کد خبر: 14590
1403/12/26 - 8:50


عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان در گفت‌وگو با صدای زنجان «ضعف مدیریتی» و «ضعف برخی قوانین» را عامل سرخوردگی ورزش اعلام کرد؛

ورزش؛ در انزوا!

علی سیاح: ورود غیرمتخصص‌ها به انتخابات هیئت‌های ورزشی ناشی از ضعف قانون است! اگر ورزش نظام‌مند نشود تبعات آن متوجه خانواده‌ها خواهد شد

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ لیلا محمدی: عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان که «ضعف مدیریتی» و «ضعف برخی قوانین» را عامل سرخوردگی ورزش می‌داند، معتقد است قانونگذاران و متولیان امر برای خارج کردن این بخش که با تندرستی و امید و نشاط جامعه گره خورده است، باید برخی از قوانین را اصلاح کنند.

مهم‌ترین مبحث ورزش، اعتبارات است. ورزش با توجه به نقشی که در سلامت در بحث‌های معنوی فرهنگی و اجتماعی جامعه دارد حائز اهمیت است؛ چرا که هر قدم و هزینه‌ای که در ورزش برداشته و انجام شود یک تخت از بیمارستان و یک تخت از زندان کم می‌شود. اما با وجود تمام این مسائل اعتبارات در نظر گرفته شده برای ورزش بسیار کم و ناچیز است. باید نگاه ویژه‌ای به ورزش داشته باشیم. اهمیت این مقوله به اندازه‌ای است که شخص رهبری بارها و بارها تاکید کرده‌اند که خرج کنید تا جوانان بتوانند ورزش کنند و هزینه کردن در ورزش را اصراف نمی‌دانند.

اگر نگاه درست باشد و صحبت‌های رهبری را بهتر پیاده کنند شرایط بسیار بهتر می‌شود اما متاسفانه همانطور که برخی از صاحبنظران و فعالان ورزشی می‌گویند؛ نگاه درستی به ورزش نیست. دولت‌ها نگاه خوبی به ورزش ندارند درحالی که می‌توانند زیرساخت‌های خوبی را برای ورزش ایجاد کنند.

ورزش نیز مثل هر حوزه و مجموعه‌ای در مسیر حرکت روبه جلو و پیشرفت و پاسخگویی به انتظارات مردمی با مشکلات و موانعی روبه رواست که برای فائق آمدن بر آن بیش از هر چیز به عزمی جدی و برنامه‌ای حساب‌شده و قابل اجرا نیازمند است.

 ورود غیرمتخصص‌ها به انتخابات هیئت‌های ورزشی ناشی از ضعف قانون است!

در این باره هر چند همه و هرکس که به شکل ودلایل مختلف به ورزش نزدیک است و دستی بر آتش دارد به سهم و‌اندازه خود مسئول است اما به طور طبیعی و براساس محاسبه عقلانی مسئولیت بیشتر و مهم‌تر بر عهده متولیان امر و کسانی است که در حوزه ورزش جرات کرده و ردای مسئولیت بر تن کرده‌اند. واینها کسانی نیستند جز مدیران! مدیریت ورزش متولی امر ورزش  وسروسامان دادن به آن وفراهم آورنده اصلی شرایط از همه نظر برای پیشرفت و شکوفایی آن است.

علی سیاح، عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان که زنجان «ضعف مدیریتی» و «ضعف برخی قوانین» را عامل سرخوردگی ورزش می‌داند، معتقد است: برای برطرف کردن موانع و حل مشکلات ورزش حرف زدن و شعار دادن به تنهایی کافی نیست. موضوع اقتصاد ورزش و موانع پیش روی توسعه آن از جمله چالش هاي جدي توسعه ورزش در ابعاد همگاني و قهرماني است. دولتی بودن اقتصاد کشور و وجود تنگناها و محدودیت های قانوني براي هزينه در ورزش حرفه‌اي، و استمرار وجود برخی موانع به ظاهر لاینحل از جمله حق پخش رسانه‌اي و تلويزيوني كه تامين كننده بخش قابل توجهي از منابع مالي باشگاههاي حرفه اي و قهرماني است، و ضعف مشوق هايي از قبيل تسهيلات كم بهره و معافيت هاي مالياتي براي سرمايه گذاري در ورزش راه را برای توسعه و پیشرفت متوازن و پایدار ورزش حرفه اي، قهرماني و همگاني دشوار کرده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان در خصوص انزوای ورزش و دلایل آن به صدای زنجان می‌گوید: در ایران مشکل قانونی وجود دارد، با این توضیح که؛ بندهای قانونی در خصوص ورزش قهرمانی است و ورزش حرفه‌ای عملا به کنار رفته و مغفول مانده است. قانون صراحتا اعلام کرده که اداره کل ورزش سرتاسر، وزارتخانه متبوع، هیئت‌های ورزشی کشور حق ورود به ورزش حرفه‌ای را ندارند و فقط بخش خصوصی است که می‌تواند به این مقوله وارد شود.

سیاح اضافه می‌کند: وقتی ورزشکاری را با عنوان و لفظ «ورزشکار حرفه‌ای» صدا می‌زنیم یعنی شغل و حرفه این ورزشکار، ورزش است و نباید بابت دستمزد و حقوق و بیمه اضطراب داشته باشد چرا که تمامی این موارد از محل ورزش باید در نظر گرفته شود اما چنین حمایتی نیست. مسئولان از ورزش کار حرفه‌ای، طالب کسب مدال رنگی هستند اما وقتی نوبت به حمایت می‌رسد می‌گویند که در این باره موانع قانونی وجود دارد. ضروری است تا مجلس و قانونگذاران وارد این موضوع شوند.

از نظر این عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان؛ ورزشکار حرفه‌ای فقط محلی برای تمرین پرتکرار نمی‌خواهد بلکه باید تغذیه و رژیم غذایی او در کنار مکمل ورزشی نیز موردتوجه و حمایت مسئولان امر باشد اما متاسفانه چنین اتفاقی نمی‌افتد. در کشورهای دنیا، به ورزش حرفه‌ای به عنوان حرفه و شغل نگاه می‌کنند اما در ایران چنین چیزی نیست.

«مدیریت» در کنار «علم» و «هنر و تخصص» می‌تواند باعث توسعه ورزش شود

این مربی ورزش والیبال در بخش دیگری از اظهارات خود ورود غیرمتخصص‌ها به رشته‌های ورزشی در قالب انتخابات هیئت‌ها را عاملی در انزوای تدریجی ورزش دانسته و ادامه می‌دهد: برخی با دیدگاه مذکور مخالفند و معتقدند قبل از تخصص، مدیریت است که حرف اول را می‌زند اما من معتقدم «مدیریت» در کنار «علم» و «هنر و تخصص» می‌تواند باعث توسعه ورزش شود. چرا باید رئیس هیئت در طول 4 سال 10 دبیر تغییر دهد؟ اداره کل ورزش نیز در پاسخ به منتقدان ورود غیرمتخصص‌ها به انتخابات هیئت‌های ورزشی می‌گویند که طبق آئین‌نامه نمی‌تواند با ورود آن‌ها مخالفت کند.

سیاح، نظام ورزش را لازمه این کشور دانسته و می‌گوید: اگر ورزش نظام‌مند نشود تبعات آن متوجه خانواده‌ها خواهد شد. ورزش همانند نظام مهندسی، پزشکی و غیره نیازمند نظام ورزشی است و باید اعضای آن کددار و دارای شناسه شوند تا اگر مشکلی بابت ارائه خدمات پیش آمد، خانواده‌ها بتوانند مراتب را پیگیری کنند. هستند ورزشکارانی که توسط برخی افراد که خود را متخصص ورزش اعلام کرده و برنامه ورزشی ارائه کرده‌اند، دچار مشکل شده‌اند. خب باید این دست از ورزشکاران بدانند که چگونه گزارشات خود را در مراجع ذی صلاح پیگیری کنند. امیدوارم گوش شنوایی باشد!

به گزارش صدای زنجان؛ بی توجهی به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های گسترده فرهنگی و اجتماعی ورزش و نقش موثر آن در ایجاد روحیه نشاط و شادابی در مردم و ارتقاء هویت و انسجام ملی و مقابله با معضلات و آسیب های اجتماعی، و نبود برنامه اقدام برای رفع موانع مشارکت هرچه بیشتر آحاد جامعه و به ویژه بانوان در فعالیت ها و رویدادهای ورزش همگانی و قهرمانی با توجه به مزیت ها و فرصت های قابل توجه این بخش مهم از ورزش از مسائل و چالش های قابل توجهي در ابعاد خرد و كلان ورزش قابل طرح است که ضروری است برنامه‌ریزان ورزشی نسبت به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند.

انتهای پیام/

 

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانورزشعلملیلا محمدی
sedayezanjannews.ir/nx14590


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»