کد خبر: 14832
1404/01/31 - 15:5


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان در واکنش به آمار مبهم سرطان در زنجان عنوان کرد؛

سرطان در زنجان، شیب بالایی ندارد

صائینی: سرطان در دنیا افزایشی است، اما در استان زنجان نسبت به سایر استان‌های کشور وضعیت بالاتری را نشان نمی‌دهد

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ سمیه محرمی: نشست خبری محمدرضا صائینی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان و رئیس مرکز بهداشت استان با حضور اصحاب رسانه 31 فروردین‌ماه 1404 برگزار شد.

محمدرضا صائینی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که زنجان جزو استان‌های با کمترین آمار مرگ‌ومیر در ایام کرونا بود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه مرکز خدمات جامع سلامت یک پایگاه بهداشت شهری ضمیمه دارد، بیان کرد: همچنین خانه بهداشت در روستاها فعالیت دارد.

وی با اشاره به اینکه خدمات رایگان مراکز خدمات جامع سلامت به جامعه اضافه کرد: برخی از مراکز خدمات جامع سلامت واحد نمونه‌گیری برای تست قند و فشار خون نیز وجود دارد و ضمن دریافت نمونه در پرونده درج می‌شود.

صائینی با بیان اینکه تاکید داریم در حوزه خدمات مرکز بهداشت اطلاع‌رسانی کنند، بیان کرد: با اطلاع‌رسانی شاهد بهره‌مند بیشتر شهروندان از این خدمات خواهیم بود.

60 درصد میانسالان و سالمندان زنجانی از خدمات مراقبتی استفاده می‌کنند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه مراقبت در گروه کودکان بالای 90 درصد است، بیان کرد: این موضوع بعه دلیل حساسیت خانواده‌ها نسبت به فرزندانشان بود.

وی با بیان اینکه در گروه سنی جوانان آمار خدمات مراقبتی بسیار پایین‌تر است، اضافه کرد: درصد پوششی این گروه به دلیل اطمینان از سلامت خود پایین است.

صائینی با بیان اینکه آمار دریافت خدمات مراقبتی در گروه سنی میانسال و سالمند از نرم کشوری بسیار بالاتر است و امیدواریم بالاتر ببریم، گفت: این رقم حدود 60 درصد است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه سلامتی جزو نعمت‌هایی است که مجهول بوده و تنها زمانی خود را نشان می‌دهد که دچار اختلال شده باشد، تاکید کرد: به همین دلیل تاکید بر حفاظت از این نعمت مورد توجه است.

وی با اشاره به فرارسیدن هفته سلامت عنوان کرد: تاریخ هفته سلامت جهانی به تاریخ ایران از ۱۸ فروردین آغاز می‌شود که بنا به اقتضائات به اردیبهشت منتقل شده است و از یکم تا هفتم اردیبهشت‌ماه 1404 به این نام نام‌گذاری شده است.

صائینی با تأکید به آمار بزرگ تلفات ناشی از تصادفات جاده‌ای اشاره و تصریح کرد: این مهم باید مدنظر قرار گیرد و هرکاری که لازم باشد برای کاهش آمار انجام شود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی زنجان موضوع جوانی جمعیت و شرایط فرزندآوری استان نگران‌کننده است، گفت: آمار تولد در سال ۱۳۹۵ تعداد ۲۲ هزار و ۵۰۰ بود که در سال گذشته به ۱۴ هزار و ۲۰۰ رسیده است.

صائینی نرخ باروری بانوان را در استان ۱.۶۷ اعلام کرد و گفت: در حالی‌که این عدد باید حداقل در حد جایگزینی تولد که ۲.۱ داشته باشیم چرا که اگر درصد سالمندی به همین صورت بالا برود دیگر نمی‌شود کاری کرد و فکر می‌کنم بیشتر از پنج تا ۶ سال وقت برای جبران نداریم.

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه شعار هفته سلامت را سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد، اعلام و برنامه‌های هفته خواند، اضافه کرد: برنامه‌های هفته سلامت با اهداف خاص از جمله حساس کردن جامعه و متولیان امور برنامه‌ریزی شده است.

وی با بیان اینکه برنامه‌های حوزه سلامت به‌ویژه در بخش پزشک خانواده نیاز به بازنگری دارد، اضافه کرد: این برنامه باید در شهرها که یک برنامه برد_برد به شمار می‌رود که نخستین آن کاهش هزینه‌های درمان است.

صائینی با یادآوری برگزاری جشنواره‌های متعدد از جمله جشنواره عکس سلامت روان گفت: این برنامه‌ها تأثیرات قابل‌توجهی داشته است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی زنجان در پاسخ به سؤالی در مورد آمار سرطان در استان  مصرف چای داغ و نمک زیاد از عوامل خطر سرطان معده در زنجان اعلام کرد.

 زنجان جزو 15 استان نخست کشور در زمینه سرطان معده و مری است

وی با اشاره به بالابودن میزان سرطان معده در استان‌های شمالغرب و شمالی کشور، گفت: زنجان جزو 15 استان نخست کشور در زمینه سرطان معده و مری است و این موضوع به عادات غذایی مردم منطقه، از جمله مصرف چای داغ و نمک زیاد مربوط است.

صائینی با بیان اینکه مصرف مواد دخانی، به‌ویژه قلیان، نیز در این مناطق بالا است، افزود: میزان سرطان در کل دنیا افزایشی است، اما استان زنجان نسبت به سایر استان‌های کشور وضعیت بالاتری را نشان نمی‌دهد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: تنها در مورد سرطان معده و مری وضعیت به این صورت است.

وی بر لزوم فرهنگ‌سازی در زمینه تغذیه سالم و کاهش مصرف نمک تأکید کرد و گفت: نظارت بر نانوایی‌ها را افزایش داده‌ایم و با استفاده از دستگاه‌های نمونه‌برداری و آنالیز دیتا، میزان نمک نان را در محل بررسی می‌کنیم.

 هر چقدر تعداد فرزندان یک خانم بیشتر باشد، میزان سرطان پایین می‌آید

صائینی با اشاره به نام‌گذاری کمیته سلامت نان در حوزه مراقبت بهداشتی، گفت: تلاش کردیم که کیفیت نان را هم در کنار رعایت مسائل بهداشتی در نظر بگیریم.

معاون دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اهمیت فرزندآوری و با توجه  سیاست‌های ابلاغی و قوانین جوانی جمعیت، فضای خوبی در این زمینه ایجاد شده است، بیان کرد: چشم‌انداز خوبی  در این زمینه می‌بینم.

وی بر نقش رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی در زمینه فرزندآوری تأکید کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی نیز با ایجاد مراکز مشاوره فرزندآوری، به خانواده‌ها در این زمینه کمک می‌کند چرا که هر چقدر تعداد فرزندان یک خانم بیشتر باشد، میزان سرطان پایین می‌آید.


اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجاندانشگاه علوم پزشکیفرزندآوریسمیه محرمی
sedayezanjannews.ir/nx14832


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»