شهردار زنجان: توسعه زیرساختهای گردشگری یکی از رویکردهای اصلی شهرداری در این دوره است/ مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان: 14 کشور در پنجمین جشنواره بینالمللی غذای اکو ـ جاده ابریشم در زنجان حضور دارند
زهره
میرعیسیخانی- کشورهای گسترۀ جغرافیایی- تاریخی عضو سازمان اکو، بستر اصلی جادههای
تجاری، فرهنگی و اجتماعی کهن را تشکیل میدهند. این جادهها را میتوان پیونددهندۀ
جوامع کشورهای جاده ابریشم دانست که از طریق آن میراث و قابلیتهای خود را به اشتراک
میگذارند. از اینرو، هویت جمعی، میراث مشترک تاریخ و فرهنگ مشترک در این کشورها،
مهمترین ویژگی در پیوند دیرینه میان آنهاست. اکو و جاده ابریشم ۲ ظرفیت منطقهای هستند
که قابلیت عرضه جهانی دارند، این ۲ ظرفیت در موضوعی به نام غذا، فصل مشترکی در زنجان
یافتهاند تا به مناسبت آن، تجربه و همکاری قدیمی را احیا کنند.
بحث
غذا از یک ریشه فرهنگی برخوردار است و علاوه بر آن با انسان و نمود روزمره وی به نام
سفره حلال و تأمین انرژی ارتباط مستقیم دارد. برداشت ایرانیان همواره بر این است که
سفره بهترین بهانه برای تقویت دوستیها و بهترین بستر برای ایجاد مودت و شفقت بین اطرافیان
است. وقتی سفرهای پهن میشود، غیر از شادمانی، دوستی و مودت چیزی در آن قابلمشاهده
نیست و آنچه باعث قوام و توسعه این تفکر میشود، موادی است که در سفره قرار دارد و
این مواد، همان عواملی است که در فرهنگ و دادوستد بین کشورهای جاده ابریشم باهم مبادله
میشود. وقتی این مواد کنار هم چیده میشوند، با یک سلیقه و الگوی متنوعی که در این
کشور حاکم است، میتوان بر این مبنا به یکفصل مشترک همکاری بین کشورهای عضو رسید و
اشتراکهای فرهنگی نزدیک به هم را پیدا کرد. در واقع جشنواره غذا اکو و راه ابریشم
این فرصت را برای کشورهای این جاده وسیع قرار میدهد تا به واسطه غذا چند روزی در کنار هم قرار گیرند.
در این خصوص شهردار زنجان در نشست مشترک خبری پیرامون
برگزاری پنجمین دوره جشنواره بینالمللی غذای اکو ـ جاده ابریشم با بیان اینکه نگاه
مجموعه شهرداری به مقوله گردشگری، یک نگاه توسعهدهنده و حرفهای است، گفت: امروز اگر
بتوانیم نگاه گردشگری را در سطح استان تقویت کنیم، نیازی به سایر بودجهها برای کسب
درآمد نخواهیم داشت، ضمن اینکه یکی از رویکردهای
اصلی شهرداری در این دوران، توسعه زیرساختهای گردشگری زنجان است که این مهم همواره
مورد توجه مسئولین کشور نیز بوده است.
مسیحالله
معصومی با اشاره به به اینکه جوامع مختلف در عصر حاضر به دنبال ارائه راهکارهایی برای
مطرح شدن در مقیاس بینالمللی هستند، اظهار کرد: بیتردید مطرح شدن در مقیاس جهانی
نیاز به برگزاری برنامهها و جشنوارههایی در سطح بینالمللی است و هر چه در این زمینه
بیشتر فعالیت داشته باشیم یک قدم نسبت به رقبای جهانی خود جلوتر هستیم.
این
مسئول با اشاره به اینکه استان زنجان در این زمینه با برگزاری جشنوارههای بینالمللی
عملکرد خوبی داشته است و یک قدم نسبت به رقبای خود جلوتر بوده است، افزود: صنعت گردشگری
و جذب توریست موضوعی است که همه جوامع در برهههای زمانی مختلف به دنبال گسترش آن هستند،
از همین رو در این زمینه بایستی سرعت عمل بیشتری نسبت به گذشته داشته باشیم و موجب
سر زبان افتادن نام استان زنجان در زمینههای مختلف شویم.
شهردار
زنجان با اشاره به اینکه میراثفرهنگی زنجان بدون اغراق مبدع و تربیتکننده این حرکتهای
بینالمللی بوده است، اظهار کرد: با نیمنگاهی به برنامههایی که در گذشته و در این
راستا برگزار شده، درمییابیم که جشنوارههایی چون آش و غذای اکو که با حضور سفرای
کشورهای مختلف منطقه اکو و جاده ابریشم برگزار میشود، توانسته است زنجان را در این
عرصه صاحبنام کند.
معصومی
با تاکید بر اینکه مجموعه شهرداری زنجان تلاش میکند تا در طول برگزاری پنجمین دوره
جشنواره بینالمللی غذای اکو، بستر و محیط مناسبی را در حد توان خود برای سفرا و مهمانان
خارجی فراهم کند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه شهر زنجان قدمهای خوبی را برای برند شدن
برداشته و برگزاری این جشنواره بینالمللی میتواند گامی بلند در راستای تداوم راهی
که در پیش گرفتهایم، باشد.
در ادامه مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری
استان، با اشاره به حضور 14 کشور در پنجمین جشنواره بینالمللی غذای اکو ـ جاده ابریشم
در زنجان، اظهار کرد: جمعیت ساکن در منطقه اکو که شامل 10 کشور میشود بالغ بر 450
میلیون نفر و جمعیت ساکن در جاده ابریشم بالغ بر 2 میلیارد نفر است که بیتردید با
برگزاری جشنواره بینالمللی غذای اکو میتوانیم در گردش مالی این تعداد جمعیت سهم ارزندهای
را داشته باشیم.
یحیی
رحمتی با بیان اینکه پنجمین جشنواره بینالمللی غذای اکو از روز پنج شنبه 29فروردینماه
تا یکشنبه اول اردیبهشتماه امسال برگزار خواهد شد، تصریح کرد: همه کشورهای موجود در
این منطقه به دنبال استفاده از ظرفیتهای این منطقه در زمینه گردشگری هستند که نمونه
این امر را میتوان در سرمایهگذاری بیش از 40 میلیارد تومان کشور چین برای احیای جاده
نوین ابریشم دانست.
این
مسئول افزود: در حال حاضر 14 کشور اعلام کردهاند که آمادگی حضور در این دوره از جشنواره
را دارند که در این خصوص شاهد حضور سفرا و دیپلمات کشورهایی چون اتریش، سریلانکا،
عمان، یونان، ترکمنستان، افغانستان، تاجیکستان، اندونزی، ترکیه، آذربایجان، هندوستان،
روسیه، کرواسی در طول برگزاری چهار روزه این جشنواره در زنجان، خواهیم بود.
این
مسئول با یادآوری اینکه در طبخ غذاهای این دوره از جشنواره از توان دانشگاهها، سفارتخانهها
و آشپزهای حرفهای سفارتخانهها نیز استفاده خواهد شد، ادامه داد: در پنجمین جشنواره
بینالمللی غذای اکو ـ جاده ابریشم 18 گروه آشپزی خارجی به طبخ و ارائه غذا خواهند
پرداخت که این ظرفیت میتواند طعمهای زیادی را برای ذائقههای مختلف فراهم کند.
مدیرکل
میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان همچنین از برپایی 30 غرفه برای طبخ
غذاهای ایران در پنجمین جشنواره بینالمللی غذای اکو ـ جاده ابریشم خبر داد و گفت:
استانهای گیلان، مازندران، گلستان، آذربایجانشرقی، همدان، سمنان، یزد، کردستان، خراسان
رضوی و شمالی، البرز، تهران، خوزستان، اصفهان، مرکزی، قزوین، بوشهر، فارس و زنجان در
این دوره از جشنواره اکو، حضور خواهند داشت.
رحمتی
با اشاره به اینکه معرفی استان زنجان در مقیاس بینالمللی، توسعه غذای گردشگری، ترویج
غذای سالم، حرکت در راستای معرفی راه ابریشم از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره بهشمار
میرود، گفت: برخی از موفقیتهای قابل قبول در این عرصه در طی سال گذشته شامل مطرح
شدن استان زنجان و قدردانی از برگزاری جشنواره غذای اکو در نشست سالانه اکو و همچنین
قرار گرفتن استان زنجان به عنوان پایلوت گردشگری کشورهای اکو در طرح «زنجان 2020» از
دستاوردهای مهم این جشنواره بهشمار میرود.
وی
با بیان اینکه حضور کشورهایی چون یونان، اندونزی، اتریش، هندوستان و بنگلادش برای اولینبار
در این جشنواره اتفاق میافتد، خاطرنشان کرد: مراسم افتتاحیه پنجمین جشنواره بینالمللی
غذای اکو در ساعت 17 روز 29 فروردینماه و مراسم اختتامیه این جشنواره نیز روز اول
اردیبهشتماه، مصادف با نیمه شعبان و همراه با برگزاری جشنهای مربوط به این عید بزرگ
برگزار خواهد شد.
در ادامه این نشست عضو شورای شهر زنجان با اشاره
به اینکه در سالهای اخیر برخی از جشنوارهها نظیر جشنواره غذای اکو جهانی شده و در
واقع به نوعی معرف زنجان گردیده است، گفت: یکی از اهداف سازمان فرهنگی شهرداری حفظ،
بازسازی و تقویت هویت فرهنگی شهر زنجان است که در این راستا سال گذشته اسامی محلات
قدیمی شهر زنجان با نام اصلی خود حفظ و نامگذاری شد.
امامعلی
دادخواه با بیان اینکه اگرچه جشنواره آش یک جشنواره داخلی بود اما گردشگران بسیاری در این جشنواره حضور یافتند که
جای خوشحالی دارد، تصریح کرد: امروز با برگزاری جشنواره غذای اکو که یک جشنواره بینالمللی
است به نوعی به دنبال معرفی بهتر زنجان و مطرح کردن آن در سطح جهانی هستیم.
وی
با اشاره به اینکه امروز در برگزاری جشنوارهها و نمایشگاهها، کارخانه کبریت تبدیل
به یک مجموعه مانوس تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: امروز اگر کسی از کنار کارخانه کبریت
عبور کند، حتما به سبب برنامههای فرهنگی که در آن برگزار میشود سری به داخل آن
میزند و از آن بازدید میکند تا از برنامههای آن استفاده کند.
دادخواه
با اشاره به برخی از برنامههای مشترک شورای شهر با میراث فرهنگی اظهار کرد: یکی
از برنامههای مشترکی که با میراث فرهنگی درصدد برگزاری آن هستیم، نصب کاشی ماندگار
در درب خانهها و کوچهها و محلههایی که در گذشته در آن شخصیتهای برجسته استانی
در آن ساکن بودند، است تا به نوعی در شناساندن این شخصیتها به مردم سهمی داشته باشیم.
همچنین در طرح بازآفرینی شهری نیز بالغ بر 2 تا 3 میلیارد تومان برای تملک و شناسایی
خانههای قدیمی و تبدیل آنها به فرهنگسراهای محلی در نظر گرفته شده است.
رئیس
کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر زنجان با اشاره به لایروبی بخشی از زنجانرود
برای تبدیل به مسیر گردشگری و جاذبه فرهنگی افزود: در تلاش هستیم، که رودخانه «زنجانچایی»
را از گندآب نجات دهیم و آن را به یک مسیر گردشگری تبدیل کنیم تا از ظرفیتهای
موجود در این منطقه به بهترین نحو بهره ببریم.