کد خبر: 8698
1401/02/21 - 23:0


رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در جمع خبرنگاران:

ریاست برای من سودی ندارد!

بختیاری: این دانشگاهی که در آن حضور داریم هیچ سودی برای ما ندارد! دانشگاه ازنظر مالی زیان‌ده‌ است! ازنظر من با فعالیت در این حیطه چیزی که ازدست‌داده‌ام، «خانواده» است! یکی از همکاران می‌گفت بعدها پشیمان می‌شود از این‌که نسبت به فرزندانش کم‌کاری کرده است! واقعاً بودن در این شغل برای من و بقیه همکارانم چه حسنی دارد! چیزی نداریم که بخواهیم دروغ بگوییم!

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان- نشست خبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان و معاون‌های بهداشت، درمان و غذا و دارو روز چهارشنبه (21 اردیبهشت‌ماه) در سالن همایش‌های روزبه در حالی برگزار شد که سؤالات تعدادی از خبرنگاران به بهانه طولانی شدن جلسه، بی‌جواب ماند!

محور سؤال‌های مطرح‌شده «حضور کمرنگ متخصصان در تعطیلات نوروزی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و مشکلات بیماران و همراهان آن‌ها» و «رفتار نامناسب کادر درمان و کارکنان بیمارستان‌ها با همراهان بیمار و عدم خدمات‌دهی مناسب» بود که توضیحات حسن بختیاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان نتوانست خبرنگاران حاضر در نشست را قانع کند و از بختیاری خواستند تا به‌جای پیگیری قضایی منتقدان به فکر اصلاح نواقص درون‌سازمانی خود باشد.

همه پزشکان در تعطیلات در بیمارستان نبودند!

ابتدا در این نشست خبرنگار صدای زنجان ضمن تشریح مشاهدات عینی خود در رابطه با جای خالی متخصصان بیمارستان ولیعصر(عج) در تعطیلات نوروزی امسال و عدم خدمات‌دهی مناسب کادر درمان از رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان خواست تا در راستای خدمت به ارباب‌رجوع و انجام وظایف انسانی موضوع را با جدیت پیگیری کند تا ازاین‌پس مشکلی در هیچ‌یک از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی پیش نیاید اما «حسن بختیاری» در پاسخ به این مطالبه عمومی که بارها اظهارات شهروندان از طریق کانال رسمی صدای زنجان و سایر رسانه‌ها منعکس‌شده است، موضوع را کاملاً رد کرده و این مطالبه را مشکل شخصی خبرنگار صدای زنجان دانست!

بختیاری در پاسخ به این سؤال که آقای دکتر آیا این درست است که به‌جای رفع نواقص درون‌سازمانی و شنیدن صدای منتقدان که وظیفه اصلی مدیر کار بلد و توانمند است مشکلی که عمومی است و از سوی خبرنگاری که ازقضا شاهد رفتارهای ناخوشایند تعدادی از کادر درمان بوده، مطرح می‌شود را این‌گونه پاسخ دهید به صدای زنجان گفت: بنده از سال 71 به جهت شغلی که دارم در بیمارستان مشغول به کارم! قبلاً این تفکر در بین پزشکان، فعالان بیمارستان و عامه مردم جاافتاده بود که از 25 اسفندماه تا 15 فروردین‌ماه، پزشکی در بیمارستان نخواهد بود اما امسال به جهت پیگیری‌هایی که صورت گرفت امسال در تمامی تعطیلات متخصصان و فوق تخصص‌ها باید در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی حضور یابند! حتی برنامه کشیک و بازرسی گذاشته شد. خود من کشیک بودم و خانه ننشستم که به ما زنگ بزنند برای بازرسی برویم! روز دوم تعطیلات در بیمارستان خدابنده بودم و تمامی متخصصان و پزشکان از اتاق عمل گرفته تا بخش قلب،بلوک زایمان، بخش عفونی و داخلی و اورژانس و غیره را بازرسی کردم تا هم سلامی به همکاران عرض کرده باشم و بابت زحماتشان تقدیر و تشکر کرده باشم هم از نزدیک روند خدمت‌رسانی در ایام تعطیلات را ببینم! روز چهارم در بیمارستان آیت‌الله موسوی بودم و خدمات‌رسانی در این مرکز را به‌دقت رصد کردم. سایر معاونان و مسئولان نیز این‌گونه بودند و به مراکز درمانی شهرستان‌ها و شهرهای استان رفته بودند! ما در ایام تعطیلات در سفر خارجی نبودیم و اروپا سفر نکرده بودیم!

این اظهارات منجر به واکنش تعدادی از خبرنگاران حاضر در نشست شد چراکه ازنظر آن‌ها گویا رئیس دانشگاه علوم پزشکی قصد ندارد صدای برخی از شهروندان منتقد به خدمات ضعیف در بیمارستان‌ها به‌ویژه در تعطیلات که برای تمامی اصحاب رسانه نیز در برهه‌ای از زمان اتفاق افتاده است را ببیند.

اما بختیاری در پاسخ به این دیدگاه خطاب به صدای زنجان گفت: این دانشگاهی که در آن حضور داریم هیچ سودی برای ما ندارد! دانشگاه ازنظر مالی زیان‌ده‌ است! ازنظر من با فعالیت در این حیطه چیزی که ازدست‌داده‌ام، «خانواده» است! یکی از همکاران می‌گفت بعدها پشیمان می‌شود از این‌که نسبت به فرزندانش کم‌کاری کرده است! واقعاً بودن در این شغل برای من و بقیه همکارانم چه حسنی دارد! چیزی نداریم که بخواهیم دروغ بگوییم!

بختیاری ادامه داد: ما خودمان نسبت به کم‌کاری برخی از نیروها شاکی هستیم! اما نباید خشک و تر را باهم بسوزانیم! ممکن است 20 درصد کم‌کاری کنند اما 80 درصد به وظیفه خودشان عمل می‌کنند و ما نباید زحماتشان را نادیده بگیریم! درست نیست در تعطیلات فوق تخصص در بیمارستان باشد ما بیایم بگوییم نبود! این بی‌انصافی است با این حرف‌ها این متخصص دیگر نمی‌ماند! اما اگر به او محبت کنیم و قدردانش باشیم، می‌ماند! با این رفتن‌ها عامه مردم صدمه می‌بینند! ما نمی‌گوییم 100 درصد همه پزشکان در تعطیلات در بیمارستان بودند! 10 درصد نبودند! ما به دنبال 10 درصد هستیم که اصلاحش کنیم.

اظهارات قابل‌تأمل رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با واکنش تمامی خبرنگاران حاضر در نشست مواجه شد چراکه ازنظر آن‌ها هیچ‌کسی حتی پزشک حق ندارد بابت رشته و تخصصی که انتخابش کرده بر سر مردم منتی بگذارد بلکه انتخاب رشته پزشکی در وهله نخست به خاطر خود و خانواده شخص بوده و بابت آن نباید منتی بر سر مردم گذاشت!

یکی از خبرنگاران خطاب به رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: در 8 سال دفاع مقدس، ایران شاهد رشادت‌های سرداران بزرگ زنجانی بود که برخی از آن‌ها به فیض شهادت رسیدند، برخی نیز همچنان خود را خدمتگزار نظام جمهوری اسلامی می‌دانند. زنجان، دانشمندانی نظیر شهید شهریاری، شهید هسته‌ای که ایران به آن می‌بالد را داشته و دارد! آقای دکتر بختیاری، هیچ‌یک از این شهدا و عزیزان به خود مغرور نشده و منتی بر سر مردم زنجان نگذاشته و نگذاشتند! هیچ‌کدام از جانبازان و ایثارگران زنجانی نگفته‌اند که بابت رفتن به جبهه و خدمتی که داشته‌اند، ضرر کرده‌اند! شما و هیچ‌کسی حق ندارد بر سر مردم منتی بگذارد!

بختیاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در پاسخ به این انتقادات گفت: نمیخواستم منتی گذاشته باشم! اگر آمده‌ایم احساس تکلیف کرده‌ایم که آمده‌ایم! منظورم این بود که ما کیسه‌ای برای مدیریت ندوخته‌ایم!

دیگر خبرنگار حاضر در نشست نیز با اشاره به انتصاب بختیاری به ریاست دانشگاه علوم پزشکی در 22 اسفندماه سال 1400 عنوان کرد: آقای دکتر اجازه دهید یک جلسه رسمی شما سپری شود و حداقل شهدای تازه تفحص شده از عراق جمع‌آوری شود و بعدازاین حرف‌ها بزنید! با این حرفی که می‌‌زنید آدم از خانواده شهدا شرمنده می‌شود!

یکی از خبرنگاران منتقد دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیز در ادامه اظهارات صدای زنجان با اشاره به مشکلات روند درمان خود اعلام کرد: ما نیز همانند تمامی مردم برای درمان به بیمارستان و مطب‌ها مراجعه کرده و انتظار خدمات مطلوب را داریم. متأسفانه در برخی از مطب‌ها، بدون اینکه پزشکی بیمار را ویزیت کند، از بیمار مبالغ هنگفتی اخذ می‌شود. خب اگر ضعفی در نظارت دانشگاه علوم پزشکی نباشد چنین اتفاقات ناگواری را شاهد نمی‌شویم! خب مردم وقتی این‌همه نا ملایمتی را می‌بینند دردشان را کجا ببرند؟

او با اشاره به پیگیری قضایی فعالان رسانه‌ای توسط برخی از ارگان‌های دولتی خطاب به رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: اگر مسئول به‌موقع به خبرنگار پاسخگو باشد، کار نه به شکایت در مراجع قضایی کشیده می‌شود و نه کاری برای بازنشر می‌ماند! متأسفانه شما فکر می‌کنید صداوسیما خبرنگار است! در هیچ‌یک از مراسم‌های دانشگاه خبری از رسانه‌ها نیست! ضمن اینکه مسئولان در هر ارگانی، به‌شخصه قبول مسئولیت کرده درنتیجه باید پاسخگوی مردم و رسانه باشد. خبرنگاران پیگیر مطالبات مردم خواهند بود حتی اگر علیه‌شان شکایتی شود و یا دستبند به دست راهی زندان شوند!

حسن بختیاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در پاسخ به این گفت: هرروز چند نفر برای درمان و مداوا از زنجان به تهران می‌روند؟ آیا بسیاری از این متخصصان همان کسانی نیستند که از زنجان به تهران مهاجرت کرده‌اند؟ من به دنبال سکوی پرتاب نیستم، به دنبال نگه‌داشتن پزشک متخصص و فوق متخصص در زنجان هستم! متخصص و فوق متخصص زمانی در زنجان ماندگار می‌شود که از من محبت و قدردانی ببیند! چرا من روز تعطیل میهمانم را ترک می‌کنم و به شهرستان خدابنده می‌روم؟ چون می‌‌خواهم پزشک متخصص و فوق متخصص که در روز تعطیل در بخش مراقب ویژه است خسته نشود!

بیشترین گلایه مردم از «خدمات» و «پذیرش» بیمارستان‌هاست نه کادر درمان!

یکی از خبرنگاران نیز در واکنش به این موضوع با اشاره به برخورد آزاردهنده کادر بیمارستان در بدو ورود بیمار و همراهان او به‌ویژه وقتی بیمار اورژانسی است، گفت که تعداد این نفرات هرچند محدود است و یکی از دلایل آن می‌تواند پرداختی کم به آن‌ها باشد اما راهکار ریاست علوم پزشکی زنجان برای رفع این معضل چیست؟ آیا بازرسی جواب می‌دهد؟ جالب اینجاست که در بازرسی نیز در ظاهر همه‌چیز رو به روال است؟ ضمن اینکه این مشکلات در دوره ریاست علیرضا بیگلری، رئیس اسبق دانشگاه علوم پزشکی زنجان تا حدود قابل‌توجهی مطلوب شده بود. دانشگاه علوم پزشکی زنجان چه راهکاری برای رفع مسئله دارد؟

بختیاری در این زمینه ابراز کرد: اول اینکه نحوه بازرسی ما تشریفاتی نیست و معمولاً بازرسی در بی‌خبری از مسئولان واحد صورت می‌گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیروهای شاغل در بخش «خدمات» و «پذیرش» و نه بخش «درمان» را عامل اصلی نارضایتی مردم از خدمات در بیمارستان‌های استان اعلام کرد و افزود: در بررسی‌هایی که کرده‌ایم، خودمان هم به این نتیجه رسیده‌ایم که بیشترین نقیصه در حوزه خدمات و پذیرش است و در کادر درمان نیست! مقررشده کمیته ساماندهی نیروهای انسانی، «آموزش» را در دستور کار قرار دهد، حتی در نظر داریم اگر آموزش افاقه نکرد دست به «جابجایی» نیرو بزنیم!

فروکش تدریجی کرونا

وی در بخش دیگری از اظهارات خود به اقدامات صورت گرفته در پیشگیری و مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: شیوع ویروس کرونا نمونه‌ای بود که نشان داد کشور به لحاظ امکانات آسیب‌پذیر بود ولی به دلیل همت آحاد جامعه این بیماری به‌خوبی مدیریت شد و یکی از ده کشور موفق بودیم که موردتقدیر قرار گرفتیم.

 بختیاری، با یادآوری اینکه رسانه‌ها در رساندن پیام سلامت به مردم باید کوشا باشند، افزود: از 17 تا 23 اردیبهشت به‌عنوان هفته سلامت با شعار سلامت ما، سلامت سیاره ما نام‌گذاری شده که برنامه‌های متعددی در این حوزه اجرا شد.

وی ادامه داد: کرونا در ایران تا حدود بسیاری مهارشده است و با بررسی آمار کشورهایی که پیش از ایران کرونا شیوع یافت ملاحظه می‌کنیم این بیماری تا حدود زیادی در ایران فروکش کرده است.

درگیری دختران و زنان با دخانیات

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، یاد آور شد: سن دخانیات پایین آمده است و زنان و دختران نیز در این زمینه درگیر هستند و علوم پزشکی این موضوع را یکی از اولویت‌های خود قرار داده است همچنین بهداشت حرفه‌ای و بهداشت در محیط کار مورد تأکید وزارت بهداشت است.

به گفته این مسئول ارتقای امکانات بیمارستانی و اتاق عمل نیز یکی از اولویت‌های علوم پزشکی است. تحریم‌ها در این حوزه بسیار اثرگذار بود و ما را با یک بدهی تل انبار شده مواجه کرد و راهکار پیش‌بینی‌شده به‌روزرسانی دستگاه‌ها و تجهیزات است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، به برخی از پروژه‌های سفر ریاست جمهوری به استان اشاره کرد و افزود: پایگاه فوریت‌های اشراق در خدابنده، پد بالگرد اورژانس هوایی طارم و سجاس و ساختمان فوریت‌های پزشکی صائین قلعه و راه‌اندازی سیستم دیجیتال طارم و تجهیز کلینیک خدابنده با 247 میلیارد ریال فردا افتتاح می‌شود.

تولید روزانه 500 تن زباله در استان زنجان

در ادامه معاون بهداشت استان زنجان نیز با اشاره به اینکه واکسن نوبت اول به میزان 94 درصد، نوبت دوم 92 درصد و نوبت سوم 52 درصد در استان زنجان تزریق‌شده است.

مشهود تقیلو افزود: امروز تعداد بیماران تحت نظر کرونایی 36 نفر است که 6 نفر مثبت سرپایی هستند و از زمان شیوع ویروس تاکنون مجموع فوتی‌ها 1913 نفر در استان زنجان بودند. همچنین ازنظر رنگ‌بندی شهرستان‌های خدابنده و ابهر آبی و مابقی زرد هستند.

وی افزود: در حوزه بهداشت 115 مرکز خدمات درمانی داریم که 66 مرکز روستایی و 27 مرکز شهری هستند و 81 پایگاه سلامت نیز فعالیت می‌کنند.

به گفته وی، در استان زنجان روزانه 500 تن زباله تولید می‌شود که در شهر زنجان این رقم 340 تن است که بیشتر این زباله‌ها پسماندهای پلاستیکی و نایلونی هستند. جایگزینی کیسه‌های نایلونی یکی را از راه‌های کاهش زباله‌های پلاستیکی هستند.

معاون بهداشت علوم پزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: تفکیک زباله از مبدأ از دیگر سیاست‌های علوم پزشکی است که در تلاش هستیم توسط شهرداری انجام شود.

وی با اشاره به اینکه در استان زنجان مرکز پشتیبانی مدیریت بحران در دانشگاه علوم پزشکی و کلینیک سیار بحران فعال است، گفت: جمعیت کشور ازنظر رشد، شیب نزولی دارد. طی دوره 20 ساله سالمندان کشور ما به دو برابر می‌رسد در معرض تهدید و کهولت جمعیت خواهد بود.

ضرورت ارتقای سواد سلامت مردم

معاون غذا و داروی علوم پزشکی استان زنجان نیز در سخنانی گفت: هفته سلامت ایمنی کالاهای سلامت‌محور را مورد تأکید قرار دارد و دانشگاه به ایمنی کالاهای سلامت‌محور توجه می‌کند.

مریم نوبرانی افزود: از سال گذشته در طرح کشوری استاندارسازی خدمات دارویی در داروخانه‌های شهر، زنجان به‌عنوان پایلوت انتخاب شد و 8 داروخانه به‌عنوان منتخب انتخاب شدند.

به گفته وی، در راستای ارتقاء سواد سلامت مردم؛ مرکز دارو و سموم از ساعت 8 صبح تا 8 شب فعال است و یک دکتر داروساز از طریق شماره 190 به سؤالات مردم در حوزه دارو پاسخگو هستند.

این مسئول در زنجان افزود: متأسفانه مصرف خودسرانه مصرف آنتی‌بیوتیک موجب نگرانی شده است و لازم است فرهنگ‌سازی در بین مردم انجام شود.

نوبرانی افزود: پاندمی مقاومت میکروبی تهدیدی است که دنیا را تهدید می‌کند که از تهیه خودسرانه انتی بیوتیک ناشی می‌شود. همچنین داروهای اضافی زباله نیستند و اجازه نداریم به زباله‌های دیگر اضافه شود و تلاش می‌کنیم در این حوزه برنامه‌ای را در سطح استان اجرا کنیم و خود را موظف بدانیم داروی اضافی تهیه نکنیم.

به گزارش صدای زنجان، در نشست خبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان و معاون‌های بهداشت، درمان و غذا و دارو که در سالن همایش‌های روزبه در حالی برگزار شد، سؤالات تعدادی از خبرنگاران به بهانه طولانی شدن جلسه، بی‌جواب ماند!

انتهای پیام/

 

خبرنگار: لیلا محمدی

اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجانعلوم پزشکی زنجانبختیاری
sedayezanjannews.ir/nx8698


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»