگاه ورزشی ندارد و کارمندان آن از هیچگونه برنامه تفریحی و مسافرتی بهره‌مند نیستند در حالی که کارمندان دیگر سازمان‌ها هر ساله امکان سفر به مشهد و شمال را دارند و در سال 5 بار به این مسافرت‌ها می‌روند.»

«در ابتدای سال گذشته بخشنامه‌ای مبنی بر این‌که به حقوق کارمندان وزارت کشوری 440 هزار تومان افزوده شود، ابلاغ شد در حالی که این افزایش نه سال گذشته و نه امسال شامل حال کارمندان سازمان آتش‌نشانی نشده است اما در ابهر این افزایش حقوق را، آتش‌نشانان داشتند.»

«یکی از نیازهای اولیه یک آتش‌نشان تجهیزات فردی مورد نیاز برای انجام ماموریت‌هاست که باید هر سه سال این تجهیزات به روز شود در حالی که ما نه تنها از امکانات به روز بهره‌مند نیستیم بلکه حتی کلاه ایمنی، دستکش و چراغ‌قوه درست و حسابی هم نداریم. یک آتش‌نشان باید چراغ قوه ضد حریق داشته باشد در حالی که به ما فقط یک چراغ قوه معمولی دادند آیا این چراغ قوه در دمای 700 درجه سالم می‌ماند؟ با این حال با وجود همین امکانات اولیه ساده تاکنون توانستیم ماموریت‌ها را به بهترین نحو انجام دهیم.

سه سال پیش با هزار منت لباس برای آتش‌نشانان خریدند و گفتند هزینه یک پراید را برای این لباس‌ها کردیم در حالی که وظیفه‌شان بود همانطور که وظیفه من انجام ماموریت‌ها به نحو احسن است.

از سال 86 تاکنون حتی یک ماشین‌ به ناوگان آتش‌نشانی اضافه نشده و تمامی این خودروهایی که آتش‌نشانان از آن‌ها برای انجام ماموریت‌ها استفاده می‌کنند مستهلک است و در صورت تصادف نیز باید آتش‌نشان هزینه آن را از جیب پرداخت کند.

تبلیغ هزینه 10 میلیارد تومانی برای تجهیزات آتش‌نشانی را کردند در حالی که فقط 2 میلیارد تومان برای خرید تجهیزات ارتفاع دادند

دو سال پیش گفتند 10 میلیارد تومان هزینه تجهیزات آتش‌نشانی شد در حالی که فقط دو میلیارد تومان برای خرید تجهیزات ارتفاع پرداخت کرده بودند حالا نردبانی که آن سال با دو میلیارد تومان امکان خریدش بود الان با 10 برابر قیمت آن هم نمی‌توان خرید. تجهیزات فردی هم که خریدند فقط یک کت و شلوار بود در حالی که تجهیزات فردی یک آتش‌نشان چکمه، شلوار، کت، دستکش، کلاه، چراغ‌قوه ضد حریق و غیره است. تجهیزات در ایستگاه‌های آتش‌نشانی به قدری کم است که باید یک عملیات را تمام کنیم تا بتوانیم سراغ عملیات دیگر برویم از طرفی طبق استانداردهای تعریف شده باید در شهر زنجان روزانه 200 نفر آتش‌نشان باشد در حالی که فقط 30 نفر است.

مسئولیت سازمان آتش‌نشانی را به شخصی سپردند که هیچ سررشته‌ای از آتش‌نشانی ندارد

مسئولیت سازمان آتش‌نشانی را به شخصی سپردند که هیچ سررشته‌ای از آتش‌نشانی ندارد تا جایی که در روز آتش‌نشان که باید دغدغه و مشکلات ما را با مسئولان در میان می‌گذاشت هیچ حرفی برای گفتن نداشت چون هیچ اطلاعاتی از آتش‌نشانی و سختی‌های آن‌ها ندارد.

قبلاً سازمان آتش‌نشانی یک تبعیدگاه بود و هر فردی در شهرداری را که می‌خواستند تنبیه کنند به این سازمان می‌فرستادند ولی از سال 91 تمامی کارکنان این سازمان با آزمون استخدامی جذب شدند و دارای تخصص، مهارت و توان لازم هستند. حالا این مسئولان می‌خواهند با ما همانند کارکنان قبلی برخورد کنند.»

این‌ها درد و دل‌ آتش‌نشانانی است که در یکی از سخت‌ترین مشاغل دنیا با کمبودهایی که گفتند دست و پنجه نرم می‌کنند و حالا چون گوش شنوایی برای شنیدن این دردها و گلایه‌های‌شان جز رسانه پیدا نکردند در تلاشند تا از این طریق حرف‌هایشان را به گوش مسئولان برسانند تا علاج واقعه قبل از وقوع داشته باشند نه این‌که در زمان وقوع بحران و نیاز به این نیروها، متوجه کمبودها و نداشته‌ها شوند.

آتش‌نشانی از سازمان‌های مغفول مانده است و در اولویت برنامه‌های شورا و شهرداری نیست

در پیگیری مشکلات این آتش‌نشانان از رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر زنجان مسئول نظارت بر فعالیت‌های شهرداری در این سازمان است، منصور مرادلو به بازرسی از ایستگاه‌های آتش‌نشانی و گفت‌وگوی چهره به چهره با کارکنان این ایستگاه‌ها برای احصای مشکلات و چالش‌های آن‌ها و در نهایت پیگیری آن‌ها از شهرداری اشاره داشته و معتقد است در این بازدیدها و حتی از میزان بودجه اختصاص داده شده به این سازمان به این نتیجه رسیده که آتش‌نشانی یکی از سازمان‌های مغفول مانده شهرداری به شمار می‌رود و در اولویت برنامه‌های شورا و شهرداری نیست چرا که در 10 ماه گذشته تاکنون حتی یکبار نیز در مورد مشکلات آتش‌نشانان حرفی در جلسات شورا زده نشده است.

به گفته این مسئول در بودجه امسال شهرداری زنجان فقط 11 میلیارد تومان برای سازمان آتش‌نشانی اختصاص داده شده است در حالی که طبق بررسی‌های انجام شده در استان‌های هم‌تراز دیگر این اعتبار به 40 تا 50 میلیارد تومان می‌رسد از همین رو کم‌توجهی به سازمان آتش‌نشانی در بودجه امسال شهرداری مشهود است.

شهرداری در حالی مجوز بلندمرتبه‌سازی می‌دهد که نردبان آتش‌نشانی برای ساختمانهای بلند مرتبه نداریم

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر زنجان بودجه 11 میلیارد تومانی را جوابگوی خرید حتی یک نردبان 50 متری، تجهیزات انفرادی از جمله لباس و همچنین تجهیز ایستگاه‌های آتش‌نشانی را ندانسته و معتقد است آتش‌نشانان در بالاترین دما که گاهی به ۷۰۰ درجه نیز می‌رسد در عملیات حضور پیدا می‌کنند و تجهیزات اولیه و ضروری و ماسک‌های تنفسی مورد نیاز کافی نبوده و استاندارد لازم را ندارد. از طرفی نکته قابل توجه این است که شهرداری در حالی مجوز بلندمرتبه‌سازی صادر می‌کند که نردبان آتش‌نشانی برای ساختمان‌های بلند مرتبه نداریم و این دو در تناقض‌اند و شهردار باید به فکر چاره باشد.

مرادلو در پاسخ به این سوال که نتایج بازدیدها و احصا مشکلات آتش‌نشانان به کجا رسیده و چه برنامه‌ای برای حل مشکلات این قشر پیش‌بینی شده است؟ اظهار کرد: «مشکلات آتش‌نشانان در 10 صفحه A4 نوشته شده و قرار بر این است که این مشکلات در ابتدا در جلسات تخصصی کمیسیون خدمات شهری شورای شهر مطرح شده و سپس جلسه‌ شورای معاونان را با حضور شهردار در یکی از ایستگاه‌های آتش‌نشانی برگزار کرده و این مشکلات مطرح شود. در عین حال این چالش‌ها به صورت کتبی نیز به شهردار انعکاس داده می‌شود.»

برای حل مشکل حقوق کارکنان آتش‌نشانی با استانداری رایزنی می‌کنیم

این مسئول خاطرنشان کرد: تلاش ما بر این است که در بودجه‌بندی سال آینده شهرداری توجه ویژه‌ای به سازمان آتشنشانی شده تا بتوان شاهد کاهش بخشی از مشکلات مطرح شده بود در همین راستا در جلسات تخصصی بودجه موارد عنوان شده لحاظ می‌شود که امیدواریم بتوانیم شورا و شهرداری را متقاعد کنیم تا بودجه به گونه‌ای بسته شود که شاهد حل مشکلات سازمان آتش‌نشانی باشیم.

وی در پاسخ به گلایه‌های آتشنشانان از دریافت حداقل حقوق و بی‌بهره بودن از مزایا و عدم افزایش حقوقشان در دو سال گذشته متذکر شد: در این زمینه قرار بر این شده که رایزنی‌هایی را با استانداری داشته باشیم.

لزوم نزدیک کردن تجهیزات و امکانات آتش‌نشانان به استانداردهای تعریف شده

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر زنجان به نقش نهادهای دیگر همانند مدیریت بحران، هلال احمر، استانداری و نهادهای دیگر در حمایت از آتش‌نشانان و تأمین تجهیزات و نیازهای آنان اشاره داشته و عنوان کرد: آیا تاکنون توانستیم از اعتبارات ملی برای تجهیز امکانات آتش‌نشانان استفاده کنیم؟ هر چند در وضعیت فعلی انتظار برآورده شدن استانداردها به لحاظ امکانات و تجهیزات در بخش آتش‌نشانی نیست ولی حداقل باید این سازمان را به استانداردهای تعریف شده نزدیک کرده و هر سال قدمی در این راستان برداریم.

مرادلو بر این باور است که مهم‌ترین مسئله توجه به سختی کار آتش‌نشانان که توام با استرس زیاد است و نباید به عنوان یک شغل عادی به آن نگریسته شود.

وی یکی از اولویت‌های اساسی کمیسیون خدمات شهری شورای شهر در 10 ماه گذشته را ساماندهی سازمان‌های فعلی شهرداری دانسته و خاطرنشان کرد: در همین راستا تاکنون توانستیم سازمان فضای سبز، مشاغل، آرامستان را ساماندهی کرده و در سازمان آتش‌نشانی نیز در حال انجام است.

شهردار حرفی از اولویت بودن حل مشکلات سازمان آتش‌نشانی در بودجه سال آینده نزده است

در حالی رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر زنجان توجه ویژه به حوزه آتش‌نشانی و در اولویت بودن این سازمان در تدوین بودجه سال آینده را مورد تأکید قرار می‌دهد که شهردار زنجان در مصاحبه‌ای ضمن اعلام این خبر که بودجه پیشنهادی سال آینده شهرداری 650 میلیارد تومان بسته شده اولویت در بودجه سال آینده را تکمیل پروژه‌های نیمه تمام عنوان کرده است که بخش اصلی آن‌ها چند پروژه عمرانی فعلی از قبیل سبزه‌میدان، محور پادگان، یوترن پل امام حسن مجتبی (ع) و غیره است و در این مصاحبه اشاره‌ای به خرید تجهیزات و امکانات مورد نیاز ایستگاه‌های آتش‌نشانی نکرده است.

گفتنی برای اطلاع از برنامه‌های شهرداری به منظور ساماندهی وضعیت ایستگاه‌های آتش‌نشانی زنجان و توجه به خواسته‌ها و گلایه‌های آتش‌نشانان با شهردار و مسئول مرتبط تماس حاصل کردیم ولی موفق به گفت‌وگو در این زمینه نشدیم.


الهام احمدی

انتهای پیام/


اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجاناتش نشانی زنجانحقوق آتش نشانان
sedayezanjannews.ir/nx5164


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»