کد خبر: 92
1396/05/22 - 19:46


رئیس هیئت دوچرخه سواری استان در گفت‌وگو با صدای زنجان:

رقبای سهرابی با دوپینگ موفق می‌شدند

با شرکت نکردن در مسابقات کشوری استعدادها کنار می‌کشند

پایگاه خبری صدای زنجان

صدای زنجان- دوچرخه‌سواری نخستین رشته ورزشی در استان بود که توانست نام ورزشکاران زنجانی را در تاریخ المپیک ثبت کند و تا زمانی که میثم نصیری عنوان نخستین کشتی‌گیر زنجانی حاضر در المپیک را به خود اختصاص دهد، این افتخار در انحصار دوچرخه‌سواری بود.

با پیش آمدن المپیک ریو همه ورزش‌دوستان زنجانی این انتظار را داشتنتد که مهدی سهرابی با پنجمین حضور خود در المپیک، رکورد حضور در المپیک برای یک ورزشکار ایرانی هم در اختیار یک زنجانی باشد اما با حواشی که قبل از اعلام اسامی دوچرخه‌سواران اعزامی به المپیک پیش آمد، دست سهرابی از المپیک ریو دور ماند.

چندی پیش انتخابات فدراسیون دوچرخه‌سواری کشور هم برگزار شد و در این میان رئیس سابق فدراسیون که حکم به عدم حضور سهرابی در المپیک ریو داده بود باز هم سکان این فدراسیون را در پیش گرفت و حالا باید دید در حالی که سهرابی به روزهای اوج خود بار دیگر نزدیک می‌شود و به نظر دوچرخه‌سواری استان روزهای پرخبری پیش رو دارد، آیا می‌توانیم شاهد تغییر نگاه فدراسیون به هیئت استان و حضور دوباره سهرابی در رقابت‌های بین‌المللی باشیم؟

در این میان رئیس هیئت دوچرخه‌سواری استان از مهدی سهرابی به عنوان یک استثنا یاد می‌کند و می‌گوید: او از جمله ورزشکاران نادری است که توانایی‌های لازم را در بخش‌های مختلف رشته دوچرخه‌سواری به همگان نشان داده است. سهرابی هم‌زمان در بخش پیست و در بخش جاده‌ای شرکت کرده و در هر دو بخش مدال‌آور بوده است که چنین ورزشکارانی هر چند سال یک بار در ورزش دیده می‌شوند.

 فرهاد عصفوری ادامه می‌دهد: فدراسیون با اجرای طرح سلامت و سخت‌گیری‌هایی که در زمینه داروهای نیروزا انجام داده، تمایل دوچرخه سواران را برای استفاده از این داروها کاهش داده است. بعد از اجرایی شدن این طرح توسط فدراسیون، سهرابی انگیزه‌ای دوباره پیدا کرده است و تمرینات خود را به صورت منظم، مداوم و جدی دنبال می‌کند.

عصفوری خاطرنشان می‌کند: رقیبان سهرابی به دلیل استفاده از داروهای نیروزا، در مسابقات داخلی عملکرد قوی‌تری داشتند. ولی از آن‌جا که در مسابقات جهانی تست دوپینگ از ورزشکاران گرفته می‌شود، از مصرف این داروها خودداری می‌کردند و در مسابقات جهانی حضور ضعیفی از خود نشان می‌دادند و اجرای این طرح عملاً این فرصت را از آن‌ها گرفته است.

وی می‌افزاید: من در ریو حضور داشتم و مسیر مسابقات را دیدم، مسیر مسابقات نسبت به مسیری که مربی تیم ملی قبل از المپیک ترسیم کرد، بسیار متفاوت بود، مسیر المپیک به گونه‌ای بود که سهرابی مطمئناً می‌توانست نتیجه لازم را بگیرد ولی به علت اختلاف سلیقه‌ها در کادر فنی، سهرابی انتخاب نشد.

وی تأکید می‌کند: طبق گفته‌های سهرابی، او خود را برای مسابقات آسیایی 2018 جاکارتا آماده می‌کند و در نظر دارد که اگر شرایط مناسب بود نیم‌نگاهی هم به المپیک 2020 داشته باشد.

رئیس هیئت دوچرخه‌سواری استان می‌گوید: مهدی سهرابی که تا سال گذشته در تیم‌های تبریزی رکاب می‌زد اخیراً بهنام ملکی را هم با خود همراه کرده است. با آغاز سال 96 سهرابی و ملکی با قصد این‌که تیمی از خود استان تشکیل شود و تمرینات و مسابقات را در قالب این تیم دنبال کنند از تیم تبریزی جدا شدند. ولی علی‌رغم پیگیری‌هایی که توسط هیئت و مسئولان انجام شد باز هم متأسفانه مسئولان عالی‌رتبه استان حمایت‌های لازم را انجام ندادند و تیمی از زنجان به مسابقات اعزام نشد. بالاخره آن‌ها به جهت نیاز به امتیازآوری مجبور شدند که با تیم کویر یزد قرارداد ببندند.

او معتقد است: پیدا کردن جایگزین برای سهرابی سخت است، او از نظر روحیه تمرین، دقیق بودن، نظم و بی‌حاشیه بودن جزو نوادر ورزشی کشور است.

 این مسئول ورزشی می‌گوید: تقریباً 95 درصد از ورزشکاران حرفه‌ای که به مسابقات اعزام می‌شوند از شهرستان زنجان هستند. او دلیل این امر را ملی‌پوشانی می‌داند که از سال‌های قبل تا به امروز در زنجان حضور داشتند. حضور آن‌ها در کنار دوچرخه‌سواران و انتقال تجارب‌شان سبب شده که انگیزه دیگر ورزشکاران نیز برای حضور در رده‌های بالاتر مضاعف شود و اعتقاد دارد دلیل رشد بیش‌تر زنجان نسبت به شهرستان‌های دیگر استان همین امر است.

عصفوری بهترین زمان شروع دوچرخه‌سواری حرفه‌ای را در ایران بعد از سن 15 سالگی دانست و علت آن را نبود مسابقاتی برای سنین زیر 17 سال بیان کرد و می‌گوید: در نتیجه شروع زودتر این رشته پیشرفت آن‌چنانی را در پی ندارد.

 او ادامه داد: ما همه ساله در ترم تابستان استعدادیابی برای سنین بالای 12 سال را شروع می‌کنیم ولی متأسفانه بعد از تمرینات لازم به‌دلیل عدم وجود مسابقات کشوری، این افراد به حد کافی تطمیع نمی‌شوند و کم‌کم به دلیل بی‌انگیزگی از دوچرخه و دوچرخه‌سواری فاصله می‌گیرند.

 در کشورهای دیگر نسبت به ایران بیش‌تر به این امر توجه می‌شود،  البته مسابقات سنگینی برگزار نمی‌شود ولی به گونه‌ای نیست که هیچ‌گونه مسابقات کشوری هم برای این افراد در نظر گرفته نشود. ولی در فدراسیون ایران شاید به دلیل بی‌برنامگی یا مشکلات مالی یا تغییر مدیران و به تبع تغییر سیاست‌کاری آن‌ها و یا هر چیز دیگری توجه به این امر مورد غفلت قرار گرفته است.

او با اشاره به مسابقات در بخش جوانان و بزرگسالان ادامه می‌دهد: مسابقات برای این رده‌ها هم به صورت نامنظم برگزار می‌شود. تقویم فدراسیون کشوری از روی تقویم فدراسیون جهانی نوشته می‌شود ولی متأسفانه هیچ‌کدام از برنامه‌ها طبق تقویم انجام نمی‌شود و همیشه بلاتکلیفی از این جهت گریبان‌گیر هیئت‌های استانی است.

عصفوری یکی از دلایل بی‌برنامگی و بی‌نظمی را در تک‌محوری بودن گروه برگزاری مسابقات می‌داند و می‌گوید: در کشورهای دیگر گروه‌های مختلفی مسئولیت برگزاری مسابقات را به عهده دارند و هم‌زمان در چندین منطقه کشور مسابقات برگزار می‌شود. بعضی اوقات هم اعضای سرشناس تیم‌های کشور، توسط کشورهای دیگر به مسابقاتی دعوت می‌شوند، در نتیجه این ورزشکاران تغییر زمان مسابقات را از فدراسیون درخواست می‌کنند و فدراسیون نیز به خاطر این که از ورزشکاران ملی حمایت کرده باشد مجبور به تغییر زمان مسابقات می‌شود، که این امر نیز برخی بی‌برنامگی‌ها را موجب می‌شود. و چه بهتر بود که طبق برنامه‌های تقویم ورزشی فدراسیون مسابقات را برگزار می‌کرد.

او به بخش‌های مختلف مسابقات دوچرخه‌سواری از قبیل پیست، جاده، کوهستان و تریال اشاره و اظهار می‌کند: تریال نوع نمایشی این رشته ورزشی است و محل تمرین این رشته در زنجان گاوازنگ بود ولی به دلیل نامساعد بودن شرایط جوی امکان ادامه تمرینات میسر نشد و قصد داریم محل تمرین را برای این رشته در ورزشگاه انقلاب احداث کنیم.

عصفوری در رابطه با عدم تکمیل پیست اختصاصی دوچرخه‌سواری زنجان نیز توضیحاتی داد: او گفت بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم پروژه‌های عمرانی به سه دسته تقسیم شدند. دسته اول پروژه‌هایی بودند که بیش از 80 درصد رشد فیزیکی داشتند. قرار بر این شد که تزریقات مالی لازم برای این پروژه‌ها انجام شود تا هرچه سریع‌تر تکمیل شده و آغاز به کار کنند. دسته دوم پروژه‌هایی بودند که پیشرفت فیزیکی آن‌ها بین 50 تا 80 درصد بود و این پروژه‌ها با تزریق نرم نرم منابع مالی به روند ساخت خود ادامه می‌دهند. دسته سوم پروژه‌هایی بودند که زیر 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشتند، تصمیم بر این شد که ادامه ساخت این پروژه‌ها متوقف شود. البته پروژه‌هایی که از نوع دسته سوم بودند ولی ارزش ملی داشتند از این قاعده مستثنا شده‌اند که خوشبختانه پیست اختصاصی دوچرخه‌سواری زنجان در سطح ملی مطرح است و اقدامات برای تکمیل این پروژه به روند معمول خود ادامه می‌دهد.

عصفوری از محدودیت‌های پیش رو برای تمرینات در بخش بانوان سخن گفته و ادامه می‌دهد: زنجان شهر مذهبی و کوچکی است و برای موفقیت در دوچرخه سواری لازم است شرایط این شهر را در نظر بگیریم. امروز تمرینات اولیه در پارک بانوان دنبال می‌شود و بعد از کسب آمادگی، مراحل بعدی تمرینات به صورت هفته‌ای سه جلسه در مکان‌های مشخص شده پیگیری می‌شود.

عصفوری اشاره‌ای هم به طرح همکاری با دانشگاه علمی – کاربردی داشته و می‌گوید: در سال 94 برای اولین بار قصد داشتیم دوره فوق دیپلم دوچرخه‌سواری را در دانشگاه علمی- کاربردی برگزار کنیم. مجوزهای مربوطه از وزارت علوم را اخذ کردیم ولی حد نصاب نرسیدن متقاضیان – حداقل 15 نفر - مانعی شد تا این طرح عملی نگردد. همچنین یادآور شد که در آن مقطع زمانی فدراسیون همکاری‌های لازم با هیئت را انجام نداد.

او در رابطه با این موضوع ادامه می‌دهد: زمان تبلیغات برای ثبت نام در این دوره ها بسیار محدود بود و باید متقاضیان در زمان اعلام شده از طریق سایت سنجش اقدام به شرکت در این دوره می کردند.

مسئول سال‌های پیشین کمیته کوهستان فدراسیون اشاره‌ای هم به موضوع مربیگری دارد و اظهار می‌کند: دوره‌های مربیگری هیئت به صورت مقطعی و با توجه به نیاز استان برگزار می‌شود. امسال دوره‌های مربی‌گری و داوری را از فدراسیون درخواست کردیم که در صورت به حد نصاب رسیدن، برگزار می‌شود.

 

 

 

 

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx92


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»