کد خبر: 721
1397/06/03 - 19:46


معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان در نشست خبری:

منتظر ارائه طرح جدید سبزه‌میدان هستیم

تضمین اجرای پروژه سبزه‌میدان، شفاف‌سازی و تصمیم جمعی‌ست

پایگاه خبری صدای زنجان

الهام احمدی- مهرداد سلطانی، معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار زنجان با اشاره به پروژه‌های قابل بهره‌برداری در هفته دولت به وجود 709 پروژه قابل بهره‌برداری و 288 پروژه کلنگ‌زنی اشاره کرد و گفت: 407 مورد از پروژه‌ها مربوط به دستگاه‌های اجرایی، 278 پروژه قابل افتتاح نیز متعلق به دهیاری‌ها با اعتبار 185 میلیارد تومان است.

وی به وجود بیش از 700 پروژه‌ نیمه تمام در استان اشاره کرد که برآورد ریالی انجام شده برای آن‌‌ها در ماه‌های گذشته بیش از 3 هزار میلیارد تومان بود که این میزان در حال حاضر با توجه به افزایش قیمت‌ها و نرخ‌های فعلی چندین برابر می‌شود.

معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار زنجان در پاسخ به سوالی در زمینه نظارت بر پروژه‌های شهرداری از سوی استانداری عنوان کرد: طبق قانون شوراها نظارت بر شهرداری و پروژه‌های در حال انجام بر عهده شوراست و نظارت آنان مستقیم است ولی نظارت امور عمرانی استانداری بر پروژه‌های شهری شهرداری نظارت عالیه در چارچوب مقررات و قوانین است.

شورای شهر مسئول هزینه‌کردهای شهرداری است

وی با تأکید بر این‌که موضوع مورد توجه در این بخش این است که مردم در صورتی که انتظارات و مطالباتی از شهرداری دارند باید آن را به صورت مستقیم به اعضای شورا به عنوان منتخبان و نمایندگان مردم برسانند چرا که برنامه سالیانه، میزان بودجه، پروژه‌های پیش‌بینی شده برای اجرا و بخش قابل توجهی از کارهایی که توسط شهرداری انجام می‌شود زیر نظر اعضای شوراست و به همین دلیل در مقابل این هزینه‌کردها نیز مسئول است، یادآور شد: تصور بر این است که دستگاه حاکمیتی شهرداری را مجبور به اجرای پروژه‌ای می‌کند در حالی که نظارت اصلی بر عهده شورای شهر است.

سلطانی در پاسخ به سوالی در زمینه علت به تأخیر افتادن پروژه سبزه میدان طبق برآوردهای زمانی انجام شده در آخرین جلسه برگزار شده در این زمینه و تأثیر تأخیر در روند اجرای پروژه پیاده‌راه در عملیاتی شدن پروژه سبزه‌میدان این‌گونه عنوان کرد: پروژه سبزه میدان به دلیل پروژه پیاده‌راه به تأخیر نیافتاده است چرا که هر چند پیاده‌راه از نظر محتوایی با سبزه‌میدان ارتباط دارد ولی در اجرا هیچ تأثیری بر هم ندارند.

دو شرط استانداری برای حمایت از پروژه سبزه‌میدان

وی با اشاره به این‌که در آخرین جلسه‌ای که در شورای شهر زمینه تعیین شیوه انجام پروژه برگزار شد استانداری حمایت از طرح منتخب از بین دو شیوه اجرای پروژه را منوط به دو شرط دانسته بود، گفت: یکی از شروط عنوان شده عبور طرح مصوب از فیلتر خرد جمعی بود و این‌که طرح به خواسته و نظر یک فرد نباشد دومین شرط شفاف‌سازی طرح و اعلام هزینه و زمان اجرای آن به مردم بود.

معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار زنجان با تأکید بر این‌که در مورد سبزه‌میدان منتظر ارائه طرح نهایی از سوی شهرداری هستیم، افزود: به طور معمول تهیه هر طرحی نیاز به هزینه و زمان دارد که طرح جدید سبزه میدان نیز از این امر مستثنی نیست.

وی با بیان این‌که به عنوان یک کارشناس و صاحب نظر این موضوع را بیان می‌کنم که شیوه اجرا و طرحی که در حال حاضر برای انجام پروژه سبزه میدان از سوی شورای شهر انتخاب شد رویکرد بهتر و احتمال امکان اجرایی شدن آن بیش از طرح‌های قبلی است هر چند نیاز به نظارت داشته و به منزله اجرای صد در صد آن نیست، خاطرنشان کرد: در صورتی که اجرای این پروژه بر پایه شفاف‌سازی و خرد جمعی نباشد هیچ تضمینی بر اجرای آن با تغییر شورا و شهردار و یا استاندارد وجود ندارد.

سلطانی در ادامه در پاسخ به چرایی طولانی شدن پروژه‌های شهری و وجود پروژه‌های نیمه تمام را یکی از مهم‌ترین دلایل را ساختار اداری حاکمیتی و نیز وجود مشکلات اعتباری و کاهش درآمدهای عمومی دانست و یادآور شد: بخش قابل توجهی از اعتبارات به دلیل کمبود اعتبار اجرایی نشده‌اند.

وی با تأکید بر این‌که مشکلات جامعه کنونی به ویژه در حوزه مسکن به دلیل تعامل دو سویه دولت و ملت است در حال حاضر در زنجان مشکل زمین نداریم چرا که طبق طرح تفصیلی شهر زنجان با محدوده فعلی تا 20 سال آینده نیز امکان سکونت 700 هزار نفر دارد، بیان کرد: متأسفانه دلیل اصلی گرانی زمین در سوداگری است و تمایل ذاتی ما به تبدیل سرمایه به زمین است .

معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار زنجان با تأکید بر این‌که سرانه فضاهای دولتی در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر بالاتر است و زمین در اختیار ارگان‌ها بیش از نیازشان است چرا که در حال حاضر باغ شهرهای در اختیار نیز بیش از نیاز معقول است، بیان کرد: طبق دستورالعمل ابلاغی از سوی مرکز تمامی دستگاه‌های دولتی باید زمین‌ها مازاد خود را اعلام کنند.

وی در توضیح پروژه‌های ملی بازآفرینی شهری به هم‌افزایی ارگان‌های مختلف در انجام پروژه‌ها اشاره کرد و گفت: سال‌های گذشته نیز ستاد پروژه‌های ملی بازآفرینی شهری در استان‌ها فعال بود ولی به دلیل عدم هماهنگی بین دستگاه‌ها این موضوع آنچنان که باید دستاورد قابل توجهی نداشت ولی امسال با رویکرد اقدام مشترک دستگاه‌های اجرایی در بافت‌های شهری هدف و نیز بافت‌های فرسوده مسکونی است که این موضوع در شهرستان‌ها با رویکرد محله محوری دنبال شده و در مرحله نخست بافت‌های فرسوده شهرستان‌های زنجان، ابهر، خرمدره و قیدار در اولویت قرار دارد.

برپایی جشنواره روستا از 5 شهریور ماه امسال در زنجان

علی محمودی، مدیرکل امور روستایی استانداری زنجان با اشاره به این‌که دومین جشنواره روستا از 5 شهریور ماه لغایت 9 شهریور با برپایی 169 غرفه و اختصاص 110 به تولیدکنندگان روستایی امسال با حضور مقامات کشوری و استانی در زنجان برگزار می‌شود، افزود: هدف از برگزاری این جشنواره شناساندن توانمندی‌های و دارایی‌های مالی و معنوی موجود در روستاها به شهرنشینان و ایجاد تعامل و ارتباط دوسویه در این بین است.

وی با بیان این‌که برگزاری بازی‌های بومی و محلی، معرفی آداب و رسوم منحصر به فرد هر منطقه، اجرای موسیقی‌های بومی و برنامه‌های آئینی و ... از جمله برنامه‌های جانبی جشنواره است، بیان کرد: نیروی انتظامی، شهرداری، دهیاران، فرمانداران همکاری عمده‌ای در برگزاری هر چه بهتر این جشنواره با استانداری دارند.

مدیرکل امور روستایی استانداری زنجان مهم‌ترین اهداف برگزاری این جشنواره را ایجاد ارتباط تجاری بین تولیدکنندگان به منظور خرید محصولات تولید شده در روستاها است، خاطرنشان کرد: رونق تولید در روستاها ضمن افزایش درآمد سبب ایجاد اشتغال و کاهش هزینه مصرف‌کنندگان است چرا که روستا را به عنوان خواستگاه اقتصاد مقاومتی و محور تولید و اشتغال عنوان می‌کنیم.

اطلاعی از دستاوردهای سال گذشته جشنواره روستا ندارم

وی در پاسخ به سوال صدای زنجان در زمینه دستاوردهای دور نخست برگزاری جشنواره روستا در زنجان به ویژه در حوزه ایجاد ارتباط دو سویه تولیدکنندگان و خرید محصولات تولید شده از روستاییان با بیان این‌که هر چند یکی از رسالت‌های اصلی برگزاری جشنواره روستا توجه به بخش اقتصادی روستاها است ولی متأسفانه اطلاعات دقیقی از گردش‌های مالی و فروش محصولات روستاییان در دست نیست و سال گذشته این آمار احصا نشد، ابراز کرد: امسال با تدابیر اتخاذ شده و تعیین گروه ویژه این ارزیابی‌ها از دستاوردهای جشنواره انجام می‌شود.

محمودی با بیان این‌که امسال 9 روستای هدف گردشگری در استان تعریف شده است که طبق تفاهم‌نامه منعقد شده در سطح کشور بین بنیاد مسکن، میراث فرهنگی، وزارت کشور و نیز با در نظر گرفتن اعتبارات دهیاری‌ها در این روستا طرح‌های بافت باارزش روستایی تدوین و اجرایی می‌شود، یادآور شد: این روستاهای هدف گردشگری در اپلیکیشن دهکده هوشمند نیز ساماندهی می‌شوند.

اختصاص 285 میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های اشتغال‌زا در روستاهای زنجان

وی با تأکید بر این‌که در زمینه فرآوری محصولات کشاورزی نیز چالش‌ها برطرف شده و دولت با تخصیص اعتبارات و حمایت‌های مالی برای ایجاد اشتغال در روستاها تلاش می‌کند، بیان کرد: سهم استان در این بخش 285 میلیارد تومان است که 100 میلیارد تومان آن تخصیص یافته و روزانه پیگیر اختصاص مابقی اعتبارات به استان و به تبع آن به روستاییان هستیم.

 

#معاون عمرانی استاندار زنجان، سبزه‌میدان زنجان، مهرداد سلطانی

 

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx721


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»