سرپرست واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: توزیع کپسول مکمل یاری مگا دز ویتامین آ برای کودکان دو تا پنج سال برای اولین بار در استان با اولویت مناطق روستایی و حاشیه شهرها آغاز شد.
پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ سعیده
محمدی،سرپرست واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان افزود:
این برنامه با هدف پیشگیری از عوارض کمبود ویتامین آ از سوی معاونت بهداشتی
دانشگاه علوم پزشکی استان آغاز شده است.
وی با
بیان اینکه مکمل مگا دوز ویتامین آ به شکل کپسول ژلهای ۲۰۰ هزار بوده که یک واحد
بین المللی است، گفت:این کپسول به فاصله ۶ ماه در همه مراکز خدمات جامع و پایگاه
های سلامت و خانه های بهداشت مناطق روستایی و حاشیه شهر به صورت رایگان توزیع می
شود.
این
کارشناس، شمار جامعه هدف این طرح در مناطق روستایی و حاشیه شهرها را ۲۷ هزار و ۵۰۰
نفر اعلام کرد و گفت: طبق برنامه ریزی ها تلاش می کنیم میزان پوشش این طرح تا
پایان سال به ۹۰ درصد برسد.
وی با
بیان اینکه کپسول های ژلهای ویتامین آ پس از باز شدن در شرایط بهداشتی توسط
کارشناسان واحدهای بهداشتی در دهان کودک چکانده می شود، گفت: این طرح، ویتامین آی
مورد نیاز کودکان را برای ۶ ماه تامین می کند بنابراین برنامه مکمل یاری هر ششماه
یکبار تکرار خواهد شد.
محمدی
افزود: این مقدار ویتامین آ که به کودکان داده می شود، ایمن بوده و تنها ممکن است
در مواردی نادر موجب ایجاد عوارض جانبی مانند بی اشتهایی، تهوع، استفراغ و سردرد
شود که موقتی است و در مدت یک تا دوروز برطرف می شود.
به
گفته این کارشناس، موارد منع مصرف این ویتامین، برای کودکان مبتلا به مشکلات تنفسی
است که نباید به هیچ عنوان از مگادوز ویتامین استفاده کنند.
ویتامین
آ یکی از ریزمغذی های مهم مورد نیاز کودکان است و یکی از مشکلات تغذیه ای شایع در
ایران و جهان نیز به شمار می رود.
این
ویتامین در تقویت سیستم ایمنی بدن، خون سازی، بهبود رشد و کاهش خطر ابتلا به
بیماری های عفونی و مرگ و میر ناشی از آن در کودکان نقش بسیار موثری دارد و موجب
افزایش مقاومت کودکان در برابر بیماری های گوارشی و اسهال، بیماری های تنفسی و
سرخک می شود.
همچنین
تقویت سیستم بینایی، خون سازی و رشد و تکامل استخوان ها از دیگر مزیت های مصرف
ویتامین آ است.
این
ویتامین در منابع و غذاهای گیاهی و حیوانی شامل سبزیجات زرد و نارنجی نظیر کدو
حلوایی، هویج، فلفل دلمه ای زرد و نارنجی، میوه های زرد و نارنجی رنگ از جمله
زردآلو، طالبی، انبه، آلو و موز، سبزیجات سبز رنگ شامل جعفری، برگهای سبز کاهو و
برگ چغندر و سبزیجات قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای قرمز وجود دارد.
همچنین
از منابع حیوانی این ویتامین می توان به جگر، قلوه، شیر پرچرب، خامه، کره و زرده
تخم مرغ اشاره کرد.
منبع/ ایرنا