کد خبر: 418
1396/11/14 - 19:46


رئیس سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به سؤال صدای زنجان اعلام کرد:

13 هزار و 200 گزارش کودک آزاری در سال 95

هتل آپارتمان سالمندان هیدج افتتاح شد

پایگاه خبری صدای زنجان

الهام احمدی- انوشیروان محسنی‌بندپی در حاشیه همایش فجر انقلاب در شهر هیدج در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه صدای زنجان در زمینه تعدا تماس‌های گرفته شده با بهزیستی در زمینه همسرآزاری و کودک آزاری و نیز اعلام آمار استانی این‌گونه عنوان کرد: با توجه به آمارهای موجود در سال 95 حدود 13 هزار و 200 مورد تماس با بهزیستی در زمینه کودک آزاری انجام شده است.

وی در زمینه همسرآزاری نیز به دلیل نبود آمار، اطلاعاتی عنوان نکرد. مسئولان بهزیستی استان نیز ارائه آمار در زمینه میزان تماس‌های دریافتی در مورد کودک آزاری و همسرآزاری را به زمان دیگری موکول کردند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به این‌که اعتیاد به عنوان مهم‌ترین و با اهمیت‌ترین آسیب اجتماعی در کشور در دست برررسی است چرا که نه تنها ساختار و وظیفه‌مندی یک شخص را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه در حوزه طلاق، همسرآزاری، کودک آزاری و ... نیز تأثیر بسزایی دارد، تصریح کرد: همه تلاش بهزیستی انجام اقدامات پیشگیرانه در حوزه اعتیاد است، بر همین اساس امروز 5 هزار تیم در 5 هزار محله که ریسک مصرف مواد مخدر در آنجا بالا است، مستقر کردیم.

فعالیت 47 مرکز نگهداری زنان

وی تغییر و کاهش سن مصرف و افزایش مصرف زنان و افزایش مصرف همزمان چند نوع ماده مخدر را از جمله تغییر رویه مصرف مواد مخدر در جامعه امروز عنوان کرد که بر همین اساس پنج مرکز نگهداری کودکان را کشور در راه‌اندازی شده و 47 مرکز نگهداری زنان هم فعال است، افزود: یک مرکز ویژه نیز در تهران داریم که برای مادران و کودکان است. موضوع دیگر نیز تقویت تراپی سنترهاست که تقویت شده و امروز 27 استان مرکز اجتماع محور دارند که در این مراکز به حمایت‌های اجتماعی و روانی نیز توجه می‌شود.

افزایش 19 درصدی بودجه بهزیستی در سال آینده

محسنی بندپی  با اشاره به این‌که برای سال آینده بودجه بهزیستی با کمک مجلس مساعدت خوبی شده است و 2 هزار و 500 میلیارد تومان بودجه برای بهزیستی غیر از افزایش 10 درصدی مستمری مددجویان در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: یک رقمی نیز برای کاهش فقر و افراد پشت نوبتی در نظر گرفته شده است که در مجموع سال آینده بودجه بهزیستی 19 درصد افزایش دارد که از این میزان 14 درصد پیشنهادی بهزیستی بوده و 5 درصد را مجلس افزایش داده است.

وی با بیان این‌که طبق شیوع‌شناسی صورت گرفته در میانگین سنی 15 تا 25 سال به ازای هر 6 مرد معتاد یک زن معتاد، 25 تا 45 سال نیز 17 مرد یک زن معتاد، 45 تا 60 سال نیز 17.7 مرد و یک زن معتاد است، افزود: این آمار در سال 1394 گرفته شده و استخراج شده است.

رئیس سازمان بهزیستی در پاسخ به سوالی در زمینه شرایط نگهداری کودک توسط مادر معتاد یادآور شد: اگر  اعتیاد یک زن که اتفاقاً باردار و در مرحله زایمان است، تشخیص داده شود که اعتیاد ادامه دارد، طبق قانون  و توافق بین وزارت بهداشت و بهزیستی کودک از مادر گرفته شده و تحویل بهزیستی می‌شود اما این‌که برخی اوقات نوزاد نیز معتاد متولد می‌شود را نیز داریم، بر همین اساس طبق بررسی که در سیستان و بلوچستان از 150 کودک که در اختیار ما قرار گرفتند، حدود 51 درصد هم مادر و هم پدر معتاد، 38 درصد کسانی بودند که مادر معتاد و بقیه کسانی بودند، که فقط پدر معتاد بوده است. به همین دلیل شرط بازگرداندن نوزاد به مادر معتاد ترک اعتیاد استراگر خانواه نوزادی که بدسرپرست است، ما حاضریم یارانه بدهیم که خانواده نوزاد را نگهداری کنند.

ایجاد 46 هزار اشتغال توسط بهزیستی

وی با اشاره به این‌که سال قبل 46 هزار اشتغال توسط بهزیستی ایجاد شده که 25 هزار نفر آن معلول بوده است، با حمایت دولت چند بند برای اشتغال معلولان فراهم شد که یکی از آن‌ها پرداخت پنج سال حق بیمه به کارفرما و پرداخت وام 4 درصد به کارفرمای معلولان از جمله امتیازهایی است که دولت به کارفرمایانی که از معلولان استفاده می‌کنند ارائه می‌کند، بیان کرد: طبق قانون باید 30 درصد از مشاغل منشی‌گری و اپراتوری دستگاه‌ها باید به معلولان اختصاص داده شود که این امر نیز کمک شایانی به معلولان می‌کند.

محسنی بندپی با اشاره به اجرای طرح غربالگری مشاوره ژنتیک ازدواج خاطرنشان کرد: ما سالانه 25 هزار تا 30 هزار کودک معلول بدو تولد داریم، اما این توان در کشور وجود دارد که قبل از ازدواج مشاوره ژنتیک ارائه شده و از این معلولیت‌ها جلوگیری شود. به همی دلیل برای پیشگیری از این امر طرح غربالگری ژنتیک ازدواج نوشته شده است، بر این اساس هر خانواده تحت پوشش کمیته و بهزیستی و هر خانواده که یک معلول پیش از این داشته است، ما حق مشاوره را پرداخت می‌کنیم.

شیب طلاق در کشور مهار شده است

وی در ادامه دومین آسیب اجتماعی در کشور را طلاق عنوان کرد به طوری که 45 درصد از طلاق‌های کشور در پنج سال نخست زندگی رخ می‌دهد و در این رابطه بیشتر زنان متضرر هستند چون از نظر اقتصادی ضعیف‌تر هستند، بیان کرد: اجرای طرح"نماد" در کشو که هدف کلی آن، توانمندسازی دانش‌آموزان و مقابله با آسیب‌های اجتماعی از طریق مداخله به موقع و موثر با استفاده از رویکرد پیشگیری رشدمدار است در دستور کار بوده همچنین به بحث آموزش‌های پیش از ازدواج نیز تاکید شده و شیب طلاق در کشور مهار شده اما ازدواج در کشور کم شده است.

وی در سخنرانی همایش فجر انقلاب در شهر هیدج نیز از جمله برکات انقلاب را افزایش طول عمر و امید به زندگی دانست به طوری که در حال حاضر براساس ارزیابی‌های سازمان بهداشت امید به زندگی در مردان ۷۳ و در زنان ۷۸ است، افزود: از جمله مزایای افزایش سن پدیده‌ای همانند سالمندی است به طوری که این موضوع در حال گسترش بوده و یکی از واقعیت‌های به روز غیر قابل انکار است.

وی با بیان این که مشکلات زیادی در کشور وجود دارد که از جمله آن‌ها صندوق‌های بازنشستگی بحران آب محیط زیست عدم حمایت از سرمایه‌گذار و کارآفرین و نیز جمعیت سالمندی در کشور است، افزود: براساس سرشماری‌های انجام شده در سال ۹۵، ۹.۳ درصد جمعیت کشور سالمند بوده که از این تعداد ۳ میلیون و ۷۰۰ نفر زن و ۳ میلیون و ۶۰۰ نفر مرد هستند.

وی با تأکید بر این‌که بهزیستی به عنوان دستگاهی که استراتژی کشور در احکام قانون برنامه ششم توسعه محوریت را در سلامت اجتماعی بر عهده گرفته است، یادآور شد: از روز اول اجرای برنامه ششم توسعه اقدامات وسیعی در این زمینه فراهم شده است که از جمله آن‌ها تدوین سند ملی سالمندان است.

محسنی‌بند پی با بیان این‌که دولت باید نسبت به حمایت اجتماعی روانی و سلامت و نیز استفاده از ظرفیت آن‌ها توجه ویژه‌ای داده شود و در زمینه نگهداری و حرمت افراد اقدامات خوبی پیش‌بینی شود، تصریح کرد: در سند سالمندی آموزش سلامت و حمایت مختلف را در فراروی بهزیستی قرار داده است. این سند در اختیار هیئت دولت قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در خرداد ماه در تبریز اجلاس منطقه‌ای شاخص سلامتی برای سالمندان و اکتبر ۲۰۱۸ هم سازمان جهانی بهداشت صندوق جمعیت توسعه کشور به عنوان میزبان برای برگزاری اجلاس جهانی برای همه افراد سالمند مشخص شده است تا مسائل به صورت کارشناسی شده مورد بررسی قرار گیرد.

۵۶۳ پروژه قابل افتتاح در دهه فجر انقلاب اسلامی در استان

در ادامه همایش فجر انقلاب در شهر هیدج، اسداله درویش‌امیری، استاندار زنجان به پروژه‌های قابل بهره‌برداری استان در دهه فجر سالجاری اشاره کرد به طوری که ۵۶۳ پروژه قابل افتتاح در دهه فجر انقلاب اسلامی در استان وجود دارد که اعتباری بالغ بر ۳۵۸ میلیارد تومان برای این پروژه‌ها، هزینه شده است ۷۶ طرح سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی در استان انجام شده و هم اکنون در مرحله بهره‌برداری قرار دارد، اظهار کرد: برای این میزان طرح سرمایه‌گذاری، ۲۱۸ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ریالی و ۲۶ میلیون دلار سرمایه‌گذاری ارزی صورت گرفته و میزان اشتغالزایی این میزان سرمایه‌گذاری، 1156 نفر است.

وی با بیان این‌که عملیات اجرایی ۴۲ پروژه عمرانی نیز طی دهه فجر سالجاری در سطح استان آغاز می‌شود و ۱۶۸ میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده برای این پروژه‌های عمرانی است، ابراز کرد: انقلاب اسلامی به ۴۰ سالگی خود رسیده است در طول این سال‌ها، ۲۳۵ هزار شهید هر روز درخت تنومند انقلاب را با خون پاک خود آبیاری کرده‌اند و موجب تناور شدن این انقلاب شده‌اند.

استاندار زنجان، توقع و انتظار مردم از انقلاب اسلامی را در آستانه ۴۰ سالگی، بسیار بالا عنوان کرد به طوری که ملت ایران باید احساس آزادگی و آزادی داشته باشند و همواره باید بر مطالبات و شعارهای اصلی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی به عنوان خواسته اصلی‌شان، تأکید کنند، افزود: این شعار در میثاق‌نامه ملی کشور یعنی قانون اساسی به صورت پر رنگ دیده شده است قانون اساسی، رکن اصلی برای اداره کشور بوده و اجرای دقیق آن موجب ایجاد وحدت، همدلی و همبستگی در کشور می‌شود؛ به طوری که در این قانون، حقوق همه ادیان، اقوام، شهروندان، زنان، جوانان و همه اقشار مختلف به صورت قابل ملاحظه‌ای لحاظ شده است.

وی وضعیت امروز کشور را بیش از هر زمان دیگر نیازمند وحدت دانست و تأکید کرد: امروز بیش از هر زمانی نیازمند وحدت، همدلی و یکپارچگی در جامعه هستیم و این مهم در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری، می‌تواند با کنار گذاشتن کدورت‌ها و اجرای عدالت اجتماعی محقق شود.

استاندار زنجان به رویکردهای توسعه‌ای در کشور اشاره کرد و گفت: توفیقات زیادی در بخش‌های علمی، سیاست خارجی، بنیه دفاعی و صنعتی، تقویت شرکت‌های دانش بنیان و توسعه مناطق شهری و روستایی در این سال‌ها محقق شده است.

وی با بیان این‌که نباید اجازه داد برخی در داخل با بداخلاقی و بی‌تقوایی و به بهانه تسویه حساب شخصی و جناحی، موجب ناامیدی مردم شوند، افزود: رمز موفقیت انقلاب اسلامی، ایجاد امید بین مردم و جوانان و داشتن امید به آینده نظام اسلامی است که در این راستا، نباید به دشمنان داخلی و خارجی اجازه مایوس کردن مردم داده شود.

نماینده عالی دولت در استان، همدلی و انسجام بین مسئولان استان را کم نظیر توصیف کرد و گفت: علیرغم وجود مشکلات موجود در کشور که شامل مسائل مالی و اعتباری و خشکسالی می‌شود، شاهد هستیم که انسجام و وحدت مناسبی در بین مردم و مسئولان استان وجود دارد.

استاندار زنجان با بیان این‌که یکی از مهم‌ترین مشکلات کشور، بیکاری است که موجب رنجش خانواده‌ها شده است، گفت: برطرف کردن مشکلاتی همچون بیکاری با فضای همدلی و انسجام می‌تواند محقق شود. همچنین برای کاهش مشکل اشتغال، باید حضور سرمایه‌گذاران خارجی در کشور تقویت شود که لازمه این مهم، دادن اطمینان خاطر به سرمایه‌گذار جهت سرمایه‌گذاری است؛ چرا که امنیت سرمایه، مهم‌ترین موضوع در این بخش است.

درویش‌امیری، فضای استان برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را مثبت توصیف کرد  به طوری که زنجان جزء 5 استان پر جاذب کشور در امر جذب سرمایه گذار خارجی است؛ این در حالی است که زنجان در سال گذشته، رتبه ۱۳ حجم سرمایه‌گذاری کشور را داشته است، افزود: زنجان از جمله استان‌های امن کشور محسوب می‌شود.

در ادامه همایش محمد عزیزی، نماینده مردم ابهر، خرم‌دره و سلطانیه در مجلس شورای اسلامی نی ابزار کرد: افرادی که به عنوان مدیر منصوب می‌شوند به طور یقین تمام تلاش خود را برای خدمت‌رسانی به مردم انجام می‌دهند.

وی ضمن اشاره به این‌که کشور از لحاظ اقتصادی دچار فشار بوده چرا که آثار تحریم پس از گذشت زمان نمایان می‌شود به فربه بودن دولت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۹۵ درصد بودجه دولت صرف هزینه‌های جاری می‌شود به همین دلیل در این شرایط چاره‌ای جز توجه به امر سرمایه‌گذاری و تلاش برای جذب سرمایه‌گذار وجود ندارد چرا که دولت پولی برای سرمایه‌گذاری ندارد بر همین اساس اولویت باید حمایت و جذب سرمایه‌گذار باشد.

وی با اشاره به اهمیت تسهیل در روند جذب سرمایه‌گذار و اتخاذ تدابیر ویژه در این زمینه افزود: استاندار باید به مثابه رئیس جمهور یک استان بوده و تصمیماتی که برای ایجاد اشتغال و تخصیص اعتبار برای راه‌اندازی یک واحد صنعتی اتخاذ می‌شود باید اجرایی شود و نیازی نیست که برای تصویب به مراجع بالاتر ارجاع داده شود ما نیز در این زمینه‌ساز و کارهای لازم را پیش‌بینی می‌کنیم.

ایجاد سازمان‌های برخوردی برای تسهیل در روند اجرایی کردن مصوبات استانی

وی به ایجاد سازمان‌های برخوردی برای تسهیل در روند اجرایی کردن مصوبات استانی اشاره کرد و گفت: اگر در جلسه‌ای مصوبه‌ای به تصویب رسید و مقرر شد برای انجام پروژه‌ای تسهیلاتی برای آن در نظر گرفته شود باید اختصاص یابد در غیر این صورت باید مدیرکل عزل شود هیچ چاره‌ای نداریم چرا که حتماً باید روند سرمایه‌گذار تسهیل شده و سرمایه‌گذار تکریم شود .

عزیزی با بیان این‌که در حال حاضر مشکل کشور در جذب سرمایه‌گذار است و برطرف کردن آن نیز نیاز به همدلی و تشویق است، خطاب به استاندار و بند‌پی گفت: همه باید تلاش کنیم تا کارگروه اشتغال تسهیل شود نباید اخذ یک مجوز ۱۸ ماه به طول انجامد این خیلی آسیب‌زننده است برای پروژه‌ای کلنگ‌زنی می‌کنیم و پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم ولی موانعی در مسیر اجرایی ایجاد می‌کنند که پروژه را طولانی می‌کند .

وی با تاکید بر این‌که خوشبختانه استاندار دید اقتصادی و سرمایه‌گذاری دارد و همه باید در این زمینه با همدلی تلاش کنیم تا برنامه‌ها به درستی پیش رود، خاطرنشان کرد: مدیران تلاش‌گر بیش از همه نیاز به تشویق و دلگرمی دارند اگر می‌بینید مدیری خوب کار می‌کند. حمایت و تشویقش کنید وقتی کار مدیری توسط مردم دیده شود بهترین دلگرمی و حمایت برای اوست.

در ادامه محمد محمدی قیداری، مدیرکل بهزیستی استان به اقدامات انجام شده در حوزه حمایت از معلولان و نیز توجه به آن‌ها در قالب بر نامه ششم توسعه که از جمله آن بازنگری قانون حمایت از معلولان،تشکیل صندوق فرصت‌های شغلی و توجه به مسائل شغلی آ‌ن‌هاست اشاره کرد.

وی به ارتقا کیفیت خدمات به سالمندان و معلولان اقدامات انجام شده در این بخش اشاره کرد و یادآور شد: پیشگیری از جمله سیاست‌های محوری و مهم بهزیستی است در حوزه معلولیت نیز این موضوع مورد توجه است چرا که در حال حاضر ۳ تا ۴ درصد جمعیت را معلولان تشکیل می‌دهند که کاهش این جمعیت در دستور کار قرار دارد.

۵۰ درصد معلولیت‌های موجود ناشی از مشکلات ژنتیکی است

‌محمدی ۵۰ درصد معلولیت‌های موجود را ناشی از مشکلات ژنتیکی عنوان کرد و گفت: افزایش مشاوره‌های قبل از ازدواج می‌تواند در کاهش این آمار تأثیرگذار باشد.

وی غربالگری ناشنوایی کودکان، توانمندسازی معلولان و نیز بروسپاری فعالیت‌ها و غیره از جمله اقدامات انجام شده از سوی بهزیستی است، افزود: در حال حاضر ۹۲ درصد وظایف محوله بهزیستی به بخش خصوصی واگذار شده است.

مدیرکل بهزیستی استان در این مراسم خطاب به شهرداری و شورای شهر هیدج به مناسب‌سازی محیط شهری و توجه به این امر در ساخت و سازها اشاره کرد و یاد‌آور شد: بهزیستی در امر توانمندسازی معلولان تلاش کرده و توانسته درصدی از معلولان را توانمند کند ولی متأسفانه محیط‌های شهری و اماکن عمومی برای تردد آنان فراهم نیست و همین عامل مانعی برای حضورشان در جامعه است.

افتتاح اولین هتل‌آپارتمان سالمندان شمال‌غرب کشور و دومین هتل آپارتمان سالمندان در کشور

در ادامه مراسم نیز دومین هتل آپارتمان کشور در هیدج با جضور مسئولان ارشد استانی و کشوری افتتاح شد این هتل‌آپارتمان در مساحتی بالغ بر 12 هزار مترمربع و زیربنای 2000 مترمربع در مجموعه تفریحی و گردشگری شهر لاله هیدج که یکی از پتانسیل‌های این شهر محسوب می‌شود، احداث شده است.

هتل آپارتمان نرگس هیدج به‌عنوان اولین هتل‌آپارتمان سالمندان شمال‌غرب کشور و دومین هتل آپارتمان سالمندان کشور محسوب می‌شود.

برای بهره‌برداری از این هتل آپارتمان ۳۵ میلیارد ریال از اعتبارات شهرداری هیدج هزینه شده است. این مجموعه ظرفیت پذیرش ۱۰۰ بانوی سالمند را دارد و در حال حاضر ۹۲ بانوی سالمند در آن نگهداری می‌شوند.

افتتاح کمپ ترک اعتیاد خانه دوست هیدج نیز از دیگر پروژه‌هایی بود که با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور و استاندار زنجان محقق شد.

خانه دوست هیدج، سومین کمپ شهرستان ابهر است که با ظرفیت 60 نفر و با تعرفه مصوب برای معتادان بی‌بضاعت راه‌اندازی شده است.

 

#رئیس بهزیستس کشور #هتل آپارتمان هیدج

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx418


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»