کد خبر: 4797
1399/08/23 - 14:29


فرمانداران شهرهای کرونایی استان در واکنش به بی‌توجهی تعدادی از اصناف نسبت به دستورالعمل‌های ستاد ملی کرونا:

اجبار به‌خاطر جان مردم است

فرماندار زنجان: اول سلامت بعد معیشت!/ فرماندار ابهر: مردم برای خرید اقلام موردنیاز خود قبل از ساعت 18 اقدام کنند/ فرماندار خرمدره: هر صنفی مقاومت کرد باید هزینه آن را پرداخت کند

پایگاه خبری صدای زنجان

پایگاه خبری صدای زنجان- با گذشت سه روز از اجرای طرح «پایان کار اصناف از ساعت 18 به بعد» هنوز چالش بین کسبه و مسئولان برطرف نشده است. اصناف معترض می‌گویند: دولت تمامی تمرکز و انرژی‌اش را صرف کرونا کرده و به کلی از وضعیت معیشت و اقتصاد خانوارها غافل شده است.

محدودیت‌های کرونایی بر اساس دستورالعمل ستاد ملی کرونا همزمان با سراسر کشور در سه شهر زنجان، ابهر و خرم‌دره از سه‌شنبه 20 اذرماه اعمال می‌شود. بر این اساس با افرادی که به این محدودیت‌ها توجه نکرده و آنها را جدی نگیرند، برابر با قانون برخورد می‌شود.

در این محدودیتها، اصناف تا ساعت 18 مجاز به فعالیت بوده و پس از آن موظف به تعطیلی واحد خود هستند. این محدودیت شامل سه شهر یاد شده بوده و برای سایر شهرهای استان زنجان صادق نیست.

به منظور اجرای دقیق و بدون‌حاشیه طرح، خدابخش مرادی‌نافچی، معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجا ظهر چهارشنبه 21 آبان‌ماه در نخستین جلسه قرارگاه عملیاتی کرونای استان زنجان با بیان اینکه در اجرای صحیح این محدودیت‌ها همه دستگاه‌ها از جمله نیروی انتظامی پای کار است، فرمانداران زنجان، خرمدره و ابهر را مامور بررسی مطلوب روند دستورالعمل‌های ابلاغی از سوی ستاد ملی کرونا در خصوص محدودیت‌های مشاغل غیرضروری کرد.

بررسی‌های میدانی از معابر اصلی و مراکز خرید شهرهای زنجان، خرمدره و ابهر حکایت از بی‌توجهی تعدادی از واحدهای صنفی نسبت به دستورالعمل ستاد ملی کرونا با وجود تاکید دستگاه‌های نظارتی بر برخورد با صنوف متخلف دارد. بسیاری از آن‌ها در اعتراض به تصمیم مسئولان مربوطه معتقدند: دولت تمامی تمرکز و انرژی‌اش را صرف کرونا کرده و به کلی از وضعیت معیشت و اقتصاد خانوارها غافل شده است.

اصناف، شرایط نگران‌کننده زنجان را درک کنند

رضا عسگری، فرماندار زنجان در این رابطه در گفت‌وگو با صدای زنجان ضمن تاکید بر لزوم اجرای صفر تا 100 دستورالعمل‌های ابلاغی ستاد ملی کرونا، از اصناف و کسبه خواست تا شرایط نگران‌کننده کرونایی را درک کرده و قبل از ساعت 18 نسبت به تعطیلی واحد اقدام کنند.

عسگری با اشاره به فوت تعداد زیادی از افراد به علت ابتلا به کروناویروس در کشور و شهر زنجان، هرگونه عدم اطلاع اصناف از اعمال تعطیلی واحدها را بهانه‌ای بیش ندانست و گفت: قبل از اجرای طرح اطلاع‌رسانی‌های مربوطه در تمامی بخش‌های خبری، سایت‌ها و مراجع و کانال‌های مربوط به اصناف، ارسال ابلاغیه‌های مکتوب به اتحادیه‌های مربوطه و ارسال پیامک به صنوف در سطح گسترده انجام گرفت، حتی این دستوالعمل به مدیران مجتمع‌های تجاری و پاساژها نیز ابلاغ شد. در نتیجه این که ما اطلاعی از تعطیلی بعد از ساعت 18 نداریم که از سوی تعدادی کسبه بیان می‌شود توجیه غیرمنطقی است.

قطعی برق واحدهای صنفی به منزله هشدار تعطیلی بود و دیگر اجرا نمی‌شود

فرماندار زنجان در پاسخ به چرایی قطعی برق طی دو مرحله‌ در دومین روز از اجرای طرح مربوط به تعطیلی اصناف بعد از ساعت 18 در روز چهارشنبه 21 آبان ماه که مورد اعتراض کسبه زنجان واقع شد، به صدای زنجان گفت: در زنجان 22هزار صنف مشغول به کارند. با توجه به گستردگی تعداد واحدهای صنفی و محدودیت نیروهای بازرسی با هماهنگی قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونای شهرستان، برق واحدهای مستقر در خیابان‌های اصلی و پرتردد شهر طی دو مرحله حدود 17:55 و 18:05 قطع و وصل شد تا به عنوان هشداری برای واحدهایی در ساعت مقرر 18:00 تعطیل نکرده بودند، باشد. در حال حاضر مطمئنیم که 100 درصد صنوف از این دستورالعمل مطلع هستند و از این پس هرگونه اظهارنظر در رابطه با عدم اطلاع از تعطیلی واحدهای صنفی پس از ساعت 18 از سوی صنوف، فرافکنی بوده و مورد قبول نیست. لازم به ذکر است قطعی برق در دو مرحله که شب گذشته برگزار شد به منزله هشدار بود و دیگر اجرا نمی‌شود.

اقناع نه، اجبار می‌کنیم

عسگری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه یکی از دلایل مقاومت اصناف تشدید مشکلات اقتصادی در پی اعمال محدودیت‌های کرونایی بوده که در این راستا مسئولان بدون توجه به این مشکلات تنها به ماندن مردم در خانه‌ها اصرار دارند، به صدای زنجان گفت: در این طرح طبیعتا بحث اقناع کسبه مطرح نیست بلکه اجبار است. پرسنل درمان در معرض تهدید هستند، از نظر ما موضوع سلامت از همه چیز مهم‌تر است. الان ما نمی‌دانیم رکودی که کسبه از نبود مشتری در دوران کرونا می‌گویند را باور کنیم یا ضرر اقتصادی به خاطر 2 ساعت تعطیلی را؟ در ضمن تصمیم‌گیران این طرح کارشناسان وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا هستند که با در نظر گرفتن تمامی شرایط، اجرای طرح تعطیلی اصناف بعد از ساعت 18 که می‌تواند در مهار بیماری کرونا تاثیرگذار باشد را در کل کشور گزینه مناسب دانسته‌اند.

اول سلامت بعد معیشت!

فرماندار زنجان با بیان اینکه موضوع اقتصادی موضوع ثانوی بوده و در شرایط کرونایی کشور بعد از سلامتی قرار دارد، تاکید کرد: دولت برای حمایت از کسب‌وکارهای خسارت‌دیده از کرونا تسهیلات بانکی مختصری اعطا کرده است. مجددا عرض می‌کنم در شرایط حساس کنونی باید دست به دست هم داده و شرایط را برای جلوگیری از شیوع کرونا مهیا کنیم.

عسگری در پاسخ به واحدهای منتقد که می‌گویند «کرونا از ساعت 18 به بعد وارد شهر می‌شود» تاکید کرد: تجمع حداکثری مردم در خیابان‌ها معابر اصلی شهر در ساعت 18 به بعد را از علت اصلی اجرای این طرح بوده است. شهروندان می‌توانند با مدیریت اصولی نسبت به انجام خرید اقلام ضروری موردنیاز قبل از ساعت 18 اقدام کنند.

مردم رویه خرید اقلام موردنیاز خود را تغییر دهند

وجیه‌اله نوروزی، فرماندار ابهر هم در گفت‌وگو با صدای زنجان با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه اطلاع‌رسانی به اصناف در خصوص تعطیل از ساعت 18 به بعد که بر اساس تصمیمات ستاد ملی کرونا تا 20 آذرماه ادامه می‌یابد، به بی‌توجهی تعدادی از صاحبان مشاغل به این دستورالعمل اشاره کرد و افزود: در بازرسی میدانی از فعالیت صنوف در سطح شهر، واحدهایی که پس از ساعت 18 مشغول به کار بودند پس از بیان تشریح چرایی صدور چنین دستورالعمل‌هایی از سوی کارشناسان ذی‌صلاح حوزه بهداشت و درمان، طرح را پذیرفته و اقدام به تعطیلی واحدها کردند.

نوروزی اضافه کرد: بسیاری از مردم کروناویروس را جدی گرفته‌اند اما در میان مردم عده‌ای هم هستند که هنوز کرونا را باور نکرده و نسبت به دستورالعمل‌های ستاد ملی کرونا بی‌توجه هستند.

فرماندار ابهر که اجرای طرح تعطیلی اصناف از ساعت 18 به بعد را در مقابله با کروناویروس تاثیرگذار می‌داند از شهروندان ابهری خواست تا نسبت به تغییر رویه خرید مایحتاج منزل خود اقدام کنند.

هر صنفی مقاومت کرد باید هزینه آن را پرداخت کند

حجت محمدی، فرماندار خرمدره هم در گفت‌وگو با صدای زنجان با اشاره به جمعیت بالای 50 هزار نفری این منطقه بر ضرورت حمایت از سلامت مردم و ساکنان شهرستان تاکید کرد و خطاب به صنوف متخلف بی‌توجه به دستورالعمل‌های حوزه بهداشت و درمان عنوان کرد: «برخلاف تصورات عده‌ای از افراد، دولت با اجرای طرح تعطیلی اصناف از ساعت 18 به بعد به هیچ عنوان کرونا را بهانه نکرده و به دنبال تحمیل فشارهای اقتصادی به اصناف نیست. کل دنیا با کرونا درگیر است و باید این بیماری را جدی گرفت. هر واحدی که در قبال دستورالعمل‌های ستاد مقابله با کرونا مقاومت کند باید هزینه آن را هم پرداخت کند. مگر از جان مهم‎‌تر هم داریم؟»

محمدی با اشاره به محدودیت‌های اعمال شده مربوط به گروه‌های 3 و 4 اعلام کرد: ستاد کرونا ویروس گروه شغلی 2 را موظف به تعطیلی از ساعت 18 به بعد کرده است. علت ان هم ترافیک مردم در مراکز اصلی شهر بوده که احتمال شیوع کروناویروس در اماکن پرتجمع را بالا می‌برد. مردم بهتر است مایحتاج خود را قبل از ساعت 18 انجام دهند. دولت در جهت خدمت‌رسانی به مردم صنوف عرضه‌کننده نیازهای اساسی مردم در حوزه غذا، دارو و تجهیزات درمانی را محدود نکرده و این واحدها می‌توانند به فعالیت خود بعد از ساعت 18 نیر ادامه دهند.

لیلا محمدی

انتهای پیام


اقدام کننده: دبیر تحریریه

صدای زنجانمحدودیت های ککروناییفرماندار زنجانفرماندار ابهر
sedayezanjannews.ir/nx4797


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»