کد خبر: 700
1397/05/17 - 19:46


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان:

ثبت مجمع خیرین آبرسان برای نخستین بار در کشور

اجرای پروژه‌های آبرسانی در 218 روستای زنجان با مشارکتهای مردمی

پایگاه خبری صدای زنجان

هاجر کشاورزی- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان دیروز در نشست با خبرنگاران رسانه های استان ضمن تبریک روز خبرنگار با بیان اینکه رسانه‌ها می توانند نقش مهمی در اطلاع رسانی و ارائه آگاهی به شهروندان داشته باشند اظهار کرد: در طی سالهای اخیر رسانه‌های استانی نقش مثبت و تاثیرگذاری را داشته‌اند که امیدواریم در ادامه نیز با توجه به شرایط کنونی که با بحران آب مواجه هستیم، همیار ما در بالا بردن آگاهی روستائیان و شهروندان در خصوص مصرف بهینه باشند.

رضا کابلی اضافه کرد: در وضعیت بحرانی کشور بیش از گذشته نیازمند اقدام رسانه‌ها در بخش اطلاع‌رسانی هستیم و برای مدیریت منابع آبی و آب‌رسانی به روستاها مدیریت بهینه منابع آبی ضروری بوده و آگاه سازی شهروندان حرف اول را می‌زند.

کابلی با اشاره به ثبت مجمع خیرین آبرسان برای نخستین بار در کشور در استان زنجان، عنوان کرد: در طی سالهای گذشته با جلب مشارکتهای مردمی خوبی مواجه بوده‌ایم که می ‌توان گفت استان زنجان در این زمینه یکی از استانهای پیشرو بوده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اضافه کرد: در این‌ حوزه اجرای پروژه‌ها در 218 روستای استان با مشارکتهای مردم آغاز شده که در 149روستا به اتمام رسیده و در 35 روستا نیز عملیات عمرانی درحال انجام است.

وی میزان ریالی مشارکتهای مردمی صورت گرفته را  290 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: در اجرای این پروژه‌ها مشارکت دهیاری‌ها، مردم و بسیح سازندگی را داشته ‌ایم و در این رابطه در روستای خوئین زنجان نیز اجرای طرح آب شرب روستایی با مشارکت 100 درصدی مردم اجرایی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تصریح کرد: در 34  روستا نیز با استقبال مردم مواجه بوده و در حال انجام مطالعه برای دخیل کردن مشارکتهای مردمی برای اجرای پروژه‌های آبرسانی هستیم.

وی با بیان اینکه با ورود مشارکتهای مردمی کاهش 35درصدی هزینه‌ها را داشته‌ایم، عنوان کرد: آحاد مردم برای اجرای پروژه‌ها مشارکت داشته‌اند و نظارتها نیز توسط روستائیان انجام شده و در حفظ و نگهداری تاسیسات نیز شاهد احساس مسئولیت بالای مردمی بوده‌ایم.

وی با ابراز اینکه مردم همیشه حامی دولت بوده‌اند، تاکید کرد: با تمام مشکلات، مردم به انقلاب و نظام پایبند هستند و دولتمردان نیز باید به فکر این باشند تا در مدت زمان کوتاهی مشکلات را مرتفع کنند.

کابلی با اشاره به برخی مشکلات پیش روی صنعت آب و فاضلاب روستایی در استان ابراز کرد: در سالهای اخیر در کنار کمبود منابع آب و کاهش بارندگی با مصرف بی رویه منابع آبهای زیر زمینی و فرسوده بودن تجهیزات مواجه هستیم که همه این عوامل سبب شده‌اند که استان زنجان نیز در لیست استانهایی که با مسئله بحران آب مواجه هستند وارد شود.

121 روستای استان با بحران آب مواجه هستند

وی تعداد روستاهای بحران‌دار را 121 روستا اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: تلاش ما این است تا با مدیریت صحیح مشکلات را مرتفع کنیم که اقدامات در این راستا به چند روش دنبال می‌شود که جذب به موقع اعتبارات عمرانی، ورود سرمایه ‌گذاران خصوصی، جلب مشارکتهای مردمی و نیز جلوگیری از آب دزدی و اصلاح تجهیزات از جمله این اقدامات خواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان با اذعان به اینکه با توجه به کمبود منابع آب بدنبال جذب سرمایه بخش خصوصی هستیم، تصریح کرد: در بحث ایجاد تاسیسات روستایی با توجه به پراکندگی روستاها متاسفانه سرمایه‌گذاران کمتر تمایل به ورود به این بخش دارند که در این رابطه یکی از فرصتها، استفاده از خدمات خیرین در این بخش بوده است که توانسته‌ایم در این حوزه استان پیشرو در کشور باشیم.

کابلی تامین آب با کیفیت و سالم را از دیگر موضوعات دانست و اظهار کرد: رسالت اصلی آبفار روستایی تامین آب شرب سالم و با کیفیت است که در این راستا طی سال گذشته رقم قابل توجهی را برای خرید تجهیزات داشته‌ایم و در کنار آن سنجش آلایندگی به فلزات سنگین در تمامی منابع آبی استان در حال انجام است که با تکمیل اطلاعات هر گونه اقدام برای حفر چاه نیز با توجه به وضعیت خاک منطقه انجام می‌شود.

وی با اشاره به عملکرد شرکت آب و فاضلاب روستایی استان در سال گذشته تصریح کرد: بیش از 595 روستای استان که بالغ بر  104هزار خانوار روستایی هستند تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی بوده که این میزان بالغ بر 88 درصد از جمعیت روستاهای استان است و برای مابقی روستاها نیز اقدامات در زمینه تامین کلر برای آب آشامیدنی ‌آنها صورت می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان با ابراز اینکه اولویت شرکت آب و فاضلاب ارائه خدمات به موقع و نیز گسترش تعداد روستاهای تحت پوشش است، ابراز کرد: شاخص بهرمندی روستاهای استان رقمی بالغ بر  81.7 درصد است .

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه روستاها براساس میزان فرسودگی شبکه آبرسانی به سه سطح یک تا سه تقسیم بندی می‌شوند، تصریح کرد:  از لحاظ میزان فرسودگی شبکه و تجهیزات آب‌رسانی، روستاهای شهرستان زنجان بالاترین رقم را داشته و شهرستانهای خدابنده و ماهنشان در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

45 درصد از آب شرب هدر می‌رود

کابلی با تاکید بر اینکه قدمت بالای تاسیسات سبب شده است تا توزیع عادلانه آب صورت نگیرد، خاطرنشان کرد: متاسفانه در این رابطه 45 درصد از آب شرب هدر می رود که بخشی از این هدر رفت بدلیل فرسودگی تجهیرات و نشتی آب در خطوط آبرسانی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان با تاکید بر اینکه 720منبع تامین آب شامل قنات، چشمه و چاه در استان داریم، اظهار کرد: 332 حلقه چاه و 387 چشمه و قنات در استان زنجان وجود دارد که هر سه این منابع، منابع پایداری نیستند و در سالهای اخیر با کمبود بارندگی‌ها، سطح آب این منابع افت قابل توجهی را داشته است.

وی با ابراز اینکه سدها منبع پایدار برای تامین آب روستاها هستند، گفت: در زمینه بهره‌گیری از آب سدها نیز در طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی صورت گرفته است و در این باره بایستی به این نکته نیز اشاره کرد که با توجه به بحران آب در برخی از روستاها که فاقد منبع آب بوده و یا منبع آب آنها غیر قابل استفاده است آبرسانی سیار صورت می‌گیرد که در این زمینه آتش نشانی و سپاه نیز با در اختیار گذاشتن خودورهای دارای تانکر حمل آب همکاری دارند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان با اشاره به انجام بازنگری در اجرای طرح‌های جدید آب و فاصلاب روستایی ابراز کرد: تعداد مخازن آب استان 591 باب با ظرفیت 81 هزار و 550 هزار مترمکعب و 102 هزار فقره انشعاب است که برای تمام طرح‌ها و پروژه‌ها در حال احداث نیز مطالعات کارشناسی انجام و بازنگری طرحها صورت می‌گیرد تا بتوانیم منابع کم موجود را مدیریت کنیم.

وی یکی از مشکلات اساسی آب و فاضلاب روستائی را بحث انشعابات غیر مجاز دانست و خاطرنشان کرد: در سال گذشته یک هزار فقره انشعاب غیر مجاز جمع‌آوری شد که برای امسال نیز جمع‌آوری دو هزار فقره در دستور کار قرار دارد و در سه ماهه نخست امسال نیز بیش از 370 فقره جمع‌آوری شده است که در این باره بایستی با تدابیر خاصی مدیریت شود چرا که متاسفانه عمده انشعابات غیر مجاز با هدف استفاده از آب شرب روستاها در کاشت سبزیجات و محصولات زراعی که نیاز به آب بسیار زیادی دارد صورت می‌گیرد.

 لزوم آگاه سازی روستائیان در مسئله بحران آب

کابلی از اقدامات رسانه‌ها در این زمینه را آگاه سازی روستائیان در مسئله بحران آب دانست و عنوان کرد: با جمع‌آوری این انشعابات غیر مجاز می‌توان گفت بحران آب کنترل خواهد شد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه تعویض کنتورهای خراب نیز بخش دیگری از اقدمات در زمینه جلوگیری از هدر رفت آب است، تصریح کرد: تعویض این کنتورها تاثیر مستقیمی برای جلوگیری از هدر رفت آب خواهد داشت که در این راستا پنج هزار کنتور خانگی خریداری شده است و در کنار این مسئله قرائت کنتورها نیز که در گذشته به صورت دستی صورت می‌گرفت، با در اختیار گذاشتن تبلت های ویژه به آبداران و الکترونیکی شدن قرائت ارقام به طور دقیق انجام می‌شود.

وی با ابراز اینکه در سال گذشته این تبلتها در اختیار همه ماموران قرار گرفته است، اضافه کرد: با این اقدام علاوه بر دقت بالا در ثبت اطلاعات و جلوگیری از خطاهای صورت گرفته، سرعت ارائه گزارش‌ها نیز بسیار بالا رفته است.

 

#آبفار زنجان، رضا کابلی، نشست خبری

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx700


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»