کد خبر: 14340
1403/12/05 - 9:2


پاسخ مدیرعامل انجمن مهرانه به شائبه «عاملان سرطان، حامیان مهرانه هستند»؛

دولت ورود کند

اصغر وثوق: افراد مدنظر از ابتدا در ترکیب هیئت امنا به عنوان «عضو» حضور داشته اما در مهرانه فعالیتی ندارند!

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/نسترن نظری: سالهاست در میان برخی فعالان اجتماعی و فرهنگی زنجان بحثی در خصوص تفکر دو وجهی برخی از خیرین مطرح است که تا کنون کمتر به این موضوع پرداخته شده است . این افراد از یک سو با فعالیت در صنایع آلاینده از جمله سرب و روی در تولید انواع بیماریها در جامعه نقش دارند و از دیگر سو با حضور در جمع خیرین سطح شهر از جمله مهرانه در کمک به بیماران مشارکت می کنند اما مدیرعامل انجمن مهرانه ترجیح می‌دهد در خصوص این شائبه‌های مطرح شده، اظهارنظری نکند و دولت را اصلح‌ترین نهاد برای ورود به موضوع اعلام نماید با این تاکید که ازنظروی این افراد از ابتدا نیکوکار بوده و هستند!

مهرانه در شهریور ماه 1385 با پیشنهاد مینوش مقـیمی ( فوق تخصص خون و آنکـولوژی ) و اصغر وثـوق و با تلاش جمعی از خیرین زنجانی شکل گرفت که در 22 آذر ماه همان سال با شماره ثبت 270 و اخذ مجوزهای مربوطه از نیروی انتظامی فعالیت رسمی خود را آغـاز کرد.

مهـرانه موسـسه‌ای خـیریه، خودجوش، غیر سیـاسی، غیردولتـی، غیرانتـفـاعی است و با تکـیه بر مشارکت و حمایـت مردم استـان و بـا کمک های نقدی و غیرنقدی آن‌ها به این انجمن، اداره می‌شود.

منتقدان نیز ایجاد و راه‌اندازی انجمن مهرانه را در حمایت از مبتلایان به سرطان و خانواده‌های آنان را اقدامی انسانی می‌دانند اما با اشاره به اسامی برخی از افراد فعال در حوزه سرب و روی به عنوان اعضای هیئت امنای مهرانه مدعی‌اند که با توجه به اینکه سرب و روی می‌تواند عاملی برای ابتلا به سرطان باشد بنابراین کسانی که به عنوان حامی مبتلایان به سرطان خود را معرفی می‌کنند می‌توانند یکی از عاملان سرطان باشند! موضوعی که اصغر وثوق بنیانگذار و مدیرعامل مهرانه نمی‌خواهد اعتنایی به این مسائل داشته باشد!

مدیرعامل انجمن خیریه مهرانه در گفت‌وگو با صدای زنجان با اشاره به تعداد پرونده‌های متشکله در این مجموعه از ابتدای تاسیس تا به امروز می‌گوید: از ابتدای تاسیس مهرانه استان زنجان تا‌کنون، حدود 12هزار و900فقره پرونده مربوط به بیماران ‌سرطانی‌ تحت پوشش مهرانه استان زنجان با احتساب بیماران سرطانی مربوط به شهرستان‌های‌تکاب (استان آذربایجان غربی)، بیجار (استان کردستان) و میانه (استان آذربایجان شرقی) تشکیل‌ شده‌است.

وی در خصوص شایع‌ترین نوع بیماری با توجه به پرونده‌های متشکله در این مجموعه اضافه می‌کند: شایع‌ترین نوع سرطان در‌ خانم‌ها، سرطان سینه و در آقایان، سرطان دستگاه گوارش است.

وثوق در پاسخ به سؤال صدای زنجان مبنی بر «آیا علت یا علل ابتلای افراد تحت پوشش مهرانه توسط متولیان در این انجمن یا دانشگاه علوم پزشکی زنجان مورد بررسی قرار گرفته است؟» می گوید: 50 درصد سرطان‌ها طبق گفته پزشکان قابل پیشگیری‌است، واحد پیشگیری در مهرانه استان زنجان به شهروندان تنها آموزش پیشگیری از سرطان و در حوزه دخانیات هم آموزش می‌دهد.  

مدیرعامل انجمن مهرانه استان زنجان در پاسخ به دیگر سؤال صدای زنجان مبنی بر «منتقدان مدعی‌اند که برخی از عاملان ابتلای افراد به سرطان، انجمن مهرانه را ایجاد کرده و در ترکیب هیات امنای این انجمن قرار گرفته‌اند» ضمن رد این دست از اظهارات می‌گوید: افراد مدنظر از ابتدا در ترکیب هیئت امنا به عنوان عضو حضور داشته و در مهرانه فعالیتی ندارند، جدای از آن آیا کسانی که به عنوان خیر در مهرانه مشغول هستند، سرطان تولید می‌کنند؟ هر کسی که در مهرانه حضور داشته باشد، تولیدکننده سرطان است؟! اگر سرب‌و‌روی، عامل ایجاد سرطان است باید دولت و در استان زنجان استانداری به موضوع ورود کند!

انتهای پیام/

 

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانسرطانسرب‌و‌روینسترن نظری
sedayezanjannews.ir/nx14340


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»