کد خبر: 14199
1403/11/21 - 8:58


صدای زنجان از احتمال خاموشی صنایع تحت تاثیر ورود سامانه بارشی و تبعات آن گزارش می‌دهد؛

ناترازیِ مدیریتی

دبیر اجرایی خانه کارگر استان: ناترازی انرژی ناشی از ناترازی برنامه‌ریزی‌هاست! خاموشی صنایع و فشار به کارفرما؛ تعدیل کارگر را در پی دارد/مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان: با تمهیدات صورت گرفته؛ قرار هست خاموشی‌ صنایع استان زنجان به حداقل برسد/معاون اقتصادی استاندار زنجان: تا پایان سال 1403 هیچ تعدیل نیرویی در صنایع اتفاق نخواهد افتاد

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ لیلا محمدی: صنایع به دلیل ناترازی انرژی با زنجیره‌ای از مشکلات مواجه شده‌اند، دبیر اجرایی خانه کارگر استان زنجان با اشاره به ایام منتهی به پایان سال و فرارسیدن نوروز ۱۴۰۴ و همزمانی آن با احتمال از سرگیری مجدد خاموشی صنایع استان زنجان و تبعات آن ابراز نگرانی می‌کند.

در آستانه ورود سامانه بارشی سرد و برفی به استان زنجان، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان زنجان از مردم استان خواست تا با پیوستن به پویش «دو درجه کمتر» در مصرف برق و گاز صرفه جویی کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان زنجان با تأکید بر اهمیت مشارکت مردم در صرفه‌جویی مصرف برق و گاز، بیان کرد که با همکاری و رعایت الگوی مصرف، می‌توان از بحران ناترازی انرژی عبور کرد.

 وی همچنین هشدار داد که در صورت عدم توجه به این موضوع، ممکن است شاهد قطعی برق در صنایع استان باشیم.

به گزارش صدای زنجان؛ این درخواست در شرایطی مطرح می‌شود که با ورود سامانه بارشی، نیاز به انرژی افزایش خواهد یافت و صرفه‌جویی می‌تواند به جلوگیری از مشکلات جدی کمک کند.

با تمهیدات صورت گرفته؛ قرار هست خاموشی‌ صنایع استان زنجان به حداقل برسد

امیرعلی مسیبی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در گفت‌وگو با صدای زنجان با اشاره به صدمات وارده ناترازی‌های انرژی به واحدهای صنعتی، معدنی و تجاری و آثار منفی درآمدی به واحدها گفت: طبیعتا با تحت الشعاع قرار گرفتن درآمد واحدها، سیاست‌های توسعه‌ای، تجاری و اشتغال صنایع نیز با چالش مواجه می‌شود، البته طی جلساتی که با حضور مدیران ذیربط در زمینه انرژی داشتیم، مقرر شد که حداکثر توان و تلاش‌شان را برای اینکه کمترین قطعی صنایع اتفاق بیفتد را در دستور کار قرار دهند.

مدیرکل صمت استان زنجان در خصوص انتقادات وارده به مدیریت مربوط به انرژی و استفاده از آن نیز تاکید کرد: موضوع ناترازی‌های انرژی و تصمیمات اتخاذ شده در بحث رعایت الگوی مصرف و خاموشی‌ها، موضوع سراسری است و مختص استان زنجان نیست و عدم مدیریت انرژی برق در استان زنجان درست نیست بلکه همانطور که گفته شد، اجرای دستور ملی است.

قول داده‌اند که سال بعد میزان ناترازی انرژی کاهش یابد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به رایزنی‌ها و هماهنگی‌های صورت گرفته با شرکت نفت برای تامین سوخت جایگزین موردنیاز واحدهای تولیدی و صنعتی استان زنجان با هدف جلوگیری از بروز مشکلات تولید در صنایع افزود: برخی از شرکت‌ها و واحدهای تولیدی و صنعتی نسبت به دوگانه کردن منبع سوخت خود اقدام کرده‌اند تا میزان خسارت‌ها را به حداقل برسانند.

مسیبی این را هم گفت که؛ خبرهای خوبی در این خصوص در آینده خواهیم شنید و امیدواریم خاموشی‌های امسال را رد کنیم و بر اساس قول‌های داده شده؛ برای سال بعد با اقدامات موثر در تامین گاز و احداث نیروگاه‌های خورشیدی ناترازی‌های کمتری را شاهد باشیم.

نگران بیکاری هستیم

صنایع به دلیل ناترازی انرژی با زنجیره‌ای از مشکلات مواجه شده‌اند، منبع کارگری با اشاره به ایام منتهی به پایان سال و فرارسیدن نوروز ۱۴۰۴ و همزمانی آن با احتمال از سرگیری مجدد خاموشی صنایع استان زنجان و تبعات آن ابراز نگرانی می‌کند.

کارگران می‌گویند: ما در پایان سال دغدغه افزایش دستمزد داشتیم چرا که از نظر ما افزایش دستمزد با ارقامی که مطرح می‌شود نه در توان واحدهای تولیدی است و نه به معیشت کارگران کمک می‌کند انتظار داشتیم این دغدغه مورد بررسی قرار گیرد اما ناترازی‌های انرژی و احتمال قطع برق صنایع استان زنجان سبب شده دغدغه اصلی ما در پایان سال، تعدیل و بیکاری احتمالی باشد!

ناترازی انرژی از ناترازی در برنامه‌ها و تعهدات نشات می‌گیرد که تبعاتش، ناترازی زندگی کارگران است!

اصغر نجاری، دبیر اجرایی خانه کارگر استان زنجان در پی اعلام احتمال خاموشی برق صنایع استان زنجان به صدای زنجان گفت: قطعی برق، چاره کار نیست! از مسئولان ذیربط کشور درخواست داریم تا صراحتا به مردم بگویند که تولیدات انرژی برق در کجا صرف می‌شود؟ کمبود برق ناشی از کدام اقدام نسنجیده است؟ به شخصه معتقدم در این رابطه باید دولت با مردم شفاف باشد. آیا واقعا با خاموشی‌ها مشکل برق حل می‌شود؟ من به هیچ عنوان مدیریت مصرف برق فعلی را قبول ندارم و نمی‌توانم آن را بپذیرم! مگر می‌شود با قطعی برق و خاموشی مدیریت مصرف اتفاق بیفتد؟ بهتر نیست عاملان قطعی برق به مردم معرفی شوند؟ همان عاملانی که خاموشی را رقم زده‌اند و مردم را به دردسر انداخته‌اند؟ به درستکاری رئیس دولت چهاردهم شکی نداریم اما ضروری است کابینه ایشان نیز در این خصوص مجدانه مشکل فعلی قطعی برق را حل کنند.

وی با بیان اینکه خاموشی و فشار اقتصادی به کارفرما، تعدیل کارگر را به دنبال دارد، افزود: ما موافق حمایت قانونی از صنعتگران هستیم. چرا کارگر در دولت کرسی و نماینده ندارد؟ کدام وزیر در کنار قشر کارگر است؟ معتقدیم به دور از نگاه جناحی و سیاسی باید مشکلات کارگران در هر دولتی مورد نقد و بررسی قرار گیرد، در شرایط فعلی که در آستانه عید نوروز قرار داریم، قطعی برق نگرانی جامعه کارگری را به همراه داشته است، سکوت جایز نیست و منتقدان در دولت‌های قبل نیز باید در حمایت از کارگر، موضع خود را اعلام کنند چرا که رنج کارگر تماشا ندارد.

دبیر اجرایی خانه کارگر ضمن درخواست از توقف قطعی‌های برق (طرح اجرای مدیریت مصرف انرژی برق) گفت: ناترازی در انرژی به ناترازی در برنامه‌ها و تعهدات مسئولان ذیربط ملی برمی‌گردد، با این بی‌برنامه‌گی‌ها زندگی کارگران و خانواده‌های آن‌ها در آستانه عید نوروز ۱۴۰۴ ناتراز می‌شود و ما از این بابت نگرانیم!

 تا پایان سال ۱۴۰۳ هیچ تعدیل نیرویی در صنایع اتفاق نخواهد افتاد

حسین محمدی، معاون اقتصادی استاندار زنجان نیز با اطمینان به کارگران زنجانی گفت: طبق تمهیدات صورت گرفته، تا پایان سال ۱۴۰۳ هیچ تعدیل نیرویی اتفاق نخواهد افتاد و در این رابطه هیچ نگرانی نباید بین کارگران وجود داشته باشد.

محمدی اضافه کرد: در خصوص ناترازی‌های انرژی نیز باید بگویم، شرایط خاصی در کشور وجود دارد و مختص استان زنجان نیست، ۲۷ استان کشور ( ادارات و مدارس) در روز شنبه ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۳ تعطیل بودند. شرایط خاص ظرف یک الی ۲ روز آتی پایان می‌یابد، شاید تا پایان هفته جاری شاهد برودت هوا در کل کشور نباشیم از آن جهت جلسه‌ای که کارگروه انرژی با هدف بررسی‌های ناترازی‌های انرژی برگزار شد، مقرر گردید کمترین خاموشی برای صنایع استان اعمال شود تا کمترین آسیب وارد شود.

محمدی نسبت به بهبود شرایط فعلی ابراز امیدواری کرد و گفت: طبق قانون، در چهار سال آینده ۲۰ درصد از انرژی مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی باید از منابع خورشیدی تامین شود.

وی با بیان اینکه زنجان دو نیروگاه بزرگ‌مقیاس دارد، اظهار کرد: زنجان ۱۳ نیروگاه خود تأمین، ۱۰ مگاوات نیروگاه بادی و ۱۵ مگاوات از محل نیروگاه خورشیدی دارد.

معاون استاندار زنجان مجموع برق تولیدی استان را بین یک هزار و ۲۵۰ تا یک هزار ۳۰۰ مگاوات در صورت تأمین همه نهاده‌های مورد نیاز اعلام کرد و افزود: منتهی دو نیروگاه سلطانیه و آرین که ظرفیت ذخیره ۱۲۰ میلیون‌لیتری گازوئیل را دارند، امسال تا الان امکان بیش از سه روز گازوئیل ذخیره‌سازی را نداشته‌اند.

آن طور که معاون اقتصادی استاندار زنجان در شورای اداری استان زنجان (۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳) اعلام کرده است؛ اگر استان امکان ذخیره‌سازی ۵ میلیون لیتر گازوئیل را داشته باشد، می‌تواند یک هزار و ۴۰ مگاوات برق در دو نیروگاه سلطانیه و آرین برق تولید کند، مصرف استان حدود ۸۰۰ مگاوات در روز است یعنی ۵۵۰ مگاوات برای توزیع برق و  ۲۵۰ مگاوات از آن برق منطقه‌ای است که معنی آن تولید مازاد ۳۰۰ مگاواتی مشروط به تأمین سوخت دو نیروگاه است.

محمدی با تأکید بر اینکه مسئله ناترازی در کشور وجود دارد و دو نیروگاه در برخی از روزها تعطیل و برخی از روزها هم با پیک پایین تولید می‌کنند، تصریح کرد: ما هم جزو استان‌های مشمول ناترازی هستیم و در برق منطقه‌ای روزانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ مگاوات و در توزیع برق حدود ۱۰۰ مگاوات قطعی برق برای استان لحاظ شده است.

معاون استاندار زنجان مجموع تعدیل برق پیش‌بینی شده برای استان زنجان را ۲۲۰ مگاوات اعلام کرد و گفت: از ۸۰۰ مگاوات برق مصرفی استان ۲۲۰ مگاوات مشمول قطعی برق است که با مدیریت اعمال شده در پایین‌ترین شکل اعمال می‌شود.

وی از توافق با شرکت‌های انرژی‌بر از جمله روی برای فعالیت ۵۰ درصدی در طول روز، به‌ازای تأمین برق در شب خبر داد و گفت: همین توافق با شرکت‌های فولادی هم انجام شده است.

محمدی تأکید کرد: شهرک‌های صنعتی استان زنجان به‌غیراز شهرک روی مشمول ناترازی انرژی قرار نگرفته که با توافق با فعالان تولیدی محقق شده است.

معاون استاندار زنجان با ابراز امیدواری برای رفع ناترازی انرژی طی روزهای آتی گفت: باتوجه‌به برودت هوای در هفته جاری، انتظار ما مشارکت در پویش صرفه‌جویی ۳ درجه‌ای در مصرف برق و ۵ درجه مصرف گاز است و این انتظار برای رعایت ۱۸ درجه‌ای دما از دستگاه‌های دولتی وجود دارد.

وی تأکید کرد: طبق قانون برنامه هفتم همه دستگاه‌های اجرایی مکلف هستند در چهار سال نخست سالانه ۵ درصد از انرژی مصرفی خود را از محل انرژی خورشیدی داشته باشند که اقداماتی در دست انجام است و دستگاه‌هایی که فضای محیطی ندارند  متوجه باشند که فضایی در حال فراهم‌شدن است تا برق وارد شبکه شود یعنی اینکه در چهار سال آینده ۲۰ درصد از نیازهای انرژی دستگاه‌ها باید از انرژی خورشیدی تأمین شود.

محمدی با بیان اینکه استان زنجان ۵ هزار و ۴۰۰ ویلا شهر و ۲۱ استخر دارد، افزود: در ایام ناترازی انرژی قطعی مشمول این اماکن شده است و انتظار بر این است که مدیریت اعطای و قطعی اعمال شود.

انتهای پیام/

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانانرژیبرقلیلا محمدی
sedayezanjannews.ir/nx14199


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»