کد خبر: 12193
1403/04/11 - 14:17


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان در نشست مطبوعاتی اعلام کرد؛

هشت شهر استان زنجان؛ گرفتار تنش آبی

‌محمدعلی نادرخانی: ثبت کمترین ورودی آب به سدهای تهم و کینه‌ورس در سال 1403

پایگاه خبری صدای زنجان
پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ لیلا محمدی: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: هشت شهر استان شامل زنجان، ابهر، خرمدره، قیدار، کرسف، ماهنشان، دندی و آب‌بر گرفتار تنش آبی است.

‌محمدعلی نادرخانی در نشست مطبوعاتی (11 تیرماه 1403) اظهار کرد: 8 شهر استان شامل زنجان، ابهر، خرمدره، قیدار، کرسف، ماهنشان، دندی و آب‌بر گرفتار تنش آبی است. برای رفع تنش آبی شهرهای استان در تابستان امسال حفر و تجهیز ۲۸ حلقه چاه برنامه‌ریزی شده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته در مرحله اول رفع تنش آبی ۱۵ حلقه چاه حفر شد، یادآور شد: امسال نیز ۱۲ حلقه چاه حفاری و هشت حلقه وارد مدار شده است.

نادرخانی اظهار داشت: با تمهیدات انجام شده تابستان امسال مشکلی در تامین آب شهرهای استان نخواهیم داشت.

 ثبت کمترین ورودی آب به سدهای تهم و کینه ورس در سال 1403

وی با بیان اینکه امسال کمترین ورودی آب به سدهای تهم و کینه ورس به عنوان سدهای تامین کننده آب شرب تعدادی از شهرهای استان ثبت شد، تصریح کرد: سد تهم هم اکنون ۱۹.۲ میلیون مترمکعب و سد کینه ورس ۴۰۸ میلیون مترمکعب ذخیره آب دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با بیان اینکه برای رفع تنش آبی در ۵۱۰ روستای استان از سال ۱۴۰۱ برنامه ریزی شده بود که اقدامات لازم در ۲۳۰ روستا به اتمام رسید، عنوان کرد: بارشهای امسال موجب اضافه شدن ۵۰ روستا به شمار مناطق دارای تنش آبی شد که بر این اساس اقدامات رفع تنش برای ۳۳۰ روستای استان باید انجام شود.

نادرخانی با بیان اینکه رفع تنش آبی در روستاهای استان با چهار اولویت انجام می‌شود، گفت : در مرحله اول ۵۳ روستا که در همه فصول دارای مشکل تامین آب هستند، در مرحله دوم ۱۱۵ روستای استان که در فصل تابستان دارای مشکل هستند، در مرحله سوم ۷۰ روستا که مخازن آب آنها مشکل دار و یا ظرفیت پایینی دارد و در مرحله چهارم نیز ۹۰ روستای زیر ۲۰ خانوار که فاقد تاسیسات آبرسانی هستند، رفع تنش می‌شوند.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان؛ هم اکنون یک میلیون و ۱۴۳ هزار نفر در شهرها و روستاهای استان زنجان تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب هستند.

این مسئول همچنین تعداد مشترکان آب استان را ۳۸۴ هزار فقره، طول شبکه توزیع آب را چهار هزار و ۷۶۷ کیلومتر و طول خط انتقال را ۲ هزار و ۵۹۴ کیلومتر ذکر کرد و گفت: حجم کل مخازن آب موجود در استان بیش از ۲۷۰ هزار مترمکعب است.

بنا بر اظهارات مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان؛ ۳۶۸ هزار و ۲۵۵ نفر نیز با ۸۰ هزار و ۸۸۱ فقره انشعاب، ۶۱۴ کیلومتر طول شبکه و ۱۷ کیلومتر طول خطوط انتقال، تحت پوشش شبکه فاضلاب استان هستند.

برنامه‌های شرکت آبفای زنجان برای «مدیریت تقاضا»

نادرخانی در بخش دیگری از اظهارات خود «مدیریت تقاضا» را به عنوان سیاست راهبردی شرکت آبفا برای تأمین آب شهروندان افزون بر کاهش هدررفت، مدیریت فشار شبکه توزیع و جمع‌آوری انشعابات غیرمجاز اعلام کرد که در کمک به حل مشکل کم‌آبی به‌ویژه در مناطق روستایی بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: توسعه شبکه فاضلاب، نصب انشعابات و تولید بیشتر پساب در راستای بازچرخانی آب نیز از جمله اقداماتی است که در سال جدید با اولویت ویژه در دستور کار شرکت آبفای استان زنجان قرار خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان اضافه کرد: مدیریت دارایی‌های فیزیکی، اجرای با کیفیت پروژه‌ها و نگاه ویژه به تعمیر و نگهداری تأسیسات از جمله دیگر اولویت‌های سال جدید شرکت آب و فاضلاب استان زنجان است.

نادرخانی گفت: با وجود کاهش ورودی آب به سدهای استان با مدیریت تقاضا به جای مدیریت تأمین، بخش عمده‌ای از مشکل کم‌آبی در شهرها و روستاهای استان رفع شده است که با استمرار این روند شاهد کاهش بیشتر مشکلات در این بخش خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان اصلاح رفتار مشترکان، استفاده از تجهیزات کاهنده، شناسایی انشعابات غیرمجاز و تحقق مصرف بهینه آب از جمله مصادیق مدیریت مصرف است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر هدررفت آب در استان زنجان ۳۰ درصد است، گفت: ۱۹ درصد از این هدررفت ظاهری و سایر آن نیز مربوط به انشعابات غیرمجاز است.

نادرخانی خاطرنشان کرد: میزان مصرف سالانه آب آشامیدنی در شهر زنجان ۴۳ میلیون متر مکعب است که تنها با مدیریت مصرف و صرفه‌جویی می‌توان به استمرار خدمات تأمین آب در زنجان کمک کرد.

اقدام کننده: ایرج_رفیعی

صدای زنجاننشست خبریتنش آبیشرکت آبفا
sedayezanjannews.ir/nx12193


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»