کد خبر: 84
1396/05/11 - 19:46


رئیس هیئت ووشوی استان در گفت‌و‌گو با صدای زنجان:

یک درصد از فضای کشور را داریم اما تیم ملی را قرق کرده‌ایم

ورزشکاران از اقشار پایین جامعه هستند

پایگاه خبری صدای زنجان

اکبر آقاجانلو- ووشو از جمله رشته‌هایی است که برای ورزش استان آبروداری می‌کند. رشته‌ای که بیش‌ترین مقام‌های قهرمانی کشوری و جهانی را در بین دیگر رشته‌ها از آن خود کرده ‌است و در این میان رئیس فعلی هیئت ووشوی استان نقش قابل توجهی در پیش آمدن شرایط امروز برای ووشوی زنجان دارد.

او چندین سال حضور در تیم ملی، حدود یک دهه مربی‌گری در تیم‌های ملی جوانان و بزرگسالان، 2 سال ریاست کمیته استعدادیابی فدراسیون ووشو و در حال حاضر عضویت کمیته فنی فدراسیون را در کارنامه ورزشی خود دارد.

رامین موحدنیا در گفت‌وگو با صدای زنجان گفت: استان 1 الی 5/1 درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده است در حالی که درصد قهرمانی ووشوی زنجان در کشور بالاتر از این حرفاست. بودجه‌ها و امکاناتی که در اختیار استان قرار می‌گیرد در قیاس با استان‌های بزرگ کشور به چشم نمی‌آید و این ظرفیت و پتانسیل استان نباید نادیده گرفته شود.

موحدنیا ادامه داد: امروز از 8 شهرستان استان، 6 شهرستان در رشته ووشو مشغول به فعالیت هستند و شهرستان خرمدره بعد از زنجان نسبت به شهرستان‌های دیگر توجه بیش‌تری به ووشو دارد. امروز در خرمدره 5 مربی در قالب 8 کلاس مشغول به آموزش ووشو به علاقه‌مندان این رشته هستند.

بنا به گفته او ووشو به دو بخش تالو و ساندا - تالو بخش فرم و ساندا بخش مبارزه - تقسیم می‌شود که تالو فقط در زنجان فعال است. با وجود این‌که در بخش تالو فعالیت معطوف به شهرستان زنجان است ولی این زنجان است که تیم ملی را قرق کرده و چندین نفر از ورزشکاران ما عضو تیم ملی در این بخش هستند. در بخش تالو زنجان در تمام رده‌های سنی قهرمانان ملی و فراملی دارد. در بخش ساندا هم در رده سنی جوانان و بزرگسالان مقام قهرمانی داریم. هم‌چنین در حال حاضر تعدادی از قهرمانان، در اردوهای تیم ملی حضور دارند و مشغول به تمرین هستند. 

موحدنیا افزود: عمده منابع مالی هیئت از طریق اداره‌کل ورزش و جوانان و کمک‌های فدراسیون است. هم‌چنین درآمدزایی‌های آزاد از جمله برگزاری کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی و اخذ شهریه از ورزشکاران هم روش دیگری برای تأمین منابع مالی هیئت بوده که هر هیئت ورزشی دیگری نیز می‌تواند این‌گونه درآمدزایی‌ها را داشته باشد.

او ادامه داد: شرایط منابع مالی ارتباط مستقیمی با شرایط اقتصادی کشور دارد و در چند سال اخیر اداره‌های دولتی و سرمایه‌گذاران خصوصی درگیر هزینه‌های جاری خود بودند و درآمدزایی از این طریق سخت شده بود ولی خوشبختانه از سال 96 وضعیت رو به بهبودی می‌رود.

موحدنیا با ابراز خوشحالی افزود: یک درصد از مبلغ اعتبارات جاری ارگان‌های دولتی که در ماده 5 بود دوباره احیا شده است، از طرفی هم 7/1 درصد از ارزش مالیات بر ارزش افزوده به ورزش اختصاص پیدا کرده است. او معتقد است این دو منبع فصل جدیدی برای منابع مالی ورزش باز کرده و توسط این منابع رقم‌های درشتی وارد ورزش کشور می‌شود. این دو مورد فرصت جدیدی را توسط دولت پیش روی ورزش قرار داده و به نظر می‌رسد از سال 96 به بعد اتفاقات خوبی در ورزش کشور رخ دهد.

مربی سال‌های پیشین تیم ملی ووشو از فعالیت 55 کلاس ووشو در 45 مکان مختلف استان خبر داد. او گفت: سالن اختصاصی آکادمی ووشو در ورزشگاه انقلاب زنجان تجهیزات مورد نیاز این رشته را در اختیار دارد. هم‌چنین این سالن دارای سالن اختصاصی بدنسازی است و در کل هیئت استان امکاناتی را در اختیار دارد که در کم‌تر استانی موجود است.

ملی‌پوش اسبق تیم ملی با اشاره به این‌که هیئت‌های شهرستان خود مسئول نظارت بر مربیان و کلاس‌های آموزشی هستند گفت: سالانه قبل از برگزاری مسابقات استانی جلسه‌ای را با حضور مسئولان هیئت‌های شهرستان‌ها و مربیان صاحب کلاس برگزار می‌کنیم. در این جلسات استراتژی‌های جدید فدراسیون و خواسته‌های اداره‌کل بیان می‌شود. تغییرات جدید برای سال بعد بازگو شده، مسائل حقوقی و بیمه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد و موضوعات به صورت کتبی و شفاهی در اختیار آن‌ها قرار داده می‌شود. در مواردی هم ارتباط از نوع دیگری است، برای مثال هیئت با برگزاری کارگاه‌های آموزشی با مربیان تعامل پیدا می‌کند و در این کارگاه‌ها موضوعات مختلف برای دانش‌افزایی مربیان مطرح می‌گردد. اخیراً در این راستا کارگاه‌هایی با عناوین بدن‌سازی اختصاصی،کوچینگ و تیریپینگ برگزار شد.

این مسئول ورزشی گفت: از سال 95 به بعد بر جمعیت ووشوکاران اضافه شده و از حدود هزار نفر به هزار و 300 نفر رسیده است. بخش بانوان نیز با تغییر جدی مواجه بوده و تعداد آن‌ها از حدود 50 نفر به 250 نفر افزایش یافته است.

او ادامه داد: این آمار ورزشکاران سازمان‌یافته و بیمه شده است، در حالی که متأسفانه افرادی هم هستند که به صورت پراکنده در جاهای مختلف به فعالیت در رشته ووشو مشغول هستند. هیئت و اداره های ورزشی دیگر از اهرم‌های فشار برای سازمان یافتن این افراد استفاده می کنند تا این افراد نیز سازمان‌دهی شوند.

موحدنیا به مسئله دوگانگی بیمه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: بیمه‌ها به دو صورت شهری و روستایی هستند و بیمه‌ مورد تأیید هیئت استان بیمه شهری است. امروز حدود 30 نفر در رشته ووشو مشغول‌اند که تحت پوشش بیمه روستایی هستند.

وی در این‌باره افزود: هیئت علی‌رغم میل باطنی مجبور است به این ورزشکاران شالبند ندهد و از حضور آن‌ها در دوره‌های ارتقای کمربند جلوگیری کند. حضور در دوره‌های مربی‌گری برای این افراد امکان ندارد و این مشکلی است که هنوز در سیستم بیمه‌ای کشور حل نشده است.

او معتقد است: میزان پوشش بیمه‌های ورزشی را باید در نوع نگاه جامعه به ورزش ارزیابی کرد. بدین صورت که  اگر نگاه به ورزش یک نگاه تفنن‌گونه و سرگرم‌کننده باشد،این میزان از پوشش برای بیمه‌های ورزشی کافی است. ولی اگر نگاه ها فراتر از سرگرمی و تفنن باشد و ورزش را در کشور عامل سلامتی و بازدارندگی از آسیب‌های اجتماعی ببینیم به این نتیجه می‌رسیم که این میزان از پوشش برای بیمه‌های ورزشی بسیار کم است. هم‌چنین نباید فراموش شود که اقشار فعال در ورزش از قشر متوسط و متوسط به پایین جامعه هستند.

موحدی‌نیا در راستای این موضوع گفت: آسیب‌هایی در ورزش وجود دارد که به چشم نمی‌آید، برای نمونه می‌توان از آسیب‌های دندان نام برد که این آسیب‌ها به هیچ عنوان در میزان پوشش بیمه‌ها افزایش نیافته است باوجود این‌که آسیب‌های دندان در ورزش‌های رزمی جزو آسیب‌های جدی است.

عضو کمیته فنی فدراسیون ووشو توضیحاتی هم در رابطه با برگزاری مسابقات ووشو داد و گفت: مسابقات ابتدا در سطح شهرستان‌ها برگزار می‌شود و تیم‌های منتخب هر شهرستان در مسابقات استانی شرکت می کنند. مسابقات استانی سالانه یک بار برگزار می شود.

مسابقات استانی در تمام رده‌های سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان در دو بخش تالو و ساندا به طور جداگانه در قسمت بانوان و مردان برگزار می شود. تعداد شرکت کنندگان در این دوره از مسابقات به حدود 300 نفر می‌رسد.

 وی ادامه داد: تعدد وزنی در رشته ووشو زیاد بوده و هر تیم شامل 25 الی 30 ورزشکار است و افرادی که در مسابقات شهرستانی مقامی کسب نکرده‌اند، می‌توانند با پرداخت مبلغی به صورت آزاد در این مسابقات حضور داشته باشند. حضور در مسابقات شهرستانی فیلتری برای شرکت این افراد در مسابقات استانی به شمار می‌آید.

 بعد از مسابقات نیز اعضای تیم منتخب استان با غربال‌گری هیئت تعیین و برای مسابقات کشوری اعزام می‌شوند. انتخابی تیم ملی سالانه طی دو دوره از مسابقات، یکی در قالب مسابقات بزرگسالان و دیگری در قالب رده‌های سنی مختلف برگزار می شود.

بالاترین مسئول ورزشی استان در رشته ووشو گفت: امسال زنجان میزبان مسابقات قهرمانی کشور در رده  بزرگسالان است. این مسابقات شهریور ماه برگزار می‌شود و ورزشکاران منتخب برای مسابقات جاکارتا از دل این مسابقات بیرون می‌آیند.

 او میزبانی این مسابقات را فرصت جدیدی می‌داند که این امکان را به زنجان می‌دهد تا با دو تیم در مسابقات حضور داشته باشد. هم‌چنین بلافاصله زنجان مسابقات المپیاد ورزشی بسیج را نیز در رشته ووشو میزبانی می‌کند.

رئیس اسبق کمیته استعدادیابی فدراسیون ووشو در رابطه با موضوع پیشکسوتان و قهرمانان گفت: شاید به این مورد به اندازه کافی توجه نکرده‌ایم اما قصد داریم پیگیری این موضوع را در برنامه‌های هیئت بگنجانیم. قدم اول در این باب برداشته شده است و شاید قدم بزرگی هم باشد. هیئت قصد دارد با همکاری یکی از دوستان مطبوعاتی کتابچه‌ای را حاوی اطلاعات قهرمانان و پیشکسوتان چاپ کند.

موحدنیا در رابطه با برخورد هیئت با قهرمانان به این قضیه اشاره کرد که: هیئت ووشو یکی از کم حاشیه‌ترین هیئت‌هاست و تا به امروز کمیته انضباطی تشکیل نداده‌است. رشته‌ای که این همه قهرمان دارد و جز یک مورد که اخیرا اعتراضایی شده بود موضوعی پیش نیامده بود که لازم باشد در رسانه ها و مطبوعات به آن پرداخته شود.

 

او به دو مورد از اقدامات مهمی که در حمایت از ورزشکاران و قهرمانان انجام شده، اشاره کرد که یک مورد آن در زمان دولت اصلاحات رخ داد و قهرمانان جهان و در بعضی از رسته ها قهرمانان اسیایی مشمول معافیت خدمت شدند. که دوباره خوشبختانه احیا شده است. مورد بعدی هم که در دولت یازدهم کلید خورد و رسیدگی به اشتغال قهرمانان به صورت یک قانون درآمد. هم‌چنین با وجود قهرمانی‌های زیادی که کسب شده جا دارد ووشو بیشتر از این‌ها مورد توجه رسانه‌ها و مطبوعات قرار گیرد.

رئیس هیئت ووشو اعتقاد دارد که زنجان پتانسیل بالایی در این رشته دادر و در این رابطه چشم اندازی با عنوان «ما می‌خواهیم بهتربن در ووشوی جهان شویم »طراحی شده است.

 

 

 

 

 

 

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx84


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»