کد خبر: 1509
1398/10/29 - 9:11


اتحادیه جهانی دوچرخه سواری کاپیتان زنجانی تیم ملی دوچرخه‌سواری را چهار سال محروم کرد

پایان قهرمان؟

مهدی سهرابی: هدف، تخریب من است

پایگاه خبری صدای زنجان

صدای زنجان- اتحادیه جهانی دوچرخه سواری (UCI) که تیرماه امسال مهدی سهرابی، کاپیتان تیم ملی دوچرخه سواری ایران را به علت استفاده از روش و یا ماده ممنوعه تعلیق کرده بود، بعد از گذشت شش ماه با اعلام مثبت بودن تست دوپینگ کاپیتان تیم ملی دوچرخه‌سواری، مهدی سهرابی را چهار سال محروم کرد.

سهرابی که سابقه حضور در چند دوره بازی‌های آسیایی  و المپیک را برای ایران دارد حالا به مدت چهارسال یعنی تا یازدهم تیرماه ۱۴۰۲ از حضور در میادین محروم است.

دوچرخه‌سوار ۳۸ ساله ایران در حالی محکوم شده است که او کاپیتان تیم ملی قبل از تعلیق محسوب می‌شد. او پس از ۴ سال فرصت لازم برای بازگشت به دنیای قهرمانی را نخواهد داشت و عمر ورزشی این دوچرخه‌سوار به پایان می‌رسد.

این حکم در شرایطی صادر شده که سهرابی پیش از این عنوان کرده بود از مواد ممنوعه استفاده نکرده و چون در آن زمان با حکم تعلیق مواجه شده بود، به حکم خود اعتراض کرده است.

در این میان رئیس فدراسیون دوچرخه‌سواری ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا اعلام کرد حکم محرومیت سهرابی از سوی اتحادیه جهانی به فدراسیون ابلاغ نشده است و اگر چنین حکمی اعلام شود، بر مبنای قوانین بین‌المللی فدراسیون حق دخالت در این موضوع را نخواهد داشت و دوچرخه‌سوار باید به تنهایی برای تجدیدنظر اقدام کند.

خسرو قمری اظهار کرد: در رابطه با موضوع دوپینگ، کلیه موارد قانونی و مواردی که فدراسیون جهانی اعلام می‌کند به خود ورزشکار منتقل می‌کنیم. اگر رأی محرومیت قطعی شود، فدراسیون جهانی به ما اعلام می‌کند و ما هم آن را در فضای رسانه‌ای مطرح خواهیم کرد و به تمام هیئت‌ها و باشگاه‌ها هم اعلام می‌کنیم که فرد مورد نظر به دلیل دوپینگ از کلیه فعالیت‌های ورزشی محروم است. هنوز موضوع دوپینگ سهرابی به ما اعلام نشده و فقط در همین حد است که در جدول فدراسیون جهانی نام او دیده می‌شود.

وی افزود: اگر در خصوص رأی صادره اعتراضی وجود داشته باشد، خود ورزشکار یعنی سهرابی باید در این زمینه اقدام کند. عملاً موضوعی را به ما اعلام نمی‌کنند و حتی ما هم نمی‌توانیم برای سهرابی اعتراضی کنیم. این یک موضوع شخصی است و فدراسیون در رابطه با موضوع سهرابی هیچ اعتراض یا حمایتی نمی‌تواند انجام دهد. صفر تا ۱۰۰ این موضوع به خود ورزشکار ارتباط دارد و مسئولیت آن به عهده خود شخص است. اگر ورزشکار اعتراضی دارد یا بخواهد موضوعش را در دادگاه حکمیت ورزش پیگیری کند، مسئولیت با خود اوست.

رئیس فدراسیون دوچرخه‌سواری تأکید کرد: ما به عنوان متولی ورزش دوچرخه‌سواری و نماینده فدراسیون جهانی، باید بر اساس رأیی که صادر می‌شود، مو به مو موارد را اجرا کنیم و هنوز در مورد سهرابی، به صورت مکتوب چیزی به ما اعلام نشده است.

قمری در مورد وضعیت سهرابی افزود: تست دوپینگ سهرابی در هیچ مسابقه‌ای مثبت اعلام نشده است. دارویی هم که ایشان استفاده کرده به گفته خودش به‌عنوان داروی ممنوعه اعلام نشده است. فقط به واسطه اینکه سه سال پیش در رندوم‌هایی که در این مدت از او گرفته شده، یک اختلاف کوچک بین رندوم‌ها و نمونه‌هایی که از او گرفته شده، مشاهده شده است و بر اساس اختلاف در نتایج رندوم‌ها چنین حکم محرومیتی به مرحله صدور رسیده است.

داستان شش ماه پیش

البته اواسط تیرماه سال جاری بود که خبر تعلیق دوچرخه‌سوار زنجانی تیم ملی اعلام شد و سهرابی همان زمان در واکنش به انتشار خبر مثبت بودن تست دوپینگ ضمن رد این ادعای اتحادیه جهانی دوچرخه‌سواری تأکید کرد که «تست دوپینگ من یک سال و نیم پیش منفی بود اما الآن اتحادیه جهانی دوچرخه‌سواری اعلام کرده احتمال دارد چیزی استفاده کرده باشم». از سویی دیگر رئیس فدراسیون دوچرخه‌سواری کشور نیز تصریح کرد که دوپینگ مهدی سهرابی قطعی نیست و اتحادیه جهانی با این روش اطلاع‌رسانی و عملکرد تخم نفاق را در کشورها می‌کارد.

پنج‌شنبه 13 تیرماه سال جاری اعلام شد بنا بر تأیید اتحادیه جهانی دوچرخه‌سورای تست دوپینگ سهرابی، رکابزن زنجانی تیم ملی دوچرخه‌سواری ایران به دلیل استفاده ار مواد نیروزا مثبت است و فعلاً تا اعلام قطعی نتیجه پرونده و تأیید نهایی از سوی اتحادیه جهانی، تعلیق می‌شود. این در حالی بود که در خبر منتشر شده از سوی اتحادیه جهانی اشاره‌ای به تاریخ تست دوپینگ گرفته شده از سهرابی نشده بود اما به احتمال زیاد موضوع به مسابقات قهرمانی آسیا که در ازبکستان برگزار شد باز می‌گردد.

رئیس فدراسیون دوچرخه‌سواری پس از انتشار این خبر در گفت‌وگو با تسنیم اظهار کرد: هنوز چیزی در این باره قطعی نشده است و موضوع در مرحله بررسی است. ضمن اینکه اتحادیه جهانی تا این لحظه چیزی در این باره به ما اعلام نکرده است.

وی افزود: ظاهراً موضوع به یک سال و نیم قبل یعنی زمستان ۹۶ باز می‌گردد که در آن زمان نیز چیزی به ما اعلام نشد و تعجب ما هم از این موضوع است که چرا پس از این مدت طولانی چنین خبری آن هم در شرایطی که هنوز قطعی نشده، منتشر شده است.

رئیس فدراسیون دوچرخه‌سواری با انتقاد از رویه اتحادیه جهانی ادامه داد: هنوز موضوع در مرحله اتهام است و اتحادیه جهانی نباید این موضوع را رسانه‌ای می‌کرد. مسئولان این اتحادیه به این‌گونه ورزشکاران پیشنهاد می‌دهند که اگر اطلاعاتی از کشورشان را به این اتحادیه ارائه کنند، به آنها بخشودگی می‌دهند و با این کار تخم نفاق را در کشورها می‌کارند.

قمری تأکید کرد: تا زمانی که دوپینگ قطعی نشود نباید خبر آن نیز منتشر شود، اما اتحادیه جهانی دوچرخه‌سواری قصد دارد با این کار به اطلاعات داخلی کشورها دسترسی پیدا کند و ورزشکاران هم برای آنکه از این بخشودگی استفاده کنند، در برخی موارد اطلاعات اشتباهی ارائه می‌کنند.

سهرابی نیز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: بعد از یک سال و نیم می‌گویند تستم مثبت شده و مسئولان باید کمکم کنند از حقم دفاع کنم.

رکابزن با سابقه ایران گفت: تست دوپینگ من یک سال و نیم پیش منفی شد اما الآن اتحادیه جهانی دوچرخه‌سواری اعلام کرده احتمال دارد چیزی استفاده کرده باشم.

سهرابی بیان کرد: بهمن سال ۹۶ ما برای مسابقات قهرمانی جاده آسیا ۲۰۱۸ اردویی در کیش داشتیم و ماموران وادا برای گرفتن تست به کیش آمدند و از ما تست گرفتند. ۲ هفته بعد هم اعلام شد که نتیجه تست‌ها منفی است که مستندات آن هم موجود است. اکنون بعد از گذشت یک سال و نیم به من اعلام کرده‌اند که احتمال می‌دهند چیزی استفاده کرده باشم.

او ادامه داد: من به آن‌ها گفتم می‌توانند تست‌های قبل و بعد از نمونه‌گیری کیش را بررسی کنند که منفی بوده و حتی در قهرمانی آسیا در میانمار هم تست دادم و منفی اعلام شد. هم‌چنین گفتم در اردوی کیش نوع گرفتن تست دوپینگ از ما ایراد قانونی داشت چرا که ۱۰ نفر را هم‌زمان به اتاق مکانیسین تیم بردند و آنجا با هم تست گرفتند، بنابراین از کجا مشخص است که تست‌ها با هم اشتباه نشده بود. از طرفی باید ما پاسپورت معتبر یا ID کارت همراهمان داشته باشیم اما هیچ‌کدام این مدارک را نداشتیم، بنابراین این نوع تست‌گیری از نظر قانونی ایراد داشت.

سهرابی با ناراحتی از اتفاق پیش آمده گفت: آبرویم برای من بسیار با اهمیت است و از وزارت ورزش، فدراسیون دوچرخه‌سواری و ستاد نادوی ایران تقاضا دارم به من کمک کنند تا بتوانم از حق خودم دفاع کنم. حتی تست سلامت‌هایی هم که فدراسیون از من گرفت همه موجود است که مشکلی نداشته است و نمی‌دانم بر چه اساسی الأن اعلام کرده‌اند که تست من مثبت شده است. نکته مهم دیگری هم که وجود دارد اتحادیه جهانی دوچرخه سواری به من اعلام کرده چون نمونه B موجود نیست نمی‌توانم اعتراضی داشته باشم و از مسئولان تقاضای کمک دارم که این مشکل شود و بتوانم آبرویم را حفظ کنم.

عضو تیم ملی دوچرخه‌سواری هم‌چنین در گفت‌و گو با فارس گفت: با احتمال‌ها نه می‌توان کسی را محکوم و نه محروم کرد، اما متاسفانه این خبر منتشر شده و به وجهه حرفه‌ای بنده ضربه می‌زند.

وی با اشاره به اینکه با وجود مطلب منتشر شده در سایت فدراسیون جهانی همه مستندات خود را اعلام خواهم کرد، گفت: امروز فدراسیون جهانی پس از گذشت حدود ۲ سال اعلام کرده است که احتمال می‌دهیم در آن زمان مهدی سهرابی از یک ماده ممنوعه استفاده کرده است.

عضو تیم ملی دوچرخه‌سواری با بیان اینکه متاسفانه انتشار همین خبر موجب شده که برخی از سایت‌های داخلی در کشور نیز این خبر را منتشر کنند، گفت: این در حالی است که در سایت فدراسیون جهانی فقط از یک احتمال صحبت شده است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون جواب همه تست‌های بنده منفی بوده است، افزود: متاسفانه گرفتن وکیل در کشور سوئیس و در دادگاهی که مقر فدراسیون دوچرخه‌سواری است، سخت است. از همین رو بنده از همین جا از فدراسیون دوچرخه‌سواری، وزارت ورزش و همچنین فدراسیون پزشکی درخواست دارم که بنده را همراهی کنند تا از حق و آبروی خودم دفاع کنم.

عضو تیم ملی دوچرخه‌سواری با اشاره به اینکه بنده اعتراضات خود را از طریق ایمیل و فدراسیون اعلام خواهم کرد، تصریح کرد: امیدوارم مسئولان نیز در این زمینه مرا همراهی کنند.

هدف محرومیت نیست، تخریب ورزشکار است

در همین زمینه کاپیتان زنجانی تیم‌ملی دوچرخه‌سواری ایران دیروز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: هدف اتحادیه جهانی، محرومیت نیست، بلکه برچسب زدن به ورزشکار ملی و تخریب آن است.

مهدی سهرابی با اشاره به اعلام اتحادیه جهانی دوچرخه‌سواری مبنی بر محرومیت چهار ساله وی، افزود: وقتی صحبت از محرومیت به میان می‌آید، باید همه مستندات و دلایل این محرومیت، قانونی باشد، این در حالی است که اتحادیه جهانی دوچرخه‌سواری هیچ‌گونه ادله‌ای برای محرومیت چهار ساله‌ای که صادر کرده، نداشته و فقط به تنها چیزی که اکتفا کرده، بحث احتمال استفاده از ماده ممنوعه یا روش ممنوعه بوده است.

وی با تاکید بر اینکه به هیچ وجه نمی‌توان به واسطه یک احتمال، رأی صادر و چهار سال محرومیت برای یک ورزشکار در سطح ملی تعیین کرد، ادامه داد: با توجه به اینکه مستندات خود را در زمان مقرر به فدراسیون جهانی ارائه داده و این سئوال را طرح کرده‌ام که دلیل محرومیت من چه بوده است، متاسفانه تا به امروز هیچ سند محکمه‌پسندی دال بر انجام دوپینگ ارائه نشده و فقط حکم محرومیت صادر شده است.

این ملی‌پوش زنجانی با بیان اینکه کار اتحادیه جهانی دوچرخه‌سواری غیرقانونی بوده و به همین خاطر به دادگاه (CAS) به خاطر این رأی شکایت خواهم کرد، یادآور شد: با توجه به اینکه در آخرین سال‌های عمر ورزشی خود قرار دارم، به همین خاطر به هیچ عنوان بحث حضور من بعد از طی محرومیت غیرقانونی چهار ساله مطرح نیست، بلکه مهم‌ترین موضوع در این زمینه و آن چیزی که اولویت دارد، بحث برچسب زدن به ورزشکار است.

وی با اشاره به اینکه محرومیت چهار ساله برای یک ورزشکار، آن‌هم فقط از روی احتمالات واهی، خود بیانگر خیلی از مسائل است، تصریح کرد: آن چیزی که بیش از همه باعث رنجش می‌شود، دامن زدن به این‌گونه حواشی توسط عده‌ای در داخل کشور است، عده‌ای که خود علاوه بر مثبت اعلام شدن دوپینگ‌شان در مقاطع مختلف، کارنامه چندان درخشانی نیز در عرصه ورزش نداشته و فقط به دنبال تخریب دیگران هستند.

سهرابی با بیان اینکه من تحت هر شرایطی امسال و یا سال آینده از دنیای حرفه‌ای ورزش خداحافظی می‌کردم، اظهار کرد: متاسفانه اتحادیه جهانی دوچرخه‌سواری به خاطر حساسیتی که برخی از افراد از داخل کشور نشان داده و نامه‌نگاری‌های زیادی در این خصوص انجام داده‌اند، اقدام به چنین کاری کرده که آن نیز از اساس غیرقانونی است؛ چرا که تا به امروز نتوانسته است برای مستندات قانونی من، دلایل موجه و قانونی آورده و فقط به مطرح کردن موضوع «احتمال» استفاده از ماده ممنوعه و روش ممنوعه اکتفا کرده است.

وی ضمن قدردانی از اداره‌کل ورزش و جوانان استان و نیز هیئت دوچرخه‌سواری زنجان به خاطر پیگیری‌های مجدانه‌ای که در این زمینه انجام داده‌اند، خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از هم‌استانی‌ها نیز به جای حمایت از ورزشکار ملی و بومی، فقط به دنبال برجسته کردن این موضوع، بدون توجه به اصل مطلب که این محرومیت به خاطر احتمالات اتحادیه جهانی دوچرخه‌سواری اتفاق افتاده، هستند، غافل از اینکه برای تربیت نیروی انسانی توانمند در هر زمینه‌ای باید سال‌ها وقت و هزینه صرف شود اما در عرض چند روز می‌توان با تخریب ورزشکار ملی، ظرفیت‌های یک منطقه را به نابودی کشاند.

پایان؟

حالا به نظر می‌رسد با گذشت شش ماه از تعلیق مهدی سهرابی به علت احتمال استفاده از مواد نیروزا یا روش‌های دیگر، موضوع از سوی اتحادیه جهانی دوچرخه‌سورای به قطعیت رسیده و ملی‌پوش زنجانی دوچرخه‌سورای کشور شاید دوران ورزش و قهرمانی خود را پایان یافته ببیند.

اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجانمهدی سهرابیدوپینگدوچرخه سواری
sedayezanjannews.ir/nx1509


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»