کد خبر: 13176
1403/08/03 - 15:39


در کنفرانس مطبوعاتی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان خواسته شد تا مردم در سرشماری عمومی کشاورزی به آمارگیران اعتماد کنند؛

آمارهای صادق

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان: از مردم می‌خواهیم اطلاعات واقعی در اختیار آمارگیران قرار دهند/معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان: اطلاعات مردم کاملا محرمانه است، هیچ یک از آماری که مردم در اختیار آمارگیران قرار داده‌اند را در اختیار نهادهای نظارتی قرار نداده‌ایم/

پایگاه خبری صدای زنجان
پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ لیلا محمدی: رئیس و معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان در کنفرانس مطبوعاتی با استناد به ماده 7 قانون مرکز آمار ایران که طبق آن« آمار و اطلاعاتی که ضمن آمارگیریهای مختلف از افراد و موسسات جمع آوریمی شود محرمانه خواهد بود و جز در تهیه آمارهای کلی و عمومی نباید مورد استفاده قرار گیرد. استفاده و مطالبه و استناد به اطلاعات جمع آوری شده از افراد و موسسات به هیچ وجه در مراجع قضایی و اداری و مالیاتی و نظایر آن مجاز نخواهد بود.» از مردم خواستند تا اطلاعات واقعی را در اختیار آمارگیران قرار داده و با آن‌ها صادق باشند.

نشست خبری رئیس و معاونان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان (3 آبان ماه 1403) در سالن اجتماعات این مجموعه برگزار شد.

بنا به اعلام مسئولان سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان؛ سرشماری عمومی کشاورزی پس از 10 سال؛ 12 آبان ماه امسال آغاز و به مدت 45 روز ادامه می‌یابد اما با توجه به اظهارات برخی نمایندگان مجلس در خصوص بی دقتی در آمارگیری‌های سال 1393 که طبیعتا نتیجه آن نیز با خطای بالا همراه بود؛ انتظار می‌رود هم آمارگیران نهایت دقت را داشته باشند و هم مردم در ارائه اطلاعات، صداقت داشته باشند که در این زمینه باز هم نقش دولت در جلب اعتماد عمومی می‌تواند در ارائه داده‌های واقعی از سوی کشاورزان و مردم بسیار اهمیت دارد.

اذعان به برخی بی‌دقتی‌ها در سرشماری عمومی کشاورزی سال 1393

ایرج امینی، معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان در کنفرانس مطبوعاتی (3 آبان‌ماه 1403) در پاسخ به صدای زنجان در خصوص بی دقتی در آخرین سرشماری عمومی کشاورزی (۱۰ سال قبل) که بنا به گفته جلالی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس آمارها آنقدر دارای خطا بود که قابل انتشار نبود نسبت به به برخی بی دقتی‌ها اذعان کرد و گفت: در آمارگیری‌های 10 سال قبل مربوط به سرشماری عمومی کشاورزی در سطح کشور مبنا؛ «خوداظهاری» است. اطلاعات ثبتی نیز در وزارت جهاد کشاورزی کامل نبوده است. در دوره‌های گذشته تناقضاتی بوده که سبب شده گزارشات نهایی نیز منتشر نشده است. وزارت کشاورزی در حال تکمیل داده‌های اطلاعی است و سرشماری فعلی که در حال انجام است نیز به این مسیر کمک می‌کند.

این مسئول با تاکید بر سرشماری عمومی کشاورزی افزود: سازمان اجرایی سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ استان ۳۵۰ نیرو دارد که بیش از ۲۲۰ نیرو شامل معاونین فنی، کارشناسان اجرایی و خبره، آمارگیران و رانندگان عوامل میدانی سرشماری هستند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان با اشاره به تکالیف کارشناسان جهاد کشاورزی، کارشناس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و آمارگیران در قبال درج دقیق آمار و اطلاعات اضافه کرد: افراد متخصص تحت عنوان «کارشناسان خبره» وظیفه حل مغایرت‌های آماری را دارند و قطعا سامانه‌های جهاد کشاورزی دقیقا رصد می‌شود، تلاش می‌کنیم مغایرت‌ها یا نباشند یا به حداقل برسند تا مورد استناد و استفاده قرار گیرند.

امینی ادامه داد: برای کاهش خطا و افزایش دقت از تبلت استفاده خواهد شد؛ نتایج سرشماری عمومی کشاورزی؛ تابستان سال ۱۴۰۴ منتشر می‌شود.

اطلاعات مردم کاملا محرمانه است

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان همچنین در خصوص عدم تمایل برخی کشاورزان در ارائه اطلاعات به آمارگیران که ناشی از بی اعتمادی است و نتیجه آن ممکن است خطای در آمار نهایی باشد؛ خطاب به صدای زنجان گفت: تقاضا داریم مردم اطلاعات واقعی در اختیار آمارگیران قرار دهند. البته ممکن است عدم تمایل برای ارائه آمارهای مورد درخواست آمارگیران از کشاورزان به «بی سوادی» تعدادی از آن‌ها برگردد. آمار و اطلاعاتی که توسط مرکز آمار (عوامل آمارگیر طرح سرشماری عمومی کشاورزی )از مردم گرفته می‌شود کاملاً محرمانه است و تاکنون آمار شخصی مردم به نهادی ارائه نشده است. با استناد به قانون مرکز آمار ایران عنوان کرد: طبق ماده 7 قانون مرکز آمار ایران؛ هر شخص ساکن ایران همچنین اتباع ایران مقیم خارج از کشور مکلفند به پرسشهای مربوط به کلیه سرشماریها و آمارگیریها که توسط مرکز آمار ایران انجام می شود پاسخ صحیح دهند.

یکی از خبرنگاران حاضر در این نشست که با اظهارات معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان در خصوص ارتباط عدم تمایل کشاورزان به عوامل سرشماری عمومی کشاورزی در ارائه آمارهای مربوط به شغل با سطح سواد آن‌ها موافق نبود؛ تاکید کرد که «اگر کشاورزان اعتماد داشته باشند حتما آمارهای خواسته شده را به درستی اعلام می‌کنند؛ بهتر است مسئولان برای جلب اعتماد کشاورزان کاری کنند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان نیز در پاسخ به این خبرنگار با تاکید بر لزوم حفظ اطلاعات مردم توسط مرکز آمار و مسئولان مربوطه ابراز کرد: آمار و اطلاعاتی که ضمن آمارگیریهای مختلف از افراد و موسسات جمع آوری می شود محرمانه خواهد بود و جز در تهیه آمارهای کلی و عمومی نباید مورد استفاده قرار گیرد. استفاده و مطالبه و استناد به اطلاعات جمع آوری شده از افراد و موسسات به هیچ وجه در مراجع قضایی و اداری و مالیاتی و نظایر آن مجاز نخواهد بود.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان ابراز کرد: به موجب قانون به هیچ ارگانی حتی سازمان‌های نظارتی، اطلاعات مردمی در قالب سرشماری عمومی کشاورزی ارائه نمی‌شود. حتی با حکم قضایی نیز در سطح خانوار، آمارهای ریز ارائه نخواهد شد. من به عنوان مجری چنین اجازه‌ای ندارم، حتی آمارگیر در حین انجام وظیفه؛ وقتی شخص سومی حاضر باشد، مصاحبه خود از کشاورز را قطع خواهد کرد.

این مسئول با بیان اینکه از ابتدای تأسیس مرکز آمار تاکنون هیچ یک از آماری که مردم در اختیار ما قرار داده‌اند را در اختیار نهادهای قضایی قرار نداده‌ است، گفت: کار آمارگیری از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید مورد توجه قرار گیرد. بدون آمار امکان سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در موضوعات مختلف وجود ندارد، اعتماد به مرکز آمار در گروی حفظ اعتماد عمومی است.

 12 آبان‎ماه؛ سرشماری عمومی کشاورزی به مدت 45 روز

 در زنجان آغاز می‌شود

احمد خداوردی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان نیز در ادامه کنفرانس مطبوعاتی ضمن گرامیداشت یکم آبان ماه روز ملی آمار و برنامه ریزی با بیان اینکه سرشماری‌ها مهمترین رویداد آماری هر کشوری هستند، اظهار کرد: انجام سرشماری‌ها برای توسعه کشورها یک امر حیاتی هستند و همانطور که خودشناسی اولین قدم برای رشد و شکوفایی انسانهاست سرشماریها اولین قدم برای توسعه کشورها هستند.

وی با بیان اینکه آمار و اطلاعات حاصل از سرشماریها در شناسایی مزیت مناطق، تدوین برنامه‌های آموزشی، تامین امنیت جان و مال مردم، توزیع عادلانه خدمات در مناطق، مدیریت بحران‌ها، بهبود سیستم‌های تولید و توزیع، اصلاح سیاست‌ها و قوانین و غیره مورد استفاده قرار میگیرند، افزود: سرشماری‌ها در موضوعات مختلف طراحی و اجرا میشوند که سرشماریهای نفوس و مسکن و کشاورزی جزو مهمترین سرشماریها هستند. سرشماری‌ها به دلیل هزینه بالای آنها معمولا در مقاطع زمانی 10 ساله اجرا میشوند و در سالهای بین سرشماری با استفاده از نتایج حاصل از سرشماری و به کمک سایر تکنیکهای آماری از جمله آمارگیری برای برآوردها و پیش بینی ها استفاده میشود.

وی با تاکید بر اینکه داشتن اطلاعات دقیق در سطوح کوچک جغرافیایی از جمله آبادیها و شهرها و غیره تنها با اجرای سرشماریها بدست می آید؛ اجرای سرشماریها برای نظام برنامه ریزی بویژه برنامه ریزی منطقه ای را امری حیاتی دانست.

خداوردی زمان اجرای مهمترین رویداد آماری سال ۱۴۰۳ یعنی سرشماری عمومی کشاورزی را ۱۲ آبان تا ۲۶ آذر به مدت 45 روز اعلام کرد و گفت: آمارهای پایه بخش کشاورزی فهرست بهره برداران کشاورزی و اطلاعات بهره برداری‌های کشاورزی از این سرشماری بدست می آید. با این اوصاف نتایج این سرشماری نشان دهنده اقدامات و عملکرد و تغییرات بخش کشاورزی طی 10 سال گذشته در سطح آبادی‌ها، شهرستانها، استان و کشور خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه طرح‌های آماری گوناگون در زمینه فعالیتهای کشاورزی از قبیل ،زراعت ،باغداری پرورش قارچ پرورش آبزیان پرورش دام سبک و ،سنگین زنبورداری پرورش کرم ابریشم پرورش طیور و غیره طی 10 سال آینده با استفاده از فهرست بهره برداران بدست آمده از این استان و کشور است، اضافه کرد: توسعه پایدار کشورها ارتباط مستقیمی با امنیت غذایی و تامین سایر نیازهای افراد جامعه از قبیل ،دارو ،پوشاک،  کیف و کفش و غیره دارد سرشماری طراحی و اجرا خواهند شد.

نتایج سرشماری عمومی کشاورزی 1403؛ تابستان 1404 منتشر می‌شود

وی با بیان اینکه اطلاعات سرشماری‌های اخیر با استفاده از تبلت جمع آوری می‌شود که این امر موجب افزایش دقت، کاهش ساعات اجرایی و به تبع آن کاهش هزینه‌ها و مهم تر از همه سرعت استخراج و انتظار اطلاعات می‌شود، افزود: نتایج این سرشماری در تابستان 1404 منتشر می‌شود.

به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان؛ در سرشماری کشاورزی 1393 (آخرین سرشماری عمومی کشاروزی) اطلاعات بیش از 4 میلیون بهره بردار در کشور و بیش از 83 هزار بهره بردار در استان زنجان جمع آوری شد. بر اساس نتایج سرشماری کشاورزی سال 1393؛ 99.5 درصد بهره برداران در قالب خانوار فعالیت دارند و 0.5 درصد بهره برداران در قالب شرکتهای رسمی و موسسات عمومی فعالیت داشته‌اند.

این مسئول با بیان اینکه در استان زنجان 112 هزار نفر در فعالیتهای کشاورزی فعالیت دارند، ابراز کرد: در این سرشماری شهرهایی که تعداد بهره برداران آن‌ها ناچیز است، صورت نگرفته و در زمان سرشماری تنها به بهره برداران که طی سال گذشته در این شهرها شناسایی شده‌اند مراجعه و اطلاعات آن‌ها ثبت خواهد شد. گفتنی است 90 درصد بهره برداران در سرشماری کشاورزی سال 1393 در مناطق روستایی زنجان، ابهر، قیدار و دندی ساکن بوده‌اند.

طبق آمار ارائه شده از سوی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان؛ 60 درصد گوشت مصرفی خانوارها، 10 درصد مرغ، 10 درصد تخم مرغ، 2 درصد قارچ، غیره توسط خانوارها و مابقی توسط شرکتهای رسمی و موسسات عمومی تولید می‌شود.

خداوردی همچنین تاکید کرد: مرکز آمار ایران مرجع رسمی تولید و انتشار آمارهای رسمی است و هر آماری بدون تائید این مرجع آماری؛ برای نظام برنامه‌ریزی و تصمیم گیری و سیاست گذاری سندیت ندارد بنا براین در احتیار داشتن داده‌های درست منجر به سیاست گذاری برنامه ریزی و تصمیم گیری درست و در نهایت تحقق عدالت خواهد شد. از مردم می‌خواهیم اطلاعات واقعی در اختیار آمارگیران قرار دهند.

 پیش‌بینی منابع ۱۷ هزار میلیارد تومانی برای استان زنجان

خلیل قاسملو، معاون هماهنگی برنامه‌ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان نیز در ادامه این نشست خبری به وظایف این معاونت در سازمان اشاره کرد و گفت: بودجه امسال در حوزه معاونت هماهنگی از حیث منابع ۱۷ هزار میلیارد تومان برای استان پیش‌بینی شده است.

معاون هماهنگی برنامه‌ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان با بیان اینکه از حیث مصارف، ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان که از این مقدار، ۷۰۰ میلیارد تومان سهم پروژه‌های ملی با ویژگی استانی است.

وی با بیان اینکه ما ۲۰ پروژه ملی در استان داریم که وظیفه مبادله و نظارت بر آنها را برعهده داریم، افزود: البته نظارت کلی پروژه‌های ملی بر عهده استان است، ولی ۲۰ پروژه برای اولین‌بار در استان با وظیفه مبادله موافقت‌نامه، بازبینی و نظارت نزدیک اجرا می‌شود. این تعداد در سال گذشته ۶ پروژه بود و امسال به ۲۰ پروژه افزایش‌یافته است.

قاسملو با بیان اینکه اگر ۷۰۰ میلیارد تومان مربوط به پروژه‌های ملی را کم کنیم، حدود ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه استانی داریم، افزود: از این مقدار، یک هزار و ۸۰ میلیارد تومان به بودجه هزینه‌ای و ۲۵۰ میلیارد تومان به طرح‌های اعتبارات سرمایه‌ای یا عمرانی استان اختصاص دارد.

معاون هماهنگی برنامه‌ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان با اشاره به اینکه وضعیت فعلی این پروژه‌ها، ۸۲۸ میلیارد تومان تخصیص‌یافته است، افزود:  همچنین، از ۱۷ هزار میلیارد تومان منابع، حدود ۵۰۰ میلیارد تومان مربوط به واگذاری اموال دولتی است که تاکنون عملکرد آن محدود بوده است.

وی با بیان اینکه ۱۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان درآمدهای  دستگاه‌های اجرایی است، افزود: از این مقدار ۱۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان مربوط به درآمدهای مالیاتی است.

قاسملو با بیان اینکه از درآمدهای ۱۷ هزار میلیاردتومانی، ۱۰۰ میلیارد تومان مربوط به درآمدهای اختصاصی است، گفت: در شش‌ماهه نخست، ۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان حقوق و درآمد تحقق‌یافته است که نسبت به خزانه استان، حدود ۴ درصد افزایش داشته است.

وی اضافه کرد: همچنین از ماده حقوق دولتی نیز یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مصوب شده که در شش‌ماهه نخست، یک هزار و ۱۳۲ میلیارد تومان تحقق‌یافته است.

معاون هماهنگی برنامه‌ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان گفت: لازم به ذکر است که در هفته‌های اخیر کارهای مناسبی در دولت برای بازگشت مازاد درآمدها انجام شده است.

اقدام کننده: ایرج_رفیعی

صدای زنجانسرشماریکشاورزیبرنامه ریزی
sedayezanjannews.ir/nx13176


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»