کد خبر: 765
1397/07/07 - 19:46


گزارش صدای زنجان از وضعیت ساخت درمانگاه تامین اجتماعی در شهرستان ماهنشان

کلنگ و دیگر هیچ

مدیر درمان تامین اجتماعی استان: بیمه شدگان به حد نصاب نرسیده اند/ اهالی ماهنشان و دندی: زمین رایگان داده ایم درمانگاه می خواهیم/ نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی: پیگیر دریافت مجوز برای ساخت درمانگاه هستیم

پایگاه خبری صدای زنجان

هاجر کشاورزی- روی چمن‌های محوطه بیمارستان نشسته و به تماشای بازی فرزند خردسال خود که با شوقی وصف ناشدنی تاب می‌خورد و باد موهای او را آشفته می‌کند خیره است انگار با هر وزش باد فکرهای آشفته پدر نیز آشفته‌تر می‌شود و پدر دستان خود را تکیه بر زمین کرده، دستانی که مانند فولاد آبدیده زمخت‌اند چند روزی است که مرخصی گرفته و مهمان خانه خواهرش شده است.

رضایی از شهروندان ساکن دندی است که بدلیل نبود بیمارستان و یا درمانگاهی که متعلق به تامین اجتماعی باشد، برای انجام درمان همسرش به بیمارستان امام حسین (ع) مراجعه کرده دلخوشی از کادر بیمارستان ندارد و از برخورد تند آنها گله‌مند است، می‌گوید: اگر در شهر خودم درمانگاهی وجود داشت دیگر مجبور نبودم که به زنجان مراجعه کنم و چند روز از کار و زندگی بمانم.

حاضر به مشارکت در ساخت هستیم

رضایی نبود درمانگاه و یا بیمارستانی که متعلق به تامین اجتماعی بوده و بتواند خدمات رایگان ارائه دهد را مشکل چندین ساله مردم این شهرستان دانسته و اذعان می‌کند: سال‌های سال است که این مشکل بقوت خود باقی بوده و خواسته‌های ما راه به جايي نبرده‌ است این در حالی است که ما خودمان حاضر به مشارکت در ساخت هستیم و از طرف شورا و شهرداری  این شهر زمین مورد نیاز برای ساخت درمانگاه را در اختیار تامین اجتماعی استان گذاشته‌اند.

این شهروند ساکن دندی ابراز می‌کند: مراسم کلنگ ‌زنی انجام و بعد از آن همه چیز تعطیل شد و تا به امروز کاری صورت نگرفته است. چرا در زنجان بیمه‌شدگان می‌توانند به راحتی از خدمات پزشکی دندانپزشکی و بستری استفاده کنند اما ما دسترسی به هیچ خدمتی نداریم

رضایی که کارگر معدن سرب و روی است با بیان اینکه بیشتر بیمه‌شدگان تامین‌اجتماعی کارگران معدن هستند، ابراز می‌کند: همه ما هزینه خدمات درمانی پرداخت می‌کنیم اما شاید سالی یکبار هم از تامین اجتماعی خدمات دریافت نمی‌کنیم برای هر بار مراجعه به پزشک باید هزینه بپردازیم اما اگر بیمه روستایی یا بیمه سلامت بودیم هزینه‌های ما کمتر می‌شد.

این بیمه شده ساکن شهر دندی اذعان دارد: در مراجعه به داروخانه‌ها نیز هر روز یک قیمت گفته می‌شود و باید پول بیشتری برای تهیه دارو بپردازیم، این در حالی است که حقوق ما همان حقوق اول سال است و خدا نکند که در خانه فرد مریضی داشته و بخواهیم او را بستری کنیم که آمدن به زنجان و بستری کردن در بیمارستان امام حسین(ع) نیز تازه شروع مصیب ماست.

رضایی با بیان به اینکه در مراجعه به سایر مراکز هم پزشک متخصص نداریم و برای یکبار مراجعه بدلیل آنکه بیمه‌شده تامین اجتماعی هستیم، باید هزينه‌هاي بیشتری را پرداخت کنیم و در مواقع اضطراری مجبور هستیم برای بستری به بیمارستان امام حسین(ع) مراجعه کنیم که اين رفت‌و‌آمد‌ها علاوه بر اينكه هزينه و خطرات بسياري برایمان دارد با توجه به اینکه ساکن شهرستان‌ هستیم برخوردهای خوبی نشده و خدمات بیمارستان نیز به طور کامل نیست و گاها برای برخی خدمات مانند سونوگرافی باید در نوبت بمانیم.

سالیان سال است دغدغه بیمه‌شدگان تامین اجتماعی در برخی شهرستان‌های استان نبود مراکز درمانی تامین اجتماعی است که بیمه‌شدگان با وجود داشتن جمعیت بالای چند هزار نفری برای دریافت خدمات رایگان بایستی به مرکز استان و یا شهرستان‌های ابهر، خدابنده و خرمدره که در آنها مراکز ملکی درمانی تامین اجتماعی وجود دارد مراجعه کنند.

با توجه به مسافت طولانی شهرستان‌های طارم، ماهنشان و گرماب تا مرکز استان هزینه رفت‌وآمد نیز مبلغ قابل توجهی خواهد بود و در این باره ساکنان این شهرها ترجیح می‌دهند تا با پرداخت از جیب خود از سایر مراکز خدمات دریافت کنند.

جمعیت گسترده بیمه‌شدگان در این شهرستانها که بیشتر آنها را کارگران تشکیل می‌دهند ،مشکلات خود در این حوزه را افزایش هزینه‌های درمانی در سایر مراکز ، نبود پزشکان متخصص همچنین عدم ارائه هرگونه خدمات درمانی رایگان در محل زندگی خود دانسته و در سفر مسئولان استانی و حتی در سفر وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی کشوراین موضوع را مطرح کرده‌اند و رای رفع مشکلات خود مشارکت فعال داشته و در طی سالهای اخیر زمینی را در اختیار تامین اجتماعی استان برای ساخت درمانگاه اختصاص داده‌اند .

از سوی دیگر بیش از ۵۳۰ هزار نفر معادل ۵۴ درصد جمعیت استان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند و این سازمان به عنوان بزرگترین نهاد بیمه‌ای کشور خدمات و حمایت‌های خود را در دو حوزه بیمه‌ای و درمانی به بیمه‌شدگان تحت پوشــش ارائه می‌کند که در کنار تعهداتی همچون ارائه حقوق بازنشستگی، مستمری بیمه بیکاری ، خدمات درمانی نیز به بیمه‌شدگان ارائه می‌شود .

تعداد بیمه‌شدگان به حد نصاب 20 هزار نفر نرسیده است

در ادامه برای بررسی آخرین وضعیت ساخت درمانگاه در این شهرستان ماهنشان، محمدی مدیر کل درمان تامین اجتماعی استان پاسخگوی ما بود و این مقام مسئول در توضیح اینکه تاکنون سازمان چه اقدامی در جهت ایجاد درمانگاه نموده است، ابراز می کند: ایجاد و ساخت درمانگاه دارای شرایط و قوانین خاصی است از جمله طرح سطح بندی است. طبق ضوابط موجود برای ساخت درمانگاه سطح یک ، می بایست جمعیت بیمه شده آن منطقه حداقل 20 هزار نفر بیمه شده اصلی و تبعی در آن شهر ساکن باشند تا بتوان مجوز برای ساخت درمانگاه را صادر کرد که در این رابطه تعداد بیمه‌شدگان بر حسب آمار اعلام شده از سوی شعب تامین اجتماعی بوده که در هریک از شهرهای ایجرود، سلطانیه، ماهنشان و دندی و طارم با لحاظ جمعیت تابعه این شهرها ، تاکنون به حد نصاب 20 هزار نفر نرسیده است.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان اذعان می کند: علیرغم این موضوع با توجه به نیاز مردم این منطقه برای دریافت خدمات درمانی بویژه در فصول سرد سال و نیز با لحاظ بعد مسافت این شهرستان با مرکز استان ، احداث درمانگاه‌ دراین منطقه جزو برنامه های جدی و اولویت دار مدیریت درمان استان است و اقدامات و مکاتبات اولیه نیز انجام شده است.

این مقام مسئول در ادامه اظهارات خود اجرایی شدن ساخت این دو درمانگاه را منوط به اعلام نظر نهایی از سوی هئیت مدیره سازمان تامین اجتماعی کشور دانسته و اضافه می کند: مدیریت درمان تامین اجتماعی استان درمکاتبات خود پیشنهاد ایجاد این درمانگاه را بدون در نظر گرفتن حد نصاب و با توجه به نیاز کارگران و مردم این منطقه به هئیت مدیره سازمان اعلام کرده و دکتر خاتمی رئیس مجمع نمایندگان استان نیز در جریان قرار داشته و قول پیگیری این موضوع را داده‌اند که تا به امروز منتظر اعلام نظر هئیت مدیره سازمان هستیم

دکتر محمدی با اذعان بر اینکه زمین برای احداث درمانگاه به صورت رایگان توسط اهالی این شهر داده شده است، بیان می کند: مکان اختصاص یافته فضای مناسبی برای ساخت درمانگاه بوده و با توجه به اختصاص زمین بصورت رایگان توسط شهرداری و اعضای شورای اسلامی شهرستان دندی و قول مساعدت مسئولان و مردم در زمینه کمکهای مردمی برای ساخت درمانگاه، انتظار داریم تا مجوز لازم در کمترین زمان صادر شود.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان در ادامه صحبتهای خود با اشاره به پیگیری این خواسته مردمی توسط نمایندگان استانی می گوید: تامین اجتماعی استان در چارچوب قوانین می‌تواند عمل کرده و ما نیز تابع تصمیمات اخذ شده توسط سازمان مرکزی هستیم که امیدواریم با توجه به نیاز مردم مجوز لازم دریافت شود.

اظهارات فعلی مدیر درمان تامین اجتماعی استان در حالی است  که در رابطه با اختصاص زمین برای ساخت درمانگاه اوایل سال گذشته بود که دکتر محمدی در گفت‌وگو با سایت‌های خبری بر توسعه کمی و کیفی مراکز درمانی تامین اجتماعی استان تاکید کرده و گفته بود: مجوز احداث نخستین درمانگاه تامین اجتماعی در شهرهای ماهنشان و دندی با وجود عدم فراهم شدن شرایط مورد نیاز صادر شده که تحقق این امر مهم از مطالبات چندین ساله مردم محروم این مناطق بود.

بنا به اظهارات این مقام مسئول براساس سیاست‌های کلی سازمان تامین اجتماعی باید ۲۰ هزار نفر بیمه شده در منطقه باشد تا درمانگاهی احداث شود که این شهرستانها بیش از ۱۸ هزار بیمه شده داشتند ولی با نگاه ویژه مسئولین ارشد سازمان به مناطق محروم و کارگر خیز ، درمانگاه سرپایی سطح یک در این منطقه احداث می شود و بلحاظ بالا بودن آمار جامعه کارگری در این شهرستانها ، از هفته آینده رایزنی با مسئولین وشورای شهرستان برای مکان یابی و احداث درمانگاه آغاز می‌شود.

اختصاص زمین رایگان در شهر دندی به مساحت 4 هزار مترمربع

مدیر درمان تامین اجتماعی استان از اختصاص زمین در شهر دندی توسط مردم به مساحت 4 هزار مترمربع که از دسترسی آسان مردم به درمانگاه و قابلیت ارتقا در آینده برخوردار بود خبر داده گفته بود: پس از بازدید کارشناسان سازمان مرکزی تامین اجتماعی و تایید هیات مدیره سازمان، اقدامات بعدی آغاز شود.

بر اساس اظهارات محمدی سازمان زمانی مجوز می‌دهد که جمعیت تحت پوشش بیمه در یک منطقه، 20 هزار نفر بیمه شده اصلی و تبعی باشد که بیمه‌پردازان شهرستان ماه‌نشان در سال 91 ، 13 هزار و 500 نفر بود و هم اکنون به بیش از 18 هزار و 385 نفر یعنی مرز جمعیت مورد نیاز برای راه‌اندازی درمانگاه رسیده است.

برای بررسی بیشتر این موضوع از خاتمی نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی پیگیر آخرین وضعیت اخذ مجوز احداث درمانگاه تأمین اجتماعی در شهرهای ماهنشان و دندی شدیم که در این باره سید مرتضی خاتمی در گفت‌وگو با خبرنگار صدای زنجان اظهار می کند: در حال پیگیری این موضوع هستیم که در صورت اخذ نتیجه موضوع رسانه‌ای خواهد شد.

ساخت درمانگاه تأمین اجتماعی نیاز جدی شهرستان

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با ابراز اینکه بیمه‌شدگان شهرستان ماهنشان نیاز مبرم به دریافت خدمات درمانگاه تامین اجتماعی دارند، عنوان می کند: با توجه به حضور معادن سرب و روی در این منطقه و کسرت کارگرانی که در این معادن مشغول به کار هستند، ساخت درمانگاهی که خدمات رایگان برای افراد تحت پوشش بیمه فراهم کند ضروری به نظر می‌رسد که در این باره به دنبال آن هستیم تا با برگزاری جلسه با هئیت مدیره تامین اجتماعی مجوز ساخت را دریافت کنیم.

نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی در این باره با اذعان به ناکافی بودن خدمات درمانی ارائه شده به بیمه‌شدگان تامین اجتماعی می گوید: متاسفانه شهرستان ماهنشان نسبت به جمعیت خود از نظر دریافت خدمات درمانی توسط تامین اجتماعی در سطح پایینی قرار دارد و این مشکل سبب شده که مردم شهرستان برای دریافت خدمات رایگان به شهرستان های مجاور مراجعه کنند که این مسئله سبب صرف هزینه‌های اضافی و خطرات جاده‌ای و صرف وقت بیشتر و در نتیجه نارضایتی آنان از وضعیت موجود شود.

وی با ابراز اینکه چندین هزار نفر از مردم شهرستان ماهنشان بیمه شده تامین اجتماعی هستند و سازمان باید طبق قانون بخشی از درآمد‌ها را برای بخش‌های درمانی مصرف کند، اظهار می کند: هر چند در این باره تعداد بیمه‌شدگان به 20 هزار نفر نرسیده است اما با توجه به شرایط منطقه پیگیر ساخت درمانگاه در این شهرستان هستیم و زمین نیز برای ساخت درمانگاه توسط شهرداری و شورای شهر دندی اختصاص پیدا کرده است .

هر چند تعداد  بیمه شدگان به 20هراز نفر نرسیده است اما تسریع در اقدامات و راه اندازی درمانگاه در این منطقه می تواند از بار مراجعه به بیمارستان امام حسین(ع) و سایر مراکز بکاهد و رضایتمندی بیمه شدگان در این شهرستانها را بدنبال داشته باشد.

 

#درمانگاه ماهنشان، تأمین‌اجتماعی، دندی

 

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx765


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»