کد خبر: 475
1397/01/20 - 19:46


استاندار زنجان به اشاره به تأکید سازمان میراث فرهنگی کشور عنوان کرد:

ثبت جهانی بازار تاریخی زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان

نماینده عالی دولت در استان گفت: سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بر حفظ هویت و ثبت جهانی بازار تاریخی زنجان تأکید دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌‌رسانی استانداری زنجان، اسداله درویش‌‌امیری در جلسه کارگروه تخصصی بازار زنجان، با بیان اینکه سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به عنوان حافظ سرمایه‌های فرهنگی و تاریخی کشور، بر حفظ هویت و ثبت جهانی بازار تاریخی زنجان تاکید دارد، گفت: باید سیاست‌گذاری مرمت و تامین تاسیسات گرمایشی و سرمایشی بازار زنجان، مطابق با استاندارد‌های سازمان میراث‌فرهنگی کشور، صورت پذیرفته و دستگاه‌‌های خدمات‌‌رسان نیز در این زمینه با نظارت اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان، عمل کنند تا از وقوع مانع در ثبت ملی و تاریخی این بنای فاخر، جلوگیری شود.

وی با اشاره به اینکه سازمان جهانی یونسکو، قوانین و مقررات خاصی برای پذیرش ثبت جهانی آثار تاریخی داشته و حساسیت‌‌های ویژه‌ای در این راستا به خرج می‌‌دهد، اظهار کرد: در گذشته، تجربه تلخی در یکی از آثار فاخر و تاریخی کشور صورت گرفت؛ به طوری که یونسکو به دلیل اجرای مدرن تاسیسات گرمایشی و سرمایشی بدون مجوز میراث‌فرهنگی، این اثر را از فهرست آثار جهانی خارج کرد.

استاندار زنجان ادامه داد: لذا باید مرمت، بازسازی و تامین خدمات برای بازار زنجان با دقت فراوان و در چارچوب قوانین یونسکو انجام شود؛ چرا که برای استان زنجان، شایسته نیست که فرصت ثبت جهانی بازار تاریخی به عنوان یک ارزش فرهنگی و میراثی برای آیندگان، مورد بی‌توجهی قرار گیرد.

نماینده عالی دولت در استان زنجان با تاکید بر مرمت و تلاش در جهت ثبت جهانی بازار زنجان، افزود: توزیع مسئولیت و تامین منابع بین میراث‌فرهنگی، شهرداری و مجموعه بازار زنجان صورت پذیرفته و ضروری است در این زمینه، دستگاه‌های خدمات‌‌رسان نیز همکاری کنند تا اجازه داده نشود این سرمایه بزرگ تاریخی، بیش از این مورد آسیب قرار گیرد.

درویش‌‌امیری با تاکید بر اینکه ضروری است تفاهم‌‌نامه‌‌ای با محوریت فرمانداری شهرستان زنجان، منعقد شده و میزان مشارکت هر یک از دستگاه‌‌ها تعریف و مشخص شود، خاطرنشان کرد: باید طرح جامع و کاملی بر اساس برنامه زمان‌‌بندی مشخص و مدون برای اجرای طرح مرمت بازار زنجان، تکالیف، وظایف و سهم مشارکت دستگاه‌های مختلف در آن معین شده و حداکثر تا یک ماه آینده به مدیریت استان ارائه شود. ضمناً در تقسیم‌بندی وظایف، سهمی هم برای ستاد بازآفرینی شهری مشخص شود.

استاندار زنجان با بیان اینکه میراث ‌فرهنگی به تنهایی قادر به مرمت بازار زنجان نبوده و باید دستگاه‌های مرتبط، خدمات‌رسان و بازاریان نیز در این امر مشارکت کنند، تصریح کرد: حدود 32 هزار بنا و اثر تاریخی ثبت ‌شده در کشور وجود دارد که با توجه به محدودیت منابع، سازمان میراث‌فرهنگی به تنهایی قادر به مرمت تمام بناهای تاریخی کشور نیست و بنابراین دستگاه‌‌های مختلف باید در مرمت بازار زنجان، مشارکت کنند.

وی با تاکید بر الگوبرداری از مرمت سایر بازارهای تاریخی کشور، گفت: به نظر می‌رسد باید گزارشی از نحوه مشارکت مردم و سازمان‌های مختلف در مرمت بازارهای تاریخی سایر شهرها جهت الگوبرداری برای مرمت بازار تاریخی زنجان، جمع‌بندی و به مدیریت استان ارائه شود؛ چرا که سایر استان‌ها تجارب موفقی در این زمینه داشته‌‌اند و بازار زنجان نیز به عنوان یک بنای تاریخی و طولانی‌ترین بازار سرپوشیده کشور، قابلیت ثبت جهانی دارد و می‌‌تواند به عنوان یک اثر فاخر مهم جهانی مطرح شود.

طرح مرمت بازار زنجان

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان نیز در این جلسه گفت: طرح مرمت بازار زنجان با تقسیم‌‌بندی به بخش‌‌های مختلف، عملیاتی می‌‌شود.

مهرداد سلطانی با بیان اینکه برای مرمت بازار تاریخی زنجان، باید یک طرح کلی شامل چند طرح کوچک همانند تاسیسات، نورپردازی، کف‌‌سازی و ایجاد ایستگاه‌های سبُک آتش‌‌نشانی تهیه شود، گفت: مسائل حقوقی نیز در این امر، مطرح است که با پیشرفت و عملیاتی شدن طرح‌‌های کوچک، می‌‌توان به پیشرفت کل پروژه و مرمت بازار تاریخی زنجان کمک کرد.

وی با بیان اینکه چند اقدام مهم باید به ‌صورت همزمان در مرمت بازار زنجان صورت پذیرد، اظهار کرد: تاسیسات، سیما و منظر، نورپردازی، ارتقای کیفیت کالبدی در بخش‌‌های دارای مشکل و استحکام‌‌بخشی و تقویت سازه، از جمله اقداماتی است که می‌‌توان با انجام آن‌ها، به پایایی و مانایی بازار به عنوان یک میراث با ارزش و کهن، کمک کرد.

این مسئول با بیان اینکه در صورت ایجاد کانال تاسیساتی در مسیر بازار، کانال باید طوری باشد که به ‌صورت دائمی مورد استفاده قرار گیرد، افزود: علی‌رغم اینکه کانال فعلی احداث ‌شده، برخی از مشکلات را حل می‌‌کند، اما برای ایجاد وضعیت پایدار و ایستا، باید کانال تاسیساتی به ‌گونه‌ای باشد که نیازهای آینده را نیز در بر گرفته و حتی‌‌الامکان به ‌صورت آدم‌‌رو احداث شود.

سلطانی با اشاره به اینکه گازرسانی به بازار باید تحت ویژگی‌‌های خاصی صورت پذیرد، خاطرنشان کرد: اطفای حریق، سیستم آتش‌‌نشانی، ایجاد ورودی هوای تازه و دودکش، از جمله مسائلی است که در این زمینه باید در نظر گرفته شود.

این مسئول یادآور شد: متاسفانه هم‌اکنون گازکشی بدون مجوز که توسط برخی بازاریان انجام شده، مشکلات متعددی را به همراه داشته و علاوه بر آشفتگی بصری، به سازه بازار نیز آسیب‌‌های جدی وارد کرده است، لذا تاکید بر این است که سیستم تاسیسات مرکزی در بازار، مستقر شده تا گرمایش بازار از طریق این سیستم تامین شود.

 

#بازار زنجان، استاندار زنجان، ثبت تاریخی

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx475


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»