کد خبر: 14687
1404/01/18 - 9:46


رئیس پلیس فتا استان زنجان بیان کرد:

سهل‌انگاری کاربران در خرید و فروش طلا

رئیس پلیس فتا استان زنجان گفت: طلا کالایی با ارزش و قابل نقدشوندگی بالاست و بسیاری از جرائم سایبری در حوزه خرید و فروش طلا ناشی از سهل‌انگاری کاربران و اعتماد بی‌جا به اشخاص ناشناس است

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ رئیس پلیس فتا استان زنجان گفت: طلا کالایی با ارزش و قابل نقدشوندگی بالاست و بسیاری از جرائم سایبری در حوزه خرید و فروش طلا ناشی از سهل‌انگاری کاربران و اعتماد بی‌جا به اشخاص ناشناس است.

سید احمد موسوی با بیان اینکه با توجه به رونق چشمگیر بازار طلا در سال‌های اخیر و افزایش فعالیت‌های خرید و فروش در بسترهای اینترنتی و فضای مجازی ضرورت دارد، اظهار کرد: افرادی که قصد خرید یا فروش طلا را دارند نکات امنیتی و احتیاطی را با دقت بیش‌تر مدنظر قرار دهند

وی با بیان اینکه طلا کالایی با ارزش و قابل نقدشوندگی بالاست و همین ویژگی‌ها آن را به هدفی جذاب برای سودجویان و کلاهبرداران تبدیل کرده است، عنوان کرد: بسیاری از جرائم سایبری در حوزه خرید و فروش طلا ناشی از سهل‌انگاری کاربران و اعتماد بی‌جا به اشخاص ناشناس است.  

رئیس پلیس فتا استان زنجان با اشاره به اینکه نخستین نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی و حتی برخی سایت‌های درج آگهی مکان‌های مناسبی برای داد و ستد کالاهای ارزشمند مانند طلا نیستند، گفتاین فضاها بیش‌تر برای کالاهای مصرفی کم‌ارزش کاربرد دارند و خرید و فروش طلا باید با دقت و هوشیاری مضاعف انجام شود

وی با تأکید بر اینکه توصیه می‌شود در صورت تصمیم به فروش طلا از طریق فضای مجازی حتماً معامله را در یک مکان امن مانند طلافروشی و در حضور یک فرد متخصص و معتمد انجام دهید، افزود: این کار نه تنها از کلاهبرداری جلوگیری می‌کند بلکه امکان تشخیص عیار و اصالت طلا نیز فراهم می‌شود.

رئیس پلیس فتا استان زنجان با بیان اینکه در هنگام فروش طلا نباید تنها به تصویر ارسال شده از تراکنش بانکی اعتماد کرد، ادامه داد: کلاهبرداران گاهی از نرم‌افزارهای جعلی یا ویرایش تصویر برای جعل رسیدهای بانکی استفاده می‌کنند.

موسوی با بیان اینکه فروشنده باید ابتدا اطمینان کامل از واریز وجه به حساب خود حاصل کند و سپس اقدام به تحویل طلا کند، تأکید کرد: همچنین تطابق کارت شناسایی خریدار با کارت بانکی که از آن وجه واریز شده است از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی گفتاین کار برای اطمینان از هویت واقعی خریدار و پیشگیری از پولشویی یا سوء استفاده از حساب‌های دیگران ضروری است.

رئیس پلیس فتا استان زنجان با اشاره به اینکه اگر معامله از طریق سایت‌های فروش طلا صورت می‌گیرد توجه به وجود نماد اعتماد الکترونیک (اینماد) بسیار مهم است، عنوان کرد: این نماد که معمولاً در پایین صفحه اصلی وب‌سایت‌ها درج می‌شود نشان‌دهنده ثبت رسمی و تأیید فعالیت فروشگاه اینترنتی توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت است.

موسوی بیان کردوجود این نماد به‌تنهایی کافی نیست. سابقه سایت نظرات کاربران قبلی و تجربه‌های خرید دیگران نیز باید مورد بررسی قرار گیرد. اگر سایتی فاقد بازخورد معتبر باشد یا سابقه‌ شفافی نداشته باشد بهتر است از خرید از آن پرهیز شود.

وی با بیان اینکه در صورت مشاهده هرگونه تخلف، کلاهبرداری، یا موارد مشکوک در فضای مجازی، کاربران می‌توانند از طریق وب‌سایت رسمی پلیس فتا به نشانی www.fata.gov.ir یا با شماره تماس مرکز فوریت‌های سایبری ۰۹۶۳۸۰ موضوع را گزارش کنند، گفت: این مراکز مسئولیت رسیدگی به جرائم سایبری و حفاظت از حقوق شهروندان در فضای دیجیتال را برعهده دارند. در بخش «مرکز امداد و فوریت‌های سایبری» سایت پلیس فتا، امکان ثبت گزارش، پیگیری پرونده و دریافت راهنمایی وجود دارد.


منبع/ موج رسا

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانطلاسایبریفضای دیجیتال
sedayezanjannews.ir/nx14687


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»