کد خبر: 14526
1403/12/20 - 9:19


شناسایی ۸۵۸ تبعه غیر مجاز در استان زنجان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه در ۱۱ماهه امسال نیز ۸۵۸ تبعه غیرمجاز شناسایی شده‌اند، گفت: همچنین در مدت یاد شده ۳۰۷ کارفرما به دلیل به‌کارگیری اتباع غیرمجاز مشمول اعمال جریمه شده‌اند

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه در ۱۱ماهه امسال نیز ۸۵۸ تبعه غیرمجاز شناسایی شده‌اند، گفت: همچنین در مدت یاد شده ۳۰۷ کارفرما به دلیل به‌کارگیری اتباع غیرمجاز مشمول اعمال جریمه شده‌اند.

طیب جعفری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های ما در حوزه اشتغال، استفاده برخی کارفرمایان از اتباع خارجی غیرمجاز است که باعث می‌شود فرصت شغلی از نیروی کار بومی گرفته شود، اظهار داشت: البته قانون دست کارفرمایان و کارآفرینان را برای به‌کارگیری نیروی خارجی کاملاً نبسته است، اما باید به‌صورت منطقی و بر اساس ضوابط مشخص بررسی شود که آیا واقعاً حضور نیروی کار خارجی در یک واحد تولیدی ضروری است یا خیر.مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه هیئتی برای بررسی این موضوع تشکیل می‌شود تا مشخص کند که ورود تبعه خارجی به استان و به‌کارگیری او توجیه دارد یا نه ادامه داد: برای نمونه، در برخی موارد، یک واحد تولیدی دستگاهی از خارج کشور وارد می‌کند که نیاز به یک تکنسین خارجی برای راه‌اندازی و آموزش نیروی کار ایرانی دارد. 

در چنین مواردی، اداره کار استان به‌دقت مدت‌زمان موردنیاز برای حضور این فرد، فرایند انتقال تجربه و مهارت، و همچنین زمان تسلط نیروی کار ایرانی را بررسی می‌کند. پس از اینکه نیروی ایرانی آموزش لازم را دید و تسلط کافی پیدا کرد، پروانه کار فرد خارجی تمدید نخواهد شد و کارفرما موظف است که او را از کشور خارج کند.

وی با بیان اینکه اما متأسفانه برخی کارفرمایان به دلایل مختلف از اتباع غیرمجاز استفاده می‌کنند، افزود: ما در استان زنجان، فرایند مستمری برای شناسایی اتباع غیرمجاز داریم.

جعفری با بیان اینکه سال گذشته ۸۷۶ مورد شناسایی انجام شد و در ۱۱ماهه امسال نیز ۸۵۸ تبعه غیرمجاز شناسایی شده‌اند، بیان داشت: این افراد عمدتاً در بخش‌های صنعت و کشاورزی مشغول به کار هستند. 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان اضافه کرد: برخی از آن‌ها به‌صورت فصلی وارد استان می‌شوند و پس از شناسایی، از استان طرد شده و با کارفرمای متخلف نیز طبق ماده ۱۸۱ قانون کار برخورد قانونی صورت می‌گیرد.وی گفت: در حال حاضر، ۱۲۳ تبعه خارجی دارای پروانه کار در استان زنجان مشغول به فعالیت هستند که عمدتاً از اتباع کشور چین هستند و در رتبه دوم نیز اتباع کشور ترکیه قرار دارند.

جعفری با بیان اینکه متأسفانه تعداد کارفرمایانی که از اتباع غیرمجاز استفاده می‌کنند در استان کم نیست، بیان داشت: در ۱۱ماهه امسال، ۳۰۷ کارفرما به دلیل به‌کارگیری اتباع غیرمجاز مشمول اعمال جریمه شده‌اند. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان بیان داشت: بر اساس ماده ۱۸۱ قانون کار، اگر این کارفرمایان از پرداخت جریمه استنکاف کنند، مشمول حبس خواهند شد.

 منبع/ فارس

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانپروانه کاراتباع غیرمجازاشتغال
sedayezanjannews.ir/nx14526


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»