مدیرکل استاندارد استان زنجان گفت: استانداردهای صنایع دستی چاقو و چاروق این استان، بر اساس مطالعات محلی و نیازهای اقلیمی تدوین شده است
پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ مدیرکل
استاندارد استان زنجان گفت: استانداردهای صنایع دستی چاقو و چاروق این استان، بر
اساس مطالعات محلی و نیازهای اقلیمی تدوین شده است.
حمیرا آهنی ، به تشریح وظایف و محورهای اصلی
سازمان استاندارد ایران پرداخت و افزود: این مهم بر اساس ماده ۶ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد
تدوین شده است.
وی اظهار داشت: این
سازمان چهار محور راهبردی و سیاستهای اجرایی شامل استانداردسازی، تدوین، نشر و بهروزرسانی
استانداردهای ملی و بینالمللی را دنبال می کند و استانداردها بر اساس پژوهشهای
علمی و تجربیات کشورهای معتبر تدوین و در داخل کشور بومیسازی میشوند که نمونه آن
استاندارد سازی چاقو و چاروق زنجان است.
وی با بیان اینکه
استانداردها هر چند سال یکبار باید بهروز شوند تا با پیشرفتهای علمی و تغییرات
شرایط کشور هماهنگ باشند گفت: آموزش کارکنان و مدیران کنترل کیفیت و ترویج فرهنگ
استاندارد در جامعه از دیگر فعالیتها در راستای این محور است.
مدیرکل استاندارد استان
زنجان ادامه داد: بر این اساس، برنامههایی برای آموزش دانشآموزان در مدارس و
روستاها و اطلاعرسانی به صنوف مختلف در سطح استان اجرا میشود تا اهمیت استاندارد
و ضرورت رعایت آن تبیین شود.
وی یکی دیگر از محورهای
راهبردی استاندارد را اندازهگیری و سنجش (اندازهشناسی) اعلام کرد و یادآور شد:
این محور بر کنترل اوزان، وزنها، نازلها، تایید صلاحیت آزمایشگاهها و رواج
سامانههای واحدهای اندازهگیری تمرکز دارد که نمونههایی مانند کنترل ترازوهای
فروشگاهی و تایید صلاحیت آزمایشگاههای اندازهشناسی در این بخش قرار دارند.
آهنی تایید صلاحیت را
دیگر موراد استاندارد عنوان کرد و افزود: سازمان استاندارد بهتنهایی نمیتواند
تمامی وظایف را انجام دهد، بنابراین نهادهای همکار مانند شرکتهای بازرسی،
آزمایشگاهها، موسسات گواهیکننده محصول و سیستمهای مدیریتی، در ارزیابی و نظارت
بر فرآوردهها و خدمات مشارکت دارند.
وی اضافه کرد: مرکز ملی
تایید صلاحیت ایران نقش مهمی در ارزیابی و گواهی این نهادها دارد و آزمایشگاههای
همکار، مانند آزمایشگاههای همپار، فرآوردههای نمونهبرداری شده را مورد آزمایش
قرار میدهند تا تطابق آنها با استانداردها تایید شود.
به گفته مدیرکل
استاندارد استان زنحان، ارزیابی انطباق از دیگر موارد بوده و این محور بر کنترل
کیفیت فرآوردهها و خدمات تمرکز دارد، فرآوردههایی که نشان استاندارد دریافت میکنند،
باید از نظر ایمنی، بهداشت و مدارک مستند، مورد بررسی قرار گیرند.
وی خاطرنشان کرد: نمونهبرداری،
آزمایشهای روزانه، بررسی نتایج و اصلاح فرآیندهای تولید در صورت نیاز، از جمله
فعالیتهای این بخش است، پس از اطمینان از استمرار کیفیت، مجوز استاندارد صادر و
فرآیندهای نظارتی مداوم برای حفظ استانداردها انجام میشود.
آهنی افزود: هم اکنون یک
هزار قلم کالا در کشور مشمول استاندارد اجباری است.
منبع/ ایرنا