کد خبر: 17510
1404/11/09 - 9:48


در نشست خبری مدیران عامل شرکت برق مطرح شد؛

23 نیروگاه خورشیدی دیگر برای زنجان

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان: حداکثر نیاز بار همزمان استان به حدود ۸۰۰ مگاوات می‌رسد/مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای زنجان: با بهره‌برداری از پست نیروگاه آریان، مشکل «حبس تولید» به‌طور کامل برطرف شد

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان نیوز/ سمیه محرمی: نشست خبری عادل کاظمی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان و سیده پروانه برهانی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای زنجان 8 بهمن‌ماه 1404 برگزار شد.

عادل کاظمی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان، در تشریح آخرین وضعیت شاخص‌های آماری صنعت برق استان، اظهار کرد: در حال حاضر تعداد مشترکان برق در مناطق شهری استان زنجان ۳۶۹ هزار و ۶ مشترک و در مناطق روستایی ۱۷۸ هزار و ۳۵۹ مشترک است و مجموع مشترکان برق استان به ۵۵۱ هزار و ۴۹۹ مشترک می‌رسد.

وی با اشاره به وضعیت روشنایی معابر در استان افزود: تعداد چراغ‌های روشنایی معابر استان ۲۰۱ هزار و ۷۹۳ دستگاه است که مجموع توان مصرفی آن‌ها ۱۵.۸۴ مگاوات برآورد می‌شود و متوسط توان هر چراغ روشنایی معابر ۷۸.۵ وات است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان متوسط ظرفیت پست‌های توزیع را ۱۳۰.۵ کیلوولت‌آمپر عنوان کرد و گفت: حداکثر نیاز بار همزمان استان به حدود ۸۰۰ مگاوات می‌رسد.

کاظمی با بیان اینکه استان زنجان دارای ۲۲ هزار و ۱۶۴ کیلومتر مربع مساحت است، تصریح کرد: طول کل شبکه‌های توزیع برق استان ۱۳ هزار و ۹۱۳ کیلومتر بوده و تعداد پست‌های برق استان ۱۲ هزار و ۳۷۷ دستگاه با ظرفیت کلی یک‌هزار و ۶۱۵ کیلوولت‌آمپر است.

۲۳ نیروگاه خورشیدی در قالب سرمایه‌گذاری در زنجان فعال است

وی در ادامه به وضعیت نیروگاه‌های تولید پراکنده و تجدیدپذیر در بخش توزیع استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۳ نیروگاه خورشیدی در قالب سرمایه‌گذاری در استان فعال است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان ادامه داد: نیروگاه‌های خورشیدی احداث‌شده از محل ادارات در قالب ماده (۵)، شامل ۱۶ مورد با توان ۵۵۳ کیلووات است، همچنین ۵ نیروگاه خورشیدی چاه‌های کشاورزی با ظرفیت ۵۴۴ مگاوات به بهره‌برداری رسیده است.

وی افزود: در بخش نیروگاه‌های خورشیدی حمایتی خانگی، ۳۲۹ نیروگاه با مجموع توان یک‌هزار و ۶۴۵ مگاوات فعال بوده و در بخش نیروگاه‌های خورشیدی خانگی غیرحمایتی نیز ۱۹ نیروگاه با توان ۹۵ مگاوات در حال فعالیت است.

کاظمی همچنین از وجود یک نیروگاه بادی با ظرفیت ۱۲۵ مگاوات و ۵ نیروگاه گازی با مجموع توان ۱۱.۶ مگاوات در استان خبر داد.

 با بهره‌برداری از پست نیروگاه آریان، مشکل «حبس تولید» به‌طور کامل برطرف شد

سیده پروانه برهانی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای زنجان با تبریک اعیاد شعبانیه و گرامی‌داشت ایام دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، از بهره‌برداری پروژه پست ۲۳۰/۶۳ کیلوولت نیروگاه آریان با ثبت رکورد جدید زمانی خبر داد و اظهار کرد: این پروژه با اتکال به خداوند متعال و تلاش مضاعف و جهادی همکاران شرکت برق منطقه‌ای زنجان، در مدت حدود ۲۰۰ روز به بهره‌برداری رسید و به شبکه سراسری برق متصل شد.

وی با اشاره به بازدید سال گذشته از این پروژه در مراحل ابتدایی اجرا افزود: همکاران ما بدون توجه به محدودیت‌های زمانی و فصلی و بدون وقفه در تابستان و زمستان، این پروژه مهم را به سرانجام رساندند. پست ۲۳۰/۶۳ کیلوولت آریان یکی از پروژه‌های کلیدی شرکت برق منطقه‌ای زنجان به شمار می‌رود که نقش مؤثری در تعدیل بار پست‌های اصلی منطقه زنجان دارد.

مدیرعامل برق منطقه‌ای زنجان ادامه داد: این پست، ضمن تأمین برق پست‌های مهمی همچون پست زنجان و پست شهرک صنعتی شماره یک، امکان تغذیه رینگی شبکه را فراهم کرده و موجب کاهش بار پست خشکی و خروج پست زنجان از وضعیت پرباری شده است؛ موضوعی که در نهایت منجر به ارتقای کیفیت خدمات‌رسانی به مشترکان داخل شهر زنجان خواهد شد.

برهانی با اشاره به یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این پروژه تصریح کرد: با بهره‌برداری از پست و خطوط ۲۳۰ کیلوولت نیروگاه آریان، مشکل «حبس تولید» این نیروگاه به‌طور کامل برطرف شد. پیش از این، خطوط قدیمی و پربار منتهی به نیروگاه آریان، ریسک محدودیت تولید را به‌ویژه در شرایط ناترازی انرژی افزایش می‌داد، اما اکنون این ریسک به‌طور کامل رفع شده و از سال آینده می‌توانیم به‌صورت پایدار از تولید نیروگاه آریان در منطقه زنجان بهره‌مند شویم.

وی این دستاورد را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: در شرایط فعلی کشور، هرگونه محدودیت در تولید نیروگاه‌ها یک مسئله حساس محسوب می‌شود و اجرای این پروژه نقش مهمی در افزایش پایداری شبکه برق استان دارد.

مدیرعامل برق منطقه‌ای زنجان همچنین به بهره‌برداری از پست ۶۳/۲۰ کیلوولت شهرک صنعتی شهید شهریاری اشاره کرد و افزود: این پست نقش مهمی در توسعه صنعتی استان ایفا می‌کند و با توجه به سهم بالای مصرف برق در بخش صنعت استان زنجان، بهره‌برداری از این پروژه‌ها اهمیت دوچندانی دارد.

 بخش عمده برق استان در مسیر تولید و صنعت مولد مصرف می‌شود

برهانی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد مصرف برق استان زنجان در بخش صنعت و کشاورزی است، گفت: در حال حاضر حدود ۴۵۰ مگاوات از مشترکان صنعتی تحت پوشش برق منطقه‌ای زنجان هستند که در شرایط مصرف عادی، حدود ۲۸۰ مگاوات برق از شبکه دریافت می‌کنند. این آمار نشان می‌دهد بخش عمده برق استان در مسیر تولید و صنعت مولد مصرف می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هوشمندسازی شبکه برق منطقه‌ای زنجان اظهار کرد: شبکه برق منطقه‌ای زنجان به‌صورت ۱۰۰ درصد هوشمند و به‌طور کامل تحت پوشش فیبر نوری است. تمامی پست‌ها، خطوط انتقال و فوق توزیع، ترانسفورماتورها و فیدرها به تجهیزات کنترلی هوشمند مجهز شده‌اند و این استان جزو معدود استان‌هایی است که شبکه برق آن به‌طور کامل بر بستر فیبر نوری مستقر شده است.

برهانی همچنین به سایر پروژه‌های اجرایی شرکت از جمله افزایش ظرفیت پست فوق توزیع ماه‌نشان، اجرای خطوط ارتباطی پست ۲۳۰/۶۳ نیروگاه آریان و پروژه‌های نیروگاهی خورشیدی اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های در دست اجرای شرکت، احداث نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی در زمینی به مساحت حدود ۷۵۰ هکتار و با برآورد سرمایه‌گذاری اولیه حدود ۱۵ همت است که عملیات اجرایی آن آغاز شده و مراحل مطالعاتی و اجرایی آن در حال انجام است.


اقدام کننده: مسئول تحریریه

صدای زنجانبرقنیروگاه خورشیدیسمیه محرمی
sedayezanjannews.ir/nx17510


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»