مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان از انجام ۱۳ هزار و ۹۶۵ آزمایش و بازدید کنترل کیفیت از روند تولید آرد، نان و خرید گندم، سیلوهای دولتی و خصوصی، کارخانجات آردسازی و واحدهای نانوایی استان در سال گذشته خبر داد
پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان از انجام ۱۳ هزار و ۹۶۵ آزمایش و
بازدید کنترل کیفیت از روند تولید آرد، نان و خرید گندم، سیلوهای دولتی و خصوصی،
کارخانجات آردسازی و واحدهای نانوایی استان در سال گذشته خبر داد.
ولی
اله زمانی افزود: این آزمایش و بازدید کنترل کیفیت از روند
تولید آرد، نان و خرید گندم در راستای ارتقای کیفیت محصولات حوزه آرد و نان توسط
گروههای نظارت واحد کنترل کیفی اداره انجام شد.
وی
اظهار داشت: هفت هزار و ۵۰۰ آزمایش در حوزه کنترل کیفیت گندم های تولیدی استان
برای بررسی درصد سن زدگی، محتوای گلوتن و پروتئین و سایر شاخصهای ارزیابی کیفی
گندم انجام شده است.
زمانی
تصریح کرد: سه هزار و ۲۰۵ آزمایش کنترل کیفیت بر روی نمونههای آرد اخذ شده از محل
کارخانجات و واحدهای خبازی انجام شده که شامل آزمون های سنجش رطوبت، پروتئین،
گلوتن، سبوس گیری، زلنی، دانه بندی و آزمون های میکروبی صورت گرفت.
وی
خاطرنشان کرد: نظارت واحد کنترل کیفی اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان از نحوه
اختلاط گندم، خط تولید، طبقات بوجاری و آسیاب، استحصال گندم، وزن آرد، مراحل کیسهگیری
بازدید کرده و از آرد تولید شده نمونه برداری میکند تا کیفیت آرد را بر اساس
شاخصههای استاندارد مورد بررسی و آزمایش قرار دهد.
مدیر
کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان عنوان کرد: ۲۶۰ آزمایش کنترل کیفیت نمونه نان
اخذ شده از محل واحدهای خبازی استان از منظر کیفیت پخت و استفاده نکردن از افزودنی
های غیر مجاز انجام شده است.
وی
بیان کرد: ۵۵ آزمایش کنترل کیفیت از کالاهای اساسی موجود در انبارهای اداره کل از
قبیل برنج هندی، تایلندی، پاکستانی و شکر سفید در سال گذشته صورت گرفت.
زمانی
افزود: در این بازدیدها بر ادامه روند پایش مسیر تولید تا مصرف آرد نظارت داشته و
راهکارهای علمی تحقیق و بررسی تاثیر عوامل مختلف اعم از نقش نیروی انسانی، دستگاههای
پخت و درصد ترکیبات مختلف موجود در آرد را در کیفیت انواع نان در استان بررسی
کردیم.
این
مسوول پیشنهاد کرد تا دستگاههای مختلف نظارتی نیز با در نظر گرفتن نوع مسوولیت در
این خصوص نقش آفرینی کنند.
وی
اظهار کرد: آزمایشگاه واحد کنترل کیفی به لحاظ تجهیزات، امکانات و انجام آزمایشهای
میکروبی جزو به روزترین واحدها در بین ادارات کل غله و خدمات بازرگانی استان های
کشور است.