کد خبر: 248
1396/08/07 - 19:46


در حالی که مسئولان اداره‌کل بهزیستی استان از پلمب شرکت ریخته‌گری چینی در ایجرود خبر می‌دهند، مسئولان سازمان صنعت و معدن استان وقوع چنین اتفاقی را رد می‌کنند

پلمب چینی بر در سهند

اصرار از محیط زیست، انکار از صنعت و معدن

پایگاه خبری صدای زنجان

شرکت ریخته‌گری پیوسته سهند ایجرود با دریافت مهلت قانونی از دادگستری به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

شرکت چینی پیوسته سهند با سه واحد تولیدی اقدام به سرمایه‌گذاری 7 هزار میلیارد ریالی و اشتغال 280 نفری در زنجان کرده و این روزها سخن از پلمب واحد ایجرود آن مطرح شده است.

به گزارش ایرنا، مدیر روابط‌عمومی اداره‌ کل محیط زیست خبر پلمب واحد ایجرود این شرکت تولید انواع فرآورده‌های آهن و فولاد را منتشر کرد و علت آن را انتشار آلایندگی آن در هوا برشمرد.

اما این خبر از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان رد و در مقابل خبر فعالیت آن بدون وجود مشکلی مطرح و اعلام شد.

علی کلانتری معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با تأکید بر اینکه این واحد صنعتی تعطیل نیست و پلمب نشده است، گفت: هم‌اکنون واحد فرومنگنز پیوسته سهند فعالیت می‌کند اما کوره آن به خواست خود مدیران این شرکت خاموش شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هم در این زمینه گفت: این واحد صنعتی به علت مشکلاتی که در تولید و فروش چدن داشت، از چندی قبل اقدام به غیر‌فعال‌کردن کوره و تلاش برای وارد کردن قطعات جدید کرده است که تا فروردین سال آتی تجهیز و فعال‌سازی آن زمان می‌برد.

ناصر فغفوری با رد خبر پلمب واحد ایجرود شرکت پیوسته سهند افزود: پلمب و تعطیلی هر کدام از واحدهای تولیدی بدون مجوز و مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید امکان‌پذیر نیست.

وی یادآور شد: صبح پنج‌شنبه گذشته سهام‌داران چینی این شرکت در سازمان صنعت و معدن حضور داشتند و هیچ خبری از پلمب این شرکت نگفتند.

فغفوری تأکید کرد: بر اساس پیگیری‌های انجام شده، مدیران این شرکت در زمان مراجعه کارشناسان محیط زیست، از دادستانی ایجرود مهلت اصلاح و رفع آلایندگی گرفته‌اند و کار به مرحله پلمب نکشیده است.

امجد باقری مدیر روابط‌عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اما با تأکید بر پلمب این واحد صنعتی گفت: این واحد با حضور همکاران ما عصر چهارشنبه گذشته پلمب شد و فعالیت آن خبر از شکسته شدن پلمب می‌دهد.

باقری تصریح کرد: بارها به این شرکت به علت انتشار آلودگی در هوا اخطارهای مکرر داده شده اما از سوی مسئولان آن توجهی به این موضوع نشده است.

وی اظهار کرد: خودداری از پلمب این واحد صنعتی، از بحث مهلت خارج بود و روند کار محیط زیست این است که با پایش‌های فصلی و ماهانه اخطارهای لازم برای واحدهای صنعتی آلاینده صادر می‌شود و در صورت بی‌توجهی و تکرار، موضوع به مراجع قضایی ارجاع می‌شود.

باقری ادامه داد: در خصوص شرکت پیوسته سهند، با شکایت اداره محیط زیست ایجرود رأی به پلمب این واحد صنعتی صادر و از ادامه فعالیت آن جلوگیری شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با اعلام فعال بودن شرکت پیوسته سهند، گفت: به حتم کارشناسان محیط زیست مراجعه کرده و تذکر و اخطار داده‌اند و اداره کل محیط زیست در زمانی که فرآیند اداری طی می‌شود می‌توانست موضوع تعطیل و پلمب کردن این واحد صنعتی را در کارگروه تسهیل مطرح تا مصوبه آن را دریافت کند.

فغفوری با بیان اینکه حمایت از اشتغال افراد شاغل در واحدهای تولیدی مهم‌ترین اولویت و دستور کار، کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید است، اضافه کرد: هم‌اکنون بیش از 230 نفر در این واحد صنعتی مشغول به کار هستند و اشتغال این تعداد هم برای منطقه‌ای همچون ایجرود بسیار حائز اهمیت است.

وی تأکید کرد: مسائل زیست محیطی استان باید از برداشت‌های شخصی به دور باشد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ایجرود هم با تائید خبر پلمب این شرکت گفت: اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان با تمام واحدهای تولیدی و خدماتی حوزه استحفاظی در صورت رعایت نکردن مسائل زیست محیطی و ایجاد آلودگی برخورد قانونی می‌کند.

حامد تقی‌بیگلو با بیان این‌که شرکت‌های تولیدی فعال در شهرستان ایجرود به شکل مستمر در دست پایش هستند، افزود: انتظار داریم واحدهای صنعتی و خدماتی نسبت به رعایت الزامات زیست محیطی حساسیت بیش‌تری داشته باشند که در غیر این صورت برابر قوانین و مقررات برخوردهای لازم انجام می‌گیرد.

وی اظهار کرد: شرکت ریخته‌گری پیوسته سهند، نیز پس از اخطارهای متعدد و بازدیدهای انجام شده به‌خاطر رعایت نکردن ضوابط و بی‌توجهی به رفع مشکل آلایندگی، بنابه‌دستور مرجع قضایی این شهرستان، حوالی ساعت 17 عصر چهارشنبه هفته گذشته پلمب شد.

وکیل شرکت پیوسته سهند هم با رد پلمب شدن این واحد صنعتی گفت: شرکت در حال حاضر پلمب نشده و با هماهنگی مدیرعامل و مسئولان برای اصلاح روند تولید از چندی قبل به خواست خود متوقف شده تا فیلترهای آلاینده را اصلاح کند.

مجید اوصانلو افزود: مسئله مورد ادعای سازمان محیط زیست تا سه روز آینده برطرف می‌شود.

وی ابراز کرد: هم‌اکنون 230 نفر به‌طورمستقیم و در مجموع 400 نفر به شکل مستقیم و غیرمستقیم در شرکت پیوسته سهند واحد ایجرود مشغول به کار هستند و تعطیلی این واحد می‌تواند یک بحران کارگری و مشکل امنیتی ایجاد کند.

از سال 92، طرح تولید شمش چدن در زنجان با حجم سرمایه‌گذاری 2 میلیون و 400 هزار دلار و اشتغال‌زایی 900 نفر و در سال 93، خط تولید میله و میلگرد با سرمایه‌گذاری 10 میلیون و 630 هزار دلار و اشتغال‌زایی 200 نفر آغاز شد.

در سال 94، خط تولید آهن و فولاد اسفنجی شرکت پیوسته سهند با سرمایه‌گذاری 14 میلیون و 490 هزار دلار و اشتغال‌زایی 130 نفر در استان آغاز شد و در پنج ماهه سال 95، اجرای طرح تولید میله و میلگرد با سرمایه‌گذاری یک میلیون و 700 هزار دلار و اشتغال‌زایی 30 نفر در دستور کار قرار گرفت.

 

#صدای زنجان؛ ریخته‌گری سهند ایجرود؛ پلمب کارخانه چینی‌ها

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx248


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»