معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان نیز در پاسخ به سوالی در زمینه آمار بالای نزاع در زنجان و نبود اقدامات موثر همگانی برای کاهش رتبه زنجان در میزان نزاعهای رخ داده در طول چند سال گذشته، به کاهش آمار نزاعهای فردی و جمعی در طول سال جاری اشاره کرد و گفت: طبق ارزیابیهای انجام شده نزاعهای فردی و جمعی نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و این کاهش هر چند اندک هم خوشایند بوده و در حوزه نزاع قابل توجه است
الهام احمدی- سرهنگ غلامرضا امیدی، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان و سرهنگ حسین عباسی، معاون وظیفه عمومی فرماندهی انتظامی استان به مناسبت فرا رسیدن دهه فجر در دفتر روزنامه صدای زنجان حضور یافته و در ابتدا ضمن گرامیداشت ایاماله دهه فجر به اقدامات و برنامههای شاخص نیروی انتظامی استان در حوزههای مربوطه اشاره کردند.
در این دیدار سرهنگ عباسی در پاسخ به سوالی در مورد تعداد مشمولان غایب اینگونه عنوان کرد: خوشبختانه زنجان جزو استانهایی است که کمترین مشمولان غایب سربازی را داشته به طوری که بعد از بجنورد، زنجان قرار دارد و بخش قابل توجهی از این غایبان نیز افرادی هستند که دارای شرایط معافیت بوده و معاف از سربازی هستند ولی به دلیل عدم مراجعه و دریافت کارت پایان خدمت در لیست مشمولان غایب قرار دارند.
به گفته معاون وظیفه عمومی فرماندهی انتظامی استان طبق ارزیابی انجام شده بیش از 92 درصد مشمولان سربازی به صورت داوطلبانه برگه اعزام را دریافت و در محل خدمت حضور مییابند و فقط 8 درصد از مشمولان توجه کافی به خدمت سربازی نداشته و برگه اعزام را دریافت نکردند.
700 معلول فاقد کارت معافیت از خدمت
وی با اشاره به اینکه برخی از این مشمولان غایب را معلولان تشکیل میدهند که طبق قانون معاف از سربازی هستند ولی برای دریافت کارت معافیت اقدام نکردند، بیان کرد: طبق مکاتبه انجام شده با بهزیستی بیش از 700 معلول داریم که معاف از خدمت سربازی هستند ولی کارت معافیت دریافت نکرده و در لیست غایبان قرار دارند که با شناسایی انجام شده و با تشکیل کمیسیونهای فوقالعاده و دعوت از این معلولان کارت معافیت برایشان صادر میشود.
وی با بیان اینکه بخش اعظم امنیت حاکم بر کشور مرهون تلاشهای سربازان و نیروهای مسلح است، بیان کرد: از رسانهها انتظار میرود تا در راستای تشویق و ترغیب مشمولانی که به خدمت سربازی توجه کافی ندارند تلاش کنند.
سرهنگ عباسی معتقد است افرادی که به خدمت سربازی میروند دارای برنامه بوده و اصولی را در زندگی خود آموزش دیده و پیاده میکنند، خاطرنشان کرد: افرادی که غایبند طبق ماده 63 قانون به کارگیری آنان در شرکتها، اماکن دولتی و غیردولتی غیرقانونی بوده از همین رو این افراد برنامه خاصی برای زندگی خود نداشته و سربار خانواده میشوند.
وی با بیان اینکه طبق بررسیهای انجام شده بیشتر افرادی که به خدمت سربازی نرفته و مشمولان غایب هستند در یافتن کار با مشکل مواجهند، تصریح کرد: برخی از این افراد غایب مشمول معافیتها و کفالت شده و اطلاعی از این موضوع ندارند از همین رو رسانهها در آگاهسازی این افراد میتوانند نقش تأثیرگذاری داشته باشند.
معاون وظیفه عمومی فرماندهی انتظامی استان به معافیتهای تحصیلی و شرایط آنان و محرومیتهای مشمولان غایب نیز اشاره داشته و به اهمیت رسانهها در آگاهسازی جامعه هدف متذکر شد.
کاهش نزاع در زنجان
در ادامه معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان نیز در پاسخ به سوالی در زمینه آمار بالای نزاع در زنجان و نبود اقدامات موثر همگانی برای کاهش رتبه زنجان در میزان نزاعهای رخ داده در طول چند سال گذشته، به کاهش آمار نزاعهای فردی و جمعی در طول سال جاری اشاره کرد و گفت: طبق ارزیابیهای انجام شده نزاعهای فردی و جمعی نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و این کاهش هر چند اندک هم خوشایند بوده و در حوزه نزاع قابل توجه است.
وی با تأکید بر تأثیر آموزش مهارتهای فردی و ارتباطی موثر در بالا بردن آستانه تحمل افراد جامعه تصریح کرد: متأسفانه آستانه تحمل افراد کاهش یافته و یک اتفاق کوچک منجر به نزاع و درگیری میشود از همین رو آموزش مهارت حل مسئله، ترویج فرهنگ عذرخواهی، میتواند در کنترل خشم و کاهش نزاع و بالابردن آستانه تحمل افراد تأثیرگذار باشد ولی مشکل اصلی در بیاهمیت جلوه دادن و وقت صرف نکردن برای دریافت این آموزشهاست.
سرهنگ امیدی ادامه داد: در برخی موارد همانند پارک دوبله و یا برخورد سپر به سپر خودروها منجر به پرداخت دیه هنگفت از سوی طرف دعوا میشود حال سوال اینجاست که چطور ممکن است با برخورد یک سپر به سپر خودرو افراد چنان به جان هم بیافتند که منجر به صدور دیه هنگفت شود؟ متأسفانه نمیخواهیم بپذیریم که نیاز به دریافت آموزش حل مسئله در راستای بالا بردن آستانه تحمل و کنترل خشممان هستیم.
وی با اشاره به اینکه به کار بردن برخی از واژگان همانند آب روی آتش بوده و میتواند از بسیاری رفتارهای منجر به نزاع جلوگیری کند، گفت: باید در راستای تولید واژگان جدید در زبان مادریمان اهتمام داشته باشیم همان موضوعی که رهبری نیز به آن تأکید کرده است.
ریختشناسی عامل موثر در افزایش خشونت شهروندان
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان یکی از عوامل موثر در بحث خشونت را ریختشناسی شهر زنجان عنوان کرد و یادآور شد: برای نمونه بیش از یک دهه بود که همواره نسبت به میدان ارتش معترض بودیم و این میدان خود یکی از نشانگاههای توسعه خشونت در استان بود که خوشبختانه با اصلاح هندسی برخی تقاطعها از سوی شهرداری بخشی از این مشکلات برطرف شده ولی هنوز خلاءهای زیادی در این بخش وجود داشته و باید تلاش بیشتری انجام شود.
وی با بیان اینکه نباید داشتن احساس امنیت منجر به غفلت از رعایت موارد ایمنی برای جلوگیری از سرقت اموال و داراییهایمان شود، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه زنجان در کاهش میزان وقوع سرقتهای خرد و کلان و نیز احساس امنیت وضعیت مناسبی دارد ولی از سوی دیگر شهروندان باید موارد ایمنی را رعایت کنند تا اموالشان طعمه سارقان نشود.
این مسئول با بیان اینکه باید در پایتخت شور و شعور حسینی، فرهنگ حسینی و رعایت حقوق دیگران و جلوگیری از بروز خشونت و موارد دیگر بیشتر نمود داشته و به عینه در سطح شهر نمایان باشد، بیان کرد: عملیاتی شدن این مهم نیازمند عزم جدی و هماهنگی همه دستگاهها بوده به طوری که هر نهادی باید به شایستگی به وظیفه خود عمل کند.
وی الزام وانت بارها برای استقرار و فعالیت در محلهای تعیین شده از سوی شهرداری در راستای ایجاد نظم اجتماعی و جلوگیری از ایجاد ترافیک، انجام برخی اصلاح هندسیها و خطکشی معابر و خطوط عابر پیاده و غیره را برای مهر ماه سال آینده را از جمله برنامههای در دستور کار معاونت اجتماعی نیروی انتظامی استان عنوان کرد.