کد خبر: 483
1397/01/26 - 19:46


گزارش صدای زنجان از وضعیت کسب‌و‌کارهای مجازی در استان

پول راحت

رئیس پلیس فتای استان: رشد 45 درصدی جرائم مالی در فضای مجازی

پایگاه خبری صدای زنجان
هاجر  کشاورزی- «کسب‌و‌کارهای پول‌ساز مجازی»، گفتن و شنیدن این جمله شاید سال‌ها پیش کمی عجیب بود ولی امروزه کم‌تر کسب‌وکاری را می‌بینیم که کانال یا گروهی برای تبلیغات محصولات خود در فضای مجازی و یا وب سایتها نداشته باشد و ما نیز به‌عنوان کاربر فضای مجازی خود مخاطب و یا عرضه‌کننده کسب‌وکاری اینترنتی در فضای مجازی هستیم.
کسب و کارهایی که با هزینه‌هایی بسیار کم شکل گرفته‌اند و در شبکه های اجتماعی، ویترینی برای عرضه و  تبلیغات محصولات و خدمات و یا واسطه هایی برای فروش محصولات شده اند و در این بین نیز کم نیستند کسب و کارهایی که با ایده هایی نوین پا را فراتر گذاشته و ارائه خدمات متنوعی را در بستر اینترنت برای مخاطبان فراهم کرده‌اند.
حالا سؤال اینجاست که چطور می شود با چند ساعت کار در فضای مجازی به درآمد خوبی رسید سؤالی که کارشناسان در این حوزه  معتقدند کسب وکارهای اینترنتی می توانند در رفع مشکل بیکاری حرف زیادی برای گفتن داشته باشند و حتی می توان به درآمدی بیشتر از فضای حقیقی دست یافت، آن‌هم در صورتی که بتوان با ابزارهای مؤثر در این‌گونه کسب و کارها آشنا شد.
بر اساس پست اینستاگرامی منتشر شده از سوی آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور و به نقل از مرکز توسعه تجارت الکترونیک ایران، در دسته بندی کسب و کارهای اینترنتی در طی سال گذشته و مقایسه آن با آمار سال 95  استانهای تهران، خراسان رضوی و اصفهان در صدر قرار داشته و استان زنجان با یک پله صعود جایگاه  23 را در کسب و کارهای اینترنتی در میان استان‌های کشور دارد.
بر اساس این آمار استان زنجان در مرداد ماه سال گذشته با 215 کسب و کار اینترنتی در بین 31 استان کشور پایین تر از میانگین قرار دارد، این در حالی است که تعداد کسب وکارهای اینترنتی در بهمن ماه سال 95 به تعداد 158 مورد ثبت شده است که همین امر سبب ارتقای یک پله ای جایگاه استان زنجان شده است.
پیمان عمادی دکترای مهندسی کامپیوتر در گرایش هوش مصنوعی و کارشناس در حوزه کسب و کارهای اینترنتی خصوص گسترش بازار کسب و کارهای اینترنتی و کسب درآمد از طریق این کسب‌وکارها می‌گوید: اگر به  طور مثال میزان خرید اینترنتی هر شهروند را در ماه معال 10 هزار تومان حساب کنیم هر فرد سالانه 120 هزار تومان خرید اینترنتی انجام می‌دهد که این  میزان بر حسب تعداد کاربران فضای مجازی که چیزی بیش از 48 میلیون نفر ایرانی است رقم بسیار بالایی خواهد بود که این میزان حداقل میزان خریدهای اینترنتی برای یک فرد در ماه است.
وی اضافه می‌‌کند: گردش مالی ایجاد شده در خرید و فروش‌های اینترنتی علاوه بر منتفع شدن خریداران و فروشندگان در سودرسانی به بانک‌ها نیز موثر است.
این استاد دانشگاه می گوید: صنعت آی تی و گردشگری دو حوزه تاثیر گذار در اقتصاد  جهانی در سال‌های آینده خواهند بود که در این راستا کشور ما نیز بی نصیب نخواهد بود و هر یک از ما با داشتن یک گوشی همراه هوشمند و شبکه های اجتماعی  وارد تجارت الکترونیک شده ایم.
سرهنگ محمدعلی آدینه‌لو رئیس پلیس فتای استان نیز با ابراز اینکه در طی سالهای اخیر رشد سریع و چشمگیر کسب‌و‌کارهای اینترنتی را داشته‌ایم، اذغان دارد: تنوع، جذابیت، تبلیغات وسیع، فرامکان و در دسترس بودن اینترنت سبب شده است که رشد فعالیتهای اقتصادی را در کل دنیا از طریق شبکه‌های اجتماعی شاهد باشیم که در همین راستا کسب و کارهای شکل گرفته در استان زنجان نیز سیر صعودی داشته است.
سرهنگ آدینه‌‌لو معتقد است فضای مجازی و اینترنت یک فرصت برای راه اندازی کسب و کارها به شمار می آیند که باید از این فرصت استفاده کرد چرا که در آینده نزدیک شاید بتوان گفت بخش اعظمی از کسب‌و‌کارها برای ارائه خدمات و یا ارائه محصول خود از این فضا استفاده کنند.
آدینه لو اذعان دارد: آن چیزی که مسلم است این است که ما نیازمند ساماندهی این کسب و کارها و مدیریت شبکه‌های مجازی هستیم چرا که در کنار افزایش تعداد کسب‌و‌کارهایی که با دریافت مجوز قانونی فعالیت می‌کنند ما با حجم زیادی از کسب‌و‌کارهایی که بدون گواهی‌هایی نظیر نماد اعتماد الکترونیکی که سازمان توسعه تجارت الکترونیکی آن را صادر می‌کند مواجه هستیم.
عمادی، استاد دانشگاه و کارشناس در حوزه کسب‌و‌کارهای اینترنتی با اشاره به گسترش کسب‌و‌کارهای اینترنتی در بستر شبکه‌های اجتماعی‌ اذغان دارد: برای توسعه این مشاغل نیازمند وضع قوانین جدید هستیم و بایستی امنیت لازم برای خریداران و فروشندگان در این فضا فراهم شود.    
رئیس پلیس فتای استان نیز با بیان اینکه فضای کسب‌و‌کارهای شکل گرفته در فضای مجازی و اینترنت در کنار دستاوردهای مثبت خود دارای پیامدهای منفی نیز بوده است، عنوان می کند:  یکی از پیامدهای منفی که در استان روند افزایشی دارد ، کلاهبردای های اینترنتی و سواستفاده از عدم آگاهی شهروندان است که متاسفانه بر اساس آمار رشد 45 درصدی جرائم مالی در شبکه های مجازی را در طی سال گذشته نسبت به سال 95 در استان زنجان شاهد بوده‌ایم.
به گفته وی، جرائم مالی اتفاق افتاده تنها محدود به کانال‌های فروش نمی شود و ابراز می‌کند: بخشی از تخلفات اتفاق افتاده در این حوزه نیز توسط افراد سودجو و کلاهبردار در سایت‌های تبلیغاتی رایگان اتفاق افتاده است و افراد سودجو و کلاهبردار ازاین فرصت سوءاستفاده کرده و اقدام به فروش کالاهای سرقتی و کالاهای قاچاق می‌کنند و گاها حتی با دریافت پول از خریداران هیچ کالایی را تحویل نمی دهند.

با اعلام اینکه ما رشد 45 درصدی جرائم مالی در فضای مجازی را داشته ایم، عنوان می‌کند: کلاهبرداری و جرائم اخلاقی دو موضوع عمده شکایتهای مطرح شده در پلیس فتای استان است که جرائم مالی 30  درصد از فراوانی شکایت‌ها را به خود اختصاص داده است.
این مقام مسئول انتظامی در خصوص علل بروز جرائم مالی در کسب‌وکارهای اینترنت می‌گوید: متاسفانه 3 عامل اساسی در این باره دخیل هستند.
رئیس پلیس فتای زنجان پایین بودن آگاهی کاربران، فعالیت بدون مجوز قانونی برخی سایتها و شبکه‌های فروش و نیز کوتاهی در ساماندهی کسب و کارهای الکترونیکی توسط متولیان را از علل رشد چشمگیر جرائم مالی شده است.

سرهنگ آدینه لو اضافه می‌کند: از مهمترین دلایل رشد جرائم مالی در فضای مجازی پایین و یا عدم سواد رسانه‌ای کاربران است که متاسفانه ما کاربران بدلیل نداشتن سواد رسانه ای و اعتماد به چنین سایتهایی اقدام به خرید می کنند که بایستی در این رابطه کاربران در مورد تشخیص کلاهبرداری‌های رایج اینترنتی اطلاعات خود را بالا ببرند.
رئیس پلیس فتای زنجان سرقت اطلاعات شخصی کاربران توسط مجرمان سایبری، سوء استفاده از طریق سیم کارت‌های اعتباری بی‌هویت، ، ارائه اجناس با قیمتهای اغوا کننده، تبلغات در سایتهای تبلیغاتی واسطه را از جمله شگردهای  کلاهبرداری‌های اینترنتی دانسته و می گوید:  با توجه به اینکه پیگیری‌های قضایی در این جرائم زمان بر و پرهزینه خواهد بود، لازم است خود شهروندان گام های خود را در خریدهای اینترنتی محکم بردارند و در این راستا کاربران می‌توانند لیست فروشگاه‌هایی که دارای نماد الکترونیکی از مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت بازرگانی می‌باشند را از سایت enamad.ir  دریافت کرده همچنین هرگونه پرسشی را با ارتباط 24 ساعته با کارشناسان سایت پلیس فتا مطرح کنند.
در پایان باید گفت سرعت رشد کسب وکارهای‌ اینترنتی می‌طلبد تا دستگاه‌های متولی همچون صنعت معدن تجارت و از شرکت های حوزه مجازی عقب نمانند و نظام مالی نیز با سازوکار های کسب و کار الکترونیک هماهنگ شود چرا که فضای مجازی می‌تواند فرصتی بی نظیر برای راه‌اندازی مشاغل در کشور ما باشد.

#فتای زنجان، کسب و کار مجازی

اقدام کننده: روزنامه صدای زنجان

sedayezanjannews.ir/nx483


درباره ما تماس با ما آرشیو اخبار آرشیو روزنامه گزارش تصویری تبلیغات در سایت

«من برنامه نویس هستم» «بهار 1398»