کد خبر: 8466
1400/11/23 - 10:6


رئیس اداره حفاظت منابع طبیعی استان زنجان مطرح کرد:

معدنکاران در بازسازی همکاری نمی‌کنند

مهدی آرمیون: سازمان صمت استان فقط از این طرح‌ها در ظاهر استقبال می‌کند اما در عمل نتیجه‌ای نمی‌بینیم!

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان- رئیس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی استان زنجان با اشاره به حضور تعداد بسیار محدود معدنکاران در اجرای پروژه‌های احیا و بازسازی معادن می‌گوید: بسیاری از معادن پس از اخذ مجوز، اصلاً به موضوع احیا و بازسازی توجه نمی‌کنند! سازمان صمت استان نیز در ظاهرً از این پروژه‌ها استقبال می‌کند اما گاها مشاهده می‌شود که نه‌تنها قدمی در این زمینه برنمی‌دارد بلکه باعث دلسردی تعداد محدود معدنکارانی که علاقه‌مند به احیای معادن هستند، می‌شود!

مهدی آرمیون در گفت‌وگو با صدای زنجان ضمن رد اغماض این دستگاه در قبال فعالیت‌های معدنی اظهار می‌کند: بزرگ‌ترین چالش سازمان صمت در اخذ استعلام فعالیت‌های معدنی، اداره منابع طبیعی است و حتی ارگان‌های دیگر ازجمله محیط‌زیست، میراث فرهنگی و شرکت آب منطقه‌ای به‌اندازه اداره منابع طبیعی، با حساسیت کارشناسان ما موضوع را بررسی نمی‌کنند، درنتیجه برخی اظهارات در خصوص بی‌تفاوتی یا عدم جدیت اداره منابع طبیعی در اخذ مجوزها درست نیست!

آرمیون با اشاره به بخشنامه «گون» ارسالی از سوی سازمان منابع طبیعی (اواخر سال 97) اضافه می‌کند: بر اساس این بخشنامه، صدور مجوز معادن در محیط‌های دارای بیش از 250 گون ممنوع و پایین‌تر از آن نیز باید بررسی شود! در همین راستا از ابتدای سال تاکنون حدود 98 درخواست ثبت‌شده که با 91 مورد آن مخالفت شده است! و با توجه به پراکنش «گون» در زنجان، رسماً با این بخشنامه بخش اعظمی از فعالیت‌های معدنی تعطیل‌شده است!

این مسئول با اشاره به نارضایتی معدنکاران پس از لازم‌الاجرا شدن این بخشنامه عنوان می‌کند: ما موضوع را به اطلاع مسئولان ملی رسانده‌ایم تا در صورت امکان اصلاحات در آن لحاظ شود. دستور مسئولان نیز این بوده که تا زمان تعیین تکلیف برای اصلاح یا عدم‌اصلاح، بخشنامه در استان زنجان به‌دقت اجرایی شود!

بی‌توجهی به پروژه‌های احیا و بازسازی

وی در پاسخ به میزان همکاری معدنکاران با پروژه‌های احیا و بازسازی با اداره کل منابع طبیعی استان به صدای زنجان می‌گوید: بهره‌برداری از معادن با توجه به نیاز روزافزون بشر به مواد خام گسترشی چشم‌گیر دارد. سطح تخریب معادن و عوارض جانبی زیست‌محیطی با افزایش اندازه و ظرفیت معادن بیشتر می‌شود. از طرفی محصولات معدنی و هم منابع طبیعی و محیط‌زیست موردنیاز بشر بوده و نمی‌توان یکی را فدای دیگری کرد. بنابراین راه معقول برای حل مشکل تعامل بین این دو بخش، حفظ توازن و توسعه پایدار است که راهکار این تعامل «بازسازی معدن» است.

بعد از بازسازی درصد پوشش گیاهی و کیفیت محیط‌زیست محل بهتر از حالت قبل می‌شود ازاین‌رو مسئولان منابع طبیعی استان زنجان بر لزوم توجه معدنکاران و مدیران حوزه صنعت و معدن به این موضوع، تأکیددارند.

بااین‌وجود آرمیون به صدای زنجان می‌گوید: متأسفانه بیشتر معادن پس از یک‌بار استعلام از منابع طبیعی و صدور مجوزهای مربوطه، به موضوع احیا و بازسازی توجهی نکرده و همکاری لازم را ندارند. سازمان صمت استان نیز در ظاهراً از این پروژه‌ها فقط استقبال می‌کند! حتی گاها مشاهده می‌شود که نه‌تنها قدمی در این زمینه برنمی‌دارد بلکه باعث دلسردی تعداد محدود معدنکارانی که علاقه‌مند به احیای معادن هستند، می‌شود!

وی رعایت مسائل زیست‌محیطی را یک قاعده الزامی در فعالیت معدنی توصیف و تصریح می‌کند: حتی قانون‌گذار مشوق‌های لازم را نیز در این رابطه تعیین کرده است و بهره‌بردارانی که نسبت به صیانت از ذخایر معدنی، بهره‌برداری بهینه ارتقای بهره‌وری، تحقیق، توسعه و اکتشاف و حفظ محیط‌زیست اقدام کنند، از 20 درصد حقوق دولتی مصوب، معاف می‌شوند.

انتهای پیام/

 

خبرنگار: لیلا محمدی

اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجانمعدنمحیط زیست
sedayezanjannews.ir/nx8466


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»