کد خبر: 16574
1404/07/21 - 8:54


صدای زنجان از التهاب در بازار گوشت قرمز و مشکلات قصابان گزارش می‌دهد؛

التهاب گوشتی!

شهروند زنجانی: تامین گوشت در حال تبدیل شدن به یک رویا است/رئیس اتاق اصناف استان: قیمت‌گذاری برای گوشت قرمز باید متناسب با شرایط روز باشد تا امکان مدیریت بازار باشد/رئیس اتحادیه قصابان زنجان: قصابان با قیمت‌های دستوری زیان‌ده شده‌اند

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ سمیه محرمی: در روزهای اخیر و پس از التهاب در بازار مرغ این‌بار بازار گوشت قرمز در زنجان دچار التهاب شد و نظم در این بازار نیز برهم زده شد.

از جمله این مشکلات قیمت‌گذاری دستوری و عدم تطابق با واقعیت بازار است، به نحوی که قیمت‌های اعلام شده توسط نهادهای نظارتی، مثل قیمت ۸۵۷ هزار تومان برای لاشه گوشت، با شرایط واقعی کسب‌وکار و هزینه‌های واحدهای قصابی همخوانی ندارد و باعث ضرر و زیان آنها شده است.

نبود گوشت منجمد در بازار و عرضه گوشت منجمد که قبلاً نقش مهمی در تنظیم بازار و کنترل قیمت داشت، مدتی است متوقف شده و این باعث شده فشار تقاضا روی گوشت گرم افزایش پیدا کند و تعادل بازار به هم بخورد.

همچنین تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی مثل افزایش قیمت مواد اولیه، ابزار کار (چاقو، تیغه، پلاستیک و غیره) و هزینه‌های جانبی باعث افزایش هزینه‌ها شده و فشار مضاعفی به فعالان بازار وارد کرده است.

تامین گوشت در حال تبدیل شدن به یک رویا است

فرید یکی از شهروندان زنجانی در گفت‌و‌گو با صدای زنجان با اشاره به اینکه برای خرید نمی‌توان برنامه‌ریزی داشته باشیم، اظهار کرد: قیمت‌ها به صورت مرتب در نوسان هستند و اینکه با یک رقمی قرار باشد خرید کنیم رویای بیش نیست.

وی با اشاره به اینکه در هفته گذشته چندین بار قیمت مرغ دچار نوسان شده است، گفت: قیمت گوشت هم شرایط مشابه دارد یا میگویند نیست یا افزایش قیمت یافته است.

فرید با بیان اینکه قصابان از مشکلات خود برای تامین گوشت و مدیریت بازار می‌گویند، افزود: باید یک چاره‌اندیشی درست و اساسی کرد تا از التهاب بازار کاست.

این شهروند زنجانی خاطرنشان کرد: کم کم تامین گوشت و استفاده از آن چه قرمز و چه سفیدش برای مردم به ویژه قشر ضعیف تبدیل به رویا می‌شود و باید دولت برای این موضوع فکری کند.

قیمت‌گذاری گوشت تابع شرایط روز بازار است

در این زمینه سجاد مقدمی رئیس اتاق اصناف زنجان در گفت‌و‌گو با صدای زنجان با انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری برای گوشت در زنجان با اشاره به نوسانات قیمتی در بازار گوشت و سایر کالاهای اساسی اظهار کرد: قیمت‌گذاری این اقلام به‌صورت مستقیم تابع شرایط روز بازار، میزان عرضه و تقاضا و حتی شرایط اقلیمی و فصلی است.

وی با بیان اینکه برخی از افزایش قیمت‌ها ریشه در عوامل بیرونی دارد، افزود: در فصل تابستان به‌دلیل کاهش مصرف، شاهد افت نسبی قیمت‌ها هستیم، اما در فصول سرد سال، با افزایش تقاضا و هزینه‌های نگهداری، قیمت‌ها دچار نوسان می‌شود.

مقدمی با اشاره به تفاوت قیمت در استان‌های مختلف گفت: طبیعی است که نرخ گوشت در زنجان با تبریز یا سایر شهرها متفاوت باشد، چرا که عوامل متعددی در تعیین قیمت نهایی تأثیرگذار است.

وی در ادامه به عادت مصرفی مردم نیز اشاره و اظهار کرد: بیشتر مردم به گوشت‌های کم‌چرب تمایل دارند، اما متأسفانه برخی اقلام پرچرب که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند، روی دست فروشندگان می‌ماند و در نهایت بر تعادل بازار اثر منفی می‌گذارد، در حقیقت کمیفیت گوشت ارائه شده در زنجان بسیار بیشتر است.

قیمت‌گذاری دستوری گوشت، واحدهای صنفی را با ضرر مواجه کرده است

محمد بیگلی، رئیس اتحادیه قصابان زنجان نیز در با انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری گوشت در بازار، اظهار کرد: قیمت‌هایی که از سوی دستگاه‌های نظارتی اعلام می‌شود، نه تنها با واقعیت‌های بازار همخوانی ندارد، بلکه باعث ضرر و زیان مستقیم به واحدهای صنفی قصابی شده است به همین دلیل هفته گذشته به مدت دو روز کشتار انجام نشد و به نظر می‌رسد این موضوع تکرار شود.

رئیس اتحادیه قصابان زنجان با اشاره به اعلام نرخ ۸۵۷ هزار تومان برای هر کیلو گوشت قرمز افزود:  در روزهای 19 و 20 مهرماه این قیمت برآوردی معادل 950 داشت که روند افزایشی داشته و در صورت فروش گوشت قرمز با قیمت دستوری اداره یک واحد قصابی عملاً زیان‌ده خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر هزینه‌های جانبی، ابزار کار، اجاره، مالیات، بیمه و قیمت تمام‌شده گوشت به‌گونه‌ای است که فروش با نرخ‌های مصوب، صرفه اقتصادی برای صنف ندارد.

بیگلی با بیان اینکه هم‌اکنون ۱۲۵ واحد قصابی در زنجان فعال هستند، تصریح کرد: بسیاری از آن‌ها با مشکلات شدید اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند. این وضعیت فقط مختص امروز نیست، بلکه طی ماه‌های گذشته نیز شرایط به همین صورت بوده است.

رئیس اتحادیه قصابان زنجان با بیان اینکه برای نمونه پنج ماه پیش قیمت هر کیلو گوشت مرغ حدود ۹۰ هزار تومان بود، اما امروز همان گوشت مرغ با نرخ 130 هزار تومان عرضه می‌شود، در حالی که هزینه‌ها بالا رفته‌اند.

رئیس اتحادیه قصابان زنجان نبود گوشت منجمد در بازار را یکی از عوامل مهم برهم خوردن تعادل بازار دانست و گفت: توزیع گوشت منجمد در مقاطعی نقش مهمی در کنترل قیمت داشت، اما مدتی است که عرضه آن متوقف شده و همین موضوع موجب افزایش فشار بر بازار گوشت گرم شده است.

وی تأکید کرد: اگر گوشت منجمد به‌درستی توزیع شود، علاوه بر پاسخ به نیاز اقشار کم‌درآمد، باعث حفظ تعادل قیمتی در بازار خواهد شد.

بیگلی ادامه داد: در صورت عدم توزیع گوشت منجمد، با کاهش عرضه، افزایش تقاضا و عدم توان مالی مردم، بازار دچار التهاب می‌شود.

بیگلی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی فقط مختص صنف قصابی نیست، افزود: امروز اگر یک فروشنده بخواهد چاقو، چوب، پلاستیک یا تیغه‌های مخصوص کار خود را تهیه کند، با افزایش شدید قیمت‌ها مواجه است. این شرایط، نتیجه تحریم‌ها، وضعیت اقتصاد کلان و ناهماهنگی سیاست‌های اجرایی در بخش توزیع و نظارت است.

وی با اشاره به اینکه قیمت واقعی گوشت باید متناسب با هزینه‌های روز باشد، گفت: نمی‌توان انتظار داشت قصاب با قیمت غیرواقعی کالا بفروشد، زیان کند، اما پاسخگوی همه فشارها هم باشد، اگر مسئولان به‌دنبال آرامش بازار هستند، باید سیاست‌ها را با واقعیت‌ها تطبیق دهند و از تصمیم‌گیری‌های مقطعی پرهیز کنند.

انتهای پیام/

اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانگوشت قرمزقصابیسمیه محرمی
sedayezanjannews.ir/nx16574


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»