کد خبر: 11472
1402/12/17 - 11:23


معاون اقتصادی رئیس جمهور در دولت دوازدهم:

مهاجرت مغزها را جدی بگیریم

«محمد نهاوندیان سیاستمدار و اقتصاددان زنجانی‌الاصل و معاون اقتصادی رئیس جمهور در دولت دوازدهم» در سفر به زنجان اظهار کرد: مهاجرت مغزها را جدی بگیریم، دانشگاه ها را جدی بگیریم، صنعتگران و دانشگاهیان را محترم بداریم آن‌ها راه تعامل با یکدیگر را به خوبی می‌دانند

پایگاه خبری صدای زنجان
پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ لیلا محمدی: «محمد نهاوندیان سیاستمدار و اقتصاددان زنجانی‌الاصل و معاون اقتصادی رئیس جمهور در دولت دوازدهم» در سفر به زنجان اظهار کرد: مهاجرت مغزها را جدی بگیریم، دانشگاه ها را جدی بگیریم، صنعتگران و دانشگاهیان را محترم بداریم آن‌ها راه تعامل با یکدیگر را به خوبی می‌دانند.

مراسم افتتاحیه هشتمین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه به میزبانی اتاق بازرگانی زنجان چهارشنبه ۱۶ اسفندماه 1402 با حضور میهمانان کشوری و استانی در سالن همایش‌های مهرانه برگزار شد.

«محمد نهاوندیان سیاستمدار و اقتصاددان زنجانی‌الاصل و معاون اقتصادی رئیس جمهور در دولت دوازدهم» در این مراسم اظهار کرد: مهاجرت مغزها را جدی بگیریم، دانشگاه ها را جدی بگیریم، صنعتگران و دانشگاهیان را محترم بداریم آن‌ها راه تعامل با یکدیگر را به خوبی می‌دانند.

معاون رییس جمهور در دولت دوازدهم با اشاره به نقش اتاق بازرگانی در تعامل و ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه، گفت: برگزاری این قبیل همایش‌ها جای تقدیر دارد.

وی با تاکید بر اینکه توسعه متوازن و پایدار از اهمیت بسیار بالایی برخودار است بر نقش اتاق‌های بازرگانی در این بخش تاکید کرد.

دانش، دارایی اساسی فعالان اقتصادی است

صمد یوسفی اصل رئیس اتاق بازرگانی زنجان هم در این جلسه با بیان اینکه در تحقیق واحد توسعه بانک جهانی در رابطه با کشورهای دارای توسعه اقتصادی، نقش دانشگاه را به عنوان یکی از مهم ترین عوامل توسعه برشمرد و تصریح کرد: دانشگاه‌ها می‌توانند در این زمینه با تقویت ارتباط با صنعت منجر به حل بسیاری از مشکلات شوند.

وی با اشاره به این‌که امکان خرید و دسترسی به تجهیزات با وجود تحریم‌ها و مشکلات فراهم است، اظهار کرد: دانشگاه‌ها می‌توانند در حوزه مدیریت نقش کمکی و کلیدی موثری داشته باشند و ورود این قشر از جامعه به این  مباحث و عرصه‌ها موجب بهبود محیط کسب و کار در استان زنجان شده است.

رییس اتاق بازرگانی، ‌صنایع، ‌معادن و کشاورزی زنجان گفت: دانش یکی از دارایی‌های اساسی فعالان اقتصادی در کشورهای توسعه یافته است و ما نیز باید چنین جهت گیری را در فعالیت‌های تولیدی و اقتصادی دنبال کنیم. 

یوسفی اصل اظهار کرد: تقویت ارتباط میان صنعت و دانشگاه به حل بسیاری از چالش ها و مشکلات جامعه منجر می شود و می تواند از شکل گیری و ایجاد بسیاری از معضلات اجتماعی نیز پیشگیری کند.

وی با اشاره به محورهای برگزاری این همایش، گفت: آموزش و ارتقای دانش جامعه دانشجویی و آماده کردن آنان برای حضور در بازار کار، آسیب‌شناسی تعامل صنعت و دانشگاه و نقش اتاق بازرگانی در تسهیل این حوزه، مدل‌های تعامل صنعت و دانشگاه و تجربه سایر کشورها در این حوزه و نقش و جایگاه فناوری‌های نوین در تسهیل تعامل صنعت و دانشگاه از جمله این محورهاست.

لزوم توجه به توسعه متوازن و پایدار

در ادامه این جلسه حسین میرمحمد صادقی رییس موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه هشتمین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه در زنجان با رویکرد توسعه متوازن و پایدار برگزار می‌شود، اظهار کرد: کشور ما امروز نیاز به توسعه متوازن و پایدار دارد و در همین راستا این همایش به این اسم نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه با وجود اینکه سابقه صنعت و دانشگاه هر دو در حدود ۷۰ سال در ایران است، تصریح کرد: اما این دو در طی این سال‌ها رابطه معناداری با یکدیگر نداشته و اگر بخواهیم دانشگاه نسل سوم و چهارم دست پیدا کنیم باید تعامل این دو بخش را تقویت کنیم.

میرمحمد صادقی با بیان اینکه برای تقویت تعامل صنعت و دانشگاه و تقویت آن نیاز به آینده پژوهی داریم، گفت: چون ما امروز هر آنچه انجام دهیم از آن آینده خواهد بود و این مهم است تا در همایش سال آینده اثرات عملی آن را در استان فرهنگی زنجان شاهد باشیم.

محمدرضا بهرامن، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه نقش منابع انسانی از دغدغه‌های جوامع تولیدی است، اظهار کرد: موضوع آموزش اولیه در هر بخش و پست کلیدی اثرات بسیار مطلوبی در پی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه هوش مصنوعی به سرعت در حال حرکت و توسعه است، گفت: ما در کشور مجبور به حرکت هستیم تا نقش خود را برای مردم و کشور به درستی اجرا کنیم.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه کشور ما امروز نیاز به توسعه اقتصادی دارد، ابراز کرد:باید روبه جلو حرکت کنیم و به معنای واقعی کلمه کشور را به رشد پیش‌بینی شده در برنامه هفتم توسعه اقتصادی برسانیم.

بهرامن بر ضرورت آموزش مدیران و فعالان اقتصادی تاکید کرد و افزود: رسیدن به رشد هدفگذاری شده هشت درصدی اقتصادی در کشور از رهگذر دانش و آموزش می‌گذرد.

وی با بیان اینکه صنعت و دانشگاه باید دایم در کنار هم حرکت کنند، خاطرنشان کرد: بدون نگاه به آینده نگری و آینده پژوهی نمی توانیم موفقیتی داشته باشیم.

وی اظهار کرد: امروز کشور نیازمند توسعه اقتصادی است و باید دست به دست هم بدهیم و حرکت را در این مسیر تسریع کنیم.

نایب رئیس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر لزوم توجه ویژه به معدن به عنوان ثروت بزرگ در کشور، گفت: اکنون سهم معدن در اقتصاد کشور سه درصد است که در برنامه هفتم توسعه، رشد ١٣ درصدی برای بخش معدن دیده شده و در این راستا نیاز است زیرساخت‌های توسعه‌ای تامین شود.

 ارتباط بین دانشگاه و صنعت در حد شعار بوده است

مصطفی طاهری نماینده زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی ایران در حوزه صنعت و معدن ظرفیت بالایی در بخش پژوهش دارد، اظهار کرد: نیروی کار ماهر یک نیازی است که باید به آن توجه شود و می‌توان بر روی تکنسین‌های ماهر توجه جدی داشت.

وی با اشاره به اینکه ارتباط بین دانشگاه و صنعت طی سال‌های گذشته در حد شعار بوده است، گفت: بخشی از این موضوع به آیین‌نامه های دانشگاه مرتبط است.

**صنعت و دانشگاه هر دو در نبود ارتباط مناسب بین هم مقصرند

نمایند مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی گفت: ارتباط بین صنعت و دانشگاه یک ویترین است و البته هر دو طرف هم در این خصوص مقصر هستند.

 

مصطفی طاهری به لزوم اصلاح آیین نامه های ارتقای استادان دانشگاه و تمرکز زیاد آن بر مقاله به جای راه حل های عملی برای تولید تاکید کرد و گفت: باید به سمتی برویم که گره های حوزه تولید را از طریق دانشگاه حل کنیم و برای این امر امتیاز هم لحاظ کنیم.

وی به تاسیس اندیشکده های متعدد در دستگاههای اجرایی اشاره کرد و گفت: این رویه درستی نیست چرا که خروجی این مراکز به اندازه نیروهایی که در اختیار دارند نیست و دستگاهها می توانند پژوهش هایشان به مراکز پژوهشی توانمند محول کنند.

پروفسور یوسف ثبوتی چهره ماندگار علمی و بنیانگذار دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه رشد تکنولوژی با سرعت بسیار بالایی در حال حرکت است، ابراز کرد: در همین مدت کم اخیر هوش مصنوعی در دنیا کارهایی کرده است که در دنیا در حال پیشرفت و توسعه است.

 قوانین دست و پاگیر باید حذف شود

محسن افشارچی استاندار زنجان در این جلسه با بیان اینکه بهره‌وری مشکل اساسی اکثر حوزه‌ها می‌باشد، تصریح کرد: در نامه به رییس جمهور خواهان اختیارات به استان‌ها جهت رفع مشکلات و حرکت توسعه‌ای شده‌ایم.

وی با بیان اینکه اعتماد به استان‌ها موجب کارآمدی خواهد شد، تصریح کرد: قوانین دست و پاگیری وجود دارد که باید حذف شود.

استاندار زنجان با بیان اینکه قانون جهش دانش‌بنیان قانون بسیار خوبی است که باید به آن توجه شود، ابراز کرد: اتاق بازرگانی به این قانون باید توجه ویژه داشته باشد و از آن برای توسعه استفاده نماید.

استاندار زنجان گفت: رفع مشکل رشد اقتصادی از مسیر ارتقای بهره‌وری می گذرد و  این موضوع باید در کانون توجه ما باشد.

نوآوری در اقتصاد، باید مورد توجه باشد

محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه شاهد تغییر نسلی در همه بخش‌ها از جمله دانش و تجارت هستیم که همگی نو شده است، اظهار کرد: باید در راستای نزدیکی بین صنعت و دانشگاه حرکت شود چرا که مدل‌های گذشته پاسخگو نیست.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد پویا می‌طلبد که به نوآوری توجه شود، تصریح کرد: دانشگاه می‌تواند نقش موثری در توسعه مهارت‌های جدید و صنایع فناورانه ایفا نماید.

شکل گیری اقتصاد پویا در گرو ورود به حوزه نوآوری است

رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این همایش گفت: شکل گیری اقتصاد پویا در گرو ورود به حوزه نوآوری است و اگر در این جهت حرکت نکنیم موفق نمی شویم.

محمد مهدی طهرانچی افزود: مدل های گذشته پاسخگوی نیاز امروز نیست و اگر امروز مرز صنعت و دانشگاه را نزدیک نکنیم، فردا نه دانشگاه دانشجویی خواهد داشت و نه صنعت نیروی انسانی ماهر که از آن استفاده کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما یک تغییر نسلی را در جامعه داریم، اظهار کرد: این پدیده ناشی از توسعه فناوری و تغییرات محیطی است و این موضوع بر روی فعالیت های دانشگاهی هم تاثیر گذاشته است.

طهرانچی ادامه داد: این فضای جدید در دانشگاه ابعاد فرهنگی و علمی و در صنعت ابعاد اجتماعی دارد و اگر وارد نوآوری نشویم اقتصادی پویا را شاهد نخواهیم بود.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: منشأ توسعه مهارت های جدید و صنایع نوآورانه و تحصیل و توانمندی سازی جوشش در دانشگاه است و اگر مفاهیم را از نو بازسازی نکنیم در آینده با چالش های زیادی به ویژه در حوزه نیروی انسانی مواجه خواهیم شد.

به گزارش صدای زنجان؛ همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه ۱۶ و ۱۷ اسفند به میزبانی زنجان در حال برگزاری است.

اقدام کننده: ایرج_رفیعی

صدای زنجاندانشگاهصنعتدانش
sedayezanjannews.ir/nx11472


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»