کد خبر: 960
1397/10/25 - 19:46


مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در نشست خبری پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی عکس سلامت روان زنجان:

سلامت روان برای مردم ناآشناست

رئیس فدراسیون بین‌المللی هنر عکاسی: دست‌یابی به سوژه در حوزه سلامت روان آسان نیست

پایگاه خبری صدای زنجان

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: متاسفانه سواد سلامت روان جامعه، پایین است.

احمد حاجبی ظهر دیروز در نشست خبری پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی عکس سلامت روان، اظهار کرد: سلامت روان حوزه‌ای است که همواره از آن به عنوان حوزه مغفول یاد می‌شود و آن میزانی که سلامت جسمی برای مردم ملموس است، سلامت روان مورد توجه قرار نگرفته است.

به گزارش ایسنا، این مسئول ادامه داد: بحث سلامت روان نه تنها در ایران، بلکه در همه جهان نیز ناآشنا برای مردم و مغفول بوده و دانش و آگاهی و یا به عبارت دیگر سواد سلامت روان در جامعه، پایین است.

وی با اشاره به مطالعات انجام ‌شده بر روی افرادی که اختلال روان‌پزشکی داشتند، افزود: دو‌سوم از جامعه هدف برای دریافت درمان و خدمات اقدام نکرده‌ بودند و ۶۷ درصد از این افراد بهبود خود به ‌خودی بیماری را دلیلی بر عدم مراجعه به روا‌ن‌پزشک اعلام کردند که این نشان از پایین بودن سطح سواد سلامت روان در جامعه است.

حاجبی تصریح کرد: مشکل پایین بودن سطح سواد سلامت روان به حدی است که بسیاری از تحصیل‌کرده‌ها نیز تفاوت روان‌شناس و روان‌پزشک را نمی‌دانند و به دنبال آن هستیم که سواد سلامت عموم جامعه را افزایش دهیم که راهکارهایی از قبیل آموزش در مدارس، دانشگاه‌ها و آموزش خودمراقبتی، از جمله رویکردها است.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هنر را رویکردی برای ارتقای سواد سلامت روان جامعه دانست و خاطرنشان کرد: برگزاری این جشنواره نگاه‌ها را به بحث سلامت روان متمرکز می‌کند و عکاسان می‌توانند با عکسی مفاهیم از قبیل انگ‌زدایی بیماری‌های روانی، با هم ‌بودن و ... را منتقل کنند.

در ادامه این نشست، سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری زنجان نیز اظهار کرد: برگزاری چنین جشنواره‌هایی را می‌توان به عنوان یکی از شاخص‌های تعالی فرهنگی در نظر گرفت و امیدواریم که برگزاری این جشنواره در استان تداوم داشته باشد و سالانه عکس‌های بیشتری به آن ارسال شود.

فرامرز نیک‌سرشت ادامه داد: اگر هنر بتواند آنگونه که باید در جامعه نقش داشته باشد، مشکلات به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد و برای تحقق این مهم بخش‌های دولتی باید نقش حمایتی خود را انجام دهد و هنرمندان نیز در کار خود جدیت داشته باشند.

پرویز قزلباش رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان نیز عکاسی را هنری برای انتقال مفاهیم دانست و گفت: امیدواریم در راستای تفاهم‌نامه‌ای که با فیاپ منعقد می‌شود، ارتباط بیشتری را با کلوپ دکترها داشته باشیم.

هم‌چنین رئیس فدراسیون بین‌المللی هنر عکاسی (فیاپ) نیز در این نشست گفت: «فیاپ» به دنبال کمک به مردم با هنر عکاسی است.

«ریکاردو بوسی» اظهار کرد: صحبت کردن در رابطه با این جشنواره به میزانی که سخت است، آسان نیز است. آسان به دلیل اینکه اولین سال است که این جشنواره در سطح بین‌المللی برگزار می‌شود و مشکل به دلیل اینکه دست‌یابی به سوژه در حوزه سلامت روان آسان نیست.

این مسئول با بیان اینکه فیاپ به دنبال کمک به مردم با هنر عکاسی است، ادامه داد:‌ اغلب انسان‌های فقیر برای این موضوع در نظر گرفته می‌شوند و به دنبال آن هستیم که از لنز و دوربین عکاسان برای کمک به مردم استفاده کنیم، به طوری که در فیاپ، کلوپ دکترها وجود دارد و اعضای این کلوپ پزشکانی هستند که عکاسی می‌کنند.

وی افزود: اعضای کلوپ دکترها دانش خود را با توجه به مهارت عکاسی ادغام می‌کنند و عکس‌های گرفته شده توسط آنان در رویدادهای مختلفی که در بیمارستان‌ها برگزار می‌شود، به نمایش درمی‌آید.

بوسی با بیان اینکه در گذشته جشنواره عکس سلامت روان وجود نداشت، تصریح کرد: در دوره‌های گذشته این جشنواره به صورت بین‌المللی برگزار نشده ولی کتابی که در دوره قبل چاپ شد، کیفیت بالایی داشت که امیدواریم کتاب این دوره از جشنواره نیز با کیفیت بالا و حتی بهتر از کتاب دوره گذشته چاپ شود.

رئیس فدراسیون بین‌المللی هنر عکاسی، یادآور شد: عکس‌هایی که به این دوره از جشنواره ارسال ‌شده استانداردهای بالایی دارد و علاوه ‌بر آن زیبا بوده و عکس‌های جدیدی هستند؛ چرا که در ۶۰۰ جشنواره‌ای که توسط فیاپ برگزار می‌شود، گاهی شاهد عکس‌های تکراری هستیم.

وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه جشنواره عکس سلامت روان علاوه ‌بر ایران در سراسر کشورهای عضو فیاپ گسترش یابد، خاطرنشان کرد: این عکس‌ها در بیمارستان‌های مختلف به نمایش گذاشته خواهد شد و از کلوپ ‌دکترها نیز خواسته می‌شود که چنین اقداماتی را در برنامه خود بگنجانند و این جشنواره فرصت مناسبی برای فیاپ است که با مجمع سلامت جهانی ارتباط برقرار کند.

در ادامه این نشست خبری، مدیر هنری جشنواره عکس سلامت روان و نماینده فیاپ در ایران نیز گفت: در حال حاضر کار داوری پنجمین جشنواره بین‌المللی عکس سلامت انجام می‌شود و این دوره با توجه به تعداد شرکت‌کنندگان موفق بوده و رکود زده است.

علی سامعی ادامه داد: در این دوره ۳۱۲۴ شرکت‌کننده حضور دارند، در حالی که در دوره قبلی ۲۸۰۰ شرکت‌کننده حاضر بودند و این افراد از ۷۸ کشور در این جشنواره شرکت کرده‌اند.

وی افزود: ۱۸ هزار و ۳۵۸ عکس برای دو بخش آزاد و سلامت روان این جشنواره ارسال شده که داوری ۱۰ هزار عکس در بخش سلامت روان تاکنون به پایان رسیده است و عکس‌های ارسال ‌شده کیفیت بالایی دارد و امیدواریم که کتاب جشنواره امسال نیز با کیفیت بالا چاپ شود.

نماینده فیاپ در ایران، تصریح کرد: در جشنواره برای سال‌های آتی بخش آماتوری و عکاسی با موبایل در نظر گرفته خواهد شد و با توجه به جایگاه جهانی فیاپ، تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه‌ علوم‌پزشکی زنجان برای فعالیت در زمینه‌های علمی و هنری که به توسعه سلامت روان کمک می‌کند، منعقد خواهد شد.

در این نشست دکتر فردی ون گیلبرگن معاون رئیس فدراسیون بین‌المللی هنر عکاسی نیز توضیحاتی ارائه داد.

 

#عکس، سلامت روان، احمد حاجبی، رئیس فدراسیون بین‌المللی هنر عکاسی، فرامرز نیک‌سرشت، پرویز قزلباش، علوم پزشکی زنجان

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx960


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»